Dodaj do ulubionych

Ile przytyłyście w swoich ciążach?

30.12.11, 23:05
Rozm o rom. widzę, ze bez problemu wracacie do swoich rozmiarów dziewczyny.

A ile Wam przybyło? Mi w pierwszej ciąży 16 kg. Po 10 mies bez zadnej diety wrociłam do swojej wagi, no zostało mi moze 2 kg, ale to w piersiach i deko w brzuszkusmile

A co będzie w 2 nie wiemsmile

nigdy nie stosowałam zadnej diety. Stawiam bardziej na ruchsmile
Obserwuj wątek
    • brookbanks Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:08
      25 kilo. Pod koniec ciąży wyglądałam jak tłusty, sapiący hipcio.
      Na szczęście w dwa miesiące wróciłam do stanu sprzed ciąży.
      • mamaemmy Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:10
        bardzo niewiele,ale ja urodzilam w 26 tygodniu...
        • butterfly_33 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:13
          26 tydz wcześnie bardzo. Mam nadzieje, ze córeczka dzis jest zdrowiutkasmile a dlaczego musiałas rodzic w 26 tyg oczywiście jesli chcesz powiedziec?
          • mamaemmy Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:20
            butterfly_33 napisała:

> 26 tydz wcześnie bardzo. Mam nadzieje, ze córeczka dzis jest zdrowiutkasmile a dla
            > czego musiałas rodzic w 26 tyg oczywiście jesli chcesz powiedziec?

dokładnie 100 dni przed terminem.
            Stres plus bakteria Ureaplsma..cos tam,generalnie wody mi odeszly podczas stresowej sytuacji(mialam wtedy wlasny salon kosmetyczny i strasznie sie wszystkim przejmowalam,)
            a z ta bakteria urodzily wszystkie dziewczyny na tym oddziale,wiec pewnie tam ja zlapałam ;/ ale w sumie niewiadomo.
            Ale coreczka zdrowa,mała lobuzica smile'
            pozdrawiam serdeczniesmile
      • zefirek1612 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 15:56
        prawie 30 w każdej ciąży, potrzebowałam pół roku żeby wrócić do wagi 60 kg
        teraz mam o 5 więcej ale mi kolacyjki wychodząwink
    • virtual_moth Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:11
      27 kg, stracone w 3 miesiące przy trudnym dziecku i jeszcze trudniejszym ojcu dzieckatongue_out Po tym czasie brzuch miałam jak sprzed ciąży, nie liczac kreski i lekko papierowej skóry. Co z tego, skoro trzeba na to dziecko zarobic siedzac na tyłku w pracy bez ruchuwink
      • andaba Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:17
        Zależy w której ciązy. W pierwszej przytyłam 23 kg, ale miałam gestozę, w czasie porodu i pierwszych 12 godzin po nim straciłam 11 kg, z czego dziecko wazyło 3100, a wód nie było bo odeszły mi w domu, zanim mnie zwazyli na IP smile Gdy wychodziłam po tygodniu ze szpitala (dziecko miało zółtaczkę) ważyłam 16 kg mniej. I tyle mi zostało smile

Przy kolejnych już przybierałam dużo mniej, chyba maksymalnie 12 kg, ale po każdym mi coś zostało. Ale też ja się tym zbytnio nie przejmuję, nigdy nie robiłam nic specjalnego, żeby zrzucić. Obżerać się nie obżeram, siedzącego trybu zycia nie prowadzę, widać taka mam byc i tyle.
        • mamaemmy Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:23
          andaba napisała:

widać taka mam byc i tyle.

ten tekst zapodala mi ostatnio moja najlepsza przyjaciolka,z która przyjaznie się jakieś..jeju 29 lat!Widac taka teraz Twoja uroda,wyglądasz kobieco,i taka masz być.
          Zdrowe i dobre podejscie.
      • arista80 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:19
        9 kilo. W czasie ciazy to odzywialam sie najzdrowiej jak moglam, zero slodyczy, wlasciwie wyskoczyl mi tylko brzuch, w innych czesciach ciala nawet schudlam. Po urodzeniu corki i jeszcze okresie karmienia utzymywalam ladna linie.
        Niestety po tym okresie znow mi sie przytylo i teraz po Nowym Roku musze solidnie wziasc sie za siebie.
    • magata.d Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:15
      Przytyłam prawie 20 kg (najwięcej w ostatnich dwóch miesiącach, byłam spuchnięta). Po 3 dniach, jak wróciłam ze szpitala, miałam 10 kg mniej, w ciągu nastepnych 3-4 dni spadły następne 3 kg. Czyli po tygodniu od porodu straciłam 13 kg. Pozostałych pozbyłam się w ciągu jakiś 5-6 miesięcy.
      • magata.d Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:18
        Dodam, że wygląd i ciało w zasadzie się nie zmieniło. Chudzielcem nie jestem, tak jak i nie byłam przed ciążą wink
        • butterfly_33 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:22
          Ja słodycze jemsmile najbardziej zaskakujące jest to, ze nigdy nie miałam słodkiego smaku a tu mam i to bardzosmile nie przesadzam, ale też nie jadę tylko na sałacie. Jem to na co mam chęć tylko bez jakiejs przesady. Pierwsze 3 mies nic jesc nie mogłam;/
    • sueellen Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:22
      25 kg, po niespełna 2 latach znów wróciłam do 55kg jak przed ciążą smile
    • marcelina_szpak Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:36
      12 kg. I juz ich nie ma. Zostal (niewielki juz na szczescie) brzuszek, mnostwo miesni, o ktorych istnieniu nie mialam pojecia (osmiokilowy teraz maly "odwaznik" starcza za niezla silownie) i biust. Zniknelo za to ponad 10 cm w biodrach big_grin.
    • goodnightmoon Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:37
      9 kg. A depresja poporodowa sprawiła, że 2 tygodnie po ciąży ważyłam mniej niż przed, wyglądając jak 7 nieszczęść sad
    • i_b13 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:37
      w 1 ciąży 16 kg - rodziłam w 34 tc
      w 2 ciąży 11 kg z cukrzyca ciążową, na insulinie - poród w 40 tc
      a że to było 2 miesiące temu to kilka kg jeszcze zostało uncertain
    • beata7305 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:38
      Pierwsza ciąża 13 kg, druga 10kg.
    • sabka22 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 30.12.11, 23:55
      kolejno 22...24...18.4mies po ciąży drastycznie to gubiłam ale zawsze modliłam się żeby coś zostało....
      • anetuchap Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 00:32
        A ja w ciąży obżerałam się na maxa! W pierwszej ciąży przytyłam jakieś 6 kilo,ale rodziłam
        w 29 tc więc nie było kiedy więcej utyć. Przy drugiej 9 kilo,ale też urodziłam miesiąc przed
        terminem. Nie miałam problemu z powrotem do wagi sprzed ciąży.

• rosapulchra-0 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 00:43
      W pierwszej 17 kg, w drugiej 14 kg, w trzeciej 26 kg. Zrzucenie nadwagi zajęło mi kilkanaście lat, setki diet odchudzających, lata spędzone na różnego rodzaju siłowniach, basenach i innych aerobikach, jedną operację zmniejszenia żołądka i ciężką chorobę układu pokarmowego. Generalnie jestem specjalistką od wielkich zrzutów rzędu 20 - 70 kg.
    • blankama Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 00:50
      Ja przytyłam 12-13 kg,a rodziłam 2 tygodnie po terminie.Po jakiś 3 miesiącach wróciłam do wagi sprzed ciąży,nie odchudzałam się,nie uprawiałam żadnego sportu,jakoś tak samo zeszło smile
    • mary_lu Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 00:52
      4 kilogramy. Większość ciąży chudłam i dziecko tylko zajmowało miejsce znikającego tłuszczu. Dzięki temu nie mam najmniejszego rozstępu. Czasem bycie tłustym popłaca big_grin
    • kosher_ninja Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 09:16
      Nie wiem.
      Do 40 tygodnia, kiedy ostatni raz byłam ważona, to 16 kg. Urodziłam w 43 tygodniu (nieprawdopodobne, a jednak prawdziwe). Przez ostatnie 2,5 tygodnia spokojnie mogłam przytyć i 5 kg. Jadłam za troje. W ciągu dnia miałam tak naprawdę jeden posiłek - od rana do wieczora. Doszło do tego, że głodna byłam już nawet w nocy. Tony słodyczy - cały czas coś piekłam. Paczka cukru schodziła mi w 3 dni. Mój osobisty mąż przez te ostatnie tygodnie przytył 7 kg.
      Przed samym porodem, kiedy już leżałam w szpitalu na patologii, przyszła do mnie mama i mnie nie poznała. Ale chyba bardzo mi ta nadwaga służyła, bo dziewczyny z sali dały mi 10 lat mniej, niż mam smile Były święcie przekonane, że jestem najmłodsza na sali i mam tak ok. 20 lat. Byłam tak spuchnięta, że widocznie wszystkie zmarszczki mi się wypełniły big_grin

Byłam przekonana, że wraz z porodem odejdzie mi tyle kg, że będę miała tylko jakieś 5 na plusie. A po powrocie do domu na plusie miałam... 16! Czyli tak na oko sobie obliczam, ile musiałam przytyć po ostatnim ważeniu.
      Zrzuciłam w miarę szybko, ale po 10 miesiącach nadal mam brzuch. A raczej skórę. Jak stoję, to jestem deska. A jak siadam... uncertain Bo to nawet nie jest tłuszcz - ten bym chyba miała i stojąc. I co z tego, że spokojnie wchodzę w rozmiar 34, jak ten skórotłuszcz mi się z tego trochę wylewa. Postanowienie noworoczne - pozbyć sie tego. Myślicie, że da się to wyćwiczyć?
    • mondovi Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 09:32
      11kg, po porodzie ważyłam prawie tyle samo, co przed ciążą, a po roku ważyłam 10kg mniej - u mnie sprawdziła się odchudzająca moc kp. wink
    • kozica111 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 09:47
      Widzę że póki co przoduje; przytyłam ponad 30 kg, tzn tyle było gdy ważyłam się ze 2-3 tygodnie przed porodem, widząc równą stówę na wadze więcej tam już nie weszłam smile Obecnie od porodu minął ponad rok ważę tyle co prze ciążą, chce zejść do 65 kg czyli jeszcze ze 4 kg bo tyle ważyłam przed staraniami i to mi pasuje.Nie stosowałam diet, nie ćwiczyłam, leciało sukcesywnie, ostatnie 5 kg przed wycięciem pęcherzyka żółciowego /dieta/. W ciąży jadłam dużo w tym sporo słodyczy - dziecko bardzo słabo się ruszało i każde ktg było okupione zestawem;mc donaldowym lub 2 batoniki popijane słodką kawa lub kakao wtedy była szansa by zrobić badanie.
    • echtom Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 09:56
      11, 16 i 13 kg. Za każdym razem zeszło bez diety w ciągu 2-6 miesięcy. Nie wiem, czy kp się do tego przyczyniło, czy tak jakoś samo z siebie.
    • melancho_lia Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 10:02
      Przed pierwszą ciążą waga 57 kg, w dniu porodu 74kg
      przed drugą ciążą waga 62kg, w dniu porodu 74kg, po 2 latach od porodu 68kg, potem odchudzanie i obecnie ukochane 54-55kg.
      • agniesia1973 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 10:25
        Przed zajściem w ciąże ważyłam 57 kg (168 cm wzrostu) - rodziłam w 37 tc i ważyłam 69 kg. Apetyt miałam ale co z tego, jak po prawie każdej potrawie miałam taką zgagę, że nie mogłam spać. W tej chwili ważę 56/57 kg.
    • vampire-freak Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 10:23
      Przytyłam 35 kilo, miałam gestozę, byłam spuchnięta do granic możliwości. Po porodzie (cc) zeszło 15 kilo, reszta została do dziś. Z rozmiaru 38 noszę od dwóch lat 44.
    • figrut Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 10:30
      W pierwszej 20 kilo i w ciągu roku zjechałam do rozmiaru 34-36, czyli o jeden mniej niż przed ciążą. Przy dwójce kolejnych 8 i 6 kilo. W ciągu roku od porodu dobiłam do 40-42 po każdym i tak pozostało do dziś.
    • jajko54 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 11:26
      pierwsza ciąża leżąca, przytyłam 18 kg. za to schudłam b szybko bo dieta karmiącej alergika. w drugiej ciąży się pilnowałam, pracowałam, gimnastyka a i tak przytyłam 18kg. zrzucić było ciężej niż po pierwszej ale się udało.
    • sarling Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 11:59

• dorek3 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 12:06
      12 kg w 7 miesięcy (urodziłam w 34 tc). Tuz po porodzie ubyło 10 od razu. Przez następne pół roku ubyło mi kolejne 10 i miałam najlepszą figurę w życiu. To już niestety przeszłość...
      • lilka69 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 12:13
        11 i 11 dwukrotnie. po pierwszej zrzucilam nadmiar balastu po 2 miesiacach apo drugiej po 3. wlasnie sie wazylam i przymierzalam najwezsze dzinsy. caaaaaala ciaze smaaaaaaarowalam sie i smaaaaaaaaarowalam aby cialo miec jak przed ciaza. mysle, ze oznak ciazy nie ma sa tylko STAROSCI ale tego nie przeskocze.
    • estelka1 Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 12:59
      6 kg i praktycznie parę godzin po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Moja siostra przy obydwu córkach podobnie, mama przy nas również. Tyle, że żadna z nas nie była jakąś mega chudzinką. Siostra od dziecka miała zawsze mniejszą czy większą nadwagę (na ogół nosi rozmiar 42 - 44 przy niespełna 160 cm wzrostu), a my z mamą oscylowałyśmy zawsze w granicach 38 przy 164 cm. Waga w naszym przypadku nie jest jakimś wiarygodnym wyznacznikiem. W "najchudszym" momencie swojego życia, gdy przy 36 miałam luzy, ważyłam 58 kg. Dla odmiany, kiedy dociągnęłam do 76 kg nosiłam na ogół 40, w porywach (w biuście) 42. Tak mam, że tyję i chudnę bardzo proporcjonalnie i na każdym cm ciała smile nawet palce u stóp nabierają u mnie ciałka wink
      • jajko54 estelka! 31.12.11, 16:28
        pierwszy raz spotykam kogos bardziej 'nabitego' ode mnie smile ja przy wadze 56kg mam luzy w rozmiarze 36 i nikt mi nie chce wierzyć że tyle ważę. tzn raczej w czasie przeszłym powinnam napisać...
        • estelka1 Re: estelka! 31.12.11, 17:30
          smile No to jest więcej.
          • rosapulchra-0 Re: estelka! 31.12.11, 18:37
            Spotkałam kiedyś kobietę, która była chuda jak szczapa. Nie wierzyłam, że przy wzroście 170 cm ważyła 68 kg, bo obwód bioder miała 78 cm, a w pasie 60 cm. Dawałam jej w porywach 55 kg, ale stanęła przy mnie na wadze, a mnie bardzo niziutko szczęka z wrażenia opadła smile Fakt, dłonie miała jak łopaty, stopy wielkie, ale i tak jej waga zrobiła na mnie wrażenie.
    • koza_w_rajtuzach Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 13:32
      25 w pierwszej ciąży, 9 kg w drugiej. Wagę wyjściową miałam podobną zachodząc zarówno w jedną jak i drugą ciążę i nie mam pojęcia czemu w pierwszej aż tyle przytyłam, choć jeśli chodzi o sprawność to do końca jednej i drugiej ciąży czułam się świetnie i nie miałam najmniejszych problemów z poruszaniem się. Co ciekawe właśnie po tej drugiej ciąży, w której mniej przytyłam, nie udało mi się powrócić do swojej normalnej wagi, jakieś 4-5 kg ważę więcej.
      • sarling Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 13:52
        kozo, właśnie zauważyłam, że rozmnażamy się w tych samych momentach smile
        • koza_w_rajtuzach Re: Ile przytyłyście w swoich ciążach? 31.12.11, 14:24
          Fajnie tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka