Dodaj do ulubionych

Do hakerek;)

08.12.11, 17:08

Dziewczyny, czy poprzez bramkę proxy mozna dostać sie na czyjąś pocztę/FB/ NK?
Czy trzeba znać hasło pomimo wszystko? czy bramka pozwala jedynie na ukrycie tożsamości internetowej czy też może słuzyć do wkradania się na czyjąś pocztę np.?

Sprawa jest poważna, więc proszę o poważne, klarowne odpowiedzi, cobym zrozumiaławinkP
Obserwuj wątek
    • empirical Re: Do hakerek;) 08.12.11, 17:19
      Bramka proxy nie obejdzie hasla - gdyby tak bylo, to KAZDY moglby sobie wchodzic na FB, czyjas poczte etc.
      • kali_pso Re: Do hakerek;) 08.12.11, 17:22

Ok, a jeśli korzystasz z tego samego kompa, co "ofiara"?
        • iwoniaw Re: Do hakerek;) 08.12.11, 17:39
          Jeśli korzystasz z tego samego kompa, co ofiara i masz na nim uprawnienia administracyjne, to niepotrzebna ci żadne proxy, żeby poznać hasło, które ona wpisuje z klawiatury.
          • nutka07 Re: Do hakerek;) 08.12.11, 17:46
            A jak to zrobic?
            • iwoniaw Re: Do hakerek;) 08.12.11, 17:55
              Instalujesz program śledzący wszystkie czynności na komputerze - i widzisz, co kto wpisywał z klawiatury w dowolnym programie (w tym komunikatory, hasła itd.), na jakie strony wchodził itd.
              • nutka07 Re: Do hakerek;) 08.12.11, 18:28
                Myslalam ze da sie bez programu.
                A jak sprawdzic czy taki program jest zainstalowany. Jakie sa najbardziej popularne?
    • cherry.coke Re: Do hakerek;) 08.12.11, 17:45
      Proxy nie ma z haslem nic wspolnego, przychodzisz wtedy z innego adresu, ale dane trzeba znac.
      Hasla mozna sciagnac keyloggerem na przyklad.
    • filippa.pippa Re: Do hakerek;) 08.12.11, 17:49
      Samo hasło nie chroni przed niechcianym wejściem na konto. Trzeba szyfrować i stosować C-security smile
    • kali_pso Re: Do hakerek;) 08.12.11, 23:21

Oki., czyli mam rozumieć to tak- jesli ktoś wchodzi na moje konto przez proxy to i tak musi znać moje hasło, które- być może- wyszpiegował dla niego jakiś program zainstalowany na kompie- czy dobrze rozumiem?winkP
      • cherry.coke Re: Do hakerek;) 08.12.11, 23:29
        Dobrze. Mogl tez podpatrzec haslo na twoim kompie, jesli ma do niego fizyczny dostep.
        • kali_pso Re: Do hakerek;) 08.12.11, 23:36

...to po co korzysta z proxy tak naprawdę?
          • cherry.coke Re: Do hakerek;) 08.12.11, 23:41
            Zeby nie moc go zlapac za reke, np. porownujac logujace sie IP z IP z naglowka maila od niego. Niby logi z proxy mozna wyciagnac, ale droga sadowa itp., a miedzynarodowe to juz w ogole.
      • babunia_wygodka Re: Do hakerek;) 09.12.11, 10:58
        kali_pso napisała:

>
        > Oki., czyli mam rozumieć to tak- jesli ktoś wchodzi na moje konto przez proxy t
        > o i tak musi znać moje hasło, które- być może- wyszpiegował dla niego jakiś pro
        > gram zainstalowany na kompie- czy dobrze rozumiem?winkP

Zasadniczo tak. No chyba że hasło sobie na przykład zapamiętałaś w przeglądarce i wchodzi Ci "samo".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka