Dodaj do ulubionych

Pytanie dot. sosnowych mebli...

10.03.12, 14:05
Dziewczyny, może Wy będziecie wiedziały coś na ten temat, może któraś z Was miała podobny problem... Otóż jak wiadomo meble sosnowe ciemnieją z czasem, nasze też ściemniały, ale pod wieżą nie, teraz potrzebuję przenieść wieżę do innego pokoju i niestety jest jasna "plama". Czy jest jakiś sposób, żeby tę różnicę wyrównać? Są na to może jakieś środki? Czy jedyny sposób to renowacja całego mebla?
Z góry dziękuję za wskazówki wink
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: Pytanie dot. sosnowych mebli... 10.03.12, 14:13
      hmmm skoro ciemnieja od swiatla to moze jakos intensywnie naswietlic to jasne miejsce
    • a.va Re: Pytanie dot. sosnowych mebli... 10.03.12, 14:48
      Możesz spróbować zabejcować to miejsce bejcą w kolorze, jaki ma teraz cały mebel po ściemnieniu. Czyli zeszlifować lakier z całej półki, gdzie stała wieża i pobejcować dobrze dobraną do reszty bejcą, a potem polakierować.
    • mancipi Re: Pytanie dot. sosnowych mebli... 10.03.12, 17:01
      spokojnie poczekać aż też ściemniej smile
    • anika772 Re: Pytanie dot. sosnowych mebli... 10.03.12, 17:06
      Jest sposóbsmile Trochę czasu i cierpliwości. Dość szybko to idzie.
    • koala0405 Re: Pytanie dot. sosnowych mebli... 10.03.12, 17:11
      Ja bym położyła na jasne miejsce jakąś ażurową serwetę. Też mam meble sosnowe i chcę dokupić szafę, komodę i biurko. Będzie zatem duża różnica.
    • koteczka12 Re: Pytanie dot. sosnowych mebli... 11.03.12, 07:57
      Poczekaj. Wyrówna się.
    • pinkdot Re: Pytanie dot. sosnowych mebli... 11.03.12, 11:48
      Zeszlifowałabym mebel i położyła jednakową bejcę+lakier, bądź sam lakier. Ewentualnie możesz znowu coś postawić w to miejsce po wieżywink?
    • hamerykanka Re: Pytanie dot. sosnowych mebli... 11.03.12, 17:38
      To jest reakcja drewna na ultrafiolet w swietle slonecznym. Z drewniana podloga niezabezpieczona przed UV tez sie tak stanie.
      Ja te jasne placki na swoich meblach sosnowych ignoruje, jak cos przestawie to z czasem wyrownuja do reszty mebla.
    • natalinek.j Re: Pytanie dot. sosnowych mebli... 13.03.12, 21:58
      Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale pochorowaliśmy się wszyscy i miałam istne piekło w domu wink W każdym razie dziękuję za odzew.

Mam pytanie jeszcze do osób które napisały, że te miejsca też ściemnieją, czy macie pewność, że to się wyrówna? Będzie idealnie taki sam odcień, czy już zawsze pozostanie jakaś różnica? Jak będę wiedziała, że jest sens czekać, to poczekam wink
      • marina2 Re: Pytanie dot. sosnowych mebli... 15.03.12, 12:10
        macie pewność.pół roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka