Dodaj do ulubionych

Dla emam-kierowców

15.03.11, 21:41
www.funiaste.net/3868,75624,filmik.html
do pooglądania, kilka z takich filmików mam w ulubionych i oglądam tak raz na miesiąc, aby pamiętać...
Obserwuj wątek
    • anorektycznazdzira Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 22:17
      E-mamy jak e-mamy, pokazałabym to wielu e- i nie-e- tatom, braciom, szwagrom i wujkom.
      • ib_k Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 22:29
        anorektycznazdzira napisała:

> E-mamy jak e-mamy, pokazałabym to wielu e- i nie-e- tatom, braciom, szwagrom i
        > wujkom.

nic nie stoi na przeszkodzie...
    • i_love_my_babies Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 22:17
      wstrząsające...
      • ylunia78 Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 22:48
        Ja wiem,że to może komuś dać do myslenia, na szczęcie nie uważam się za"dobrego"kierowcę i jeżdżę inaczej.A najgorsze to sa te filmy prawdziwe.Żaden scenariusz napisany przez człowieka nie zastąpi scenariusza napisanego przez życie.
    • minerallna Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 23:01
      ib_k napisała:
      do pooglądania, kilka z takich filmików mam w ulubionych i oglądam tak raz na miesiąc, aby pamiętać...

Kompletnie tego nie rozumiem. W jakim celu ogladasz takie filmy?
      Bo chyba samo ogladanie nie czyni z Ciebie lepszego kierowcy, a chyba taki jest cel? Myle sie?
      • ib_k Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 23:07
        W jakim celu ogladasz takie filmy?

żeby zawsze mieć z tyłu głowy co może się zdarzyć gdy będę chciała zdążyć przejechać na żółtym...

> Bo chyba samo ogladanie nie czyni z Ciebie lepszego kierowcy, a chyba taki jest
        > cel? Myle sie?

mam nadzieję że czyni, zobaczenie skutków działa na mnie bardziej niż sama wiedza że coś jest niebezpieczne
        • minerallna Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 23:39
          To raczej katowanie sie takimi filmami niz cos pozytecznego. To Ci nic nie da i nic nie wniesie do tego jak jezdzisz. Lepiej jakis kurs bezpiecznej jazdy wykupic, ze szczegolnym uwzglednieniem sytuacji ekstremalnych.

A kierowca wg mnie to z zasady powinien miec "oczy dookola glowy".
          Nie, takie filmiki nic nie daja. Ale to moje zdanie.
          • ib_k Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 23:46
            minerallna napisała:
            >Ale to moje zdanie.

z ty się zgodzę,

szczęśliwie jeżdżę od 23 lat, parę niegroźnych stłuczek, jednak czasami "zapominam" jak groźnie w skutkach może być zagapienie się na billboard przy drodze...
          • jowita771 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 11:11
            > Nie, takie filmiki nic nie daja. Ale to moje zdanie.

A to chyba zależy, komu. Mnie dają. I też oglądam raz na jakiś czas. Przypomina mi to o ostrożnej jeździe. Chociaż i tak do rajdowców nie należę i jestem z tych, co zapinają pasy i innym też każę zapinać, jak ich wiozę.
    • adwarp Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 08:03
      zauważyłam,że jeden ciepły dzień spowodował,że ludzie na ulicy bardziej rozkojarzenisad
      najpierw dziewczyna busem wjechała by mi w tyłsad, a później facet wbiegł na jezdnię nie patrząc czy coś jedzie, czy niesad
      i jeszcze to
      www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,dwuletnie-dziecko-potracone-przez-motocykliste,134058.html
      • rupiowa Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 18:26
        a ja bylam swiadkiem tego wlasnie wypadku i duzo wieksze wrazenie na mnie zrobil on niz te glupie filmy. Nie rozumiem dlaczego link do filmow wiaze sie ze slowem "zabawne" skoro to jest drastyczne. I uwazam, ze powinnismy dazyc do tego, zeby na kursie uczono jezdzic a nie zdac egzamin to i takie filmy nie bylyby potrzebne.
    • mruwa9 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 09:47
      To jak juz jestesmy w temacie..
      www.youtube.com/watch?v=41bAOJPToG8
      Sama uwazam sie za dobrego kierowce, przez co rozumiem nie tylko umiejetnosc plynnej jazdy, jednoznaczne zachowanie sie na drodze, zeby inni uzytkownicy nie musieli spodziewac sie zadnych niespodzianek z mojej strony, umiejetnosc przewidywania, ale rowniez- duzo pokory i swiadomosc, ze nigdy nie mozna sie wyluzowac, zawsze trzeba zachowac czujnosc.
    • iza232 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 10:56
      Też nie rozumiem w jakim celu te filmy oglądasz. Nawet jak ty będziesz super czujna, ostrożna i uważna na drodze, to zawsze znajdzie się jakiś debil (taki jak ten z filmu I) i spowoduje wypadek. Ywojej winy nie będzie, tylko jego a ty będziesz poszkodowana. Oczywiście tego ci nie życzę, tylko teoretyzuję. Zawsze się boję tzw. kretynów motoryzacyjnych powodujących wypadki, podczas gdy normalny człowiek stara się jeździć maksymalnie ostrożnie.
    • kepucha Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 11:00
      Nie, nie kumam, nie rozumiem, nie pojmuję. Po co oglądać takie filmiki? Zobaczyłam tylko pierwsze zdarzenie i wyłączyłam to to. Mnie takie rzeczy przerażają i sprawiają, że zaczynam się bać. Takie filmiki, wiadomości w tv i radiu naszpikowane tego typu wydarzeniami sprawiają, że staję się mniej pewnym kierowcą, bo się boję.
      Przed ciąża jeździłam bardzo pewnie, w czasie ciąży w domu zrobiono mi taką wodę z mózgu (że to niebezpieczne jeździć w takim stanie), że długi czas nie wsiadłam za kierownicę. Teraz na nowo za nią się jakby rozkręcam, ale uważam, że kiepski ze mnie kierowca i jako ten, który jeździ na niezabudownym max. 70-80 km/ h stanowię większe zagrożenie niż ten pewniak ze 110 na zegarze.
      Liczyłam na to, że filmik, skoro z funiastych, będzie śmieszny. Ale nie, znów się przeliczyłam, znów ktoś mi polecił, bym się skatowała.

T. 31. 03. 2010
      • heca7 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 11:16
        A ja się uważam za dobrego kierowcęwink I bez takich filmików wiem, że nie należy wyprzedzać na pasach. Tego uczą już podczas kursu. Naprawdę trzeba sobie potem przypominać takie podstawowe sprawy???
    • majenkir Re: 16.03.11, 13:48
      A ja mysle, ze takie filmy sa pozyteczne. Szczegolnie polecalabym malolatom, ktorzy nie maja wyobrazni, za to lubia sobie "wcisnac".
    • sadosia75 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 13:55
      Nie trzeba tego ogladac, zeby pamietac jaka tragedie mozemy komus zapewnic jezdzac niebezpiecznie.
      Szukalam reklam o bezpieczenstwie w Hiszpanii ale nie znalazlam. A te akurat daja do myslenia i nie sa tak drastyczne jak ten film.
    • suazi1 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 14:49
      Właśnie odechciało mi się robić dalej prawko...
    • el_jot Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 16:48
      Naprawdę, aż musisz oglądać takie filmy, żeby mieć wyobrażenie do czego może doprowadzić kierowca idiota?
    • glagonia Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 18:04
      mogłaś ostrzec że drastyczne!!!
      Ja nie mogę takich rzeczy oglądać sad
    • sharpless6 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 19:39
      dziś omal nie przejechałam staruszka. Jechałam przez stare miasto 30/h patrzę po prawej stoi dwóch panów, rozmawiają, tak myślę pewnie zaraz przejdzie przez jezdnię, i jeden żegna się i nie patrząc wchodzi mi pod koła i gdybym wcześniej nie zachamowała połamałabym mu nogi.
      • lykaena Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 19:54
        No to zachowałaś się normalnie,widziałaś pieszego więc zahamowałaś przed przejściem- czym tu się szczycić ??
        Bo na pewno nie tym, że zachamowałaś
        • sharpless6 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 20:02
          to nie było przed przejściem dla pieszych. i ja się nie szczycę tylko cieszę bo gdybym spowodował wypadek to mogłabym stracić prawo do wykonywania zawodu.
    • sharpless6 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 19:45
      nam czśc filmików puszczli na kursie i z tego co zaobserwowałam to tylko ja i kilka dziewczyn było strząśnięte ,reszta-chłopcy zupełnie nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka