mnb0 03.12.11, 11:02 Moze niektorzy nie wiedza, ale slowo "ów" sie odmienia np. owa pani owe buty owym nogom itp. P.S. Tak, wiem, ze nie mam polskiej czcionki i tez sie bije w piersi, jesli to kogos w oczy razi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowita771 Re: ów rzeczy 03.12.11, 11:06 Też kiedyś widziałam nieodmienione i się zastanawiałam, jak można tak napisać, chyba, że ktoś nawet do podstawówki nie chodził i nie przeczytał ani jednej książki. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: ów rzeczy 03.12.11, 11:36 ;D))))) czyżby ematka- to zakamuflowany prof Miodek ? extra wątek wow - podziwiam poziom wysublimowanej estetyki gramatycznej Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: ów rzeczy 03.12.11, 11:38 Czy tylko profesor-filolog powinien posługiwać się poprawną polszczyzną? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: ów rzeczy 03.12.11, 12:20 > extra wątek wow - podziwiam poziom wysublimowanej estetyki gramatycznej Nie żartuj. Ten byk jest rażący. Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: ów rzeczy 03.12.11, 14:30 uf jak to dobrze mieć kogoś kto się zatroszczy o poprawność słowną u ematek . Witaj na forum. azjaodkuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: ów rzeczy 03.12.11, 22:16 > czyżby ematka- to zakamuflowany prof Miodek ? Czy trzeba byc prof. matematyki, zeby liczyc do 10? Pulcino, Ty lepiej powiedz, jak wpadlas na to, zeby napisac "ów rzeczy". Jestem autentycznie ciekawa, bo to jakis nowy trend. > extra wątek wow - podziwiam poziom wysublimowanej estetyki gramatycznej ? To nie zadna wysublimowana estetyka, to jakby ktos powiedzial "ten krowy". Nie zgrzyta Ci to? Odpowiedz Link Zgłoś