Dodaj do ulubionych

Do e-mam malujacych...

07.11.11, 13:11
Z poprzedniego watku o malowaniu wynika, ze wiele e-mam zna sie na malowaniu, wiec zapytam.
Jakim walkiem malujecie sciany jesli chcecie uzyskac idealnie gladka powierzchnie? Taka bez gruzelkow zadnych, zadne tam baranki i skorki pomaranczowe. Ja chce idealnie gladka - o fakturze kredy. Jak to zrobic? Proba z walkiem o b. krotkim wlosiu nie wypadla mi wczoraj zupelnie zadowalajaco. Walek gabkowy takoz nie poradzil sobie z zadaniem. Czy to wina rodzaju farby?
Obserwuj wątek
    • gabi683 Re: Do e-mam malujacych... 07.11.11, 13:21
      d.o.s.i.a napisała:

> Z poprzedniego watku o malowaniu wynika, ze wiele e-mam zna sie na malowaniu, w
      > iec zapytam.
      > Jakim walkiem malujecie sciany jesli chcecie uzyskac idealnie gladka powierzchn
      > ie? Taka bez gruzelkow zadnych, zadne tam baranki i skorki pomaranczowe. Ja chc
      > e idealnie gladka - o fakturze kredy. Jak to zrobic? Proba z walkiem o b. krotk
      > im wlosiu nie wypadla mi wczoraj zupelnie zadowalajaco. Walek gabkowy takoz nie
      > poradzil sobie z zadaniem. Czy to wina rodzaju farby?
      >
      >

Najpierw trzeba mieć idealna gładka ścianę i trzeba ja przygotować .Jak ściana będzie nie równa to i dobry wałek nie pomorze tongue_out ścianę czyścimy ,potem uzupełniamy na ścianie ubytki.Następnie gładź,potem przecieramy smileA potem malujemy tongue_out
      • d.o.s.i.a Re: Do e-mam malujacych... 07.11.11, 13:48
        Sciana byla zalatana pieknie i slicznie przetarta papierem sciernym na uprzednio malowana sciane. Sciana karton gips, wiec w gladz nie chcialam sie bawic (zreszta nie umiem i nie podejmuje sie tego zadania). Takze powierzchnia byla rowna i ladna, choc nie taka jak po gladzi. Mialam nadzieje, ze farba sie troszke "rozplywa" po nalozeniu i powierzchnia sie wyrownuje, ale chyba sie mylilam bo widze, ze sa takie malenkie farfocle jakby.
        • tomelanka Re: Do e-mam malujacych... 07.11.11, 14:31
          z tego co opisujesz, to powinno sie wyrownac po wyschnieciu no ale tak przez net to ciezko ocenic wink
    • kolpik124 Re: Do e-mam malujacych... 07.11.11, 14:04
      Kup w ogrodniczym czy innym markecie budowlanym 1,5-litrowy pojemnik z pompką do oprysków. Efekt bardzo dobry.
      • d.o.s.i.a Re: Do e-mam malujacych... 07.11.11, 14:06
        To jest mysl! smile
        Dziekuje.
        • blublusia Re: Do e-mam malujacych... 07.11.11, 14:15
          Ja malowałam ściany róznymi farbami i jedyne co zauważyłam to że, efekt jest najlepszy jak słabo rozcieńczam daną farbę. Gęstsza lepiej pokrywa, a i maluję wałkami troszkę włochatymi i raz w pionie a raz w poprzek smile
    • naomi19 Re: Do e-mam malujacych... 07.11.11, 14:45
      Ja kupiłam za namową znajomego malarza wałek o długim włosiu, plus farba Tikurilli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka