Dodaj do ulubionych

PIS - świat się kończy

14.10.11, 10:37
Obejrzałam sobie wczoraj konferencję prasową PIS, gdzie przedstawiano nowe pomysły partii. No i masakrrrrra. Jestem w szoku. Uwazam, ze wszystkie pomysły były bardzo dobre:
- likwidacja zamrazarki
- wysluchanie publiczne po nowemu
- uchwalanie zmian podatkow w takim trybie, jak zmian kodeksów
- powolanie stalej komisji d/s bezpieczenstwa energetycznego

Kurcze, niektore pomysly maja dobre.

Świat się kończy. Jak Boga kocham.
Obserwuj wątek
    • wuika Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 10:44
      Bo wiesz, to, że jakiś pomysł wychodzi ze strony PiSu, nie oznacza od razu, że jest głupi. Nawet najgłupsze partie czy najbardziej odległe ideologiczne czasem na coś mądrego wpadną, serio serio. Tylko chodzi o to, że takie perełeczki są potem zawarte w ogólnych programach, które są już np. zupełnie kijowe, oderwane od życia, czy skupione w ogóle nie na tym, co jest ważne. Bo te kwestie są ważniejsze niż pokazywanie pana Paprykarza, czy non-stop podnoszenie kwestii, jak to Polska jest zniewolona, trzeba wstać z kolan, a prezydent zginął w zamachu.
      • yenna_m Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 10:49
        mnie sie marzy, coby ten PIS sie na takich perełeczkach skoncentrowal

bylaby szansa na wzgledna normalnosc w tym kraju
        • wuika Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 10:51
          Och, ja to mam w ogóle marzenia smile Ale co im zrobisz - wolno im, co nie? Mają te 30% poparcia, 30%, które woli raczej przepychanki pt. jaka bomba wybuchła, zanim zajęcie się czymś konkretniejszym. Zabronisz im?
          • yenna_m Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 10:53
            no nie, nie da się nawet

demokracja jest w koncu
            takie uroki wolnosci
            • wuika Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 10:54
              Popłaczmy sobie w kąciku smile
    • lidia341 Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 13:27
      Co ma zamrażarka do polityki?
      • czarnaalineczka Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 14:26
        zamrazarka marszalka
      • saraanna Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 14:52
        Tu masz wyjasnienie zamrazalki
        zamrazarka.info/
    • kepucha Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 14:16
      yenna_m napisała:

> - likwidacja zamrazarki
      > - wysluchanie publiczne po nowemu

a o co w tym chodzi?
      przeoczyłam coś, czy czegoś nie rozumiem?
    • marzeka1 Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 14:58
      No sensowne, chciałabym, aby byli normalną opozycją, z sensownym przekazem, bo mam raczej konserwatywne poglądy, ale PiS w obecnym kształcie jest trudno wybieralne przeze mnie. Może się okaże, że wariatem polityki, co prawdopodobne, zostanie Palikot i jego otoczenie (jest tam kilku kandydatów na politycznych wariatów) i PiS stanie się sensowną opozycją.
      • yenna_m Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 15:15
        no oby smile
    • lusitania2 Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 15:56
      yenna_m napisała:

>> - uchwalanie zmian podatkow w takim trybie, jak zmian kodeksów

to znaczy?

bo reszta to kwiatek do kożucha, ale wolałabym, by dalej obowiązywała zasada niezmieniania opodatkowania na niekorzyść podatników w trakcie roku. Bo tą właśnie zasadą (niezapisaną, ale wynikającą z orzecznictwa TK) różni się zmiana ustaw podatkowych od zmiany wszelkich innych, w tym tych, które mają "kodeks" w nazwie.
      • yenna_m Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 16:03
        mówili, ze generalnie chcieliby, aby takich zmian nie mozna bylo uchwalac przez zaskoczenie, gdy Sejm jest na wakacjach
        • lusitania2 Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 16:13
          yenna_m napisała:

> mówili, ze generalnie chcieliby, aby takich zmian nie mozna bylo uchwalac przez
          > zaskoczenie, gdy Sejm jest na wakacjach

zaraz się popłaczę ze śmiechu (jak to zwykle przy propozycjach pisu).
          Mamy jakiś zastępczy Sejm, gdy posłowie z tego konstytucyjnego mają przerwę? Przez kogo obsadzany? Przez krasnoludki?

Jak zwykle, pis plecie, co ślina na język, a pelikany gładko łykająsad.
          Ale wiem, skąd propozycja (pamiętamy ten "dramat" posłanki kępy)- żeby pisowska banda leni nie musiała sobie urlopu przerywać, bo olaboga! głosowanie w Sejmie.

• marzeka1 Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 16:17
            "pisowska banda leni "- nie ma to jak ten lejący się pot ze spracowanego czoła premiera Tuska, gdy w czwartki tak regularnie często kończył pracę w W-wie i jeździł odpoczywać po tyraniu od poniedziałku , czasem wtorku aż do czwartku.
          • yenna_m Re: PIS - świat się kończy 14.10.11, 16:43
            nie, no sorry, ale podatki (podwyzszenie podatku VAT) nie powinno zostac uchwalone w ten sposob

jak nie lubie PISu, tak uwazam, ze mają rację

byleby tylko się znów nie skupili na martyrologii smoleńskiej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka