Dodaj do ulubionych

Suwaczki /sygnaturki

13.11.11, 16:45
Przypatruję się różnym suwaczkom i sygnaturkom; są lepsze, gorsze, pokazują, jak różny ludzie mają gust, zainteresowania itp. Uwielbiam fajny cytaty w sygnaturkach, szczególnie na pograniczu żartu i absurdu.
I w sumie zdumiewają mnie te, gdzie ludzie wstawiają zdjęcia własnych dzieci (tu daje znać moja obsesja prywatności itp), a przerażają te sygnaturki, gdzie kobiety wypisują swoje "aniołki" z datami zgonu dzieci. Jak wy postrzegacie suwaczki czy sygnaturki innych?
Obserwuj wątek
    • iuscogens Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 16:51
      Te aniołki to może forma odreagowania, ludzie różnie sobie z takimi wydarzeniami radzą. Ja to tak odbieram. Nie w moim stylu, ale może to komuś pomaga??
      • azjaodkuchni Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 16:55
        Moja sygnaturka to w pewnym sensie moje dziecko wink pieszczone i zadbanewink lubię sygnaturkę i dziecko... To prawdziwe też lubię i sporo o nim piszę.
        • marzeka1 Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 16:59
          Azja, masz ciekawy blog i fajnie na nim piszesz smile
    • zona_mi Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 17:07
      Mnie tam wszystko jedno, byle nie przekraczały wysokości czterech wersów...
      No i regulaminu żeby nie łamały smile

Dobra - te z zębami są dla mnie zagadką. Albo te w ilości niezrozumiałej - po jednym ka każde z bliźniąt, jeszcze jeden dla wieku dzieci i ile od ślubu. Ale nie wnikam, dziwię się na własny użytek.
      • el_jot Zona 13.11.11, 20:06
        Dlaczego został usunięty mój wątek wczorajszy z petycją?
        • zona_mi Re: Zona 13.11.11, 22:14
          forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html
    • kropkacom Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 17:09
      Libię dobre sygnaturki i fajne suwaczki. Sygnaturki bez zbędnego zadęcia, a suwaczki nie infantylne (taki ma Kotula). Nie lubię zastanawiania się dlaczego...
    • tomelanka Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 17:46
      mam to gdzies, mi sluzy tylko do tego ze nigdy nie wiedzialam w ktorym tygodniu jestem
    • aniorek Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 18:11
      suwaczki sa infantylne, na szczescie istnieje adblock.
    • 18_lipcowa1 Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 19:09
      a przerażają te sygnaturki, gdzie ko
      > biety wypisują swoje "aniołki" z datami zgonu dzieci.

no to jest niezłe
      jeszcze lepsza agentka kiedys miała w sygn imie wpisane -znaczy dala imie dziecku ktore wyskrobała odazje w 8 czy 9 tyg
    • murwa.kac Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 19:24
      te suwaki to jakas makabra.
      dzieci, narzeczenstwo, malzenstwo, waga, ilosc zebow, waga kupy dzidzi od narodzin, diety etc.
      a juz w stylu 'aniolek 5 tc' to leze.

czekam na suwaki z datami pogrzebow podpasek.
      • bi_scotti Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 19:43
        Jedyny suwaczek, ktory naprawde lubie to forumki, ktora liczy dni odkad rzucila palenie - teraz juz chyba dobrze ponad 600 - zawsze mysle o Niej z sympatia i mam ochote wirtualnie poklepac po plecach - good girl! Reszty wlasciwie nie dostrzegam, sorry.
    • piekielna-diablica [...] 13.11.11, 19:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • heca7 Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 21:44
        Ja tylko nie lubię tych z zębami.
    • madame_zuzu Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 21:52
      mnie porazają wielkie suwaczory na pol strony. Nie wazne czego dotyczą.
      Sama kieruje ludzi na swojego bloga i dziele sie radochą jakąmi daje to co robię smile

---
      Zafiksowałam sie na punkcie odjechanych czapek big_grin
    • piekielna-diablica Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 22:41
      oooo mój już poleciał uncertain

chociaż jest kierowany do matek i jest moją misją - dobrze, że na innych forach nie kasują tongue_out

i nawet niektórzy z tego forum mieli okazję z niego korzystać tongue_out
      • zona_mi piekielna-diablica 13.11.11, 22:53
        Ja bym się tak na Twoim miejscu nie cieszyła - jeśli nadal będziesz usiłowała się darmo reklamować, to masz szansę na blokadę konta.

A co do tej super firmy - też nie wiadomo jak długo tam posiedzisz, skoro już zaczęli oszczędności od zwalniania współpracowników... Może nie warto aż łamać regulamin Gazeta.pl?
        • piekielna-diablica Re: piekielna-diablica 13.11.11, 23:00
          zona_mi - nie jest to darmowa reklama - ot zwykły suwaczek odsyłający do FB - to po pierwsze - po drugie jeśli już piszesz, że zwalniają to może najpierw zapytaj się u źródła ("zwolniona" osoba jest moją dobrą koleżanką z forum rówieśniczego) - jutro z rana do niej zadzwonię i zapytam kto takie plotki rozpuszcza - bo dziś ma dziewczyna zbyt dużo na głowie, ale skoro Ci się zwierza to pewnie wiesz i o tej sprawie jak jej dzisiaj ciężko

PS Nagroda w konkursie się podobała?
          • zona_mi Re: piekielna-diablica 13.11.11, 23:05
            > PS Nagroda w konkursie się podobała?

Bardziej mnie ciekawi, kto to robił. Jako rękodzieło - fajne.

Co do "tylko linkowanie FB" - nie żartujmy.
            • piekielna-diablica Re: piekielna-diablica 13.11.11, 23:13
              a nie mogę Ci napisać kto to robił bo to by była reklama komercyjna tongue_out
              • zona_mi Re: piekielna-diablica 14.11.11, 09:43
                W takim razie zakładam, że to robiło chińskie dziecko za garśc ryżu i nie podoba mi się.

> dobrą koleżanką z forum rówieśniczego

Przyjmijmy, że nie mam pełnej wiedzy na temat funkcjonowania Waszej firmy, więc mogę założyć, że kwestia zwolnienia/nie zwolnienia nie podlega moim komentarzom, to w końcu nie jest przedmiotem tej dyskusji. Tym bardziej, że rozmawiamy sobie teoretycznie o dowolnej firmie, bez wymieniania jej nazwy.
                Jedno co wiem, to że reklama na Gazeta.pl kosztuje i skoro ktoś - ktokolwiek - usiłuje się reklamować darmo, to o nim świadczy. Wiadomo jak.
                • naomi19 Re: piekielna-diablica 14.11.11, 10:16
                  Wątpię, by taka firma reklamowana w taki sposób mogła się pozytywnie kojarzyć. Mnie taka darmowa reklama denerwuje, forum to nie miejsce na to. I tak dookoła mnóstwo reklam.
                • piekielna-diablica Re: piekielna-diablica 14.11.11, 10:39
                  Widzę, że mimo wyjaśnień tej osoby nadal nie umiesz się przyznać do błędu, że niezgodnie z prawem oskarżasz spółkę o zwalnianie ludzi?
                  Szkoda - to cenna sztuka

co do nagrody - zapraszam na priv - chętnie udostępnię Ci blog tego chińskiego dziecka, które ma nota bene ponad 30 lat i jest rdzenną Warszawianką
    • monika3411 Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 22:47
      Swój lubię, obcych nie dostrzegam wink Sygnaturki czasami czytam. Niektóre mi się podobają, inne nie. Generalnie latają mi kalafiorem tongue_outtongue_outtongue_out
    • 3.14-roman Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 22:53
      To jest istna plaga smile

Kiedyś, jako młodzian świeżo po dwudziestych drugich urodzinach, postanowiłem wykpić tę modę i stworzyć własną serię suwaczków. Stworzyłem parę obrazków, wkleiłem na forum Testowe.

Po jakimś czasie mój ewidentnie złośliwy wątek został opanowany przez mamusie z potomkami.
      forum.gazeta.pl/forum/w,1,99201712,99201712.html?v=2&f=1&w=99201712&a=99201712&wv.x=1
      Dziwię się, że nie odstraszyły ich takie rzeczy, jak
      https://www.suwaczek.pl/cache/a5b7470732.png

https://www.suwaczek.pl/cache/0fc5f93cbf.png

https://www.suwaczek.pl/cache/8e4c33e8f8.png

https://www.suwaczek.pl/cache/40e512fc09.png

Ło matko, aż się wzruszyłem, od tylu lat umiem przeklinać (w szkole się dopiero nauczyłem tej cennej umiejętności, bo rodzice uważali przy mnie na słownictwo). Będzie trzeba jakąś osiemnastkę machnąć!
      • 3.14-roman Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 22:56
        A skoro już jesteśmy przy suwaczkach - nie wiem, ile z Was odwiedza forum kobieta, ale jakiś czas temu była tam moda na suwaczki dotyczące cyklu miesięcznego piszącej, dnia, od kiedy zapuszcza włosy, dnia, od którego ma własny suwaczek i inne formy wykpiwania mody mamusinej. Jak będę miał czas, znajdę ten suwaczkowy wątek.
        • murwa.kac Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 23:02
          3.14-roman napisał:

Cytat Jak będę miał czas, znajdę ten suwaczkowy wątek.

muuuuuuuusisz???
          to jak kopanie lezacego wink
          • 3.14-roman Re: Suwaczki /sygnaturki 13.11.11, 23:07
            Tu jest! I jeszcze mnie o zadymę oskarżają, ach!
    • foro-estupido Re: Suwaczki /sygnaturki 14.11.11, 10:48
      Było już to...
      Też nie rozumiem,żeby nie napisac"zdumiewa mnie" że matki wpisują datę śmierci swoich dzieci...Rozumiem,że jest/było im z tym trudno,ale tak eksponując tym na forum publicznym?
      Zdj dzieci?Są małe...często nie widac dokładnie...

Też lubię fajne cytaty....
      Ostatni,który przed chwilą wpadł mi w oko to o śp.Hance M i pudłachwink
    • dzoaann Re: Suwaczki /sygnaturki 14.11.11, 11:12
      lubie sygnaturki z linkami do blogow i fajnych stronek,
      lubie obrazki i fajne cytaty- czesto po nich kojarze forumkismile
      na suwaczki nie zwracam uwagi, ale nie raza mnie jakos szczegolnie...
    • mnb0 Re: Suwaczki /sygnaturki 14.11.11, 12:42
      Mnie zdumiewa umieszczanie zdjec wlasnych dzieci w suwaczkach. Za kilka lat szkolny kolega Jasia krzyknie na korytarzu: "Patrzcie! Jas robil kupe w majtki jak mial 3 lata!"
      • murwa.kac Re: Suwaczki /sygnaturki 14.11.11, 12:57
        mnb0 napisała:
        Cytat Mnie zdumiewa umieszczanie zdjec wlasnych dzieci w suwaczkach. Za kilka lat szkolny kolega Jasia krzyknie na korytarzu: "Patrzcie! Jas robil kupe w majtki jak mial 3 lata!"

DOKLADNIE!!

mnie w ogole dziwi umieszczanie/upublicznianie zdjec swoich dzieci w necie. zboczencow w nim co niemiara i slabo mi na sama mysl, ze ktos moglby sobie zrobic ze zdjecia mojego dziecka hmmmmm - wspomagacz? (zeby nie byc zbyt doslownym...)
    • sarling Re: Suwaczki /sygnaturki 14.11.11, 12:53
      Mi w zasadzie nie przeszkadzają, o ile nie migają i nie ruszają się. Niech sobie każdy liczy odmierza i cytuje co chce. Ale jedno mnie tylko irytuje - że cytując, każdy ma manierę wpisywania: "coś tam coś tam" by ktośtam, no, kurczę, strasznie to słabe.
      A swoją sygnaturkę-odwoływacz bardzo lubię wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka