15.03.11, 14:02

Jak to możliwe że zmiana podkładu tak bardzo wpłynęła na ogólny wygląd mojej twarzy ?
Zawsze kupowałam fluidy z wyższej półki bo co jak co ale na tym nie warto według mnie oszczędzać.Miałam chyba jednak problem z doborem koloru jak sie okazało . Ostatnio w Sephorze kobieta wybrała dla mnie b. jasny odcień , bałam się go jak cholera i byłam przekonana że będe wyglądała jak w ostatnim stadium śmiertelnej choroby.No ale kupiłam i co ? I wszyscy zasypują mnie komplementami że pięknie , świeżo wyglądam że mi twarz wyładniała, jestem zdziwiona aż sobie zrobiłam zdjecia i faktycznie jest niezle. Czy wy macie problem z doborem koloru i generalnie podkładu czy trafiłyście już w swoje dychy , kosmetyki idealne ?? wink
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: Makijaż 15.03.11, 14:06
      kiedys trafilam i *&^%$#@ przestali produkowac ten kolor sad
    • sotto_voce Re: Makijaż 15.03.11, 22:57
      Ostatnio przerabiałam ten temat - kampania zakończyła się sukcesem w postaci zakupienia odpowiednio bladego podkładu. Nie wiem, jak to jest, ale większość sprzedawanych u nas podkładów ma jakieś zupełnie nierealistyczne kolory. No bo przecież większość z nas ma jasne twarze, szczególnie zimą, a nie pomarańczowe, miodowe, ciemnobeżowe albo sinoróżowe.
      • iwoniaw Re: Makijaż 15.03.11, 23:01
        Pisałam o tym nie raz - mam obserwacje identyczne jak sotto_voce. Na dodatek jak już wyczaję jakiś dobry dla mnie odcień konkretnego podkładu, to przestają produkować ten rodzaj i wprowadzają jakieś "nowości" - w zupełnie innych odcieniach niż dotąd oczywiście uncertain
        • krapheika Re: Makijaż 15.03.11, 23:08
          Kiedys probowalam dobrac i mi sie nie udalo, raz trafilam i przestali produkowac, no to sie wkurzylam i nie uzywambig_grin w sumie, az tak strasznie nie wygladam, by koniecznie cos musiec maskowacwink
    • ylunia78 Re: Makijaż 15.03.11, 23:17
      rzaaaaaadko używam podkładu.A jeżeli już to sprawdzony lub polecony przez moją przyjaciółkę,która pracuje w drogerii.
    • szyszunia11 Re: Makijaż 16.03.11, 00:52
      mam bardzo bardzo jasną karnację z tendencją do naczynek i zawsze trudno mi było dobrac kolor, bo wszystko było za żółte, za ciemne, za pomarańczowe... masakra. Czy tak trudno zrobić ładny, delikatny jasny kolor podkładu? no nic, zawsze coś tam sobie wybiorę mniej lub bardziej udane. Tym razem czaję się na nowy zakup, bo stary podkład się kończy. I chyba niestety (dla kieszeni) będzie to Teint Miracle Lancome - próbowałam i był fajny, poza tym ma filtry.
      • madzioreck Re: Makijaż 16.03.11, 01:04
        > mam bardzo bardzo jasną karnację z tendencją do naczynek i zawsze trudno mi był
        > o dobrac kolor, bo wszystko było za żółte, za ciemne, za pomarańczowe...

Hm... ja mam odwrotny problem, jasna skóra, a większość jasnych podkładów/pudrów jest w odcieniu różowawym. Jak żeś blada, to i różowa na pewno, a tu figa, bardziej w żółty wpadam...
        • szyszunia11 Re: Makijaż 16.03.11, 01:06
          madzioreck napisała:

> Hm... ja mam odwrotny problem, jasna skóra, a większość jasnych podkładów/pudró
          > w jest w odcieniu różowawym. Jak żeś blada, to i różowa na pewno, a tu figa, ba
          > rdziej w żółty wpadam...

hehe, mnie się marzy po prostu subtelny beż, ani żółty, ani różówy, raczej taka nasycona kość słoniowa... wśród droższych marek zdecydowanie łatwiej znaleźć.
          • madzioreck Re: Makijaż 16.03.11, 01:57
            > hehe, mnie się marzy po prostu subtelny beż, ani żółty, ani różówy, raczej taka
            > nasycona kość słoniowa... wśród droższych marek zdecydowanie łatwiej znaleźć.

Beż ostatecznie też mógłby być, ale to nie do końca to i trochę by się odcinał od szyi uncertain
            A pisząc "droższe marki" to jakie masz na myśli, żeby był większy wybór odcieni? Bo na Diora czy coś to mnie nie stać wink
    • fabryka.lodow.napatyku Re: Makijaż 16.03.11, 02:08
      tak, tusz i podklad zawsze ten sam.Wyprobowalam tysiace, w koncu znalazlam, i tez nie raz slyszalam ze mam piekna cere, wlasnie jak mialam na sobie ow puder.
      PS. Sephore uwielbiam
    • fajka7 Re: Makijaż 16.03.11, 22:12
      Od kiedy dowiedziałam się jak dobierać podkład skonczyly sie problemy z doborem. Jestem smiertelnie blada w nieciekawym odcieniu, ale jakis taki chlodny jasny beż zwykle udaje mi się znaleźc. W tej chwili mam 3 pasujace ustalone, wiec nie jest zle.
      No i rzeczywiscie dobry podklad w dobrym kolorze robi z cery aksamit, jesli sie go nie ma naturalnie, a ja nie mam.
    • mathiola Re: Makijaż 16.03.11, 22:18
      Właśnie z tym kolorem to mam problem.
      Znowu kupiłam za ciemny, za radą pani ekspedientki.
      Ale w moim przypadku wszystkie są albo za białe albo za różowe uncertain
      Mam problem, bo mam cerę tłustą z problemami, podkład musi być mocno matujący i mocno tuszujący, do tego mam ciemną cerę.... I jakoś tak żaden mi jeszcze nie podszedł kolorystycznie.
      Gdzie w tej Sephorze byłaś i jak się nazywa pani ekspedientka? wink
    • jusytka Re: Makijaż 17.03.11, 09:06
      Nie liczyłam, ale w tym punkcie też niestety mam sporo na sumieniu, mimo że uważam sie za osobę raczej oszczędną sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka