czarnaalineczka 06.01.12, 23:21 stajecie w butach na kanapie, krzeslach fotelach chodzicie po lozku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilowka Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:27 Po meblościance Nie chodzę po domu w butach, to i po meblach nie. W pracy czasem stąpnę na krzesło, ale tylko swoje Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:28 jak nie, jak tak a jak ty tego nie robisz, to znaczy, ze przesadzasz i masz obsesje czystosci, a w twoim lozku i tak szaleje milion robakow, roztoczy, pluskiew, bakterii, wiec unikanie chodzenia w butach nic nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Nie chodzimy w butach ani bez 06.01.12, 23:32 mebli używamy zgodnie z przeznaczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw No dobra :-D 07.01.12, 14:23 Uma używa niezgodnie, ale nie wiem, czy w butach czy bez Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:33 czarnaalineczka napisała: > stajecie w butach na kanapie, krzeslach fotelach > chodzicie po lozku ? > Po co stawac w butach na kanapie, lozku, po co chodzic w butach po lozku...ba po co w ogole chodzic po lozku? ? Na krzeslach czasem staje w tym w czym stoje, najczesciej boso, bo po wlasnym domu biegam zwykle boso...nigdy nie musialam robic tego w szpilkach i chyba abym sie nie odwazyla...nie z uwagi na zniszczenie krzesla tylko ze wzgledu na wlasne bezpieczenisto Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:39 > Po co stawac w butach na kanapie, lozku, po co chodzic w butach po lozku...ba p > o co w ogole chodzic po lozku? ? hehehe masz małą wyobraźnię. btw, ja nawet w spodniach z pola po domu nie chodzę, w końcu jak miałabym usiąść na własnym łóżku w portkach, w których siedziałam np w tramwaju, a przede mną siedział w nim bezdomny, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:47 tosterowa napisała: > btw, ja nawet w spodniach z pola po domu nie chodzę, w końcu jak miałabym usiąść na własnym łóżku w portkach, w których siedziałam np w tramwaju, a przede mną siedział w nim bezdomny, itd. Nareszcie ktoś normalny i trzeźwo myślący Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 00:00 > btw, ja nawet w spodniach z pola po domu nie chodzę, w końcu jak miałabym usiąś > ć na własnym łóżku w portkach, w których siedziałam np w tramwaju, a przede mną > siedział w nim bezdomny, itd. ja nie mam takich schiz, ale mój osobisty tak, tzn zawsze zwracał mi uwagę, że się nie siada na łóżku w portkach "dziennych". No i się oduczyłam, chociaż nadal mi to (hipotetyczne brudzenie pościeli spodniami z tramwaju) nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 00:29 spicy_orange napisała: > ja nie mam takich schiz, ale mój osobisty tak, tzn zawsze zwracał mi uwagę, że > się nie siada na łóżku w portkach "dziennych". No i się oduczyłam, chociaż nada > l mi to (hipotetyczne brudzenie pościeli spodniami z tramwaju) nie przeszkadza. o maj god....czego sie to ludzie nie dowiedza o innych ludziach A torebke, torbe, torbe od laptopa itp mozna na lozku polozyc czy tyko jeno w pidzamie na tym lozku mozna usiasc? Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:56 Oczywiście, że nie można, torba to nawet gorzej, niż spodnie ;P Do łóżka tylko w piżamie albo dresiku domowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_ninja Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:58 Elegancka ematka nie posiada dresiku domowego. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 14:04 Być może; ja mam nawet kilka dresików, kocham dresiki Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_ninja Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 14:09 No to jesteś bardzo, bardzo nieelegancka. Kiedyś był taki wątek tutaj, może ktoś przypomni. Dobry był A tak poza tym, to moja babcia nawet po domu chodziła w butach na obcasach. Zawsze. Nosiła peniuary i domowe pantofle z różowym puszkiem. Uwielbiałam je, jak byłam mała. Były piękne. A teraz babcia ma tak zniekształcone stopy, że nawet boso ledwo chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 14:08 kosher_ninja napisała: > Elegancka ematka nie posiada dresiku domowego. Jestem więc elegancka ematka...mam dresik do biegania jeno Odpowiedz Link Zgłoś
indigo_kid Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:26 tosterowa napisała: btw, ja nawet w spodniach z pola po domu nie chodzę, w końcu jak miałabym usiąść na własnym łóżku w portkach, w których siedziałam np w tramwaju, Mam tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielna-diablica Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:36 jezu czy Wy dziś macie jakiś fetysz z tymi butami? za chwilę powstanie kolejny wątek pt. w jakich butach uprawiacie seks Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:38 albo bez jakich butów uprawiacie seks Ja w butach chodzic po domu nie lubię, ale jak mam kapcie i musze wspiąć sie gdzieś wyżej na chwilkę, to włażę w kapciach. Jak mam wspiąć sie na dłużej ciut, to biorę drabinę. Odpowiedz Link Zgłoś
my-alena Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:40 Nie w butach, a w moich papuciach domowych tj. crocsach TAK No jakoś przyrosły do mnie. Przed erą crocsów chodziłam boso, a teraz sobie nie wyobrażam. Wchodzę na krzesła, sofę i biurko żeby np. powiesić zasłonki, zetrzeć kurze z karnisza, zdjąć zasłonki, powiesić dekorację , wytrzeć kurze z żaluzji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:42 Witam, Jasne;-D Coooo..? Mnie nie wolno?;-P Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 00:28 Jasne... buty to część stroju, nie można ich tak po prostu ściągnąć w imię wygody,, czystośći czy innych bzdur. Ja wieszam zasłonki w skórzanych kozakach na wysokim obcasie, śpię w gumowcach, kąpię się w crocsach (spoojnie, mają dziurki, więc woda wypłukuje brud), gotuję w zimowych butach trekkingowych, a kupę robię tylko w japonkach. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 00:42 w domu nie, ale w pracy zdejmowalam ostatnio dekoracje na BN i jak najbardziej łaziłam w butach ludziom po biurkach! Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:14 nigdy nie czulam potrzeby chodzenia po meblach, czy to w butach czy bez. w domu chodzimy w kapciach lub skarpetkach, skarpetkach antyposlizgowych lub boso. jak trzeba sie gdzies wspiac w jakims celu, to staje np. na krzeslo w kapciach czy skarpetkach. po lozku w celu innym niz spanie najczesniej przewalaja sie dzieciaki, ale tez w skarpetkach lub boso, bo tak chodza po domu. po kanapie wolno np. skakac, ale nikomu jeszcze nie przyszlo do glowy, zeby robic to np. w szpilkach hehe. jak musze np. zdjac firanki, to wchodze na krzeslo w kapciach. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:18 Nie chodzę po meblach, ale może warto zacząć. Jakie buty polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
indigo_kid Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:22 My w pracowym regulaminie mamy zakaz wchodzenia na meble. Gdybym weszła na biurko / krzesło i z niego spadła, nie dostałabym odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:17 Nie chodze po meblach wogole, bo one do tego nie sluza. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:20 Posiadam w domu cos takiego www.google.co.uk/products/catalog?q=safety+steps&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=11924162133262769057&sa=X&ei=UTgIT45zxc6EB4ndoZsJ&ved=0CHkQ8gIwAg bardzo wygodne i bezpieczniejsze niz kszeslo, polecam, mozna wejsc w butach Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:24 a co to ma wspolnego z tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:36 czarnaalineczka napisała: > a co to ma wspolnego z tematem? A co to za idiotyczne pytanie czy chodzicie po meblach? W jakim niby celu? Dla mnie jedyny z mozliwych to uzycia jako mini-drabiny do wyjecia/zdjecia itp. czegos co jest zbyt wysoko? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:39 pytanie jak najbardziej normalne Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:44 czarnaalineczka napisała: > pytanie jak najbardziej normalne Tiaaa, przeciez chodzenie po meblach jest jak najbardziej normalne, w sumie kazdy tak robi Chodzimy po sofach, krzeslach, komodach, polkach, szfkach kuchennych, stolach itd spoko Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:47 a gdzie ja kaze komukolwiek chodzic po meblach ? w butach czy bez no gdzie ? po prostu zadalam pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:55 A gdzie ja napisalam, ze komus to nakazaujesz? Uwazasz chodzenie po meblach za normalne, a ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 14:14 i znowu gdzie napisalam ze uwazam za normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 14:29 Ok. uwazasz takie pytanie za jak najbardziej normalne, a ja nie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:23 a kto decyduje do czego sluza meble ? Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:23 Nie.Mam natomiast koleżankę która chodzi po domu w butach typu martensy i owszem w nich siadała na łóżku np; Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_ninja Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:26 Żeby dostać się do okna w sypialnie, muszę przejść po łóżku. Wiem, niezgodnie z wytycznymi savoir-vivre urządziłam sypialnię. Mało tego - obok tego okna mam wysokie półki z książkami. Idealne miejsce na to było. Oczywiście nie chodzę po łóżku. Mam specjalnie chwytaki na długim kiju. Ścieram kurze za pomocą trzymetrowego kija ze szmatą na końcu. A do mycia okien wzywam firmę, która mi je myje od zewnątrz. I wiem, że zaraz dojdzie do bidetu - masz małe mieszkanie, jesteś PATOLOGIĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 15:48 tak ,nawet śpię w butach Odpowiedz Link Zgłoś