Dodaj do ulubionych

pytanie do ubierających chłopców

26.11.11, 08:59
takich w wieku przedszkolno-wczesnoszkolnym
o spodnie najogólniej
patrze na ceny w sklepach i mi rece opadaja
byle co z 2 nogawkami w hm, smyk, coccodrilo czy 5-10-15
to wydatek rzedu 80 zl minimum, a jak fajniejsze to ponad setka sie robi
ja na sezon - czyli 3-4 miesiace potrzebuje par co najmniej 6-7 (w tym jedne eleganckie, ze 2 pary dresow - te lepsze tez sa drogie, reszta dzinsy)
po tym czasie sa nie do uzycia bo albo
1-nogawka siega lekko za kolano
2-dziura na kolanie nie nadaje sie do latania
3-gacie traca fason i wygladaja jak szmata
albo wszystko do kupy
synow mam dwoch, przemnozyc musze razy dwa
czyli na same gacie lekko liczac 1000 na sezon liczac po sklepowych cenach
razy 4 i mamy stawke roczna upiorną, bo naprawde nie wiem czy jest sens uncertain
wiadomo co dzieci robia z ciuchami
jak sobie radzicie ze spodniami dla chlopcow?
kiedys spokojnie za 30-40 zl mozna bylo kupic
teraz bez szans,
a nosza to codziennie

Obserwuj wątek
    • thea19 wyprzedaze 26.11.11, 09:09
      ja co prawda mam roczniaka ale ceny szczegolnie nizsze nie sa. nie zdazyl zniszczyc ale szybko rosl i od lata poszlo jakies 15 par. na wyprzedazy w cdrl czasem nawet za mniej niz 20zl mozna gatki kupic. w sklepie internetowym wyprzedaze dluzej trwaja i latem kupilam kurtki i spodnie zimowe za 30% ceny.
      teraz tez bede robic zapasy na przyszly rok.
      • moofka Re: wyprzedaze 26.11.11, 09:15
        na wyprzedazeach wcale wiele tansze nie sa
        a przy tym spodni na zapas nie za bardzo kupisz
        bo i szerokosc io dlugosc musi sie zgadzac zeby dziekco wygladalo
        u chlopca w zasadzie spodnie sa najwazniejsze jak ladne i pasujacae
        bo koszulke jakakolwiek wlozysz za 20 zl i dziekco wyglada
        ale jak spodnie wisza na tylku zdefasonowane to wyglada jak nieścięście
        sklep internetowy coccodrillo znam i udaje mi sie tam czasem cos fajnego znalezc
        raczej gory, dodatki i obuwie
        ale teraz zobacz po ile sa chlopiece spodnie
        sklep.coccodrillo.pl/index.php/search/pl/run/type/1/showProducts/1/show_bundles/0/attribute/a15;44a21;35a20;22/category/1
        • thea19 Re: wyprzedaze 26.11.11, 09:39
          w cdrl sa 3 obnizki wiec z ceny spuszczaja sporo. ceny regularne znam i srednio mi sie widza. ja czesto kupuje tez na obnizkach weekendowych albo z kuponem w smyku.
          w ciucholandach ceny sa podobne do wyprzedazowych (przynajmniej u mnie) bo wisi kartka 74zl/kg. no i ja nie lubie grzebac w koszach - wole wieszaki. niestety jest drogo i bedzie jeszcze drozej przez cene paliwa.
          • dankaimirek c&a 27.11.14, 10:29
            spodnie dla syna kupuje przewaznie tam, sa po 35-50 zł para (dresowe), kupiłam tez ostatnio z przeceny w Kapahlu za 40 zł z 80 zł.
            Nieraz mi się zdarzało jak były dobrej jakości w Pepco - ze dwa razy. Ale tam zazwyczaj nie sa bawełniane i moje dziecko nie lubi sztucznych spodni. Są jeszcze w Tesco firmy F&F, ostatnio widziałam po 27 zł z 55 chyba. Teraz jest wyprzedaż. Ale moj syn nie lubi sciaganych na dole nogawki wiec nie kupię, chociaż tanio. poszukaj w Tesco jest tanio.
    • mama_kotula Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:12
      Ja ostatnio kupiłam dziecku wczesnoszkolnemu - II klasa podstawówki - spodnie bezpośrednio od lokalnego producenta, w ichnim sklepie firmowym, porzadne dżinsy. Za jedne zapłaciłam 9zł, za drugie 19zł - jeno poskracać musiałam. Tyle, że młody jest duży (nosi rozmiar 140), więc kupowałam spodnie dla nastolatków.

Dresów ma 2 rodzaje - jedne na wf (te droższe, marki nie pamiętam, ale w gosporcie kupowałam, około 100pln/szt - ma 2 szt, porządne toto i nie niszczy się; no ale je wkłada 2 razy w tygodniu), drugie po domu (z chińskiego sklepu po 10zł/szt tongue_outtongue_out, tu nie żałowałam, ma kilka par, bez wahania wyrzucam, jak się zeszmacą).
      • moofka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:19
        kotulu a przez internet nie dają?
        jak tez chce spodnie za 9 zł smile)

moj 2 klasista nosi 134-140 tez w zaleznosci od rozmiarowki
        jest wysoki tylko szczuplutki
        zreszta drugi tez chudy
        musze miec sposnie z ta wewnetrzna regulacja gumeczkową
        • mama_kotula Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:40
          Przez net nie dają. Poza tym jak twoje dzieciaki są szczupłe, to pewnie musiałabyś zwężać.

Aaa, te za 9 to były przecenione, bo miały w złą stronę kieszeń na dupie przeszytą tongue_out, normalnie są od 19 w górę ;P
          • moofka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:47
            tak tez czulam, ze za piekne zeby bylo prawdziwe big_grin
            • mag1_k Re: pytanie do ubierających chłopców 27.11.14, 11:15
              ja kupuje pierwszakowi najczęsciej spodnie dresowe do szkoły (jako patologia nie zwracam uwagi na to, że "nie wypada" i dziecko poqinno nosić "eleganckie jeansy".
              Osttanio kupowałam na all.... rozmiar 134, a za chwilę zakupię 140 u producenta o nazwie Kropek. Bardzo sobie chwalę, a kosztują jakieś 20/30PLN.
        • attiya Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:27
          no dobra, to na 134:
          wszystkie spodnie poniżej 40 zł
          [url=http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=89696&price_from=&price_to=40&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&listing_sel=2&listing_interval=7&a_enum[298]=1&a_text_i[7173][0]=&a_text_i[7173][1]=&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E]Tekst linka[/url]
      • aneta-skarpeta Re: pytanie do ubierających chłopców 28.11.11, 00:18
        cocodrillo jest chyba dosc drogie
        a ja kupuje w reserved czesto maja wyprzedaze i potrafie kupic spodnie za 30-50 zł- naprawde fajne

dresowe ostatnio kupiłam na allegro, nowe bardzo fajne- po 29 zł

i przegladam ciuchlandy
        kupuje w tych drozszych, ale potrafilam kupic spodnie firmowe z metką papierową kupic

niesttey jak chce sie dziecko ubrac fajnie i taniej to trzeba kombinowac, za grosze mozna uzywki na allegro i naprawde mozna trafic perełki

w smyku chyba nic dla dziecka nie kupilam z ubran- totalnie nie moja bajka
    • klubgogo Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:13
      Ubieram dziewczynkę, ale wierz mi, że to ten sam problem. NIe kupuję spodni za 80 zł, bo to jakiś absurd, gdy wystarczają na 3-4 miesiące. Czasami w C&A wpadnie coś za 50 zł i na takie poluję. NIe mając natomiast do tej pory przekonania, trafiłam do bardzo fajnego szmateksu, gdzie prawie nówki Next, TU kupuję za 10 zł. Spodnie są dobrej jakości, ślady użytkowania wskazują na maksymalnie 3-4 prania.
    • mamaemmy Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:13
      nie mam chłopca ale ubieram często synka przyjaciółki-spodnie h&M,next,george-kupuje jej w naszych ciucholandach,niezniszczone,stan bardzo dobry-maksymalnie 15 zł za jedne.
      Nawet nie wiedziałam,że takie sa ceny-jak piszeszsmileTeraz wiem juz czemu ona mi tak dziękujesmile
      • moofka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:21
        no ja bym tez dziekowala big_grinbig_grin
        w lumpeksie latwo bylo ubierac maluchy
        ale dzieci w tym wieku bardzo niszcza ubrania
        po jednym sezonie zazwyczaj gacie ladajua juz w smietniku
        chociaz tesciowa krawcowa probuje czasem fantazyjna latką reanimowac big_grin
        wiec i w lumpie rzadko kiedy sie trafia cos fajnego nie niezniszczonego
    • kropkacom Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:14
      Bez przesady. Naprawdę w H&M, 5-10-15, C&A nie ma tańszych niż 80 złotych? W H&M są za 39,90. Oczywiście nie wszystkie fasony. Dresowe na pewno.
      • kropkacom Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:19
        A jak sobie radzę? Kupuje tańsze fasony w sieciówkach plus jakies lepsze. Gdybym miała fajny lumpek też pewnie bym chodziła. 5-10-15 ma takie ceny?
        • kropkacom Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:24
          www.hm.com/pl/product/92735?article=92735-B
          www.hm.com/pl/product/91692?article=91692-A
          • moofka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:30
            no za te kalesonki na gumce to i 12 bym nie dała uncertain
            a cena 40 za takie cos jest cokolwiek wygorowana
            ladniejszy dres jak kotula pisze to wydatek rzedu 100 uncertain
            a takie do ciorania mozna ciorac ale niekoniecznie wyglada
            w 5-10-15 sensowne wygodne spodnie tez zaczynaja sie od 69
            dlatego pisze bo wlasnie niedawno probowalam uzupelnic zapasy i znam oferte
            i d*pa
            bo nigdy az takiego problemu z tym nie bylo
            • kropkacom Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:32
              Mam dwie pary i złego słowa nie powiem. Ale wiesz lepiej...
              • aneta-skarpeta Re: pytanie do ubierających chłopców 28.11.11, 00:23
                ja na ciuchy z hm dla chlopakow tez slowa nie powiem złego
                tshirty znoszą wszystko, nadruki sie nie niszczą
                dresowe spodnie są niezniszczalne- czarne nawet koloru nie tracą

za to kompletnie nie czuję 5-10-15 i tam widzialam tez duzo badziewia- brzydkie wykonczenia w longshirtach etc
              • ashraf Re: pytanie do ubierających chłopców 27.11.14, 14:13
                Ja też kupuję młodemu spodnie dresowe w H&M i nie narzekam. Fakt faktem, że tylko do żłobka, bo jestem z frakcji, która nie uznaje dresów w innych celach niż sport i placówki dla maluchów (wygoda), ale nie zauważyłam, żeby wyglądały dziadowsko czy niszczyły się od częstego prania.
            • gryzelda71 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 11:36
              Co znaczy ładniejsze dresy?
              Spodnie dresowe kupuje w Coccodrillo na wyprzedaży do 35 zł.Nie spotkałam dresów które nie maja powypychanych kolan w trakcie chodzenia,ale po praniu wraca do pierwotnej formy.
              Czasem w Auchan kupuje po 20zeta i tez są ok.
              Przy czym jedne są podwórkowe,inne szkolne.
            • franczii Re: pytanie do ubierających chłopców 28.11.11, 07:23
              Dres za stowke? Gdzie???
              W benetton spodnie dresowe kosztuja 16euro bez obnizek.
              Ja w chicco za bardzo dobre spodnie dresowe place 12euro w pelnej cenie. I je moge odlozyc dla mlodszego dziecka bo nadal sa dobre.
            • yen26 Re: pytanie do ubierających chłopców 27.11.14, 11:29
              Moj syn od 3 lat chodzi tylko w tych I nie chce innych I wygląda moim zdaniem ok
          • 79werka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 13:13
            Fason narrow , czyli dla szczupłych chłopców.
            • aneta-skarpeta Re: pytanie do ubierających chłopców 28.11.11, 00:25
              hm ma mnostow modeli szerokich, wiem, bo na moim nawet te szczupaczki wiszą

mają modele bojowkowe, klasyczne proste jeansy

ale najlepiej siedziec i narzekac
              • 79werka Re: pytanie do ubierających chłopców 28.11.11, 18:20
                Owszem , ale te zalinkowane przez kropkę były właśnie wąskie . A modeli szerokich na wyprzedażach w cenie do 40 zł , to znowu nie tak łatwo znaleźć , przeważnie jak leży , to włąsnie wąskie smile
                • yen26 Re: pytanie do ubierających chłopców 27.11.14, 11:35
                  No co Ty mój syn jest na 90 centylu i zawsze są luźne te dresy
          • aneta-skarpeta Re: pytanie do ubierających chłopców 28.11.11, 00:22
            kropkacom napisała:

> www.hm.com/pl/product/92735?article=92735-B
            > www.hm.com/pl/product/91692?article=91692-A

kropka, pewnie ze mozna ubrac dziecko fajnie i niedrogo, ja w hm bardzo czesto robie zakupy i np szorty takie niby bojowkowe byly np po 29 zł to kupilam w 3 kolorach

w mather care jak mial 7 lat kupiłam 5paki dresowych szortów chyba za 79 zł- wychodzilo mniej niz 20 zł za pare super spodenek- teraz służa jako spodnie od pizamy

moj ma specyficzny gust i najlepiej ubierałby sie u książat ciemności, ale gdy chciał nosic paseczki, kołniezyki i kolory to bym miala łatwiej
        • kropkacom Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:26
          www.51015kids.eu/chlopiec-8-12-lat/kategoria/spodnie.html
          • kropkacom Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:31
            endo.pl/kategoria/3-dla-chlopca/grupa/14-spodnie.html
    • oli_2 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:21
      Ja ostatnio zajrzałam do "ciuchlandu" była akurat tzw nowa dostawa i znalazłam kilkanaście par spodni całkiem nowych ani na kolanach nie przedarte ani nic. Po 10 zeta.
      Niektóre wzięłam nawet na wyrost jeść nie chcą.
      A tez mnie ceny w sklepach przerastają .Mogę kupić jedna parę nowych ale nie stać mnie na kilka par nowych jednorazowo.
      Tym bardziej ze szybko z nich wyrastają!
    • mika_p Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:37
      Nie chłopcu, a córce, ale z chłopięcego wieszaka kupowałam niedawno, bo na dziewczęcych to tylko biodrówki wisialy. W Takko za 5 dych. Za stówę kupisz dwie pary smile
      A jak się u nich zapiszesz na vipa, to raz w miesiacu przysyłają pocztówkę z kodem rabatowym 40% na jedną rzecz i 20% na dwie inne.
      • moofka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:48
        a gdzie to takki Mika jest?
        bo mi na stronie wychodzi ze najblizszy mam w niemczech, ale na vipa moge sie spoko zapisac jak mi powiesz gdzie wink
        • mika_p Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:01
          U mnie są dwa smile
          --
          • b.bujak Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 14:39
            wywal te ulotke z powrotem, bo się mija z prawdą;

w mojej okolicy widziałam Takko w Świdnicy i w Wałbrzychu;
            • czarneoczy w czestochowie też jest takko 28.11.11, 07:40
              może tu moofka masz bliżej?
    • twinmama76 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:47
      Moofka, po cholerę ci lepsze dresy? Na w-f to chyba krótkie spodenki jakieś bardziej?

Ja mam dodatkowo ten problem, że mój synek NIE JEST chudziutki big_grin
      I tak - spodnie dresowe kupuję w TIP-TOP, który jest składowiskiem chińskiej tandety, ale dobrą bawełnę polskiego producenta można znaleźć. W dresach chodzi po domu i lata po dworze. Tiszerty z długim i krótkim oraz bieliznę również tam kupuję. POLSKIE.

Jak zobaczyłam młodzieńców froterujących kolanami szkolny korytarz, pożegnałam pomysł porządnych dżinsów do szkoły. Na wiosnę w H&M, Kaphalu i Zarze były takie szmatowate dżinsy na gumce w pasie, z gumkami przy nogach. Chyba za 40-50 zł/para. W tym chodzi do szkoły.

Porządne ciemne dżinsy z regulacją w pasie kupiła C&A. Występują jako galowe spodnie.

Podsumowując - chłopina chodzi jak szmaciarz, ale przynajmniej nie za ciężkie pieniądze big_grin
      • moofka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:51
        oj tak
        C&A to moj faworyt ostatnio i lupilu z lidla jak upoluje big_grin
        cudne dzinsy z organicznej bawelny po 29 zl kupowalam
        niestety ciezko z rozmiarowka
        ja nie mowie ze one maja byc calkiem lepsze te dresy, ale zeby mi kilka misiecy wytrzymaly
        kupilam ostatnio w reserved i po kilku praniach sa wypchane na kolanach jak u ferdka kiepskiego uncertain
    • 18_lipcowa1 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:49
      6-7 par na 3-4 miesiace????????????

to chyba tutaj tkwi problem

• moofka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:55
        no oczywiscie ze tak
        dziecko chodzi do przedszkola w jednym idzie
        co najmniej jedna para zapasowa w worku
        spodnie piore codziennie bo sie dziecko swini
        2 pary dresow, w czyms musi po domu chodzic
        i minimum 3 pary spodni zeby mial na zmiane, dzinsy nie schna za szybko
        z dziewczynka inaczej
        mozesz kupic leginsy kilka par rajstop za kilkanascie zlotych i wtedy az tyle spodni nie trzeba
        chlopiec tylko w spodniach chodzi
        • edelstein Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:04
          Dziecko Lipcowej nie jest jest jeszcze na etapie robienia dziur w spodniach przy pierwszym zalozeniuwink no i nie ma ona chlopcatongue_out
          • agaja5b Re: pytanie do ubierających chłopców 27.11.14, 22:51
            Ja mam córki i straty z tego tygodnia to: dwie pary rajstop, normalnych bawełnianych, nie tych cieniutkich, jedna koszulka polamiona czyms niespieralnym i 2 bluzki rozerwane na żywca . Za pierwszym razem jeszcze uwierzyłam ze to kolega ją popchnął i zaczepiła o coś wystającego i sie rozerwało ale jak dziś znów przyszła z chamsko wyrwaną dziurą w miejscu, gdzie zwykle wszyta jest metka to już dostała objazd, ale też twierdziła uparcie, że to ja koledzy ciągneli. O takich drobiazgach jak rozwalone buty szkolne nawet nie wspominam.
        • mika_p Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:07
          Dzinsy na kaloryferze schną w jedną noc, zima jest, to kaloryfery ciepłe smile
          • kub-ma Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 14:37
            Umnie nie wyschną, bo nie są włączone. Zbyt ciepłe mam mieszkanie. A pranie długo schnie.
        • mama_kotula Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:11
          Cytat
          z dziewczynka inaczej
          mozesz kupic leginsy kilka par rajstop za kilkanascie zlotych i wtedy az tyle spodni nie trzeba

A różnie bywa. Moja młoda rajstopy darła aż miło. Bo panny w szkole miały zabawę polegającą na wyciąganiu "pętelek" z rajstop za pomocą ołówka (jak się dowiedziałam, to Jesień Średniowiecza z tyłka dziecku zrobiłam). Tak, że nowe rajstopy, szczególnie te z ażurkami, miała na raz, potem do wywalenia. I tygodniowo kupowałam 2 pary rajstop i upieprzałam się przy zszywaniu, durna ja.

Teraz na zimę kupiłam jej do mundurku szkolnego grubsze rajty Gatty - allegro.pl/gatta-rajstopy-bawelniane-prazki-104-110-kolory-i1955771414.html - i zapowiedziałam, że jak celowo/bezmyślnie podrze, to będzie chodzić z dziurami, bo ja nowych nie kupuję do wiosny. Ale faktycznie wychodzi taniej niż standardowo u faceta, bo młoda ma jedne dresy na wf (z gosportu), jedne dżinsy z jakiejś wyprzedaży, 2 pary chinskich leginsów po domu i 6 par rajtów.
          • najma78 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:24
            Odkad moj mlodszy (4 lata) od wrzesnia poszedl do szkoly na full time nie potrzebuje wiele ubran. Ma dwie pary spodni, dwie bluzy i dwie koszulki polo i to jego uniform, ktory nosi caly tydzien a on z tych nie brudzacych sie i nie niszczacych, tzw. domowych ubran potrzebuje niewiele, wlasciwie wystarczylyby mu 2-3 pary spodni, a ma wiecej i potem wychodzi na to, ze zupelnie niezniszczone daje znajomym.
            Corka tez ma uniform, domowe ubran tez nie potrzebuje duzo, choc kupuje bo sa ladne i wciaz cos kusi. Ona za to niszczy buty sad
            • 3-mamuska Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 15:55
              najma78 napisała:

> Odkad moj mlodszy (4 lata) od wrzesnia poszedl do szkoly na full time ni
              > e potrzebuje wiele ubran. Ma dwie pary spodni, dwie bluzy i dwie koszulki polo
              > i to jego uniform, ktory nosi caly tydzien a on z tych nie brudzacych sie i nie
              > niszczacych, tzw. domowych ubran potrzebuje niewiele, wlasciwie wystarczylyby
              > mu 2-3 pary spodni, a ma wiecej i potem wychodzi na to, ze zupelnie niezniszczo
              > ne daje znajomym.
              > Corka tez ma uniform, domowe ubran tez nie potrzebuje duzo, choc kupuje bo sa l
              > adne i wciaz cos kusi. Ona za to niszczy buty sad

Moje starsze tez nosza uniformy,dlatego maja tylko po 2 pary spodni na wychodzenie,po domu dresy, legginsy,corka dodatkowo szczupla i ma ciuchy jeszcze z 6-7 lat a ma 8.
          • nestea1 Re: pytanie do ubierających chłopców 28.11.11, 10:50
            naprawdę zbiłaś dziecko za rajstopy?
      • 3-mamuska Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 15:50
        18_lipcowa1 napisała:

> 6-7 par na 3-4 miesiace????????????
        >
        >
        > to chyba tutaj tkwi problem
        >
        Dokladnie,moj chodzi caly rok,na poczatku wrzesnia zamowilam caly zestaw ciuchow z Next,
        w tym ze 5 par spodni na 4-5 lat jeansow i ze 2 pary dresow,syn ma 4 i starczy napewno do momentu kiedy zacznie nosic krotkie spodenki.

Chodz byl moment ze starszy podal 4 pary spodni w tydzien,jeszcze w zerowce.Ale tylko jeden mial taki tydzein naszczescie.
        • moofka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 15:58
          > w tym ze 5 par spodni na 4-5 lat jeansow i ze 2 pary dresow,syn ma 4 i starczy
          > napewno do momentu kiedy zacznie nosic krotkie spodenki.

niech policze
          4-5 dzinsow i ze 2 pary dresow
          to daje 6-7 par spodni, dobrze licze?
          starczy do czasu kiedy zacznie nosic krotkie spodenki,
          czyli do kolejnego sezonu?
          czyli nie bardzo sie pomylilam mowiac o zapotrzebowaniu przecietnego chlopca

gdzie ten next zamiawiasz hurtem i za ile
          powiedz lepiej
          • 3-mamuska Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 16:09
            moofka napisała: > czyli do kolejnego sezonu?
            > czyli nie bardzo sie pomylilam mowiac o zapotrzebowaniu przecietnego chlopca
            >
            Od wrzesnia do maja to jest 7 miesiecy nie 3-4 ,
            A kupuje w UK no i ostatnie zakupy ze 200funto,ale byla w tym kurtka,ciepla bluza i 8 bluzek,5par spodni i kurtka na deszcz,kalosze, skarpety czapke i podkoszulki majtki dokupilam w H&M,buty w clarksie.
            Ja nie kupuje za duzo,bo wiem ze dzieciaki szybko wyrastaja,tez dostaje ciuchy od kolezanki po jej synie,le to tylko po ogrodzie lata i po domu.
            czasem cos dokupie jak mi sie bardzo podoba.
            • moofka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 16:11
              od wrzesnia do maja jest siedem
              kupujesz siedem par spodni na sezon jesienno-zimowy
              oprocz tego dostajesz od kolezanki i kupujesz jak ci sie cos spodoba
              no to ile wyjdzie?
              nie wierze ze cale siedem spodni dotrwaja w calosci
              chyba ze dziecko trzymasz w domu w kalesonach a gacie zakladasz na wyjscie niedzielne
              • 3-mamuska Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 16:26
                moofka napisała:

> od wrzesnia do maja jest siedem
                > kupujesz siedem par spodni na sezon jesienno-zimowy
                > oprocz tego dostajesz od kolezanki i kupujesz jak ci sie cos spodoba
                > no to ile wyjdzie?
                > nie wierze ze cale siedem spodni dotrwaja w calosci
                > chyba ze dziecko trzymasz w domu w kalesonach a gacie zakladasz na wyjscie nied
                > zielne

Wiesz do przedszkola na wyjscia bo chodzimy po corke do szkoly to dotrwaja,on nie drze spodni na kolanach nawet w przedszkolu,nogdy jeszcze nie przyszedl z dura na kolanie,a chodzi ju rok do przedszkola.
                W domu biega w tych po kolezankach w ogrodzie,albo wlasnie w reach tych rebel.
                Dokupuje 1 na 3 miesiace bo juz tak nie latam po sklepch,odkad kupilam we wrzesniu prze internet jeszcze nic mu nie dokupilam.
                Po domu sam chodzi w majtkach, a to dlatego ze uczy sie korzystac z toalety, denerwuje sie ze mu spodnie zakladm,nie walcze z nim o ubranie bo dziecko z autyzmem ciezko i nie mam ochoty sluchac wrzaskow.

Nie krytykuje cie ,bo wiem ze starszy dal wiecej spodni ,ale wtedy ciuchy byly tanie jak barszcz,mogla mu miesiecznie kupic po kilka par spodni,w szkole jezdzili po korytarzach na kolanach.A jak mu sie dziura zrobila to ja powiekszal sam tak, ze spodnie do wywalenia szly..
          • 3-mamuska Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 16:19
            www.next.co.uk/g47550s8#425051g47
            www.next.co.uk/g47550s8#425051g47
            www.next.co.uk/g472542s3#719635g47 te 2 pary w 2 kolorach
            www.next.co.uk/x482752s3#414376x48 te tez 2 kolorach
      • pamplemousse1 Re: pytanie do ubierających chłopców 27.11.11, 22:09
        Napisała specjalistka od dwulatków...
        • 3-mamuska Re: pytanie do ubierających chłopców 28.11.11, 18:41
          pamplemousse1 napisała:

> Napisała specjalistka od dwulatków...

Jesli to do mnie ,go grubo sie myslisz,mam syna 13 lat corke 8 i 4 latka.Od roku przedszkolnego wiec co to dziecko przedszkolne,i zdzieranie spodni.
      • luska1973 Re: pytanie do ubierających chłopców 28.11.11, 08:47
        Też mnie to dziwi, bo mam syna w 1 klasie i chodzi w spodniach z zerówki. W c@a kupiłam rok temu takie z wywijanymi nogawkami zapinanymi na zatrzask.
        Teraz już nie zapinam bo podrósł.
        Ani się szmata nie zrobiła, ani dziury.
        Nie wiem o co chodzi w ogóle.
        • moofka Re: pytanie do ubierających chłopców 28.11.11, 08:52
          luska1973 napisała:

> Też mnie to dziwi, bo mam syna w 1 klasie i chodzi w spodniach z zerówki. W c@a
          > kupiłam rok temu takie z wywijanymi nogawkami zapinanymi na zatrzask.
          > Teraz już nie zapinam bo podrósł.
          > Ani się szmata nie zrobiła, ani dziury.
          > Nie wiem o co chodzi w ogóle.

super smile
          i w tych jednych spodniach caly rok przelatał?
          • aneta-skarpeta Re: pytanie do ubierających chłopców 28.11.11, 09:53
            tak, łaty świetny pomysł
            do tego na allegro mozna kupic za grosze kawałki np skór i zrobic naszyte kolana - w prostokatach i nie widac ze to łaty-łaty

no niestety trzeba miec dryg krawcowej

ja tam robie proste szycia, ale mame mam zdolną to nieraz reanimowała mi spodnie czy bluzy- jak mielismy szczeniaka to miał pełno dziurek po zębachwink

jedne spodnie nawet wyglądąły duzo fajniej po interwencji

a tak normalnie to takie spodnie zostają do "latania"
    • edelstein Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 09:58
      Kiedys kupowalam w H&M ale jakosc sie popsula i szybko sie przecieraly.Ja mam problem,by pasowaly,wszystkie sa na dlugosc ok a na tylku wisza i sa szerokie w talii nawet po scisnieciu gumki na maksimum.Dla mnie horror jest kupowac spodnie dla niego,dobrze,ze chociaz finansowo dobrze stoje,wiec jak pasuja i kosztuja 35 czy 40 euro to i tak kupuje.Zara ma dosc fajne jeansy,mexx ma super,porzadny gruby dzins i ostatnio kupilam w Tchibo ocieplane jeansy za 19euro bodajze byly,tez sa super.Moze popatrz w Tchibo,maja czesto przeceny,a cena nowych wg mnie jeszcze ujdzie.Jesli masz kogos kto jezdzi do De albo tez bywasz to warto wejsc do KiKa i E.Famili maja calkiem calkiem rzeczy tanio.Na mojrgo syna nie pasuja bo on taki niewymiarowy,ale wiem,ze jakosciowo jest ok,bo inne dzieciaki nosza i matki sobie chwala.Ceny kolo 10,15euro
      • kropkacom Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:03
        Mam KIK prawie pod domem i tam są (bez urazy) szmaty. U nas wcale nie tanie szmaty. Nie wiem jak Takko. Dobre były przywiezione z Irlandii z jakiegoś ichniego Primarka.
        • edelstein Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:12
          Nie wiem co oni w Czechach sprzedaja w De mozna dostac b.fajne rzeczy szczegolnie jak rzuca takie ze znanych kreskowek.Simpsons,spidermann itd. Ostatnio kupilam dziecku pizamy po 9euro prane byly juz kilkakrotnie trzymaja sie super lepiej niz te z C&A.Uwazam H&M za wiekszy szmateks.Dla siebie kupuje tam dresy,super sie trzymaja i maja tez playboya od czasu do czasu w dobrej cenie to tez kupuje.
          • kropkacom Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:17
            Może gorsze rzeczy sprzedają (będą otwierać w Polsce tak a propos). Dla mnie tam wszystko plastikowe i nie tanie jak na taki dyskont ubraniowy.
            • edelstein Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 12:52
              To mozliwe,bo np seria z Cars dostepna od czasu do czasu w Kiku jest od zego samego producenta co w C&A i H&M tylko taniej.Tak jak pisalam mozna dla doroslych Playboya kupic,Betty Boop i jeszcze dla dzieci Disneyowskie serie sa.Owszem sa tez ubrania no name,ale pomiedzy nimi zawsze rzuca jakas fajna rzecz.
            • donkaczka Re: pytanie do ubierających chłopców 27.11.11, 19:11
              ubrania z kika mialy fatalne testy jakosciowe w niemczech, jakies barwniki rakotworcze czy cos w nich bylo
              ja na poczatku mieszkania w niemczech zajrzalam do kika kilka razy i tyle mnie widzieli, tez po pomacaniu ubrania fatalne wrazenie na mnie zrobily i wiecej tam nie weszlam, tania chinszczyzna mi to zalatywalo
    • kagrami Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:05
      Mam sporo ubrań po dziecku koleżanki, poza tym: wyprzedaże, Allegro, spodnie z Lidla (też bywają przecenione i wtedy to nawet 20 zł może być. Poza tym łaty naprasowywane (trzeba dodatkowo ręcznie przefastrygować bo sie odklejają) i jakoś jest. Na pocieszenie: koło 5 klasy SP przestają przecierac spodnie na kolanach, wcześniej - jeśli nie korzystają ze świetlicy, tzn nie zostają dłuzej w szkole smile Teraz juz się zdarza że mam spodnie po starszym dla młodszego :0
      • najma78 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:13
        A moze znasz kogos kto moglby ci zrobic zakupy w UK? Primark jest tani a dla dzieci maja calkiem niezle rzeczy, ladne i dobrej jakosci.
        • najma78 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:16
          A oprocz Primark to jeszcze tut. sklepy jak ASDA i Tesco maja calkiem niezla oferte ubran dla dzieci, mozna kupic calkiem niedrogo.
          • kagrami Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 18:58
            A ja ostatnio kupiłam kilka rzeczy z Primark na Allegro i jestem bardzo zadowolona Z jakości i z ceny!
    • mama303 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:08
      Ja mam córkę, ale w spodniach tez chodzi winka przeważnie dostaję spodnie i inne ciuchy po starszych kuzynkach lub od koleżanek w pracy. mamy fajny zwyczaj przekazywania sobie "wyrosnietych" ubrań po dzieciach. Kupuje naprawde niewiele ubrań dla córki. Polecam, dzieci szybko wyrastają, ubrania czesto w bardzo dobrym stanie.
      • kropkacom Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:19
        No, ale jak chłopcy niszczą... Sama zauważyłam, ze kiedyś więcej spodni w dobrym stanie zostawało. Moim zdaniem można kupić taniej niż za 80 złotych bez problemu smile
        • arwena_11 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:24
          NIedaleko mnie jest outlet coocodrillo. W wakacje kupiłam synowi spodnie jeansowe jedne za 9 zł drugie za 15smile ale rozmiar 152
    • attiya Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:23
      Kupuj na all
      pierwsze z brzegu na rozmiar powiedzmy 122:
      Tekst linka
      Tekst linka
      reszty wstawiać nie będę bo jest tego mnóstwo
      a te co wstawiłam nie są gorsze, niż te z np 5-10-15
      chyba na głowę upadłabym gdybym miała kupić z 7-8 par różnych spodni po 80-100 zł

są też spodnie używane, chyba, że nie uznajesz takich
      • 79werka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 13:25
        Ja własnie tak robię i to samo miałam napisac. Spodnie dresowe rebel naprawdę są bardzo dobre i wystarczają na cały sezon ( jak kupisz dwie pary ) - tylko raz zdarzyło mi się , że były
        jakoś słabo zszyte i na szwie sięrozpruły , zszyłam ręcznie i słuzyły do chodzenia po domu .
        Na allegro kupuję tez zawyczaj dwie pary sztruksów w gumkę . I do tego w sklepie stacjonarnym 2 pary dżinsów ( max do 75 zł) , które służą za eleganckie spodnie smile . Tzn do skzoły chodzi na przemian sztruksy , dresy , a jak mają uroczystości to dżins . Krawcowa za naszycie na tych dżinsach łatek typu kieszeń , naszywka bierze ok 15 zł i dzieć nadal śmiga w nich do szkoły .
    • clio_yaga Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:33
      Mojemu kupowałam swego czasu w outlecie Wójcika w fashion house, albo w coccodrillo, za naprawdę fajne pieniądze, zazwyczaj po 30-40 zł. Córce nadal tam kupuję i ceny podobne. Niestety syn dawno wyrósł już z dziecięcej rozmiarówki i powyżej 158 naprawdę zaczyna się DRAMAT. Ostatnio udało mi się kupić 2 pary jeansów w TK Maxx, obie po 58 zł, w rozmiarze 170 to naprawdę okazja. Polecam polowanie w tym sklepie, to prawie jak polowanie w lumpie, ale czasem się opłaca.
      • mdro Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 11:33
        Na 170 to już możesz zacząć celować w dorosłą rozmiarówkę (najlepiej tam, gdzie jest duży wybór długość/szerokość). Producenci na ogół uwzględniają mężczyzn o takim wzroście wink.
        • clio_yaga Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 14:15
          Dzieki, ale mężczyźni o takim wzroście zwykle ważą powyżej 60kg. Mój waży 56 i ma ponad 170 cm, dorosła rozmiarówka jest dla niego za szeroka w pasie i biodrach, chyba że w damskich powinnam zacząć szukać.
          • kasia_piet Re: pytanie do ubierających chłopców 27.11.14, 15:04
            W c and a są trzy szerokości spodni w pasie: na wąską talię, średnią i szeroką - te na wąską są znakomitesmile do 176 chyba.
    • gryzelda71 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:40
      W Lidlu.Do 40 zł dzinsy regulowane w pasie.
    • ciociacesia do tesco idz 26.11.11, 10:46
      spodnie za 30-40zl dostaniesz.
      • hugo43 Re: do tesco idz 26.11.11, 10:52
        ja kupuje uzywane na allegro.ostatnio jeansy h&m za 10zl,wlasciwie bez sladow uzytkowania.wczesniej bojowki nexta za 13zl.
    • jdylag75 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:48
      Mam podobny problem ze spodniami dla syna. Młody na dodatek jest chudy jak szczapa. Spodni potrzebuje 5-6 par do tego dresy. Na dodatek ubrania musza być kolorowe bo on nie lubić być ubrany na szaaaarooo i smuuuutnooo.
      Wczoraj kupiłam mu w SH spodnie za 3,35 zł, sztruksy z metką, idealne i córce bojówki za 3 zł. Ale to szczęśliwy traf. Zdarzają sie przeceny w Cubusie, albo w 5-10-15 wtedy kupuje kilka par na wyrost, podstawą wyboru jest obecność lub możliwość wciągnięcia gumy. Czasami znajdę coś wąskiego w Re. Zgadzam się ceny spodni są chore, sobie jestem w stanie kupić spodnie niejednokrotnie 2 razy taniej niż dziecku.
      • buzka25 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 10:55
        ja mam 5 latka, duzo ciuchow dostaje od kolezanki po synku 7 lat, w 3 parach bojowke juz chodzi, 3 leza w szafie bo sa ciut za duze, czesto kupuje w 5 10 15 na wyprzedazach, przewaznie bluzki jakies, spodnie i tak wtedy sa drogie, staram sie kupwoac w tanszych sklepach, np ost upatrzyłam jeansy za 32 zł, i czekam na wypłate, bo w tych co ma to sie juz dziuery na kolanach pojawiaja, duzo ubran sponsoruje Mikołaj, Aniołek, Zajaczek, smile, buty i dodtaki , bielizne kupuje sama w tanszych sklepach choc buty kupuje w Bartku
        • hugo43 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 11:00
          ja jeszcze dodam,ze fajne spodnie dresowe sprzedaje sklep pikolo na allegro.kilka razy kupowalam te grube z lampasami i sa nie do zajechania.
    • lily.m Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 11:00
      Kupiłam spory zapas spodni w Londynie, tam już za 10 funtów można było kupić spodnie z Next, taniej kupiłam w sieciówkach (np. Rebel, ASDA), z regulacją w pasie, lub z podszewką. Nie mówiąc już o cenach na tamtejszych wyprzedażach i outletach.
      W Polsce- DROŻYZNA, ale ostatnio kupiłam jeansy w Lidlu, super materiał, świetnie leżały (lepiej niż te z Nexta jak dla mnie) i cena śmieszna.
      Ewentualnie- dobry lumpex, w moim mieście jest ich wiele ale chodzę tylko do jednego upatrzonego, i można znaleźć prawie nówkę za góra 15 zł, i niestety to czasochłonny sport.
      • hugo43 Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 11:09
        dla warszawianek pozostaje jeszcze 3-cie pietro smyka gdzie jest outlet.
      • moofka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 11:15
        > W Polsce- DROŻYZNA, ale ostatnio kupiłam jeansy w Lidlu, super materiał, świetn
        > ie leżały (lepiej niż te z Nexta jak dla mnie) i cena śmieszna.

no lidl mam sprawdzony - uwielbiam te spodnie - przedwczoraj kupilam zimowe dzinsy na mikropolarze za 39
        ale zazwyczaj jest jeden tylko fason, wiec hurtem nie kupie
        i zeby upolowac swoje rozmiary musze sie z pracy zerwac przed otwarciem w kolejce stac big_grin
        jak w prlu normalnie
        • kub-ma Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 14:43
          moofka napisała:

> i zeby upolowac swoje rozmiary musze sie z pracy zerwac przed otwarciem w kolej
          > ce stac big_grin
          > jak w prlu normalnie

Poważnie? O matko!
        • elske Re: pytanie do ubierających chłopców 27.11.14, 15:33
          3tyg temu bylam w Polsce i kupilam dla syna jeansowe spodnie ocieplane (roz.122). 32 zl za sztuke. Rewelacyjne. Kupilam 2pary szarych i dwie ciemno niebieskich . Prane juz kilka tazy i suszone w suszarce. Jak cos jest fajne i niedrogie , biore po kilka sztuk tego samego fasonu , ale rozne kolory. Jak wszystko w jednym kolotze , to trudno, bedzie mial kilka par w takich samych spodni.
          Najczesciej kupuje na wyprzedarzach w h&m . Ma sporo kolorowych sztruksow. Na zime zaklada pod spodnie kalesony welniane lub z tkaniny termoaktywnej.
    • gwen_s Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 11:18
      ja do przedszkola daję głównie dresy, kupuje najtańsze jakie są, raz nawet w tesco udało mi się po 15zł kupić, nie patrzę już na wygląd bo nie warto... Do tego mam dwie pary dżinsów takich miękkich, raz na promocji HM 40zł, drugie z all bez metki nówki, za 3 dyszki, dżinski bardziej obcisłe i jedne eleganckie spodenki po ok 60zł, tylko dlatego, że wyprzedaż w HM była...
      Jeżeli młody zakłada dżinsy te luźne do przedszkola to nie zmienia na dresy, ale po przyjściu do domu odrazu dostaje je w rękę na przebranie, i to po domu daję ta najgorsze czasem przymaławe...w domu dresy nosi po 2dni, bo z praniem nie wyrabiam....
    • melancho_lia Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 11:20
      Ja swojemu 6 latkowi kupuję spodnie w szmateksach (za 10-15 zł mam spodnie wyglądające tak jak nówka po jednym czy dwóch praniach) albo na allegro (spokojnie poniżej 30 zł kupisz dresowe fajne nowe spodnie).
      Działy dziecięce omijam szerokim łukiem- ostatnio w znajomym lumpku za 50 zł nabyłam 2 pary jeansów (zero uszkodzeń), elegnackie spodnie w prążki, bluzę oraz dwie koszulki z dł. rekawem (w tym jedna jeszcze z firmową metką- czyli nigdy nie noszona).
    • karra-mia Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 11:37
      ładnych porządnych kupuję ze dwie pary. A resztę staram się wyszukiwac w lumpeksach. Trafiają się fajne perełki, niedrogie, a bardzo dobrej jakości.
    • woman-in-the-city Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 11:46
      Mój przedszkolak ma koło 12 par spodni typu sztruks i jeans, dwie pary typowe spodnie na śnieg, ze cztery pary dresowych (dwie dodatkowe pary do przedszkola na rytmikę) i wszystkie kupiłam od 10 zł do max 45 zł na allegro. Najczęsciej jako nowe lub w stanie idalanym. Ja nie lubie przepłacac i wolę , by syn miał więcej ubrań (kupionych okazyjnie), bo raz , ze prac często tych samych nie muszę, a dwa nie niszczą się. Na wyprzedazach też czasem kupuję, ale najatrakcyjniejsze cenowo są jednak ubrania upolowane w internecie. Tam zawsze jego rozmiar kupię, warunek regulacja w pasie (typu gumka -guzik) prosty fason i fajny krój, a dresowe spodnie koniecznie musza mieć ściągacze na dole,. Za dresowe, ciepłe gacie Cubusa z meszkiem od spodu dałam na allegro 28,99 zł, za te z H&M 29 zł.
      • 3-mamuska Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 16:35
        woman-in-the-city napisała:

> Mój przedszkolak ma koło 12 par spodni typu sztruks i jeans, dwie pary typowe
        > spodnie na śnieg, ze cztery pary dresowych (dwie dodatkowe pary do przedszkola
        > na rytmikę) i wszystkie kupiłam od 10 zł do max 45 zł na allegro. Najczęsciej j
        > ako nowe lub w stanie idalanym. Ja nie lubie przepłacac i wolę , by syn miał wi
        > ęcej ubrań (kupionych okazyjnie), bo raz , ze prac często tych samych nie muszę
        > , a dwa nie niszczą się. Na wyprzedazach też czasem kupuję, ale najatrakcyjniej
        > sze cenowo są jednak ubrania upolowane w internecie. Tam zawsze jego rozmiar k
        > upię, warunek regulacja w pasie (typu gumka -guzik) prosty fason i fajny krój,
        > a dresowe spodnie koniecznie musza mieć ściągacze na dole,. Za dresowe, ciepłe
        > gacie Cubusa z meszkiem od spodu dałam na allegro 28,99 zł, za te z H&M 2
        > 9 zł.

Aj tez kiedys polowalam na przeceny na ebey-u, zeby kupic taniej,ale teraz juz nie mam sily ,wole zamowic hurtem i nie latac za jednymi spodniami ,taniej wychodzi,bo nawet jesli kupilam spodnie taniej to zawsze wracalam z pelnymi siatami ciuchow co juz taniej nie wychodzibig_grin
    • b.bujak Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 12:58
      dobry temat... też mi bliski wink

na ten moment moje główne odkrycia to:
      - do p/szkola dzinsy h&m na gumce w pasie i z gumkami u dołu nogawek- najlepiej ten starszy model z taką gumą ściągaczową w pasie - maja dodatkową warstwe na kolanach, trzymaja fason;
      te z aktualnej serii od biedy tez moga byc, ale na mojego troche za luźna gumka i regulacji brak;

- po domu i na rower kalesony h&m z dwupaka - rozwala je wyjątkowo szybko, ale cena wychodzi 25 zl za sztuke;

- w outlecie calzedonii bywają takie bawełniane cienkie spodnie w prostym fasonie; tez się szybko rozwalają, ale ostatnio kosztowały chyba 4,50 zł za sztukę - kupuje je prawie hurtowo wink

- allegro
      przy odrobinie szczescia mozna czasem trafic na cos dobrego w korzystniej cenie; oprócz polowania na okazję kupuję czasem spodnie pikolo;

- na "okazje" sztruksy z 5-10-15 - kupowałam juz jakis czas temu, wiec dokladnie nie pamietam cen, ale jakos w okolicy 20-30 zł w jakiejs wyprzedazy;

nie mam oporow w kupowaniu na zapas - jak są na wyprz. dobre ceny to kupuje rozmiar albo i dwa do przodu;
      • moofka Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 13:11
        dzieki, musze sprobowac to pikolo, do wycierania w przedszkolu idealne i cena super
        wtedy mi te 'lepsze' tak szybko nie zejdą smile
        • melancho_lia Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 17:32
          Mój ma chyba z 6 par pikolo. Są bardzo porządne i nie niszczą się tak łatwo.
    • madame_edith Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 13:07
      Ja mam identyczny problem z 6,5 latkiem.
      Ostatnio kupiłam mu z 7 par jeansów w cubusie - 59 PLN, ale ładny fason, proste nogawki, zero udziwnień i porządny gruby jeans, regulacja w pasie też jest u nas niezbędna.
      Generalnie jeszcze jakaś promocja była, że jak sms wyślesz to jakiś rabat zauważalny dawali. Więc per saldo nie wychodziło jeszcze aż tak drogo.

Co do szmateksów - jak mi się uda upolować to super, ale to trzeba mieć czas niestety, a ja wpadam i wypadam pomiędzy pracą a domem, więc rzadko mi się udaje.

Genialne są takie z kappahla wąziutkie rurki, idealne dla mojego syna. Mają trochę lycry, więc są super wygodne. Na szmatach upolowałam ten fason już dwa razy, nie wiem czy są w sklepie i ile kosztują.
      • aga_sama Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 14:59
        O kurde temat mi bliski.
        Mój młody ma z 5 par dżinsów, 2 pary eleganckich sztruksów i jedne sztruksowe rurki do kaloszy.
        Dresy 3 pary. Polecam primark. allegro.pl/primark-dresy-5-6l-r-116cm-i1946499755.html
        Tegoroczna kolekcja jest bardzo w porządku, rok czy dwa lata temu była tragedia. Ma jeszcze parę z cubusa, kupione na wyprzedaży za 25 zł.
        Dżinsy i sztruksy też głównie z primarka, 4-5 euro szt. Po kilku miesiącach przecierają się na kolanach. Teraz jest lepiej, bo poprosiłam, żeby panie pilnowały ściągania spodni po powrocie z dworu. Wcześniej w kilka tygodni robił dziury na kolanach.
        Po przedszkolu młody chce chodzić w rajtuzach. Tak jest mu wygodniej, bo nie musi się rozbierać do majtek jak wychodzą, wciąga spodnie na rajtuzy. Tu rządzi calzedonia, czekam na wyprzedaż, w raqzie ubytków kupię na allegro o takie:
        allegro.pl/calzedonia-romby-rajstopy-4-6-lat-nowe-110-cieple-i1953658350.html
        są lepsze od tchibo, mlody ma ok. 6 par, tylko calzedonia wytrzymują dłużej niż 2 m-ce szorowania kolanami po dywanie.
      • kkokoszkaa Re: pytanie do ubierających chłopców 26.11.11, 15:58
        Potwierdzam syn ma dzinsy z kappahla, ale fason pumpy, kosztowały wg mnie duzo bo 80 lub 90 zł ale kupuje dwie pary dzinsów na sezon i mu to wystarcza. Dresy ma od roku bo najpierw podwijałam -chodzi mi o gumę u góry, a nie o nogawki, teraz nosi normalnie na biodrach. Dresy ma akurat mega porządne i nie wypychają sie na kolanach. W tym roku kupiłam drugie z kapphala i ma je od pół roku i też się nie wypychaja kolana , nie traca koloru, jak na dresy wygladają bardzo ładnie. Dresy kosztowały 40 zł.
        Starszak ma na chwile obecną 2 pary dzinsów i dwie pary dresów. Do przedszkola ma krótkie szorty, bo tam grzeją bardzo mocno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka