nangaparbat3 04.01.12, 19:49 Widziałyście? Koniec świata ewidentnie się zbliża I śledzie śledziami, ale te bąbelki z linkowanego wulkanu!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: śledź Apokalipsy 04.01.12, 19:54 Wiesz, pamiętam spotkanie sprzed lat z śp. prof. Kubiakiem; mówił o swoje pasji, jaką jest dla niego starożytność, mówił o tłumaczeniach i w pewnym momencie mówił coś o Apokalipsie: dla niego czymś niesamowitym było odkrycie, ze w języku staroukraińskim Czarnobyl znaczy "Piołun"- jak spadająca gwiazda z księgi Apokalipsy. Tyle lat, a ja ciągle to pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: śledź Apokalipsy 04.01.12, 20:07 Kurde i jeszcze Rysiek z Klanu umrze jak nic, koniec świata! Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: śledź Apokalipsy 04.01.12, 20:25 myślałam ze to będzie przepis na śledzia Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: śledź Apokalipsy 04.01.12, 22:28 nanuk24 napisała: > A zjadlabym sobie sledzika > A ja mam 2 rolmopsy w lodowce, ktore MUSZE skonczyc, bo juz ich czas nadchodzi a jakos mi sie nie chce, nawet perspektywa piwa do ... nie pomaga. Moze by jaka Apokalipsa wchlonela te rolmopsy i zaraz swiat by wygladal zyczliwiej Odpowiedz Link Zgłoś