Dodaj do ulubionych

mam już dość

21.03.12, 17:21
Jak już kiedyś tu pisalam mam taka czesc rodziny z którą nie ma ochoty utrzymywać kontaktów , wychodząc z założenia że jestem dorosła żyje po swojemu. A ze chodzi o rodzinę mojej matki tzn jej rodzeństwo ta robi wszystko by zdalnie wmanipulować mnie w dziwne układy i zobowiązania. Przywozi mi jedzenie ,jakies pieniądze od tej rodziny i każe do nich dzwonić dziękować gdy mowie żeby brała co przywiozła ,że jest mi niezrecznie, nie chce nie prosiłam ,tym bardziej jesli nie łaczy nas zaden kontakt , stroi fochy i się obraża.Zostawia mi kasę , ucieka i się obraża , dodatkowo nawalając na mnie do innych jaka to jestem niewdzięczna .Zostaje z 3 kg kiełbasy i wk*urwem .Czy ktorejs z Was przychodzi do głowy jak dac sobie rade z takim chorym zachowaniem ? Jestem stanowcza i nie daję się naginać nie robie tego co chce to zaczyna gnębic za moimi plecami mojego męża wymuszac na nim wdzięczność za cos o co nie prosił ,czego oboje nie chcemy za to marzymy o świętym spokoju.
Obserwuj wątek
    • empirical Re: mam już dość 21.03.12, 18:03
      Niestety, tylko metoda zdartej plyty wchodzi w gre w tym przypadku.
      • carmelax Re: mam już dość 21.03.12, 18:17
        Tak wiem , więc ją stosuję i nie uginam się przez co muszę znosić fochy i narażać się na komentarze za plecami bo moj mąż wysłuchuje od niej na mój temat.Bierze się też za urabianie ,dorosłemu facetowi każe dzwonić po swojej rodzinie i dziękować bo mnie uszczęsliwili kiełbasą której nie chce. Wie że mnie moze uprzykrzać życie jedynie fochami nic nie wymusi ,wiec przeniosła się z wiekszą ofensywą na zięcia. Nie rozumiem tego zachowania , zafiksowanie na manipulacji by osiągnąć cel , niezrozumiałym jest dla mnie po co , co jej do moich kontaktów z kimkolwiek?
    • aquuaa Re: mam już dość 21.03.12, 18:13
      moze po prostu incydentalnie skontaktuj sie z ta rodzina i powiedz wprost:
      nie wiem co wyprawia mama, przywiozla mi od was jedzenie i pieniadze - jesli wiec chcecie obdarowywac tym moja mame - wasza sprawa, ja tego nie chce i przyjmuje ani teraz ani nigdy i chcialabym aby mnie w to wiecej nie mieszac - do widzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka