mirabella2 28.06.04, 23:09 Wczoraj znalazłam w parku telefon komórkowy.Zgłosiłam to w salonie operatora. Ile czasu mam czekać na właściciela---chodzi mi oto po jakim czasie przejdzie on na moją własność. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danka24 Re: znalazłam telefon 29.06.04, 00:35 Powtórzę (bo już Ci odpowiedziałam na emamie): jeśli telefon jest włączony, to zadzwoń z niego na króryś z numerów zapisanych w nim - i bez problemu znajdziesz właściciela. Chyba nie ma okresu, po jakim możesz uznać telefon za swoją własność. Jeśli jego właściciel zgłosi np. kradzież, to operator, rozpoznając telefon po numerze IMEI (nawet, gdy zmienisz w nim kartę SIM) zablokuje go. Odpowiedz Link Zgłoś
mirabella2 Re: znalazłam telefon 29.06.04, 16:04 Dzięki--znalazłam już właściciela i oddałam. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: znalazłam telefon 03.07.04, 18:07 niestety takich cudow operatorzy nie robia.Ja stracilam 3 telefony iza Odpowiedz Link Zgłoś
fargo10 Re: znalazłam telefon 15.07.04, 08:16 To dobrze że są jeszcze ludzie uczciwi. W przypadku telefonów sprawa jest niepewna. Myślę e należy to zgłosić taklże na policję, chociażby po to żeby stwierdzić czy telefon nie pochodzi z kradzieźy lub nie daj Boże z jeszcze gorszego przestępstwa. Używanie takiego telefonu, nawet po zmianie karty może spowodować bardzo nieprzyjemne konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś