Dodaj do ulubionych

Wasze nicki

13.04.11, 09:34
Jak powstaly?
Czy sa wynikiem glebokich przemyslen, moze sentymentu?
A moze jest to fraza zaslyszana czy przeczytana w momencie zakladania konta i nick 'urodzil' sie tak po prostu?

Lubicie je? Sa Wam obojetne?
_______

Ja nie pamietam i nie wiem co mi do glowy przyszlo z ta dama - zwlaszcza, ze dama sie nie czuje... Nie lubie swojego nicka i raczej nie polubie.
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Wasze nicki 13.04.11, 09:37
      absolutnie przypadkiem i absolutnie obojetne
      ale jakos sie z nim identyfikuje po tylu latach
      najsmieszniej jest kiedy spotkanie przenosi sie w real i nie jestes anna joanna katarzyna tylko wszyscy cie nazywaja forumowym nikiem big_grin
      • dama_2010 Re: Wasze nicki 13.04.11, 09:43
        moofka napisała:
        > najsmieszniej jest kiedy spotkanie przenosi sie w real i nie jestes anna joanna
        > katarzyna tylko wszyscy cie nazywaja forumowym nikiem big_grin

No super - siedze sobie, popijam piwko a ludzie zwracaja sie do mnie dama... jakas katastrofa po prostu smile smile smile
        • dentek_85 Re: Wasze nicki 13.04.11, 09:45
          dama nie przejmuj się, co ja mam powiedzieć wink
          • dama_2010 Re: Wasze nicki 13.04.11, 15:28
            dentek_85 napisała:
            > dama nie przejmuj się, co ja mam powiedzieć wink

No ale my Ty chociaz lubisz swoj nick - to moze jakos Ci lzej smile

My w liceum zwracalismy sie do siebie po nazwisku - dla mnie bomba - strasznie sie przyzwyczailam (niestety rozstanie przyszlo w dniu slubu). A zeby bylo smiesznie jak sie ktos z klasy odezwal do mnie po imieniu - to cala sztywnialam podejrzewajac jakies nieczyste intencje (o co mu w ogole chodzi?? do kogo ta gadka??) smile

• angazetka Re: Wasze nicki 13.04.11, 09:40
      Powstał przypadkiem, nie znaczy nic, ale się z nim zżyłam smile
      • hanka20074 Re: Wasze nicki 13.04.11, 09:44
        To moje "drugie" imięsmile
    • szajma Re: Wasze nicki 13.04.11, 09:48
      szajma to imię głównej bohaterki moich opowiadań, kocica, która po apokalipsie została zesłana na ziemię aby ratować ludzi przed złem.
      • moofka Re: Wasze nicki 13.04.11, 10:05
        szajma napisała:

> szajma to imię głównej bohaterki moich opowiadań, kocica, która po apokalipsie
        > została zesłana na ziemię aby ratować ludzi przed złem.

czyli nie bez powodu mnie sie z szajbą kojarzy wink
        • edelstein Re: Wasze nicki 13.04.11, 10:56
          Z praca, mam szajbe na punkcie swiecideleksmile moze powinnam sie "sroka"nazwacbig_grin
    • jak_matrioszka Re: Wasze nicki 13.04.11, 11:01
      W momencie zakladania konta bylam "jak matrioszka", ja na zewnatrz, a we mnie mniejsza kobieta, a w niej komorki jajowe (zalazek na kolejna kobiete) wink
    • nihiru Re: Wasze nicki 13.04.11, 11:02
      miał być "ergonomiczny", czyli żadnych polskich znaków, żadnych ceferek, nie chciałam też nicka który cokolwiek by o mnie mówił, czyli żadna kasia88 czy mama2synów. i wymyśliłam że japońskobrzmiące, choć z japonią nie mające nic wspólnego nihiru będzie oksmile
    • na_pustyni Re: Wasze nicki 13.04.11, 11:06
      No dobra. Mój mi się już nie podoba, bo jest nieaktualny. Jest z wiersza Puszkina, dokładnie z tego cytatu "i poszedł na pustynię człowiek, i przyniósł jadu człowiekowi". Poprzedni był od imienia. Czasem go używam, ale nie na tym forum.

• zabulin Re: Wasze nicki 13.04.11, 11:32
      O, mój znaczy dla mnie bardzo wiele.

Jak syn byl mały, po jedzeniu robił błogi usmiech i z policzkow robiły mu sie dwie bułki smile No, istna żaba z obrazkow dla dzieci. A, ze to facet- to nie żaba, tylko żabulin smile

No, a wpisalam zabulin i tak zostało.

Po bulkach na policzkach dawno sladu nie ma, do syna tak juz nie mowię, a nick został. Z sentymentu smile
    • broceliande Re: Wasze nicki 13.04.11, 11:34
      Mój poprzedni nick był mamowy.
      Panie z tego forum zjadają takie żywcem, więc zmieniłam.
      • mona_mayfair Re: Wasze nicki 13.04.11, 11:43
        Wszyscy mi zawsze powtarzali, żem zła kobieta jest, to se dopasowałam tongue_out Mona Mayfair- czarownica. Mój wcześniejszy nick tez był "zły"tongue_out
        • broceliande Re: Wasze nicki 13.04.11, 11:48
          He he, mój też związany z czarownicą.
          Uważam sagę o czarownicach za co najmniej równie dobrą, jak o wampirach.
    • vivibon Re: Wasze nicki 13.04.11, 11:47
      Poprzedni to ksywa jaką nadał mi mój brat. A ten to jakaś bzdura.
    • czekolada_kokosowa Re: Wasze nicki 13.04.11, 11:53
      Mój pierwszy nick powstał w latach młodzieńczych i dawno przestał być aktualny. Obecny zmieniłam niedawno ; przyjemnie mi sie kojarzy smile
    • caroninka Re: Wasze nicki 13.04.11, 11:54
      Moj nick powstal z dwoch zdrobnien mojego imienia. Na obczyznie mowia na mnie Caro, a w Polsce Ninka, powstal z sentymentu i nadal logujac sie, usmiecham sie do wspomnien...
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Wasze nicki 13.04.11, 12:10
        "Dr Brydak, kartkując gazety, widzi, jak biedni są politycy: całodobowo na widoku, muszą pilnować się, żeby uzębienia nie pokazać, zapuszczają przydługie wąsy, uśmiechają się nieszczerze w tzw. dziubek. Czasem jednak zapomniawszy się, krzykną: ja panu nie przerywałem!, odsłaniając latające protezy lub zęby pozjadane do połowy. Największy szok przeżył doktor, oglądając transmisję naszego wstąpienia do NATO: na uroczystość wysłano oficera, który, mając tylko dwa zęby boczne, meldował zagranicznemu generałowi, że wstępujemy."
    • kiniox Re: Wasze nicki 13.04.11, 12:10
      Jest wynikiem pośpiechu i nie jestem nim zachwycona. Mam drugi, który dla odmiany bardzo lubię i świetnie do mnie pasuje, ale go w ogóle nie używam, bo w świecie internetowym już się zidentyfikowałam z pierwszym. Może go jednak zmienię w końcu.
    • ywwy Re: Wasze nicki 13.04.11, 12:36
      czysty przypadek, średnio lubię...
    • hayet Re: Wasze nicki 13.04.11, 15:38
      moj nick to imie,ktore mi sie podobalo
      mam juz je baaardzo dlugo, takze jakos tams ie z nim zzylam
      • ssdd1975b Re: Wasze nicki 13.04.11, 15:42
        swojego zaczerpnalem z ksiazki S.Kinga "Dreamcatcher" - jest akronimem Same Shit Different Day - co bardzo pasuje do mojej pracy... smile
    • lukrecja34 Re: Wasze nicki 13.04.11, 16:36
      przez całe niemal moje życie uwielbiam zespół "Sisters of Mercy". najlepszy utwór siostrzyczek to "Lukrecja". i tyle
    • dziub_dziubasek Re: Wasze nicki 13.04.11, 16:53
      Mój pierwotny nick się zdezaktualizował i dlatego zmieniłam na ten. A skąd taki- czysty przypadek- jakoś tak mi dobrze zabrzmiało...
    • snob_nad_snoby Re: Wasze nicki 13.04.11, 17:03
      Moj jest wynikiem baaardzo głębokich przemyśleń big_grin
      • ylunia78 Re: Wasze nicki 13.04.11, 17:32
        Mój,bo brat jak był mały mówił na mnie Yla,bo nie umiał wypowiedzieć całego mojego imienia.Tak się przyjęło to w rodzinie i znajomych,ze tą "Ylą"/"Ylunią"tak juz zostałam.
        Żałuję jednak ,że wpisałam sobie ten nick tu na forum,bo wydaje mi się,że niektórzy odbierają,żem w samouwielbienie wpadłabig_grin nazywając siebie"Ylunia"No a nr 78 to"dżast lajk det"nic wspólnego z rokiem urodzeniawink
        • gaga-sie Re: Wasze nicki 13.04.11, 17:39
          z wagą?smile
          • ylunia78 Re: Wasze nicki 13.04.11, 17:47
            Nieeeeuncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka