Dodaj do ulubionych

JAK Z PRACĄ????

06.03.12, 21:36
WITAM wiedeńskie mamy. Serdecznie prosze was o informację na temat możliwości zatrudnienia w Wiedniu. Czy ze słabą znajomością języka jest szansa znalezienia jakiejkolwiek pracy??? chodzi mi o kobietę. Gdzie szukać, na co zwracać uwagę??? Czy urząd pracy pomoże???? będę wdzięczna za informację.
Mój partner jest tzw. budowlańcem, język podstawowy, czy znalezienie pracy jako fachowiec-glazurnik będzie trudne???
Obserwuj wątek
    • lamatha Re: JAK Z PRACĄ???? 07.03.12, 18:06
      Urzda pracy, tutejszy AMS pomoze, wysle Cie na kurs jezykowy, moze nawet kilka az bedziesz komunkatywna samodzielnie.
      Wszystko zalezy od tego czy AMS ma pieniadze, jak ma pieniadzeto organizuje kursy.
      Pracy Ci nie zapewni ale moze wyslac na kursy pomagajace w szukaniu.

Budow w Wiedniu pelno i mnie sie wydaje, ze dla faceta zawsze latwiej o prace. Zobacz ile tu sie remontuje smile
      Pozdrawiam
      • babsi.gabi Re: JAK Z PRACĄ???? 09.03.12, 18:48
        z tym urzedem pracy to roznie bywa- zalezy jakiej pracy szukasz. Dla mnie caly ten AMS to bylo tylko niepotrzebne zawracanie glowy i strata czasu. Ale jesli masz duzo czasu i cierpliwosci to na kurs jezykowy rzeczywiscie moze Cie wysla.
    • mama666latka Re: JAK Z PRACĄ???? 10.03.12, 05:55
      hej..ja ci napisze jak ze mna bylo..jako ze po studiach jestem a tutejsze ministerium mi moje papiery uznalo wiec do ams poszlam tylko i wylacznie z prosba o kurs-bo kto zatrudni fachowca bez niemieckiego w niemiecko jezycznym krajusmile....dawali mi kursy az 4 razy...baaardzo pomocne....po kursach ktore trwaly prawie poltora roku bylam bezrobotna chyba z 4 miechy..bo na kursach raz w tygodniu masz czas na pisanie cv i szukanie pracy a oni ci pomagaja jak to wszystko sformulowac....a teraz pracuje dla jednej z najlepszych firm w wiedniu..moja rada..nie szufladkuj sie on-budowlaniec ona-sprzataczka...tu na miejscu siedziby maja wielkie firmy troche wysilku a osiagnie sie wszystko ......pozdrawiam
      • pinezzzzka Re: JAK Z PRACĄ???? 16.05.12, 13:32
        ..dokładnie z AMS jest ciężko.Teraz chyba z kasą kruch ,bo kursów nie chcą dawać.

Bardzo polecam PERSPEKTIVE!!
        Doradzają jak szukać pracy ,kursów.
        ...co najważniejsze można porozmawiać w języku polskim.
        • karo.8 Re: JAK Z PRACĄ???? 17.05.12, 13:29
          z AMS jest ciężko. ale mnie zmartwilas.

> Bardzo polecam PERSPEKTIVE!!. mozesz podac namiary. linka
          • pinezzzzka Re: JAK Z PRACĄ???? 18.05.12, 16:35
            Możesz aktywować poczte? Dam Ci dokładne dane.
            • karo.8 Re: JAK Z PRACĄ???? 18.05.12, 20:10
              napisz proszę na babsi25@op.pl
            • karo.8 Re: JAK Z PRACĄ???? 19.05.12, 20:26
              juz dziala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka