Dodaj do ulubionych

lubicie seks oralny, bo

05.08.12, 00:06
" Jaki jest pogląd Kościoła na seks oralny? Taki sposób zbliżenia zakończony spełnieniem zaprzecza obydwu znaczeniom aktu małżeńskiego — małżonkowie nie przeżywają takiego aktu wspólnie, zamykają się na dar życia. Akt ten nie będzie pełny, bowiem nie jest zgodny z naturą — powinien kończyć się złożeniem nasienia w pochwie kobiety."

nie wiem co o tym myslec. smile
Obserwuj wątek
    • antyideal Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 00:11
      To moze nie rozmyslaj za duzo :d
      Jak to nie przezywają wspolnie??
    • mayaalex Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 00:11
      Nie myslec, myslenie o seksie to nieczyste mysli czyli grzech wink lepiej juz grzeszyc porzadnie i miec z tego wieksza przyjemnosc.
      • ledzeppelin3 Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 00:26
        Znajomy dominikanin twierdzi, że to co małżonkowie robią w ramach seksu to wyłącznie ich sprawa
        • rosapulchra-0 Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 01:11
          I słusznie twierdzi.
          • wuika Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 09:02
            Tylko niezgodnie z katechizmem, ale kto by się tam tym przejmował wink
            • m_incubo Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 10:26
              Niezupełnie.
        • katia.seitz Re: lubicie seks oralny, bo 06.08.12, 11:44
          Mój ulubiony znajomy benedyktyn też, co nie zmienia faktu, że to niezgodne z Katechizmem.
          • kocianna Re: lubicie seks oralny, bo 06.08.12, 12:18
            Proszę o podanie miejsca w KKK, w którym expressis verbis będzie napisane, że stosunek niezakończony wytryskiem w pochwie jest grzechem.
            Ja tam zauważyłam wyłącznie informację o tym, że małżonkowie powinni być otwarci na dawanie życia.
    • kocianna Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 02:51
      Ja tam się nie znam, ale wydaje mi się, że ex catedra wypowiadać się może tylko Papież. Każdy inny kapłan bywa omylny...
    • sanrio Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 09:08
      big_grinbig_grinbig_grin bezbożnica ze mnie

co o tym myśleć? Nic, chyba że jesteś zagorzałą katoliczką, co w obecnych czasach = wielkiej durnociewink
    • tempera_tura Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 10:01
      69. wtedy przezywają wspólniesmile
      • gazeta_mi_placi Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 10:17
        Ale nie otwierają się na życie.
        • tempera_tura Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 12:10
          Otwierają się tylko nie tym otworem co trzebasmile
          • zaradna.mama Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 16:06
            hahahaha, padłam smile Muszę to skopiować i przesłać mężowi, bo czytać na głos przy dzieciach nie wypada smile
            Mamy dzieci, więc udało nam się otworzyć na życie "prawidłowym" otworem big_grin Przynajmniej dwa razy wink
          • laqunta Re: lubicie seks oralny, bo 07.08.12, 13:35
            tempera_tura napisała:

> Otwierają się tylko nie tym otworem co trzebasmile

big_grin
        • tosterowa Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 12:14
          gazeta_mi_placi napisała:

> Ale nie otwierają się na życie.

Ale na rzycie już tak wink
      • deelandra Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 10:19
        nie cierpie 69
    • m_incubo Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 10:22
      A jesteś katoliczką?
      Nic nie musisz o tym myśleć, wystarczy doczytać. Wszelkie formy seksu są dozwolone, nie tylko oral, ograniczenie polega jedynie na tym, że sam finał musi być po bożemu, czyli w pochwie kobiety.
      • gazeta_mi_placi Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 10:28
        A jak facet nie zdąży?
        • m_incubo Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 10:37
          No to jest problem, bo fajna zabawa kończy się niefajnym grzechem.
          Tyle, że nie bardzo rozumiem, czemu miałby "nie zdążyć"? ;>
          Gwoli ścisłości: nie jestem (już) katoliczką.
          • gazeta_mi_placi Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 11:04
            No, podnieci się szybciej sad
            • tempera_tura Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 12:11
              Musi sie wziąć w garść i przeskoczyć do pochwy.
              • tomelanka Re: lubicie seks oralny, bo 07.08.12, 21:29
                a co sie przejmujesz, maz nie zdazyl=maz ma grzech wink
      • memphis90 Re: lubicie seks oralny, bo 06.08.12, 00:14
        A czyj finał? Czy ja nie mogę sobie finiszowac kiedy chce, a facet niech sobie potem składa to nasilenie? Albo wcześniej, bo jak ja będę pierwsza finiszowac, to już mi się nie będzie chciało otwierać na nowe życie wink
    • czarnaalineczka Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 10:31
      jakie lubicie suspicious
    • chcesztomasz Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 10:47
      "zamykają się na dar życia....— powinien kończyć się złożeniem
      > nasienia w pochwie kobiety."

Nie lubię psioczyć na kościół ale pewne kościelne prehistoryczne cuda mogli by już wyeliminować biorąc jednak pod uwagę logikę i naukę. Nie mamy już średniowiecza, gdzie ludzie nie mieli większego pojęcia ( o ile w ogóle jakieś mieli) o cyklu miesiączkowym. Mamy 21 wiek i jest sprawa dosyć solidnie poznana i objaśniana na poziomie szkoły podstawowej. Wg kościoła KAZDY stosunek musi zakończyć się wytryskiem w pochwie ( to obowiązek, natomiast wcześniej można robić WSZYSTKO) żeby umożliwić ewentualne poczęcie, jeśli się go nie chce trzeba sobie darować..ale ale ale przeciw w dni niepłodne kobieta nie zajdzie w ciąże nawet jakby się spuścić 50 razy więc jakie umożliwianie poczęcia? otwieranie się na dar życia? Takie rzeczy można było wmawiać jak się nie znało mechanizmu cyklu kobiecego. Żeby było śmieszniej Kościół popiera NPR, które aby był skuteczny musi opierać się na rzetelnej wiedzy o cyklu kobiecym i musi opierać się na dokładnej obserwacji aby rozpoznawać w którym momencie cyklu się jest. Jak więc można spuszczać się za przeproszeniem do pochwy umożliwiając ewentualne poczęcie jak się ma dni niepłodne co pokazała danej kobiecie popierana przez kościół metoda NPR? Bazowanie na pomyłce? Bazowanie na hipokryzji - udawanie, że się nie wie że się w 99% nie zajdzie w ciążę i że się nie ma dni niepłodnych. ( 1% to ewentualna pomyłka w obliczeniach/obserwacji)

Czemu kościoł popiera NPR jeśli pokazuje diabelstwo kochankom, że w pewne dni seks nie daje im szansy na poczęcie a jednocześnie potępia wytryski poza pochwą, który też nie daje szansy na poczęcie. Nie kumam.

"— małżonkowie nie
      > przeżywają takiego aktu wspólnie,"

a czy orgazm przeżywa się wspólnie? Rzadko. Wpierw zazwyczaj jedno potem drugie. o co chodzi???
      • laqunta Re: lubicie seks oralny, bo 07.08.12, 13:46
        chcesztomasz napisała:

Fajnie napisalas smile

> Czemu kościoł popiera NPR jeśli pokazuje diabelstwo kochankom, że w pewne dni s
        > eks nie daje im szansy na poczęcie a jednocześnie potępia wytryski poza pochwą,
        > który też nie daje szansy na poczęcie. Nie kumam.

Tez nie kumam, ale moze chodzi tu o to nasienie, zeby sie w poscieli nie poniewiaralo, ale przeciez jak zlozone do pochwy, to tez splynie do kanalu, ale moze tego nie wiedza, moze mysla, ze zostaje tam na zawsze. big_grin
    • deelandra Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 11:08
      można se powiesić na ścianie w sypialni z napisem
      TU SIE SPUSZCZAC
      znaczy ten, składać nasienie
      https://static.photaki.com/pochwa-miecza_17881.jpg
    • vesper_lynd_1 jak dobrze... 05.08.12, 11:19

...że nie muszę przejmować się tym co KK mówi na temat seksuwinkp

Nie dziwi mnie poziom frustracji i obsesji okołodupnych co u poniektórych- jak tak trzeba za kazdym razem spieszyć się coby z ust trafic do pochwywinkp
    • obudzone.dziecko Potrafisz myśleć? 05.08.12, 11:26
      laquinta napisał(a):

> nie wiem co o tym myslec. smile

A potrafisz myśleć?

• josef_to_ja Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 11:29
      Nie lubię seksu oralnego, bo wolałbym, żeby moja przyszła wybrankanie miała go za sobą. big_grin
      • kolpik124 Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:07
        O, osobliwość z FK przewlokła się na ematkę big_grin
        • josef_to_ja Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:11
          Aż taka ze mnie osobliwość?
          • kolpik124 Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:23
            Jesteś kolejnym internetowym cudacznym bytem wykreowanym z takich czy innych powodów.

A jeśli istnieje ten jeden procent szansy, że funkcjonujesz taki w rzeczywistości, to powinieneś się leczyć psychiatrycznie.

EOT
            • josef_to_ja Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:27
              Normalnie funkcjonuję, bawię się, spotykam z ludźmi, piję, podróżuję itp. Więc nietrafione.
      • antyideal Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:10
        Wolalbys, zeby uczyla sie na Tobie ?
        To moze byc bolesne ;D
        • josef_to_ja Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:16
          Przynajmniej nie ma tej świadomości, że człowiek całuje się z dziewczyną, która w tych ustach wcześniej miała penisa. wink
          • antyideal Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:20
            Przeciez od tego czasu zapewne wiele razy umyla zęby,
            więc co to ma za znaczenie ;D
            • josef_to_ja Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:28
              Prostytutka też po wizycie klienta się podmywa. tongue_out
              A tak w ogóle to to był żart, bo nie szukam dziewicy i nie ma dla mnie znaczenia czy kobieta robiła loda, czy nie. Nawet ostatnio mnie kręcą doświadczone grzesznice.
              • antyideal Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:37
                josef_to_ja napisał:

> A tak w ogóle to to był żart, bo nie szukam dziewicy i nie ma dla mnie znaczeni
                > a czy kobieta robiła loda, czy nie.

No domyslam sie, ze to byl zart, dziewice juz dawno wyszly z mody ;p

> Nawet ostatnio mnie kręcą doświadczone grzesznice

To jestes we wlasciwym miejscu.. big_grin

• josef_to_ja Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:39
                  Ale zanim się zwiążę z taką na stałe to sam bym chciał swoje nagrzeszyć. wink
                  • antyideal Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:43
                    No to grzesz, na zdrowie, w czym problem ? ;d
                    • josef_to_ja Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:46
                      Może nie ma z kim? wink
                      Może nie wyglądam tak jakbym chciał wyglądać? wink
                      • antyideal Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:52
                        Jak to nie ma z kim ??
                        Opedzac się trzeba od chetnych, chyba ze nadmiernie wymagajacy jestes ? wink

A jesli nie wygladasz tak jakbys chcial, to raczej Twoj problem,
                        potencjalne wspólgrzesznice moga nie podzielac Twojego zdania :d
                        • josef_to_ja Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 13:08
                          A jeśli nie jestem w stanie być interesujący dla kobiet? wink
                          • antyideal Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 13:13
                            Wtedy bierz na litosc ;P
          • czarnaalineczka Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:27
            rozumiem ze z zadnym facetem nie witasz sie przez uscisk dloni
            • josef_to_ja Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:37
              Rękę podaję tylko księdzu. wink
              • czarnaalineczka Re: Nie lubię go, bo wolałbym... 05.08.12, 12:38
                to jeszcze gorzej
    • abucha Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 12:34
      Laquinta! Czy Ty to widzisz??? OJ..widze cieniutkie wypowiedzi...
      Ematki mają problemy z wypowiedzią? No nie wierzę! Ematki sa ortodoksyjnyi katoliczkami i na te tematy nie rozmawiają? Za trudne pytanie do rozważenia?
      Co jest? KObiety? Uważam, że Kościół ma problem w tej kwestii, bo, zeby "zwyczajny" katolik miał pojęcie jakie zdanie ma kościół współczesny na tematy seksu msiałby czytać teksty kościelne, papieskie, nie wiem, naukowców - księży. A kto z Was to robi?
      Z ambony o tym nie głoszą...? Chyba..., bo dawno nie byłam...
    • princess_yo_yo Re: lubicie seks oralny, bo 05.08.12, 12:40
      tytul watku to podpucha. mialo byc o lubieniu seksu oralnego, chociaz to tez raczej nudny watek bo prawie wszyscy lubia, a jest o oczywistej oczywistosci ze kk czyli faceci w sukienkach maja obsesje na punkcie seksu. tez mi nowosc.
    • 1mzeta To tylko dowodzi... 05.08.12, 13:19
      "małżonkowie nie przeżywają takiego aktu wspólnie,"
      ,... że kościół za dużo pojęcia o samych pozycjach seksualnych nie ma- a co dopiero o reszcie- której nawet mi się nie chce komentować.
      • papalaya Re: To tylko dowodzi... 05.08.12, 15:03
        Kościoł ma generalnie sporo racji, chociaż może i coś tam co ty przeżywasz ciągnąc chłopowi druta pod stołem przy rodzinnym obiedzie big_grin
        • ina_nova Re: To tylko dowodzi... 06.08.12, 08:44
          Co to znaczy ciągnąć druta?
        • 1mzeta Re: To tylko dowodzi... 06.08.12, 11:52
          Też nie wiem co to znaczy "ciągnąć druta" więc jak żeś taka obeznana w temacie to nam wyjaśnij drutociągu smile
    • gonia28b ci faceci w czarnych sukienkach... 05.08.12, 22:44
      żyjący w celibacie, więc teoretycznie przynajmniej prawiczkowie, to stanowczo chyba trochę za bardzo wcinają się w życie intymne normalnych ludzi...
    • ma_dre Re: lubicie seks oralny, bo 06.08.12, 10:44
      powtórzę za moją ciotką bo pasuje jak ulał : "Józek, ty nie mysl, ty rób!"
      • josef_to_ja Re: lubicie seks oralny, bo 06.08.12, 12:20
        Ludzie nie myślą, tylko robią, a potem 15letnie matki z wózkami na ulicach.
        • ma_dre Re: lubicie seks oralny, bo 06.08.12, 13:08
          Po seksie oralnym!? Zadziwiajace!
          • josef_to_ja Re: lubicie seks oralny, bo 06.08.12, 13:23
            Mało kto uprawia sam seks oralny. To jest naturalna ludzka potrzeba, że dąży się do aktu penetracji.
            • czarna.manka Re: lubicie seks oralny, bo 06.08.12, 22:37
              A ty skad to wiesz? przeciez trabisz na prawo i lewo zes prawiczek
              • josef_to_ja Re: lubicie seks oralny, bo 07.08.12, 12:04
                Natura jest nieubłagana.
    • chipsi Re: lubicie seks oralny, bo 07.08.12, 13:22
      Skoro KK popiera tylko akty otwarte na dar życia (chociaż nigdy nie słyszałam żeby któryś ksiądz takie głupoty opowiadał) to skąd przyzwolenie na tzw kalendarzyk małżeński?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka