Dodaj do ulubionych

Telefon dobry do internetu

24.04.12, 11:31
Potrzebuję telefonu, który będzie się nadawał do swobodnego korzystania z netu, tzn. żebym mogła bez ślepienia przeglądać strony, i swobodnie pisać nawet długie maile. Idealnie byłoby, gdybym mogła w nim otworzyć plik word i coś w nim popisać (chociaż nie wiem, czy takie cuda są możliwe). Oprócz tego mógłby mieć także możliwość słuchania mp3 i radia, ale to już niekoniecznie. Jaki model telefonu się do tego najlepiej nadaje?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Telefon dobry do internetu 24.04.12, 11:33
      Samsung Galaxy Note
      • a.va Re: Telefon dobry do internetu 24.04.12, 15:41
        Myślę o nim, chociaż, szczerze przyznam, ze byłam dotąd wierna Nokii i przesiadki trochę się obawiam.
        A da się na nim otworzyć worda i normalnie w nim pisać?
        A pdf-a?
        I czy da się go tak normalnie poręcznie używać jak telefonu? Chodzi mi o jego wielkość. Jeśli chodzi o net, to, wiadomo, wielkość to zaleta, ale tak normalnie na ulicy swobodnie pogadam przez niego?
        • kk345 Re: Telefon dobry do internetu 24.04.12, 15:45
          To Android, możesz na niego ściągnąć każde oprogramowanie, jakiego potrzebujesz- większość za darmo albo za grosze. Wielkość to już inny temat, jest faktycznie duży- ale pytałaś o wygodę internetu, tu masz największą. Jeśli telefon ma być mniejszy, to te same zalety przy mniejszych rozmiarach ma Galaxy I9100
          • a.va Re: Telefon dobry do internetu 24.04.12, 16:07
            One oba mają klawiaturę dotykową, prawda? Czy taka klawiatura nie jest bardziej zawodna niż tradycyjna?

A oprócz Samsunga?
            • kk345 Re: Telefon dobry do internetu 24.04.12, 21:49
              Jeśli nie masz dotykowego ekranu, to umęczysz się z internetem na malutkim wyswietlaczyku, to bez sensu- a na duzym dotykowym ekranie wygodnie się pisze, wyświetloną klawiature masz wiekszą, niż w zwyklym telefonie. Iphone'a nie polecam, dla mnie duży przerost ceny nad trescią.
              • kk345 Re: Telefon dobry do internetu 24.04.12, 21:51
                A, oprócz Samsunga, prawdę mówiąc niewiele moge polecić- Nokia się nie liczy, LG i HTC to w Polsce nisza, może któryś z nowych Sony (Ericssonów) np Xperia S albo Arc s?
    • hanalui Re: Telefon dobry do internetu 24.04.12, 16:04
      Iphone
    • mrrraaau Re: Telefon dobry do internetu 24.04.12, 16:47
      Iphone, ale zamiast worda inny program tekstowy - bez problemu kompatybilny z wordem i każdym kompem. Od kiedy mam iPhone nie zamieniłabym go na inny - a pracuję na mailu, tekstach i pdfach cały dzień.
    • edelstein Re: Telefon dobry do internetu 24.04.12, 18:53
      Od roku mam LG,nie uzywam laptopa,wszystko w tel. Napalam sie teraz na galaxy note.Iphony mi nie podpasowaly.
      • najma78 Re: Telefon dobry do internetu 24.04.12, 19:40
        Galaxy, mam od ponad roku, dziala jak Iphone a ja jestem z niego bardzo zadowolona. Nie korzystam z laptopa ani stancj. prawie wogole. Maz ma iphona ale chce go zamienic na galaxy.
    • cherry.coke Re: Telefon dobry do internetu 24.04.12, 21:59
      Galaxy sa naprawde fajne do netu, maja spore ekrany, klawiatura jest wygodna. Pomacaj Galaxy 2 i Note - dla mnie Note jest za duzy w stosunku do dloni, ale nawet dwojka ma piekny, duzy ekran. Za chwile wchodzi G3, wiec dwojki powinny zejsc z ceny.
      HTC One X to tez zdaje sie piekna rzecz, ale nie mialam okazji wyprobowac w reku. HTC One S jest ciut mniejszy, ale tez wyglada ciekawie, jest cienki.
      iPhone moim zdaniem wysiada przy takich priorytetach, ekran jest zdecydowanie mniejszy i w porownaniu z ww. musisz dziobac, a telefon mniej wygodny w reku (metalowy i kanciasty, ciezki). G2, mimo iz jest wiekszy, mnie trzyma sie znacznie wygodniej.
      Tez musze podjac decyzje, co teraz kupic, ale poczekam najpierw na premiere G3.
    • minerallna Re: Telefon dobry do internetu 24.04.12, 22:28
      Moze HTC Desire HD? U nas sie sprawdza.
      Juz nie bede pisac co dziecie potrafi z nim robic, co sciagnac, jakie funkcje uzywa. A dziecie lubi tez pisac, oj duzo pisze. Dorosli wysiadaja smile
      • wioskowy_glupek Re: Telefon dobry do internetu 25.04.12, 00:49
        HTC DESIRE HD ten mogę polecić z autopsji smile Świetny telefon...
        HTC Sensation z audio beats - to samo plus świetne do słuchania muzy...
        No i oczywiście Galaxy Note smile napalam się na ten telefon jak Jarosław na dyktaturę tongue_out
        Z resztą cokolwiek na Androidzie, choć i windows mobile wygląda ciekawie...
        Odradzam iPhone'a... także z autopsji - kompletna porażka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka