Dodaj do ulubionych

Czy wypada?

10.10.11, 19:57
Dowiedziałam się o ciężkiej sytuacji koleżanki.
Potrząsnęło mną- nie spodziewałam się - nie dała po sobie poznać.
To co ją spotkało jest straszne, niewyobrażalne, zaskutkowało kłopotami finansowymi-prawdopodobnie ogromnymi.
Koleżanka z pracy - nie znamy się b.dobrze.
Jak mogę jej pomóc?
Zaproponowałam pomoc przy opiece nad dziećmi gdyby coś chciała/musiała załatwić.
Ale czy wypada zorganizować pomoc finansową?
Obserwuj wątek
    • i_b13 Re: Czy wypada? 10.10.11, 20:04
      zawsze wypada pomóc w potrzebie, tylko z taktem i wyczuciem trzeba
    • azjaodkuchni Re: Czy wypada? 10.10.11, 20:05
      Bałabym się ... jeśli miałabym dziecko w podobnym wieku to dałabym ubrania z komentarzem , że kupiłam za duże małe wyrzuciłam paragon i klops...
      Zabrała na obiad zaopiekowała dzieckiem... nigdy bym nie dała po sobie poznac , że wiem o kłopotach.
      • lykaena Re: Czy wypada? 10.10.11, 20:25
        "nigdy bym nie dała po sobie poznac ,
        > że wiem o kłopotach. "

Ale, ale sama mi o tym powiedziała.

A dzieci akurat ma sporo starsze od mojego
    • rosapulchra-0 Re: Czy wypada? 10.10.11, 20:23
      Oczywiście, że możesz zorganizować doraźną pomoc finansową. Zrobić dyskretną zbiórkę wśród innych współpracowników, ale sprawdź najpierw, czy przypadkiem nie zrobisz jej niedźwiedziej przysługi i czy to nie zostanie odebranie tak jak sobie tego oczekujesz.
    • a.va Re: Czy wypada? 10.10.11, 20:39
      Ja bym ją spytała delikatnie, jak jeszcze mogę jej pomóc i zaproponowała kilka możliwości. Na pewno nie rób czegoś, co się wiąże z rozpowiadaniem o jej kłopotach (zbiórka finansowa), bez jej zgody.
      • dziennik-niecodziennik Re: Czy wypada? 10.10.11, 21:58
        dokładnie. zaoferuj swoją pomoc w szerokim spektrum, nie że tylko pieniadze bo moze sie poczuc urazona, ale jakoś tak "jakbyś potrzebowała jakiejs pomocy, czy przy dzieciach, czy finansowo, czy cos pomóc załatwic, to daj znac". tak, zeby wyszło naturalnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka