agajjja 20.11.11, 19:37 Taką dla dorosłych, żeby usiąść w kilka osób i miło wesoło spędzić czas. Monopoly i scrabble już mamy i trochę się przejadł.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: Polećcie fajna grę.... 20.11.11, 19:52 Munchkin! www.rebel.pl/product.php/1,1010/18403/Munchkin-Edycja-Rozszerzona.html i ma milion pińcset dodatków. I jeszcze kilkanaście innych mogę polecić, krzycz, jeśli mam kontynuować. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Polećcie fajna grę.... 20.11.11, 20:36 agajjja napisała: > Krzyczęęęę, podrzucaj <szatański śmiech> będziesz żałować, będziesz Jak już pisała Donkaczka - Carcassonne i Settlers of Catan. Jungle Speed www.rebel.pl/product.php/1,1203/17618/Jungle-Speed-edycja-polska.html Ghost Stories www.rebel.pl/product.php/1,371/17384/Ghost-Stories-edycja-polska.htmlTantrix www.rebel.pl/product.php/1,4/7784/Tantrix-Game-Pack.html Filary Ziemi www.rebel.pl/product.php/1,303/11186/Filary-Ziemi.htmlMondo www.rebel.pl/product.php/1,606/21361/Mondo.html Hooop - przy więcej niż 2 osobach www.rebel.pl/product.php/1,4/13707/Hooop-Hop-hoop.html dużo tego jeszcze, to zalezy w co do tej pory graliście i co lubicie. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Polećcie fajna grę.... 20.11.11, 19:53 dla dwoch osob rój, rewelacja, z mezem czesto gramy, i z kumpela carcassone, osadnicy z katanu, Ingenious (chyba i pod tym tytulem jest w polsce), keltis, blokus Odpowiedz Link Zgłoś
leniwiec26 Re: Polećcie fajna grę.... 20.11.11, 20:26 o, ja też carcassone polecam bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe O jeżu! Gry to mój "konik" :) 20.11.11, 20:02 Polecam zapoznać się z wątkiem: www.gry-planszowe.pl/forum/viewtopic.php?f=43&t=6212 A od siebie dodam: każdemu podoba się DIXIT Sama lubię 7 Cudów Świata, Carcassonne, Cytadelę, Wsiąść do Pociągu, Battlestar Galactica, Stone Age, Wysokie Napięcie... i jeszcze pierdylion innych gier To jest doskonała rozrywka! Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
ezmd99 Re: Polećcie fajna grę.... 20.11.11, 20:08 Tabu, zabawa przednia, im więcej osob tym lepiej. Oczywiście po pewnym czasie ma się hasła obcykane, ale w sumie można przysiąść wymyśleć swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
umathurman Re: Polećcie fajna grę.... 20.11.11, 20:23 1) DOBBLE - bezkonkurencyjne w każdym towarzystwie... i można grać bez końca. A ile emocji!! 2) JENGA - najlepiej jeśli towarzystwa jest już lekko wstawione ;D 3) DIXIT - jest fajny, ale raczej na 3-4 razy w tym samym towarzystwie, później już trochę się nudzi. 4) KALAMBURY - ze znajomymi zawsze gramy na tytuły filmów i seriali. Bomba wielogodzinna 5) MAFIA - na większą liczbę osób - jak jest ich naście to się dopiero zabawa zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś