patir23 21.11.11, 17:35 Co po czym nakładacie? I czy zawsze uzywacie podkładu, pudru? Moja znajoma wogole nie uzywa pudru, podkładu tylko sam róz, tusz i cienie. jak jest u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 17:40 Podkład, sypki puder lub puder w kamieniu, róż. Potem ewentualnie tusz, rzadziej tusz + cienie. Zawsze pomadka do ust. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 17:45 podkład- róż- puder sypki- cienie- tusz do rzęs Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 17:44 oczyszczenie twarzy po nocy - krem nawilżający - podkład - puder sypki - tusz na rzęsy - troche bronzera na kości policzkowe - carmex na usta.. kilka drobnych niedoskonałosci do ukrycia tak wiec ja stosuje podkład Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 17:44 Podkład,korektor.Potem maluje oczy-baza, kredka, cienie, tusz.Albo baza, eyeliner, tusz.Albo sam tusz.Potem puder,na końcu róż albo bronzer albo puder rozświetlający. Podkładu używam prawie zawsze.Nie używam jak idę uprawiać sport albo jak jestem na wczasach i się plażuję.Pudru podobnie. Skoro koleżanka się tak maluje i jej się to na twarzy trzyma to ok.Uważam,że w makijażu nie ma żadnych żelaznych zasad itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 17:45 uzywam korektora, primera, podkladu, sypkiego pudru/bronzera, tuszu, kredki, cieni(dwa, trzy kolory), konturowki, szminki Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 20:57 tuszuje na koncu rzesy, znaczy po nalozeniu kredki i cieni Odpowiedz Link Zgłoś
o.zesz.ty Re: od czego zaczynacie makijaz? 23.11.11, 03:38 nanuk24 napisała: > cieni(dwa, trzy kolory) Po co aż tyle? I jakie to kolory? Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: od czego zaczynacie makijaz? 23.11.11, 23:14 A stosuje takie triki, by optycznie powiekszyc oko. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Aż tyle? 07.02.12, 16:38 Ja jak mam natchnienie, to używam czasem nawet 5-6 cieni. Na co dzień 2-3 to standard. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: od czego zaczynacie makijaz? 08.02.12, 10:50 > > cieni(dwa, trzy kolory) > > Po co aż tyle? bo efekt jest efektowniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 17:47 podkład, baza pod cienie, puder sypki, cienie, (opcjonalnie) kredka, tusz, róż, i ew. szminka/błyszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
viki711 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 17:48 od kiedy mam uczulenie na wszystkie możliwe podkłady i pudry nie używam ich(ale tęsknię), teraz tylko cienie, czasem liner, dobry tusz i w zależności od okazji błyszczyk o bardziej lub mniej wyrazistym kolorze Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 17:49 Jak używam cienie do powiek,to od oczu zaczynam.Potem korektor na cienie pod oczami,podkład róż,ew puder.Na końcu tusz, błyszczyk i brwi kredką. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 17:53 "baza" pod krem, krem, podkład, puder. Szminka albo błyszczyk oczu czasami wcale nie maluję Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 17:57 Robię kreski i maluję rzęsy. Na koniec szminka. Nie używam podkładu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 18:00 Cholera, a ja myślałam, że załapię jakieś ogólne zasady. A tu każdy ma swoją kolejność. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 19:28 Zasada generalnie jest taka, że najpierw kładziesz podkład i puder, a później kolorowe kosmetyki. Trochę nie kumam odwrotnej kolejności, np. najpierw cienie a potem podkład i puder. Może dlatego że jakbym dała cienie na gołą skórę powiek to by mi się godzinę max trzymały. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 20:07 Nie wszyscy używają podkładu na powieki, od tego jest też baza pod cienie do powiek. Kolejność można sobie zmienić-malować najpierw oczy a potem kłaść podkład jeśli makijaż jest bardzo mocny, używamy do jego wykonania osypujących się albo sypkich cieni albo brokatu.Łatwiej oczyścić twarz nieumalowaną bo nie naruszamy makijazu. Kolejność najlepiej sobie wyrobić samemu metoda prób i błędów.Np jest taka "zasada", że najpierw maluje się powiekę a na końcu tuszuje rzęsy.Jak maluję oko ciemnymi kolorami okej ale jak maluje je jasnymi to zaczynam od wytuszowania rzęs bo mi tak wygodnie a i zawsze sobie powiekę usmaruję tym tuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 20:11 > Nie wszyscy używają podkładu na powieki, od tego jest też baza pod cienie do po > wiek. No ja używam podkład (na oczy też), na to baza pod cienie i na to sypki puder. Bez tego cienie by się rozpłynęły, a z zachowaniem tej kolejności trzymają się cały dzień BEZ poprawek. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 20:29 Ja np nie uzywam podkładu na powieki ale za to bazy już tak i tez mi się trzyma.Cały dzień. Właśnie dlatego ustalanie komuś kolejności nakładania makijażu jest zupełnie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 20:55 mnie sie cienie trzymaja bez zadnej bazy, wystarczy mi przypudrowac powieki Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: od czego zaczynacie makijaz? 15.02.12, 13:21 nanuk24 napisała: > mnie sie cienie trzymaja bez zadnej bazy, wystarczy mi przypudrowac powieki > No to jestes szczesciara bo masz suche powieki i byc moze budowe oka ktora sprzyja temu zeby sie makeup nie rozmazywal. Ja nie dosc ze mam bardzo tluste powieki to na dodatek jeszcze monolid. Latem, nim odkrylam cudo baze - bo tez nie wszystkie sa super, nie bylam w stanie skonczyc oka a juz sie rozjezdzalo i rolowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: od czego zaczynacie makijaz? 07.02.12, 17:36 moj sposob na zsypujace sie cienie jest taki, ze przed nalozeniem cieni pudruje sie pod oczami mocniej niz powinnam (pudrem sypkim). Po pomalowaniu oczu nadmiar pudru strzepuje szerokim pedzlem razem z zsypanymi cieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: od czego zaczynacie makijaz? 15.02.12, 14:45 drinkit napisała: > Zasada generalnie jest taka, że najpierw kładziesz podkład i puder, a później k > olorowe kosmetyki. Raczej zasada jest taka ze dostosowujesz kolejnosc do tego z czym pracujesz, jakich cieni uzywasz, co w ogole robisz oraz czy robisz makeup dla siebie czy dla kogos. Przy sypkich cieniach, do tego ciemnych lub brokatowych trudniej oczyscic twarz z tego co sie osypalo. Owszem mozna uzywac grubej warstwy sypkiego pudru, ale to marnowanie produktu. Jesli ktos tobie robi makijaz moze uzyc specjalnych podkladaczy pod osypujacy sie cien, chusteczke czy co tam jeszcze. Nawet znani profesjonalni makeup artist raz robia tak, raz inaczej...ot zeby bylo dobrze, naszybciej i najefektowniej Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 18:03 korektor minimalnie + podkład (nie zawsze i minimalnie) + kredka + tusz + róż (czasami) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Od spojrzenia w lustro z przerażeniem :) 21.11.11, 18:08 Potem dokładne umycie twarzy, krem, podkład, puder, odrobina różu i tusz. Kredka w przedpokoju, przed samym wyjściem z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 18:09 Podkład - puder w kamieniu - czasem róż. Cienie na powieki (zazwyczaj 2-3 kolory) - tusz - błyszczyk na usta. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 18:14 Podklad,puder.Kredka do oczu.Tusz.Szminka/błyszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 19:26 Demakijaż -oczyszczenie twarzy-potem krem,potem baza pod podkład,podkład,puder sypki,roż do policzków,cienie do oczu,kredka do oczu,czasem tusz do rzęs i czasem szminka do ust. Odpowiedz Link Zgłoś
jkk74 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 19:30 podkład (latem lekki, zima bardziej kryjący), puder w kulkach (mam w jednym pojemniczku brązujące wymieszane z rozświetlającymi ), ten sam puder służy do nakładania na kości policzkowe zamiast różu, cienie, tusz... czasem korektor rozświetlający pod oczy... codziennie rano po myciu twarzy używam też kremu 35+ Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 19:34 reparator-krem-korektor-podkład-puder- róż cienie na powieki- tusz kredka-szminka( błyszczyk) Dla mnie to oczywista oczywistośćp Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 19:37 Podkład, tusz do rzęs, puder, błyszczyk - w wersji codziennej. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 19:46 Od podkładu. Próbowałam zaczynać od bazy silikonowej, ale to ściema marketingowa jest, więc przestałam. Potem puder sypki i trochę bronzera. Cienie, mascara, i na koniec przeczesuję brwi bezbarwyn żelem. A, jeszcze balsam Tisane na usta. Pomadka/błyszczyk tylko wyjątkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 19:50 Podkład, puder sypki, róż, tusz do rzęs, kredka, błyszczyk. Cieni nie używam. Odpowiedz Link Zgłoś
poppy_pi Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 20:28 Na co dzień wygląda to tak: podkład, puder, kredka do brwi, tusz na rzęsy, róż lub bronzer na policzki, pomadka ochronna. Jeśli używam cieni do powiek to zaczyna od nich bo te ciemniejsze lubią się osypywać, potem często eyeliner. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Jak to demakijaż?! 21.11.11, 20:39 Trochę nie rozumiem. Zaczynacie makijaż od demakijażu? Przewinęło się to kilka razy. Demakijaż to chyba zmycie makijażu, to jak jest, zmywacie wczorajszy makijaż następnego dnia rano? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Jak to demakijaż?! 21.11.11, 22:30 Nigdzie nie było zaznaczone ,że to ma byc rano. Ja po pracy jak wracam czasem też robię sobie świeży makijaż i tak,własnie zaczynam od demakijazu. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_mikulski Re: Jak to demakijaż?! 22.11.11, 00:02 mamablue napisała: > Trochę nie rozumiem. Zaczynacie makijaż od demakijażu? Zaczelam tak robic od niedawna, gdy dowiedzialam sie, ze dermatolodzy radza umycie twarzy delikatnym preparatem myjacym rano, poniewaz podczas snu pory wydzielaja tluszcz, etc. A makijaz zmywam oczywiscie wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Jak to demakijaż?! 22.11.11, 15:27 basia_mikulski napisała: > Zaczelam tak robic od niedawna, gdy dowiedzialam sie, ze dermatolodzy radza umy > cie twarzy delikatnym preparatem myjacym rano, poniewaz podczas snu pory wydzie > laja tluszcz, etc. No a jak można to robić inaczej?Wstawać i od razu nakładać krem albo robić makijaż? Poza tym umycie twarzy rano to nie jest de-makijaz.Tylko oczyszczenie twarzy.Demakijaż jak nazwa wskazuje jest to usunięcie makijażu ale może niektórzy tak nazywają wszystkie czynności higieniczne wykonywane wokół twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
azomim Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 21:36 Puder mineralny, korektor pod oczy, tusz do rzes. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: od czego zaczynacie makijaz? 21.11.11, 22:43 tynk->gruntowanie->szpachla->gruntowanie->kolorek->wzorki Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: od czego zaczynacie makijaz? 22.11.11, 12:29 krem, na to puder, pózniej cienie, rzęsy, błyszczyk na końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: od czego zaczynacie makijaz? 22.11.11, 14:45 oczyszczenie twarzy, tonik, krem, baza, podkład, puder w kamieniu, kulki brązujące zamiast różu, cień na powieki, tusz na rzęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: od czego zaczynacie makijaz? 22.11.11, 15:12 Podkład w piance, puder w kolorowych kulkach, kreski na powiekach malowane cieniem, tusz, i na koniec róż. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: od czego zaczynacie makijaz? 22.11.11, 15:29 Tonik, krem, podkład, puder, oko. Można w innej kolejności? Odpowiedz Link Zgłoś
kiszczynska Re: od czego zaczynacie makijaz? 23.11.11, 01:57 puder i roz nic iwecej Odpowiedz Link Zgłoś