Dodaj do ulubionych

chodzicie w butach po meblach ?

06.01.12, 23:21
stajecie w butach na kanapie, krzeslach fotelach
chodzicie po lozku ?

Obserwuj wątek
    • wilowka Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:27
      Po meblościance big_grin

Nie chodzę po domu w butach, to i po meblach nie. W pracy czasem stąpnę na krzesło, ale tylko swoje smile
    • dzoaann Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:28
      jak nie, jak takwink
      a jak ty tego nie robisz, to znaczy, ze przesadzasz i masz obsesje czystosci, a w twoim lozku i tak szaleje milion robakow, roztoczy, pluskiew, bakterii, wiec unikanie chodzenia w butach nic nie da...
    • iwoniaw Nie chodzimy w butach ani bez 06.01.12, 23:32
      mebli używamy zgodnie z przeznaczeniem.
      • imasumak Iwoniaw 07.01.12, 00:30
        Mów za siebie big_grin
        • iwoniaw No dobra :-D 07.01.12, 14:23
          Uma używa niezgodnie, ale nie wiem, czy w butach czy bez big_grin
    • hanalui Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:33
      czarnaalineczka napisała:

> stajecie w butach na kanapie, krzeslach fotelach
      > chodzicie po lozku ?
      >

Po co stawac w butach na kanapie, lozku, po co chodzic w butach po lozku...ba po co w ogole chodzic po lozku? surprised?
      Na krzeslach czasem staje w tym w czym stoje, najczesciej boso, bo po wlasnym domu biegam zwykle boso...nigdy nie musialam robic tego w szpilkach i chyba abym sie nie odwazyla...nie z uwagi na zniszczenie krzesla tylko ze wzgledu na wlasne bezpieczenisto tongue_out
      • tosterowa Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:39
        > Po co stawac w butach na kanapie, lozku, po co chodzic w butach po lozku...ba p
        > o co w ogole chodzic po lozku? surprised?

hehehe masz małą wyobraźnię.
        btw, ja nawet w spodniach z pola po domu nie chodzę, w końcu jak miałabym usiąść na własnym łóżku w portkach, w których siedziałam np w tramwaju, a przede mną siedział w nim bezdomny, itd. tongue_out
        • goodnightmoon Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:47
          tosterowa napisała:

> btw, ja nawet w spodniach z pola po domu nie chodzę, w końcu jak miałabym usiąść na własnym łóżku w portkach, w których siedziałam np w tramwaju, a przede mną siedział w nim bezdomny, itd. tongue_out

Nareszcie ktoś normalny i trzeźwo myślący smile
        • spicy_orange Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 00:00
          > btw, ja nawet w spodniach z pola po domu nie chodzę, w końcu jak miałabym usiąś
          > ć na własnym łóżku w portkach, w których siedziałam np w tramwaju, a przede mną
          > siedział w nim bezdomny, itd. tongue_out

ja nie mam takich schiz, ale mój osobisty tak, tzn zawsze zwracał mi uwagę, że się nie siada na łóżku w portkach "dziennych". No i się oduczyłam, chociaż nadal mi to (hipotetyczne brudzenie pościeli spodniami z tramwaju) nie przeszkadza.
          • hanalui Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 00:29
            spicy_orange napisała:

> ja nie mam takich schiz, ale mój osobisty tak, tzn zawsze zwracał mi uwagę, że
            > się nie siada na łóżku w portkach "dziennych". No i się oduczyłam, chociaż nada
            > l mi to (hipotetyczne brudzenie pościeli spodniami z tramwaju) nie przeszkadza.

o maj god....czego sie to ludzie nie dowiedza o innych ludziach
            A torebke, torbe, torbe od laptopa itp mozna na lozku polozyc czy tyko jeno w pidzamie na tym lozku mozna usiasc?
            • tosterowa Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:56
              Oczywiście, że nie można, torba to nawet gorzej, niż spodnie ;P
              Do łóżka tylko w piżamie albo dresiku domowym.
              • kosher_ninja Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:58
                Elegancka ematka nie posiada dresiku domowego.
                • tosterowa Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 14:04
                  Być może;
                  ja mam nawet kilka dresików, kocham dresiki smile
                  • kosher_ninja Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 14:09
                    No to jesteś bardzo, bardzo nieelegancka. Kiedyś był taki wątek tutaj, może ktoś przypomni. Dobry był smile

A tak poza tym, to moja babcia nawet po domu chodziła w butach na obcasach. Zawsze. Nosiła peniuary i domowe pantofle z różowym puszkiem. Uwielbiałam je, jak byłam mała. Były piękne.
                    A teraz babcia ma tak zniekształcone stopy, że nawet boso ledwo chodzi sad
                • hanalui Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 14:08
                  kosher_ninja napisała:

> Elegancka ematka nie posiada dresiku domowego.
                  Jestem więc elegancka ematka...mam dresik do biegania jeno wink
        • indigo_kid Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:26
          tosterowa napisała: btw, ja nawet w spodniach z pola po domu nie chodzę, w końcu jak miałabym usiąść na własnym łóżku w portkach, w których siedziałam np w tramwaju,

Mam tak samo.
    • piekielna-diablica Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:36
      jezu czy Wy dziś macie jakiś fetysz z tymi butami? za chwilę powstanie kolejny wątek pt. w jakich butach uprawiacie seks
      • madame_zuzu Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:38
        albo bez jakich butów uprawiacie seks big_grin

Ja w butach chodzic po domu nie lubię, ale jak mam kapcie i musze wspiąć sie gdzieś wyżej na chwilkę, to włażę w kapciach. Jak mam wspiąć sie na dłużej ciut, to biorę drabinę.
      • czarnaalineczka Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:38
        w gumiakach tongue_out

• my-alena Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:40
      Nie w butach, a w moich papuciach domowych tj. crocsach TAK big_grin No jakoś przyrosły do mnie. Przed erą crocsów chodziłam boso, a teraz sobie nie wyobrażam.
      Wchodzę na krzesła, sofę i biurko żeby np. powiesić zasłonki, zetrzeć kurze z karnisza, zdjąć zasłonki, powiesić dekorację , wytrzeć kurze z żaluzji itp.

• inguszetia_2006 Re: chodzicie w butach po meblach ? 06.01.12, 23:42
      Witam,
      Jasne;-D
      Coooo..? Mnie nie wolno?;-P
      Pzdr.
      Inguszetia
    • naomi19 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 00:28
      Jasne... buty to część stroju, nie można ich tak po prostu ściągnąć w imię wygody,, czystośći czy innych bzdur. Ja wieszam zasłonki w skórzanych kozakach na wysokim obcasie, śpię w gumowcach, kąpię się w crocsach (spoojnie, mają dziurki, więc woda wypłukuje brud), gotuję w zimowych butach trekkingowych, a kupę robię tylko w japonkach.
    • sueellen Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 00:42
      w domu nie, ale w pracy zdejmowalam ostatnio dekoracje na BN i jak najbardziej łaziłam w butach ludziom po biurkach!
      • eliszka25 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:14
        nigdy nie czulam potrzeby chodzenia po meblach, czy to w butach czy bez. w domu chodzimy w kapciach lub skarpetkach, skarpetkach antyposlizgowych lub boso. jak trzeba sie gdzies wspiac w jakims celu, to staje np. na krzeslo w kapciach czy skarpetkach. po lozku w celu innym niz spanie najczesniej przewalaja sie dzieciaki, ale tez w skarpetkach lub boso, bo tak chodza po domu. po kanapie wolno np. skakac, ale nikomu jeszcze nie przyszlo do glowy, zeby robic to np. w szpilkach hehe. jak musze np. zdjac firanki, to wchodze na krzeslo w kapciach.
        • aqua48 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:18
          Nie chodzę po meblach, ale może warto zacząć. Jakie buty polecacie?
      • indigo_kid Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:22
        My w pracowym regulaminie mamy zakaz wchodzenia na meble. Gdybym weszła na biurko / krzesło i z niego spadła, nie dostałabym odszkodowania.
    • najma78 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:17
      big_grinbig_grinbig_grin
      Nie chodze po meblach wogole, bo one do tego nie sluza.
      • najma78 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:20
        Posiadam w domu cos takiego www.google.co.uk/products/catalog?q=safety+steps&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=11924162133262769057&sa=X&ei=UTgIT45zxc6EB4ndoZsJ&ved=0CHkQ8gIwAg

bardzo wygodne i bezpieczniejsze niz kszeslo, polecam, mozna wejsc w butachwink
        • czarnaalineczka Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:24
          a co to ma wspolnego z tematem?
          • najma78 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:36

> a co to ma wspolnego z tematem?

A co to za idiotyczne pytanie czy chodzicie po meblach? W jakim niby celu? Dla mnie jedyny z mozliwych to uzycia jako mini-drabiny do wyjecia/zdjecia itp. czegos co jest zbyt wysoko?
            • czarnaalineczka Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:39
              pytanie jak najbardziej normalne
              • najma78 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:44

> pytanie jak najbardziej normalne

Tiaaa, przeciez chodzenie po meblach jest jak najbardziej normalne, w sumie kazdy tak robiwink Chodzimy po sofach, krzeslach, komodach, polkach, szfkach kuchennych, stolach itdwink spoko
                • czarnaalineczka Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:47
                  a gdzie ja kaze komukolwiek chodzic po meblach ?
                  w butach czy beztongue_out

no gdzie ?
                  po prostu zadalam pytanie
                  • najma78 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:55
                    A gdzie ja napisalam, ze komus to nakazaujesz? Uwazasz chodzenie po meblach za normalne, a ja nie.
                    • czarnaalineczka Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 14:14
                      i znowu gdzie napisalam ze uwazam za normalne?
                      • najma78 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 14:29
                        Ok. uwazasz takie pytanie za jak najbardziej normalne, a ja nie nie.
      • czarnaalineczka Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:23
        a kto decyduje do czego sluza meble ?suspicious
    • kozica111 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:23
      Nie.Mam natomiast koleżankę która chodzi po domu w butach typu martensy i owszem w nich siadała na łóżku np;
    • chcesztomasz a po suficie chodzicie? 07.01.12, 13:26
      no w butach..
    • kosher_ninja Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 13:26
      Żeby dostać się do okna w sypialnie, muszę przejść po łóżku. Wiem, niezgodnie z wytycznymi savoir-vivre urządziłam sypialnię. Mało tego - obok tego okna mam wysokie półki z książkami. Idealne miejsce na to było.
      Oczywiście nie chodzę po łóżku. Mam specjalnie chwytaki na długim kiju. Ścieram kurze za pomocą trzymetrowego kija ze szmatą na końcu. A do mycia okien wzywam firmę, która mi je myje od zewnątrz.

I wiem, że zaraz dojdzie do bidetu - masz małe mieszkanie, jesteś PATOLOGIĄ.
      • najma78 Re: chodzicie w butach po scianach? 07.01.12, 13:43
        ?
    • iskierka40 Re: chodzicie w butach po meblach ? 07.01.12, 15:48
      tak ,nawet śpię w butachbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka