krejzimama 16.05.12, 19:54 Ilu jeszcze się ukrywa, ilu jeszcze jest krytych? link: Kolejny pedofil w sutannie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyideal Re: kolejny księżulo z temperamentem 16.05.12, 20:26 I jak zwykle musialo minac sporo czasu nim rodzice zdecydowali sie dzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: kolejny księżulo z temperamentem 16.05.12, 21:13 Krejzi co Ty masz taką nienawiść do Kościołów Chrześcijańskich????? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: kolejny księżulo z temperamentem 16.05.12, 21:20 Czuje. Pogarde dla każdej religii. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: kolejny księżulo z temperamentem 16.05.12, 21:22 Rozumiem, że potępinie ru...ia dzieci przez klechów to nienawiść? Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 09:55 Nie, ja też to potępiam Tylko tak jakoś dziwnie skupiasz się na pedofilach-księżach. Wczoraj w necie wisiał artykuł o pedofilu-recydywiście z Krakowa. Nie księdzu. Wyszedł z pierdla i znowu jakieś dziewczynku fotografował. Umknęło ci? Pytam, bo jak zapytałam czy wyszukujesz specjalnie wsio złe co ma związek z Kościołem, to odpisałaś, ze ci samo w oczy wpada. Tamto nie wpadło. popatrz, popatzr a takie duze litery były. Fajnie by było jakbyś ta energię spożytkowała w inny sposób. Bardziej konstruktywny. 1. Np. skończ prawo i niszcz ich, do pierdla wsadzaj 2. wstąp do policji, lap ich 3. zostań politykiem i zadbaj o to, by kary dla nich były surowsze, popieram. Daj znać, zagłosuje na taki program. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 10:05 Zabulin, ale dołozyłaś. To ten pedofil z Krakowa utrzymuje, ze ma mandat boski??? Nie widzisz różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 10:31 Nic nie dołozyłam. Uważam, że KAŻDY pedofil- bez względu na wyznanie, brednie którymi się tłumaczy, kolor skóry, zawód, powołanie zasługuje na taką samą karę, Jak najbardziej surową. Zasługuje również na potępienie. KAŻDY, każdy jeden. Uważam również że polskie prawo jest zbyt liberalne. Nie tylko w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 10:36 Ale tu chodzi o coś więcej, niż tylko o sama pedofilię. Dochodzi do tego kontekst, umocowanie- vide ów mandat. Lepiej jest widzieć calość zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 10:41 Więc ten z Krakowa jest mniejszym pedofilem niż ten ksiądz? czy może wyrządził mniejsza krzywdę dzieciom bo nie był księdzem? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 10:56 Ten z Krakowa trafił do więzienia, jego ofiary nie zostały zaszczute przez całą parafię. Z tego względu można powiedzieć, że wyrządził mniejszą krzywdę. Wyobrażam sobie, że znacznie gorzej zniosłabym molestowanie gdybym po ujawnieniu tego faktu, musiała znosić ostracyzm otoczenia. A właśnie to spotyka ofiary księży, bo wielu parafianom w głowie się nie mieści, że pedofiliem może być człowiek na takim stanowisku, inteligetny, miłego usposobienia, z czystymi paznokciami, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 11:04 I w związku z tym, że to parafianie potrafią zaszczuć ofiarę pedofila trzeba stwierdzić , że to KK jest zły? No bo przecież o to chodzi w tym wątku. Dla mnie pedofil to pedofil. I czy jet księdzem, politykiem, lekarzem, astronautą,policjantem nie ma żadnego znaczenia!absolutnie żadnego! a każdy kto chce zaszczuć ofiary tych poparańców powinien przymusowo w jakichś koloniach karnych przepracować miesiąc albo i dwa. przy ciężkich robotach fizycznych gołymi rękoma żywiąc się wodą i chlebem. Bo to kim z zawodu jest pedofil ma najmniejsze znaczenie. jest pedofilem i tu jest początek i koniec sprawy. największą krzywdę ofierze tuż po pedofilu, wyrządza społeczeństwo,które chce udowodnić dziecku, że jet złe. I to społeczeństwo w takich przypadkach powinno stać za ofiarą murem. Więc ostracyzm nie jest spowodowany przez kościół a przez kretynów. a tych pełno wszędzie i w kościołach i w urzędach i w każdej wiosce i czy sprawcą jest ksiądz czy sołtys to zawsze znajdzie swoich popapranych obrońców. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 11:25 Przykład idzie z góry. Gdyby KK odpowiednio traktował przypadki pedofilli w swoich szeregach może parafianie też przejrzeliby na oczy, poza tym parafianie tworzą KK na równi z kapłanami, jeśli tego jeszcze nie wiesz. Oni są tym kościołem, więc skoro oni tak traktują ofiary pedofiliii to znaczy, że KK tak je traktuje. >największą krzywdę ofierze tuż po pedofilu, wyrzą > dza społeczeństwo,które chce udowodnić dziecku, że jet złe. Społeczeństwo udowadnia to dziecku jakimś trafem tylko w przypadkach gdy pedofiliem okazuje się ksiądz, a kościelna hierarchia w tym pomaga, w tym właśnie leży problem. Ja go dostrzegam, ale widzę, że Twoim zdaniem kościół to jakaś abstrakcyjna instytucja, i ludzie, którzy m.in. ją tworzą - parafianie kretyni, księża pedofile, kościelna hierarchia ukrywająca grzechy swoich kolegów nie ma nic do rzeczy. Ciekawe czy jak jakiś ksiądz zrobi coś dobrego, to też uznajesz, że to nie ma z kościołem nic wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 11:51 Mniej więcej takiej odpowiedzi się spodziewałam. Ok skoro chcesz tak rozmawiać to nie ma problemu. parafianie two > rzą KK na równi z kapłanami, jeśli tego jeszcze nie wiesz. No pacz Pani... gdyby nie Twoje wspaniałomyślne oświecenie mnie to w życiu bym się nie domyśliła! Społeczeństwo udowadnia to dziecku jakimś trafem tylko w przypadkach gdy pedofi > liem okazuje się ksiądz, Bzdura na resorach ! Twoim zdaniem kościół to jakaś abstr > akcyjna instytucja, i ludzie, którzy m.in. ją tworzą - parafianie kretyni, księ > ża pedofile, kościelna hierarchia ukrywająca grzechy swoich kolegów nie ma nic > do rzeczy. Kolejna bzdura. Niby gdzie tak napisałam? Dlaczego chcesz udowodnić mi że wiesz lepiej co ja myślę co ja sądzę? Po co bawisz się w kretyńskie pisowskie ja ci powiem co ty myślisz bo ty nie wiesz co ty myślisz. Najpierw może przestań bredzić ( bo brednią i to potężną jest to, że niby tylko przy pedofilach księżach jest ostracyzm społeczny w stosunku do ofiary ) później przestań kłamać ( jak to niby moim zdaniem kościół jest ) a później możemy pogadać. serio nie wiem ile masz lat ale ten post to raz , że stek bzdur a dwa, że mnie obrażasz pisząc jak to niby znasz moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 11:56 Sadosiu, nie każdy pedofil siedzi w siatce pedofilskiej, która wydaje instrukcje, jak ukrywać pedofilów. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:02 zgadzam się całkowicie- z postem wcześniejszym również. Bri chyba nigdy nie czytała zadnego artykułu o ofiarach pedofili- nie księży. Ja czytałam. Dziewczynka molestowana przez fotografa- sami chcieli (ona, rodzice) bo im się w d..ach poprzewracało, zeby z dzieciaka modelkę robić. 16 latka zgwałcona przez opiekuna na obozie- pewnie sama chciała, po co latem nad morzem strój kąpielowy zalożyła i nogi powyżej kostki odsłoniła To nie jest zaszczucie, gnębienie i znęcanie się nad ofiarami? Ze o upokorzeniach od rówiesników - wyzwiska- nie wspomnę. itp, itd Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:05 Uuu.... Najwyraźniej Twoje przekonania są zbyt skomplikowane, żebym była w stanie je pojać, ale uwierz, że obrazić Cię nie chciałam. bo brednią i to potężną jest to, że niby tylko > przy pedofilach księżach jest ostracyzm społeczny w stosunku do ofiary Będę wdzięczna za przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:14 Ręce mi opadły... chcesz przykładów? Naprawdę? Agata Baraniecka- Kłos i jej historia. Dzięki tej kobiecie wiele ofiar wyszło z cienia. I niestety ale wiele z nich podzieliło los P. Agaty. Ile przykładów potrzebujesz, żeby sobie uświadomić, że ludzie to podłe kreatury i potrafią ofierze pedofila powiedzieć, ze to jej wina po co prowokowała, po co zachęcała a w ogóle to na pewno kłamie i oszukuje. Głośna sprawa sprzed dekady. Nauczyciel matematyki gwałcił regularnie swoje uczennice. Dziewczynki przyznały się do tego dopiero jak były w liceum. I co się dowiedziały? że są ladacznicami bo nawet jak były w podstawówce to prowokowały. a facet to tylko facet. to sobie też wygooglaj co wtedy prasa pisała na ten temat. jakie były opinie społeczne. a słynne słowiki i chłopcy,którzy przez lata milczeli a jak już się wszystko wydało to jednego z nich wywalono z pracy bo jest kłamcą. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:16 No i chyba najgłośniejsza sprawa Polańskiego i wtedy o ile dobrze pamiętam 16 letniej dziewczyny. nasze gwiazdeczki twierdziły, że to był tyle lat temu, że trzeba o tym zapomnieć! a Polański nie był temu winny bo dziewczyna sama chciała i w ogóle to kłamczucha z niej! Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:25 To nie byla 16latka, miala 13 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:22 Ok, masz rację, że głupi ludzie potrafią każdemu dowalić, a głupota i podłość jest powszechna. Nie zmienia to mojej opinii na temat kościoła, bo w końcu to właśnie Ci ludzie ten kościół tworzą. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:27 Ci sami ludzie tworzą też społeczeństwo,które tworzy naród. Kretynów jest pełno wszędzie. Ale tak jak i tych kretynów w społeczności kościelnej nie brak tak i ludzi mądrych stających w obronie ofiary pedofila. Więc stwierdzenie, że kretyni atakujący ofiarę tworzą kościół jest uogólnieniem i przesadą. Zdarzają się to prawda. Ale to nie znaczy, że tworzą cały kościół. A to, że mamusia z tatusiem twierdzą, że ksiądz jest bez grzechu a dziecko bredzi mówiąc, że ksiądz je napastuje seksualnie to też wina mamusi i tatusia a nie całego kościoła. Jak mi ksiądz spierze dzieciaka w kościele to nie padnę na kolana przed księdzem bo to ksiądz tylko stanę w obronie dziecka. bo to moje dziecko i nikt ale to absolutnie nikt nie ma prawa je krzywdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:40 No i co z tego, że Ci sami ludzie tworza społeczeństwo? Co to ma do rzeczy? Nie widzisz żadnej różnicy między kościołem a dowolną inną społecznością? Czy słyszałaś kiedyś, żeby jakieś koło wędkarskie, albo stowarzyszenie zbieraczy znaczków pocztowych uzurpowało sobie prawo do mówienia reszcie ludzi, co jest dobre, a co złe? Znasz jakąś inną organizację, której przez dziesiątki lat udawało się molestować tysiące dzieci nie ponosząc żadnej za to odpowiedzialności? I to w dodatku pod przykrywką dobroczynności? Odpowiedz Link Zgłoś
ciociazlarada Może ja Ci odpowiem 17.05.12, 14:10 bo owszem, znam. Jako trzynastolatka byłam na obozie sportowym, gdzie trafił się mi molestujący pan opiekun. Obozik bułka przez bibułkę, w połowie organizowany przez ZHP, w połowie przez pracę mojej mamy (instytut badawczo-rozwojowy nieważne czego). Rodzice nie wychowali mnie na grzeczną dziewczynkę, która nie umie rozpoznać co jej grozi, więc podniosłam raban, zebrałam również poszkodowane koleżanki (w kupie raźniej) i zgłosiłyśmy wszystko naszej opiekunce. I co? I nico. Babka była naprawdę OK, bardzo nam pomogła, ale powiedziała w cztery oczy jak dorosłym ludziom, że nikt nie jest w stanie nic zrobić, bo koleś jest wysoko postawioną osobą we władzach ZHP i wszyscy go kryją. Powiedziała, że takie historie mieli co roku i facet jest nie do ruszenia. Nasi rodzice faktycznie próbowali, z zerowym skutkiem. To było dawno, ale mentalność ludzi zmienia się powoli. Nie bronię KK, ale jest dla mnie oczywiste, że nie tylko oni mają swoje święte krowy. ZHP również tworzą ludzie, którzy tworzą społeczeństwo i jest to organizacja, która ma wychowywać - a więc mówić co dobre a co złe. To tak nawiasem mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 13:44 Nie zmienia to mojej opinii na temat kościoła, bo w końcu to wł > aśnie Ci ludzie ten kościół tworzą. Rozumiem, ze ty nie tworzysz. ty jesteś inny ludź. Ludź, który działa, a nie tylko krytykuje anonimowo w necie. Co w takim razie robisz, skoro jesteś oburzona szczególnie postawą KK, katolików aby to zmienić? Co robisz, oprócz oburzania się? Uprzedzę, nie zmieniam tematu. Mówisz, ze ludzie tworzący KK to hipokryci, bo nic nie robią i jeszcze dokładają ofiarom, piętnują je. Rozumiem, ze skoro to potępiasz, to zachowujesz się dokładnie odwrotnie. Znaczy jestes aktywną działaczką na rzecz zwalczania pedofilii, zwłaszcza w KK, obnażania hipokryzji w KK i aktywnie udzielasz pomocy i wsparcia ofiarom takich procedur. Jesli nie i swoje poglady ograniczasz do anonimowych wypowiedzi na forum , zachowujesz się jak reszta społeczeństwa. w dodatku katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 14:04 > Co w takim razie robisz, skoro jesteś oburzona szczególnie postawą KK, katolikó > w aby to zmienić? > Co robisz, oprócz oburzania się A co to ma do rzeczy? To już nie można zaledwie się oburzyć, przestać chodzić do kościoła i przestać zanosić im pieniążki? Mówisz, ze ludzie tworzący KK to hipokryci, bo nic nie robią i jeszcze dokładaj > ą ofiarom, piętnują je. > > Rozumiem, ze skoro to potępiasz, to zachowujesz się dokładnie odwrotnie. > Znaczy jestes aktywną działaczką na rzecz zwalczania pedofilii, zwłaszcza w KK, > obnażania hipokryzji w KK i aktywnie udzielasz pomocy i wsparcia ofiarom takic > h procedur. Muszę Cię zmartwić - moje działanie lub zaniechanie, nic nie zmienia w kwestii oceny kościoła. Te oceny są rozłączne. Wydawało Ci się, że jeśli przypiszesz mi jakieś winy to kościół się tym samym wybieli? Ojojoj. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 18.05.12, 10:08 A co to ma do rzeczy? To już nie można zaledwie się oburzyć, przestać chodzić d > o kościoła i przestać zanosić im pieniążki? Masz bardzo ograniczony ogląd sytuacji. Odpowiadając. Można. To takie proste, najprostsze. W parafi x jest ksiądz pedofil, a zatem parafianie z parafii a, b, c, z koniecznie powinni przestać wierzyć w Boga, chodzić do kościoła, z miejsca zaczac nienawidzić wszystkich księży. A co. Odpowiedzialność zbiorowa, niech mają. A ja ci powiem, ze znam kilku wspaniałych księży, o kilku słyszałam od znajomych. O takich, co to zanosili im swoją kasę żeby dzieciom tornister kupili, za wakacje zapłacił (nie ludz się że świństwo wywęszysz, ksiądz z dzieckiem nie pojechał). Najłatwiej zacząć nienawidzić całego KK. To takie mądre. Muszę Cię zmartwić - moje działanie lub zaniechanie, nic nie zmienia w kwestii > oceny kościoła. Te oceny są rozłączne. Wydawało Ci się, że jeśli przypiszesz mi > jakieś winy to kościół się tym samym wybieli? Ojojoj. Najprościej tak ząłożyć. Niech wszyscy coś zrobią, byle nie ja. Dlaczego twe działania nic nie zmienią? Zacznij nagłaśniać, domagać się wyjasnień. Dołączą inni. Skoro katolicy się nie spisują, niech niekatolicy się za to wezmą. Ja ci win nie przypisuje, masz skłonność do nadinterpretacji. Kościoła wybielać nie muszę. Sa w KK pedofile, jak wszędzie. Jest to tuszowane,. Nie tylko tam. Szkoda, ze zapomina się o wszystkich wspaniałych księżach, którzy dla ludzi zrobili wiele dobrego. Po co? Są w KK czarne owce, no to cały KK trzeba nienawidzić. To bardzo mądre. Muszę Cię zmartwić - moje działanie lub zaniechanie, nic nie zmienia w kwestii > oceny kościoła Nie zmartwiłaś mnie. > Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: kolejny księżulo z temperamentem 18.05.12, 10:30 sadosia75 napisała: > Dla mnie pedofil to pedofil. I czy jet księdzem, politykiem, lekarzem, astronau > tą,policjantem nie ma żadnego znaczenia!absolutnie żadnego! Był na forum nie tak dawno wątek o okradaniu w szpitalach dzieci chorujących na raka. Padały głosy, że złodziejstwo to złodziejestwo, nie ma różnicy czy się okrada cieżko chore dziecko z jedynego laptopa czy sytego bogatego biznesmena z jednego z wielu samochodów. W jakimś sensie to prawda, ja jednak uważam, że człowiek, który okrada chore dziecko jest kompletnie pozbawiony moralności, choć popełnia taki sam zły czyn jak ten co okrada biznesmena. I nie zgadzam się z twoim stwierdzeniem, że nie ma znaczenia czy to policjant, ksiądz czy zapijaczony menel z sąsiedztwa. Oczywiście, w sensie fizycznym to to samo, gwałt to gwałt, ale są zawody, funkcje, do których człowiek odnosi się ze szczególnym zaufaniem, i tu dodatkowo to właśnie zaufanie, cała otoczka związana z danym zawodem zostaje wykorzystana, podobnie jak zostaje wykorzystana bezradność i choroba dziecka przez złodzieja. To odmiana bezwzględnego cynizmu, którego się mało kto spodziewa. Jak idę do lekarza, wybitnego specjalisty, to ufam mu, że lekarstwo które zapisał mi pomoże, więc jeśli świadomie zaaplikuje mi coś szkodliwego, to mam prawo czuć znacznie większe rozgoryczenie i złość, niż gdy to samo zrobi Goździkowa. Nie można udawać, że ludzie, dzieci nie mają do księży zaufania, to, że księża nauczają o Bogu, o moralności, miłości, dobroci, prawdzie, buduje pewną otoczkę większego zaufania, bezpieczeństwa, która zostaje tu w brutalny sposób wykorzystana. I to oburza, tak jak oburza bardziej gdy pogotowie uśmierca pacjentów, a przecież na świecie jest mnóstwo zabójstw. Tyle, że nikt nie spodziewa się, że ludzie z pogotowia zamiast pomóc zabiją. Trudno w to uwierzyć, że jakaś idea mająca nam pomagać, w bezwględny sposób zostaje wykorzystana by nam zaszkodzić. Podobnie jak wielu nie może uwierzyć, że ksiadz piewca miłości dobroci i cnót moralnych zgwałci dziecko. Nie można stawiać znaku równości pomiędzy księdzem a kierowcą tira. Do tych pierwszych ludzie oddawali swoje dzieci z zaufaniem, poczuciem bezpieczństwa, radością że dziecko będzie bliżej wiary, religii. To wszystko zostało wykorzystane, aby zaspokoić zwykłą chuć. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 10:29 Z pierdla się wychodzi. Najważniejsze, żeby rodzice uzmysłowili sobie, że sutanna nie oznacza automatycznie, że ktoś jest dobrym człowiekiem i interesowali się, co kościelni robią z ich dziećmi. Zatem przypominanie o tym rodzicom np. na forum internetowym to bardzo konstruktywne zajęcie. A swoją drogą dlaczego przeszkadza Ci akurat pisanie o księdzu-pedofilu? To jakiś lepszy sort pedofila, o którym się wspominać nie powinno? Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 10:32 Nie, absolutnie nie. Kompletnie mnie nie zrozumiałyście. Tylko, ze krejzi skupia sie TYLKO na dranaich-katolikach. Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 10:38 Bo może jej JEDNAK chodzi o ten mandat? Ze to wybitna podłość w tej sytuacji- podłość na wielu frontach, nie tylko samej pedofilii. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 10:45 No, może Owszem, perfidia pierwszej wody, ale dla mnie oni wszyscy zasługują na najsurowsze kary. A krejzi sama przyznaje że gardzi religiami i chyba jednak z upodobaniem wyszukuje świństwa akurat TAM Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 11:01 I to Cię dziwi? Naprawdę nie oburza Cię fakt, że przedstawiciele religii, którzy rozliczają społeczeństwo z grzechów, piętnują kolosalne przewiny typu seks przedmałżeński i oglądanie Harrego Pottera jednocześnie kryją swoich kolegów po fachu, którzy dopuszczają się molestowania dzieci? To miało miejsce przez dziesiątki lat, w tysiącach przypadków! Jak można po czymś takim ufać takiej instytucji?! Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 11:57 Naprawdę nie oburza Cię fakt, że przedstawiciele religii, którz > y rozliczają społeczeństwo z grzechów, piętnują kolosalne przewiny typu seks pr > zedmałżeński i oglądanie Harrego Pottera jednocześnie kryją swoich kolegów po f > achu, którzy dopuszczają się molestowania dzieci Oczywiście oburza. TAK SAMO, podkreślam, TAK SAMO oburza mnie gdy pedofilem jest nauczyciel, który uczy dzieci pewnych życiowych postaw, dziennikarz, który opisuje i piętnuje paskudztwa innych osób, psycholog (pamietasz tą sprawe?) Tak, uważam że krycie takich świństw jest takim samym świństwem, ALE uważam też że pedofile powinni być traktowani jednakowo. Sadzeni w majestacie prawa państwowego, cywilnego, bez względu na zawód czy przekonania religijne. Naprawdę myślisz że najwięcej pedofilii jest w sutannach? Podkreslam- zgadzam się że sama pedofilia to ohyda, jej krycie również Odpowiedz Link Zgłoś
meluzyna102 Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:06 A ja rozumiem wzburzenie krejzi. Ponieważ pedofilii nauczyciela nie próbuje ukrywać stojąca za nimi organizacja ani kuratorium. A przypadki pedofilii księży są LATAMI UKRYWANE PRZEZ KOŚCIÓŁ. Inni księża wiedzą, do biskupów idą listy- a oni UKRYWAJĄ. Gadają z ambony te swoje pouczenia, a potem ukrywają straszne przestępstwa kryminalne kumpli. I NIE SPOTYKA ICH KARA ZA TO UKRYWANIE. Przez co pedofil działa dalej. Przez co są współwinni przestępstwa. Ale nie karani. Dlatego pedofilia księdza bulwersuje mnie najbardziej. I to zderzenie z ideologią, to straszliwe zakłamanie i hipokryzja... Niedobrze się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:18 Ja bym chciała wiedzieć, czy krejzi bardziej oburza fakt, ze pedofil był księdzem, czy fakt, ze pedofilia w kościele jest ukrywana? I czy byłaby równie oburzona, gdyby ukrywano skłonnoście pedofilskie np. Bankowca? Czy oburza was fakt, ze są matki które udają ze nie widzą jakie zapędy ma ich parner/mąz tak samo? Mnie oburza. Ciary mnie przechodzą gdy słysze ilu takich ludzi jest w szkolnictwie? A wiesz ilu im przez lata uchodziło na sucho? Czemu ofiary boją się takich skarżyć, skoro piętnowani sa tylko gdy sprawca jest ksiądz? No, to czemu nie donosza na nauczycieli, trenerów, itp? Tylko po latach cos w końcu wypływa i potem informują media, ze ofiar pedofila było parwdopodobnie jeszcze kilkanaście innych dzieci? Podpowiem, bo dręczenie i publiczna napaść jest taka sama jakw przypadku księdza. Taka sama reakcja otoczenia. Różnica- moze cześciej stają przed sądem. Nie wiem. Traktowanie ofiar jest podobne bez wzgedu na profesję sprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
meluzyna102 Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:56 Nieprawdę piszesz zabulin, oczywistą nieprawdę. Bulwersujące jest bardzo ukrywanie przestępstw i pozwalanie tym samym na dalsze krzywdzenie dzieci w imię bardzo źle rozumianego dobra organizacji. Jest dla mnie nierozumiałe podejście katolików do tej sprawy. To niesamowite wyparcie i szukanie różnych usprawiedliwień, umniejszających niewłaściwe zachowanie kościoła porównań itd. Kościół uważa się za wyznacznik moralności. Ukrywanie tak strasznych czynów jest bulwersujące. Przez co ksiądz pedofil- który na mszy nie wstydzi się potem stanąć na ołtarzu bardziej bulwersuje niż nauczyciel- który nie uważa się za autorytet moralny- i którego czynów nie ukrywa organizacja nauczycielska. Już to pisałam, nie zrozumiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 18.05.12, 09:51 > Nieprawdę piszesz zabulin, oczywistą nieprawdę. Zacytuj to nieprawdę, skoro mnie o nią oskarżasz. Co jest nieprawdziwe w tej wypowiedzi? Przez co ksiądz pedofil- który na mszy nie wstydzi się potem st > anąć na ołtarzu bardziej bulwersuje niż nauczyciel- który nie uważa się za auto > rytet moralny- i którego czynów nie ukrywa organizacja nauczycielska. Przeczytaj sobie post ciocizla rada, to ty zrozumiesz pewne rzeczy. Bo to ty nie rozumiesz. Ja tak samo uważam, ze pedofil ksiądz jest zły. Tak samo zły jak pedofil nauczyciel. Obaj mówią co dobre. Czyżby pedagopdzy nie byli tymi, co wychowuja? może się mylę? > Już to pisałam, nie zrozumiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:15 Skoro tak samo Cię to oburza, to czemu czepiasz się, że ktoś o tym wspomniał? Czy w wątku o psychologu-pedofilu wytykałaś innym, że powinni też wspomnieć o księżach pedofilach? Coś mi mówi, że nie > Naprawdę myślisz że najwięcej pedofilii jest w sutannach? Nie wiem czy więcej, ale nawet gdyby było ich mniej to jakie to ma znaczenie? Ważne że są, że instytucja, która ich zatrudnia mieni się przedstawicielem Boga na ziemi, że funkcjonują w niej procedury mające tuszować pedofilskie przestępstwa, że jej przedstawiciele nawet mając wiedzę o pedofilii w swoich szeregach nie mają zamiaru informować policji, ani nikogo innego o zagrożeniu jakie takie osoby stanowią dla dzieci (w dodatku głośno o tym mówią), itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:23 Czy w wątku o psychologu-pedofilu wytykałaś innym, że powinni też wspomnieć o k > siężach pedofilach? Coś mi mówi, że nie Nie uczestniczyłam chyba wtedy w zyciu forum Co do dalszej części twej wypowiedzi? A nie uważasz że hipokrytą jest ktoś kto twierdzi, ze go bardzo oburza pedofilia w KK, a nic nie robi by to zmienić. Moze by krejzi założyła jkaas organizację, walczącą z takim postępowaniem? Wielu to oburza, wielu pomoże. Macie rację w tym względzie. Czas to zmienić, obawiam się ze sam wątek na edziecku nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:28 Ale co mnie obchodzi krejzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 10:54 > Tylko, ze krejzi skupia sie TYLKO na dranaich-katolikach. Mylę się? Założę się, że ten drugi pedofil, o którym pisałaś też był katolikiem. Krejzi skupia się na pedofilach w sutannach. Wziąwszy pod uwagę, że to właśnie im nad wyraz często na przestrzeni dziejów udawało się uniknąć wszelkiej kary, a ponadto ze względu na wybrany zawód powinni stanowić przykład cnót dla swoich owieczek, wydaje mi się to całkiem zasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 11:50 Założę się, że ten drugi pedofil, o którym pisałaś też był katolikiem. Może był, a może nie. Jesli ochrzczony= dla ciebie katolik, to pewnie masz racje Krejzi s > kupia się na pedofilach w sutannach. Wziąwszy pod uwagę, że to właśnie im nad w > yraz często na przestrzeni dziejów udawało się uniknąć wszelkiej kary, a ponadt > o ze względu na wybrany zawód powinni stanowić przykład cnót dla swoich owiecze > k, wydaje mi się to całkiem zasadne. Ok, a wiesz ilu przedsatwicielom innych zawodów udawało się na przestrzeni dziejów uniknąć kary za takie paskudztwa? Co oni sa lepsi, zasługują na mniejsze potępienie bo nie są katolikami albo księżmi? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:24 > Ok, a wiesz ilu przedsatwicielom innych zawodów udawało się na przestrzeni dzie > jów uniknąć kary za takie paskudztwa? > Co oni sa lepsi, zasługują na mniejsze potępienie bo nie są katolikami albo ksi > ężmi? Ich również potępiam, naprawdę. Ale w tym wątku mowa akurat o księdzu, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 11:50 Założę się, że ten drugi pedofil, o którym pisałaś też był katolikiem. Może był, a może nie. Jesli ochrzczony= dla ciebie katolik, to pewnie masz racje . Wziąwszy pod uwagę, że to właśnie im nad w > yraz często na przestrzeni dziejów udawało się uniknąć wszelkiej kary, a ponadt > o ze względu na wybrany zawód powinni stanowić przykład cnót dla swoich owiecze > k, wydaje mi się to całkiem zasadne. Ok, a wiesz ilu przedsatwicielom innych zawodów udawało się na przestrzeni dziejów uniknąć kary za takie paskudztwa? Co oni sa lepsi, zasługują na mniejsze potępienie bo nie są katolikami albo księżmi? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 12:45 Nie wiem, ale jak się dowiem, to zapewniam Cię, że będę ich równie mocno potępiać. W kościele skala pedofilii była ogromna i o tym już wiemy, przypominam. > Co oni sa lepsi, zasługują na mniejsze potępienie bo nie są katolikami albo ksi > ężmi? Nie rozumiem, jaki to ma związek z tym wątkiem? Starasz się po prostu zmienić temat, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 10:07 Miniofiko, tak to już jest , że "im małpa wspina się, tym lepiej widać jej ogon". A ta małpa wspięła się wyjątkowo wysoko. I teraz- uważaj- każda taka małpa dostanie odpłacone- ewangelicka też. I słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: kolejny księżulo z temperamentem 17.05.12, 10:33 można pomyśleć, że pedofile to tylko księża katoliccy ... Odpowiedz Link Zgłoś