Dodaj do ulubionych

zjedzony ząb

27.08.11, 12:20
mój synek dziś jak jadł drugie śniadanie zjadł zęba ruszającą się 2 dolną i mam pytanie po nie wiem czy lecieć na pogotowie z tym czy zostawić żeby razem z kupką z brzuszka wyszła jeśli chodzi o wielkość to mała była
Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: zjedzony ząb 27.08.11, 12:29
      nic mu nie będzie
      nie on jeden zjadl zęba
    • afortunada Re: zjedzony ząb 27.08.11, 12:30
      mnie tam i tak dziwi, że w poście nie pojawiły się słowa "ząbek" i "dwójeczka"
      • verdana Re: zjedzony ząb 27.08.11, 12:34
        Natychmiast na pogotowie - na pewno skonczy się operacją i to ciężka - trzeba będzie rozciąć żołądek i wszystkie jelita, aby zlokalizować zabek. A zostawic tak tego nie mozna - zdarzały się wypadki, ze dziecku z jednego zabka w żoładku wyrosla cała sztuczna szczęka.
        Zlituj się... Jak myslisz, gdzie podziewają się mleczne zęby zwierzat????
        • czarnaalineczka Re: zjedzony ząb 27.08.11, 12:44
          > Zlituj się... Jak myslisz, gdzie podziewają się mleczne zęby zwierzat????
          zabiera zebowa wrozka !!!

wiem bo mojej psicy zabrala sad
          tylko 2 mi sie udalo na pamiatke zachowac tongue_out
        • annakate Re: zjedzony ząb 27.08.11, 12:45
          jak to gdzie - mamusie-krówki i mamusie-suczki odkładają je do wyłożonych aksamitem pudełeczek, jak wszyscy smile
          • ichi51e Re: zjedzony ząb 10.04.19, 07:05
            To zebuszka zwierzecych nie bierze???
            • aerra Re: zjedzony ząb 10.04.19, 18:58
              A jeśli bierze, to gdzie się podziewa kasa za te zęby?!
              • kornelia_sowa Re: zjedzony ząb 10.04.19, 22:10
                Szla przez lata na specjalny, tajny fundusz, z ktorego teraz realizowany będzie program "pińcset za krowe , stowe za swinie"
              • mamolka1 Re: zjedzony ząb 11.04.19, 19:34
                W tej samej czarnej dziurze gdzie ląduje kasa z chrztu, roczku i komunii...
        • minniemouse Re: zjedzony ząb 10.04.19, 05:34
          verdana napisała:
          A zostawic tak tego nie mozna - zdarzały się wypadki, ze dziecku z jednego zabka w żoładku wyrosla cała sztuczna szczęka.

https://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif https://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/p020.gif https://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif https://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/p020.gif https://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/a065.gif
        • mid.week Re: zjedzony ząb 10.04.19, 18:32
          verdana napisała:

> Zlituj się... Jak myslisz, gdzie podziewają się mleczne zęby zwierzat????

Wróżka Zębuszka je zabiera!
    • ola33333 Re: zjedzony ząb 27.08.11, 13:04
      jakis czas temu ukruszyl mi sie zab, albo to kawal plomby wylecial, nie wiem. Zauwazylam tylko dziure wiec ten wyleciany kawalek z ostrymi krawedziami chyba zjadlam.
      Spytalam sie dentysty co robic, ale mnie uspokoil, ze nic mi nie bedzie, organizm usuwa to w naturalny sposob smile

• gryzelda71 Re: zjedzony ząb 27.08.11, 13:07
        Serio pytałaś dentysty co robic?
        • baltycki Re: zjedzony ząb 27.08.11, 13:22
          gryzelda71 napisała:

> Serio pytałaś dentysty co robic?

Co w tym dziwnego.. moze przykleilby.. po co mial robic nowy??
          • gryzelda71 Re: zjedzony ząb 27.08.11, 13:27
            No tak,sito i poszukiwania.........
        • morgen_stern Re: zjedzony ząb 27.08.11, 13:47
          Ja też czasem zadaję lekarzowi pozornie głupie pytania, od tego on jest, żeby rozwiać moje wątpliwości.
          • gryzelda71 Re: zjedzony ząb 27.08.11, 14:00
            W życiu nie pytałabym co robić w sytuacji połknięcia kawałka plomby.Nawet gdyby był to amalgamatsmile
            Ale nie pytam też co robić ze zjedzoną wiśnią z pestką.
            • morgen_stern Re: zjedzony ząb 27.08.11, 14:05
              Jak widzisz na załączonym przykładzie, nie każdy jest tak mądry i rozsądny, jak ty. Niektórzy zadają czasem głupie pytania i robią inne, głupie rzeczy. Ale dzięki nim możesz poczuć się przez chwilę wspaniale smile
              • gryzelda71 Re: zjedzony ząb 27.08.11, 14:14
                No też ubolewam,że nie każdy taki rozsądny.Cóż życie.........
                Baw się dobrze i czekaj lepszej okazji ,żeby się przyczepić.
    • mrs.solis Re: zjedzony ząb 27.08.11, 15:33
      Nic sie nie martw. Ja jako mala dziewczynka lykalam plastikowe koraliki i potem bardzo sie cieszylam jak widzialam klocka z koralikami. Co weszlo jedna dziura wyjdzie druga no chyba ze bylby to haczyk na ryby ale twoj synek polknal tylko zeba.
      • headvig Re: zjedzony ząb 10.04.19, 04:59
        Wyjdzie dołem
        • asia.sthm Re: zjedzony ząb 10.04.19, 08:49
          > Wyjdzie dołem

Albo nie wyjdzie.
          Mojej kolezance po usunieciu wyrostka lekarz opowiedzial co tam znaleziono - piórko i sporo obgryzionych paznokci. Uwierzyla, bo to piórko niechcacy polknela i dobrze zapamietala. Nie wyszlo big_grin
    • ichi51e Re: zjedzony ząb 10.04.19, 07:06
      Zab to naprawde nie jest problem. Przetrawi
      • scarlett74 Re: zjedzony ząb 10.04.19, 07:27
        Kto wyciąga, takie suchary....😠😠😠
      • jak_matrioszka Re: zjedzony ząb 10.04.19, 08:08
        Myśle, że nawet już przetrawił 😂
    • milamala Re: zjedzony ząb 10.04.19, 18:34
      Na prawde pomyslas zeby ze zjedzonym zebem na pogotowie leciec? A co wg ciebie mogloby dziecku grozic z powodu zjedzenia swojego malego zabka?
      • taki-sobie-nick Re: zjedzony ząb 18.06.19, 23:37
        A czy to ważne? Mania dbania o dzieci.

• disco-ball Re: zjedzony ząb 11.04.19, 10:13
      Mój starszy zżarł dwa zeby. Jedyny kłopot był z wrozka zebuszka, ale się zlitowała i zostawiła piątaka za rysunek zęba smile
    • bywalec.hoteli Re: zjedzony ząb 11.04.19, 14:20
      Będzie miał zęba w brzuchu - jak coś nie pogryzie dokładnie gębowo, to będzie mógł dokończyć brzuchem.
      • ginger.ale Re: zjedzony ząb 11.04.19, 17:26
        big_grin
      • buran2 Re: zjedzony ząb 18.06.19, 17:21
        Czy znacie mechanizm powstawania złogów w nerkach ? To są poważne sprawy, zęby w układzie pokarmowym, trzeba stosować ważne płukanki, żeby pozbyć się zębów albo gorzej plomb zawierających rtęć...nie zaniedbujcie tego. Zeby jak ułamki kości powodują Stany zapalne. Czy ktoś zna specjalne mieszanki ziołowe usuwające złogi?
        • kropkaa Re: zjedzony ząb 19.06.19, 00:33
          Do usuwania złogów wymyślono, uwaga, wątrobę!
    • satur13 Re: zjedzony ząb 11.04.19, 17:56
      Do wszystkich kretyneczek w tym wąteczku:
      ZJADŁ ZĄB
      a jak już się nauczycie odmiany, to zjedzcie sobie w nagrodę kawałek TORTA
    • biala_adelajda Re: zjedzony ząb 18.06.19, 23:58
      Drugie życie wątku.
      • taki-sobie-nick Re: zjedzony ząb 19.06.19, 00:07
        Zebrali już na Kasię, nie musisz linkować.
        • taki-sobie-nick Re: zjedzony ząb 19.06.19, 00:12
          Oczywiście Kasia będzie zbierała na kolejne fiolki, ale to już - jak rozumiem - będą nowe zbiórki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka