25.07.11, 17:56
Moja córka ma zęby smile Otóż z moją 10-latką zawsze był "problem" z zębami. Tzn. strasznie późno jej rosły, strasznie późno zaczęły wypadać mleczaki (dopiero na Komunię wypadły górne "1"). No i kilka miesięcy temu wypadły górne "2" i ani śladu stałych. Zaczęliśmy się martwić, że nie ma zawiązków itp. , ona też już się zamartwiała. No i dzisiaj zrobiliśmy pantomogram i są w szczęce!!!! Oczywiście, jeszcze może się zdarzyć, że nie wyrosną, ale na razie dentystka powiedziała, żeby się nie martwić. Implanty nam nie grożą!!!! smile
Obserwuj wątek
    • minnie_su Re: Zęby :) 25.07.11, 17:58
      nie znam sie na zebach. chcialam tylko powiedziec, ze wygmala musi wygladac przeslodko, bez tych gornych dwojek. zrob jej zdjecie, bedziecie jeszcze tesknic do tego czasu smile
      • renkag Re: Zęby :) 25.07.11, 19:59
        No przez kilka miesięcy zdążyliśmy zrobić trochę zdjęć. smile Zabawnie też wyglądała na Komunii szczerbata. Jako niemowlę też, bo pierwszy ząb wyrósł jak miała 11 miesięcy a potem każdy kolejny w odstępie 2 miesięcy smile Młodsza o 2,5 roku siostra szybko ją przegoniła - 6-ki miała pierwsza. Teraz młodsza też ma więcej stałych zębów niż starsza smile Ale ważne, że zawiązki są.
      • mancipi Re: Zęby :) 25.07.11, 23:37
        mój kuzyn ma z I Komunii piękną pamiątkę pt zdjęcie grupowe na którym jest on a nie ma jego 2 górnych jedynek. a wszyscy mu powtarzali żeby się nie uśmiechał big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka