Dodaj do ulubionych

Nie moge sie doczekac

29.09.11, 11:47
zeby dzieci juz urosly...
Mam dosc odrabianai lekcji, ciaglego pospieszania, upominania, wychowywania. Nie moga byc juz duzi i za siebie odpowiedzialni????
Nie moge isc spac kedy chce, wstac kiedy chce (mam taka prace ze moglabym...) albo mnie depresja dopadla, albo przesilenie, albo kryzys matki pierwszoklasisty! KOSZMAR!
Obserwuj wątek
    • ola Re: Nie moge sie doczekac 29.09.11, 11:52

załamałaś mnie.
      Ja nie mogę się doczekac, kiedy pójda do szkoły. Nie trzeba będzie ich już przewijać, usypiać, ubierać, karmić, tylko same bedą w stanie to zrobić.
      A tu się okazuje, że na święty spokój będzie trzeba czekac dłużej wink
      • mariolka55 Ola 29.09.11, 12:00
        > Ja nie mogę się doczekac, kiedy pójda do szkoły. Nie trzeba będzie ich już prze
        > wijać, usypiać, ubierać, karmić, tylko same bedą w stanie to zrobić.

tez tak się nie mogłam doczekać
        niestety teraz tęsknie do dawnych czasów
      • tosterowa Re: Nie moge sie doczekac 29.09.11, 12:03
        no co wy?
        Ja się nie mogę doczekać, aż będzie miał 15 lat, zamknie się w pokoju i nie będzie się do mnie odzywał, przez tydzień wink
        • ola Re: Nie moge sie doczekac 29.09.11, 12:09

o taaak!
          to nieodzywanie się tez mnie bardzo pociąga. Na razie moja starsza ma 4 lata i MÓWI NON STOP!!!
          • majenkir Re: Nie moge sie doczekac 30.09.11, 14:05
            Olu, nie chce Cie martwic, ale moja starsza (lat prawie 12) dalej mowi NON STOP big_grin.
        • mathiola Tosterowa 30.09.11, 14:10
          wczoraj identyczne zdanie wygłosiłam mężowi big_grin
    • zabulin Re: Nie moge sie doczekac 29.09.11, 11:56
      Oj tam, oj tam, leniuchy przebrzydle smile
      Potem dzieci wam dorosną, przyprowadzą "miłośc zycia", o ktorej wszyscy w mieście mówią, ze diluje lub się puszcza i dopiero nie bedziecie spać po nocach smile

Ja tam mam 3,5 letniego UPARCIUCHA smile ale z pieluch wyrosł, uczyś cie jeszcze nie musi, to moze dlatego się wymądrzam smile
      • donnasanta Re: Nie moge sie doczekac 29.09.11, 12:07
        Jezu...nie wytrzymam tego....a dookoła mówią, ze najgorzej jest z nastolatkami!!!!!
        • echtom Re: Nie moge sie doczekac 29.09.11, 12:38
          > a dookoła mówią, ze najgorzej jest z nastolatkami!

Potwierdzam, a Ty się ciesz, że po opanowaniu kryzysu pierwszej klasy czeka cię lajtowy okres podstawówki smile
    • kawka74 Re: Nie moge sie doczekac 29.09.11, 12:45
      Oj, jak ja bym tak chciała....
      Już wolałabym siedzieć przy lekcjach, niż milionowy raz wędrować do łazienki celem przegrupowania szczoteczek do zębów.
    • broceliande Re: Nie moge sie doczekac 29.09.11, 22:07
      Mam całkiem inne odczucia jako matka pierwszoklasisty. Żałuję, że tak szybko poszło, że już szkoła, sam się ubiera, ma własne sprawy, swoje życie w szkole, z kolegami.
      A niedawno był słodką dzidzią...
      Jego dorosłość to ostatnie, o czym myślę.
      • donnasanta Re: Nie moge sie doczekac 30.09.11, 10:41
        Moze dlatego, ze moj pierwszak jest od mamuni uzalezniony...i wszystko musi z mama, lekcje, mycie,usypianie...
        • alfa36 Re: Nie moge sie doczekac 30.09.11, 10:49
          A ja myslę, że rozpoczęłam ostatni luzacki rok szkolny. Dziecko w zerówce. Jak patrzę na doswiadczenia mojogo męża, ktory jest ojcem doroslego (wiekiem dorsłego) syna z pierwszego związku, to cieszę sie tym , co mam i jednoczenie przeraża mnie to, co mnie czeka. Chyba , ze mój egzemplarz będzie inny (czytaj, będzie sprawiał mniej kłopotów). No cóż, nadzieja jest matką głupich (?).
          • donnasanta Re: Nie moge sie doczekac 30.09.11, 11:08
            No tak, zawsze sie obawiamy co z naszych dzieci wyrosnie...i zanim je mialam bylam pewna, ze zdolam dobrze wychowac, im dluzej je mam tym mniej wiem i mam coraz mniej pewnosci co do swoich metod i jakie skutki przyniosa... Malo tego, coraz czesciej zastanawima sie czy wogole mamy wplyw na to kogo wychowamy, tak duza widze zaleznosc od genow i charakteru...
            Nie jest sloganem stwierdzenie, ze matka to najtrudniejsza z rol...nasze trudy to pobozne zyczenia...ot co wink
            • monia.s01 Re: Nie moge sie doczekac 30.09.11, 13:58
              Taki już nasz matczyny los. Najpierw nie śpimy bo mamy krzyczącego, głodnego niemowlaka, później tonę zeszytów do przejrzenia, a potem też nie będzie spania kiedy nasz nastolatek oznajmi że wychodzi na imprezę i wróci około 2 w nocy. Każdy wiek rządzi się swoimi prawami, a my jako matki zawsze będziemy się martwić o swoje dzieciaki.
    • mathiola Re: Nie moge sie doczekac 30.09.11, 14:09
      o, to tak jak ja.
      Tylko gęba żeby mi się nie starzała wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka