ib_k 15.03.11, 21:41 www.funiaste.net/3868,75624,filmik.html do pooglądania, kilka z takich filmików mam w ulubionych i oglądam tak raz na miesiąc, aby pamiętać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anorektycznazdzira Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 22:17 E-mamy jak e-mamy, pokazałabym to wielu e- i nie-e- tatom, braciom, szwagrom i wujkom. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 22:29 anorektycznazdzira napisała: > E-mamy jak e-mamy, pokazałabym to wielu e- i nie-e- tatom, braciom, szwagrom i > wujkom. nic nie stoi na przeszkodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 22:48 Ja wiem,że to może komuś dać do myslenia, na szczęcie nie uważam się za"dobrego"kierowcę i jeżdżę inaczej.A najgorsze to sa te filmy prawdziwe.Żaden scenariusz napisany przez człowieka nie zastąpi scenariusza napisanego przez życie. Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 23:01 ib_k napisała: do pooglądania, kilka z takich filmików mam w ulubionych i oglądam tak raz na miesiąc, aby pamiętać... Kompletnie tego nie rozumiem. W jakim celu ogladasz takie filmy? Bo chyba samo ogladanie nie czyni z Ciebie lepszego kierowcy, a chyba taki jest cel? Myle sie? Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 23:07 W jakim celu ogladasz takie filmy? żeby zawsze mieć z tyłu głowy co może się zdarzyć gdy będę chciała zdążyć przejechać na żółtym... > Bo chyba samo ogladanie nie czyni z Ciebie lepszego kierowcy, a chyba taki jest > cel? Myle sie? mam nadzieję że czyni, zobaczenie skutków działa na mnie bardziej niż sama wiedza że coś jest niebezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 23:39 To raczej katowanie sie takimi filmami niz cos pozytecznego. To Ci nic nie da i nic nie wniesie do tego jak jezdzisz. Lepiej jakis kurs bezpiecznej jazdy wykupic, ze szczegolnym uwzglednieniem sytuacji ekstremalnych. A kierowca wg mnie to z zasady powinien miec "oczy dookola glowy". Nie, takie filmiki nic nie daja. Ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Dla emam-kierowców 15.03.11, 23:46 minerallna napisała: >Ale to moje zdanie. z ty się zgodzę, szczęśliwie jeżdżę od 23 lat, parę niegroźnych stłuczek, jednak czasami "zapominam" jak groźnie w skutkach może być zagapienie się na billboard przy drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 11:11 > Nie, takie filmiki nic nie daja. Ale to moje zdanie. A to chyba zależy, komu. Mnie dają. I też oglądam raz na jakiś czas. Przypomina mi to o ostrożnej jeździe. Chociaż i tak do rajdowców nie należę i jestem z tych, co zapinają pasy i innym też każę zapinać, jak ich wiozę. Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 08:03 zauważyłam,że jeden ciepły dzień spowodował,że ludzie na ulicy bardziej rozkojarzeni najpierw dziewczyna busem wjechała by mi w tył, a później facet wbiegł na jezdnię nie patrząc czy coś jedzie, czy nie i jeszcze to www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,dwuletnie-dziecko-potracone-przez-motocykliste,134058.html Odpowiedz Link Zgłoś
rupiowa Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 18:26 a ja bylam swiadkiem tego wlasnie wypadku i duzo wieksze wrazenie na mnie zrobil on niz te glupie filmy. Nie rozumiem dlaczego link do filmow wiaze sie ze slowem "zabawne" skoro to jest drastyczne. I uwazam, ze powinnismy dazyc do tego, zeby na kursie uczono jezdzic a nie zdac egzamin to i takie filmy nie bylyby potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 09:47 To jak juz jestesmy w temacie.. www.youtube.com/watch?v=41bAOJPToG8 Sama uwazam sie za dobrego kierowce, przez co rozumiem nie tylko umiejetnosc plynnej jazdy, jednoznaczne zachowanie sie na drodze, zeby inni uzytkownicy nie musieli spodziewac sie zadnych niespodzianek z mojej strony, umiejetnosc przewidywania, ale rowniez- duzo pokory i swiadomosc, ze nigdy nie mozna sie wyluzowac, zawsze trzeba zachowac czujnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 10:56 Też nie rozumiem w jakim celu te filmy oglądasz. Nawet jak ty będziesz super czujna, ostrożna i uważna na drodze, to zawsze znajdzie się jakiś debil (taki jak ten z filmu I) i spowoduje wypadek. Ywojej winy nie będzie, tylko jego a ty będziesz poszkodowana. Oczywiście tego ci nie życzę, tylko teoretyzuję. Zawsze się boję tzw. kretynów motoryzacyjnych powodujących wypadki, podczas gdy normalny człowiek stara się jeździć maksymalnie ostrożnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kepucha Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 11:00 Nie, nie kumam, nie rozumiem, nie pojmuję. Po co oglądać takie filmiki? Zobaczyłam tylko pierwsze zdarzenie i wyłączyłam to to. Mnie takie rzeczy przerażają i sprawiają, że zaczynam się bać. Takie filmiki, wiadomości w tv i radiu naszpikowane tego typu wydarzeniami sprawiają, że staję się mniej pewnym kierowcą, bo się boję. Przed ciąża jeździłam bardzo pewnie, w czasie ciąży w domu zrobiono mi taką wodę z mózgu (że to niebezpieczne jeździć w takim stanie), że długi czas nie wsiadłam za kierownicę. Teraz na nowo za nią się jakby rozkręcam, ale uważam, że kiepski ze mnie kierowca i jako ten, który jeździ na niezabudownym max. 70-80 km/ h stanowię większe zagrożenie niż ten pewniak ze 110 na zegarze. Liczyłam na to, że filmik, skoro z funiastych, będzie śmieszny. Ale nie, znów się przeliczyłam, znów ktoś mi polecił, bym się skatowała. T. 31. 03. 2010 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 11:16 A ja się uważam za dobrego kierowcę I bez takich filmików wiem, że nie należy wyprzedzać na pasach. Tego uczą już podczas kursu. Naprawdę trzeba sobie potem przypominać takie podstawowe sprawy??? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 16.03.11, 13:48 A ja mysle, ze takie filmy sa pozyteczne. Szczegolnie polecalabym malolatom, ktorzy nie maja wyobrazni, za to lubia sobie "wcisnac". Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 13:55 Nie trzeba tego ogladac, zeby pamietac jaka tragedie mozemy komus zapewnic jezdzac niebezpiecznie. Szukalam reklam o bezpieczenstwie w Hiszpanii ale nie znalazlam. A te akurat daja do myslenia i nie sa tak drastyczne jak ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 14:49 Właśnie odechciało mi się robić dalej prawko... Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 16:48 Naprawdę, aż musisz oglądać takie filmy, żeby mieć wyobrażenie do czego może doprowadzić kierowca idiota? Odpowiedz Link Zgłoś
glagonia Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 18:04 mogłaś ostrzec że drastyczne!!! Ja nie mogę takich rzeczy oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
sharpless6 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 19:39 dziś omal nie przejechałam staruszka. Jechałam przez stare miasto 30/h patrzę po prawej stoi dwóch panów, rozmawiają, tak myślę pewnie zaraz przejdzie przez jezdnię, i jeden żegna się i nie patrząc wchodzi mi pod koła i gdybym wcześniej nie zachamowała połamałabym mu nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 19:54 No to zachowałaś się normalnie,widziałaś pieszego więc zahamowałaś przed przejściem- czym tu się szczycić ?? Bo na pewno nie tym, że zachamowałaś Odpowiedz Link Zgłoś
sharpless6 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 20:02 to nie było przed przejściem dla pieszych. i ja się nie szczycę tylko cieszę bo gdybym spowodował wypadek to mogłabym stracić prawo do wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
sharpless6 Re: Dla emam-kierowców 16.03.11, 19:45 nam czśc filmików puszczli na kursie i z tego co zaobserwowałam to tylko ja i kilka dziewczyn było strząśnięte ,reszta-chłopcy zupełnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś