Dodaj do ulubionych

zgwałcona kobieta blokuje ciąże

21.08.12, 22:16
Tylko konserwatywny prawak mógł powiedzieć coś tak głupiego,
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12336739,Kuriozalna_wypowiedz_kongresmana__Po_gwalcie_organizm.html
Czy naprawde oni są az tak niezalezni? Niezalezni od wiedzy, rozumu i zdrowego rozsądku.
Zatrważające jest, że na takich typów głosuje wciąż sporo ludzi.
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 21.08.12, 22:22
      ja taka bzdure juz slyszalam na religii kilkanascie lat temu
      jeszcze ksiadz podkreslal ze jesli zaszla w ciaze to znaczy ze sie jej podobalo uncertain
      • wuika Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 21.08.12, 22:29
        Zgwałcone kilkunastoletnie dziewczęta pewnie podświadomie chciały zmienić swe życia i matkami zostać. Po prostu opad wszystkiego.
      • kub-ma Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 12:26
        No nie wierzę.
      • mnb0 Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 23.08.12, 09:12
        A ludzie nadal beda sie upierac, ze przeciez na tej religii nie ucza nieczego zlego i co szkodzi poslac dzieciaka. (Tekst autentyczny)
    • nutka07 Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 21.08.12, 22:30
      Takie cuda slyszalam kilkanascie lat temu w liceum od katechetki, ze kobieta zgwalcona nie moze zajsc w ciaze bo podczas gwaltu przezywa zbyt duzy stres.

Cala klasa rowno na nia naskoczyla, 'lincz' odbyl sie ponad wszelkimi podzialami klasowymi wink 'biedaczka' byla kompletnie rozbita.
      • stara.kociara Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 21.08.12, 22:39
        Ja to słyszałam w podstawówce (8. klasa), nie od katechetki, tylko od miłych państwa, którzy przyszli nas uczyć o seksie i rodzinie. Dowiedziałam się również, że stosowanie prezerwatyw powoduje rodzenie się niepełnosprawnych dzieci. A na części tylko dla dziewczyn byłyśmy uczone badania śluzu ("jak pada deszczyk, to rosną kwiatki, a jak jest sucho, to nie rosną").
        Uświadomiono nas także, że mamy "tam na dole" "pieczęć czystości".
        To nieprawda, że ze szkoły nie wynosi się wiedzy smile
        • czarnaalineczka Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 21.08.12, 22:42
          big_grin
        • jowita771 Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 21.08.12, 22:46
          Ja miałam w liceum zajęcia z panią, która twierdziła, że jest psychologiem i seksuologiem i uczyła nas podobnych bzdur. Dowiedziałam się też, że od masturbacji można dostać choroby psychicznej.
          • czarnaalineczka Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 21.08.12, 22:49
            > Dowiedziałam się też, że od masturbacj
            > i można dostać choroby psychicznej.
            a z wlasnego doswiadczenia to mowila ? big_grin
            • jowita771 Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 21.08.12, 22:51
              big_grin
        • amonette Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 11:50
          Masz certyfikat?
        • ashraf Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 11:54
          Bomba smile))
      • czar_bajry Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 21.08.12, 22:40
        Z tego co, jak rozumiem, mówią lekarze, to [ciąża w wyniku gwałtu] jest naprawdę rzadkie. Jeśli jest to gwałt we właściwym sensie tego słowa, kobiecy organizm ma sposoby, żeby to jakoś zablokować - odpowiedział Akin

To może wytłumaczcie mi o jaki gwałt mu chodziło?
        Kurcze jak ktoś tak ograniczony może reprezentować naród...

• croyance Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 00:02
          Akurat jest wlasnie na odwrot i z gwaltow ciaze sa bardzo czesto: wskutek szoku kobieta moze przezyc dodatkowa owulacje, jest to (jak sie domyslam) jakis atak instynktu przetrwania (gatunku) czy cos w tym stylu.
          • atowlasnieja Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 12:10
            Z punktu widzenia gatunku fakt, że organizm robi kobiecie koszmarnego psikusa z przesunięciem owulacji ma sens: hoduje potomstwo silnego osobnika -> silne potomstwo -> potomstwo ma większe szanse przeżycia <- geny kobiety mają większe szanse
            • ciociacesia kobieta nie jest królicą 22.08.12, 16:18
              nie doznaje nadprogramowej owulacji odwulacji pod wpływem kopulacji.
              pecherzyk potrzebuje kilka dni zeby urosnąć i pęknąć, zeby przetrwaly plemiki na niego czekajace potrzebne jest sprzyjajace srodowisko - sluz płodny
        • gazeta_mi_placi Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 16:13
          Może o gwałt analny?
      • mamaanulki Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 00:03
        ja usłyszałam na naukach przedślubnych, że kobieta zachodzi w ciążę tylko wtedy gdy ma orgazm, a jak zaszła w ciążę po gwałcie tzn. że jej się podobało.
        • lauren6 Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 16:25
          A jak miała orgazm od oralnego też zachodzi? suspicious
          • nutka07 Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 16:49
            auren6 napisała:

> A jak miała orgazm od oralnego też zachodzi? suspicious

No jasne, jest to tzw. ciaza inwitro wink
          • gazeta_mi_placi Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 17:35
            Z drugiej strony pamiętam książkę (samego tytułu nie kojarzę już, było to wiele lat temu) gdzie została zgwałcona jakaś kobieta i w trakcie rozprawy padały pytania o to czy czuła przyjemność, miała orgazm, obrońca zdaje się zaprotestował, że owa osoba została wszak zgwałcona, na co adwokat oskarżonego, że nawet przy gwałcie zdarza się coś takiego jak mimowolna przyjemność.
    • jowita771 Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 21.08.12, 22:38
      Wczoraj czytałam i włos mi się zjeżył. Szkoda, że tego pana nikt nie zgwałcił, w ciążę wprawdzie nie zajdzie, ale może by się trochę wczuł w sytuacje ofiary gwałtu.
      • azjaodkuchni Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 15:58
        Jowita to samo pomyślałam... sad wielki ogórek i w dupsko wszak w ciąże nie zajdzie.
    • woman_in_love krejzi, nie obrażaj kongresmena, bo wam 21.08.12, 22:46
      dotację na prześladowanie palestyńczyków obetną
      • krejzimama Zaprosmy zatem plastelińczyków 21.08.12, 22:55
        do Europy. CO ty na to?
        • woman_in_love Re: Zaprosmy zatem plastelińczyków 21.08.12, 22:56
          Ty chyba zwariowałaś od tych upałów!
          • krejzimama Re: Zaprosmy zatem plastelińczyków 21.08.12, 22:58
            Skoro tak ci na nich zależy to ja jestem zeby proporcjonalnie ich rozdzielic po Europie.
            Nie chce miec sasiada Ahmeda? Członka Świetych Brygad Al-Aksa?
        • czar_bajry Re: Zaprosmy zatem plastelińczyków 21.08.12, 23:40
          A to Palestyńczyków jeszcze nie ma w Europie????
    • wespuczi Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 21.08.12, 22:56
      moj chlop w glebokim szkou jest przy okazji tej teorii - takich bredni jeszcze nie slyszal, poniewaz ja odbylam kilka lat katechizacji w polskiej szkole to mnie to nie wzruszylo.
    • marghe_72 Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 21.08.12, 23:09
      ja ciekawa jestem jak on to teraz odszczekuje - JAK tłumaczy owo "przejęzyczenie"
    • anel_ma Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 09:39
      a oświecone hamerykanki mówia, ze to Polska tylko taki ciemnogród big_grin
      Temu panu zyczę, zeby go ktos dopadł w ciemnym zaułku i pomacał mocno od tyłu

• default Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 09:47
        anel_ma napisała:

> Temu panu zyczę, zeby go ktos dopadł w ciemnym zaułku i pomacał mocno od tyłu

Taaak, zgwałcą go - on nie zajdzie w ciążę - i będzie miał dowód na prawdziwość swoich poglądów smile
        • amonette Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 11:48
          A jak zajdzie, dostanie mln USD. Na łez otarcie.
    • vesper_lynd_1 To wynik edukacji 22.08.12, 09:45

w Stanachwink
      My wierzymy, że ludzie żyli w czasach dinozaurów- oni, że organizm zablokuję ciążę z gwałtuwinkp
      • amonette Re: To wynik edukacji 22.08.12, 11:47
        U nich wiele osób wierzy, ze dinozaury to ściema wink. Zawsze byli o krok do przodu.
    • joxanna Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 09:50
      Wydaje mi się, że kaczki mają taką możliwość, żeby mimo gwałtu nie zajść w ciążę.

Może temu panu pomyliły się kobiety z kaczkami.
    • edelstein Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 10:01
      Ten gosciu pewnie uczestniczyl w lekcjach religii w polskiej szkole.Te same brednietongue_out
      • amonette Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 11:47
        Może uczył się wink
        • edelstein Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 16:32
          Rydzyk ma brata blizniaka w USAwink
    • chipsi Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 10:09
      Słuchałam tych rewelacji w radiu, teraz czytam Wasze wspominki ze szkoły i chce mi się rzygać... Cham i prostak. Kurde, jak mój szwagier big_grin
    • amonette Najlepsze jest to 22.08.12, 11:45
      że pan jest członkiem republikańskiej Komisji ds NAUKI.
      Najgorszy rodzaj zakutego świętoszka jaki po ziemi chodzi. Wcale bym się nie zdziwiła do tego, gdyby go złapali w sytuacji senatora Piesiewicza z cherubinkiem na kolankach do tego.
      Republikanie ponoć mocno pracują nad jego dobrowolną rezygnacją, ale i tak prezent demokratom zrobił jak trzeba big_grin. Chociaż w Stanach moherów z podobnym do pana senatora poziomem "wiedzy" i poglądami na temat roli kobiety więcej niż u nas wbrew pozorom. Różnej maści.
    • lelija05 Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 11:52
      Niektórzy powinni poprzestać na uśmiechaniu.
    • hellulah Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 16:50
      Tam jest jeszcze zabawniej, bo panu się użyło zwrotu "legitimate rape". W języku polskim nie bardzo widać, jakie to obrzydliwe i nasze media nie piszą o tym - jakby gwałt był "uprawniony" czy "prawomocny". Nawet jeśli miał na myśli tylko "typowy gwałt" (urwa, cokolwiek to jest?!) to pominął tym samym np. statutory rape, gdzie kobieta nie musiała być bita czy nawet przymuszana, ale z racji wieku czy różnicy wieku między nią a partnerem uważana jest za zgwałconą - no, takie mają prawo, i nie panu to kwestionować.

A termin "legitimate rape" już żyje własnym życiem:
      www.urbandictionary.com/define.php?term=Legitimate%20Rape&defid=6722495
      • amonette Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 17:29
        "Legitimate" może służyć za wzmocnienie (coś jak nasze "prawdziwe pieniądze"), "legitimate" dotyczy też dziecka "z prawego łoża".

Czyli dziadowi chodziło o gwałt w związku czy gwałt taki fest?
        • princess_yo_yo Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 18:12
          eee nie, gwalt w zwiazku to marital rape, ale tak w tym kontekscie chodzilo mu wlasnie o podkreslenie ze gwalty prawdziwe (legitimate kiedy to kobieta nie moze zajsc w ciaze) i nieprawdziwe kiedy najwyrazniej ciaza moze sie zdarzyc. trudno zdecydowac czy smiac sie czy plakac jak sie tego faceta slucha - wczoraj w tv wycofywal sie rakiem kompletnie omijajac to co powiedzial (obrona pt powiedzialem ze cos jest czarne ale mialem na mysli ze jest biale)

w uk tez mamy podobnego delikwenta, George Galloway, bardziej celebryta niz posel, raczyl ostatnio stwierdzic ze nalezy rozroznic miedzy gwaltem i bad sexual etiquette - to z okazji paranoi pana assagne ktory teraz porownuje sie z ludzmi rzeczywiscie przesladowanymi przez rozne systemy polityczne.
        • syswia Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 19:10
          chodzilo mu o taki "prawdziwy" "nieudawany" LOL gwalt, bo przeca wiadomo, ze jak ona mowi "nie" to mysli "tak".

rzygac sie chce

pan juz odspiewal, ze on ma dobre serduszko i dwie corki, i ze nie mial nic zlego na mysli, tylko tak mu sie powiedzialo

i tak jakies glosy zbierze, bo "prosi o przebaczenie", ale z wyscigu wyborczego nie zrezygnuje

zenujace
          • godiva1 Najgorsze jest to 22.08.12, 19:31
            ze mu to politycznie nie zaszkodzilo i dalej ma szanse na zwyciestwo w Missouri, bo sporo elektoratu mysli podobnie.
            Czy oni wogole nie znaja historii, nawet ostatniej? ile to dzieci zostalo splodzonych w trakcie wojny domowej w Liberii i Bosnii w wyniku gwaltow?
            • syswia Re: Najgorsze jest to 22.08.12, 20:04
              masz wysokie mniemanie o mieszkancach tego pieknego stanu
              LOL
              oni maja wiedziec co to jest Liberia albo Bosnia (ze juz nie wspomne o kapce wiedzy o konfliktach wspolczesnego swiata... poza Irakiem i Afganistanem, rzecz jasna)?
              raczysz zartowac
    • ashraf Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 22.08.12, 19:45
      A w ogole to gwalcone sa tylko puszczalskie, zdziry i inne, co to mini ubieraja. Na stos z nimi. Same sie prosily. Choc i tak ten temat nie wkurza mnie tak mocno jak sprawa 9-latki z Brazylii i publicznej ekskomuniki. Gwalciciel pewnie dostal nagrode od kosciola, za splodzenie 2 nowych duszyczek.
    • scher Być może coś w tym jest 22.08.12, 22:58
      Być może nie jest to totalna bzdura:
      www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/kieniewicz_dla_fronda.pl:__23459
      • czarnaalineczka Re: Być może coś w tym jest 22.08.12, 23:05
        ojp

zarabiscie wiarygodne zrodlo

skad sie tacy jak ty biora ???
      • sanciasancia Re: Być może coś w tym jest 22.08.12, 23:32
        > Być może nie jest to totalna bzdura:
        > rel="nofollow">www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/kieniewicz_dla_fronda.pl:__23459
        Tylko w świecie równoległym, w którym prof. ks teolog może być specjalistą od rozmnażania. Oh, wait..., wychodzi na to, że Polki mają po prostu inną fizjologię.
      • mgla_jedwabna Re: Być może coś w tym jest 23.08.12, 00:10
        A widzisz różnicę między "victims of (legitimate) rape DON'T get pregnant" a "zgwałcona kobieta MOŻE nie zajść w ciążę"?

Owszem, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę wskutek gwałtu jest niskie. Ale i tak to, co powiedział T.A. jest wierutną bzdurą.

Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę wskutek gwałtu jest niskie z dwóch prostych względów. Po pierwsze, jest ono niskie w przypadku jednorazowego stosunku w ogóle (dla uproszczenia wykluczmy kwestię gwałtów wielokrotnych). Po drugie, około połowy zygot samoistnie obumiera w ciągu pierwszego miesiąca ciąży (w tym wypadku do zajścia w ciążę, co prawda, dochodzi, ale w praktyce jest tak samo, jakby nie doszło, kobieta najczęściej nawet nie wie, że jakaś ciąża chwilowo była).

Nie zmienia to faktu, że dobrowolność stosunku nie wpływa na prawdopodobieństwo powstania ciąży wskutek tegoż.

Wśród nastolatków pokutował kiedyś mit, że uprawiając seks za pierwszym razem nie zachodzi się w ciążę. Rzeczywiście, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy owym pierwszym razie jest niskie z tych samych powodów, co i przy gwałcie. O ile wiele można jednak wybaczyć niedokształconym nastolatkom, o tyle panu T.A. jakoś trudniej - a bzdury wygłasza na podobnym poziomie.
        • scher Re: Być może coś w tym jest 23.08.12, 00:37
          mgla_jedwabna napisała:

> Ale i tak to, co powiedział T.A. jest wierutną bzdurą.

Przeczytaj jeszcze raz, co powiedział prof. Kieniewicz:
          "W tym sensie, Todd Akin powiedział coś, co po części jest prawdziwe. Z drugiej strony, trzeba pamiętać o jeszcze dwóch sprawach. Po pierwsze, ten „reset” wcale nie musi nastąpić, to nie jest reguła, a po drugie – jeśli już doszło do owulacji, to już nie ma odwrotu. Jeżeli komórka jajowa została uwolniona i dojdą do niej plemniki, to jest wysoce prawdopodobne, że dojdzie do zapłodnienia."
          • amonette Re: Być może coś w tym jest 23.08.12, 09:47
            He, he, gdyby było tak, że są plemniki i dojrzała komórka jajowa i ZAWSZE zagnieżdżona ciąża, byłoby nas 10 mld na ziemi z 3 na Marsie wink

Poza tym totalną bzdurą jest TO

Siłą rzeczy, następuje rozpoczęcie dojrzewania komórki jajowej od początku. I jest to proces dowiedziony naukowo! Każdy, kto choć odrobinę zna się na fizjologii ludzkiej płciowości wie, że taka rzecz może mieć miejsce.

twierdzenie szanownego księdza. Nawet jak przeczytasz zalinkowany przeze mnie artykulik, będziesz wiedziała dlaczego, szczególnie w kwestii szybkiego zapłodnienia jako efektu. Specjalista się odturla od ekranu wink
      • amonette Gwałt musiałby trwać kilka dni 23.08.12, 09:36
        28dni.pl/pomoc/owulacja_fakty_i_mity
        Nie przeglądałam całej strony, ale sam proces fizjologiczny jest czytelnie opisany.

Coś gdzieś pan specjalista w sukience usłyszał, ale mu się nie chciało doczytać.
        • amonette Re: Gwałt musiałby trwać kilka dni 23.08.12, 09:39
          Tzn doprecyzuję - bzdurą jest pisanie o "dodatkowym jajeczkowaniu" w przypadku gwałtu, za to stres może zmienić datę "normalnej" owulacji. To sporo osób wie z autopsji wink
          Czyli TEORETYCZNIE gwałt mógłby np przyśpieszyć owulację, ale żeby to zadziałało, imprza nie mogłaby być jednorazowa uncertain. Jak w Bośni np.
          • amonette Re: Gwałt musiałby trwać kilka dni 23.08.12, 09:50
            I jeszcze: możliwe są dwie owulacje w ramach cyklu, jeśli komórki jajowe dojrzewają w dwóch jajnikach na raz - mogą wtedy niesynchronicznie dojrzewać. Ale to też inny mechanizm, i również żeby pan senator i ksiądz byli zadowoleni, akcja by musiała potrwać uncertain

Niech oni lepiej swojej prostaty pilnują uncertain
          • alexa0000 Re: Gwałt musiałby trwać kilka dni 23.08.12, 12:21
            No to nie wiem czemu, ale są badania dowodzace tego, że w grupie kobiet wspólzyjacych jednorazowo "normalnie" odsetek ciaz wyniósł 5 %, a u zgwałconych 8%. I że wskutek naglego stresu, nie przewlekłego, moze wystąpic dodatkowy wyrzut hormonalny w wyniku którego pojawia się owulacja.
            • amonette Re: Gwałt musiałby trwać kilka dni 23.08.12, 12:26
              To spróbuj znaleźć te słynne już wyniki badań, a może komuś innemu się uda. Jakiś artykuł pewnie napisali...
              Ja sobie głośno myślę, że kobiety w czasie owulacji w ogóle silniej działają "podprogowo" na samców, zwłaszcza prostolinijnych, i stąd ten wyższy odsetek ciąż?
              • alexa0000 Re: Gwałt musiałby trwać kilka dni 23.08.12, 12:34
                Proszę.

ukpmc.ac.uk/articles/PMC2890612//reload=0;jsessionid=Xg5wUp3CNUUBrDu5C1XE.0
                • amonette Re: Gwałt musiałby trwać kilka dni 23.08.12, 12:40
                  Dzięki, poczytam i się wieczorkiem odniosę.
                • amonette Re: Gwałt musiałby trwać kilka dni 23.08.12, 12:56
                  Ale tak z "rzutu okiem" mechanizm jest wyraźny u szczurów i małp, u ludzi - tak średnio wink
                  Ale poczytam porządnie później. W tym, jakim to stresom poddawano podmioty wink.
      • ashraf Re: Być może coś w tym jest 23.08.12, 09:50
        A nie masz czegos z goscia niedzielnego?? Poziom wiarygodnosci podobny.
    • ciociacesia prawdziwy gwałt 23.08.12, 00:44
      a nie powiedzmy gwałt na randce, czykiedy kobieta jest mocno pijana a zanim sie upila zdawala sie miec ochote na sex
      • kiniox Re: prawdziwy gwałt 23.08.12, 10:59
        Błagam, błagam, powiedź, że ironizujesz, bo nie mam pewności. To już gwałt na randce nie jest gwałtem? A gwałt w rodzinie tez nie? Np. przez wujka?
        Co do meritum - ile by nie było w pana twierdzeniu półprawd - jest to koszmarnie szkodliwe społecznie, bo przekazuje treść następującą: "Jeżeli zaszłaś w ciążę, to znaczy, że nie byłaś naprawdę zgwałcona". Wstyd i podłość, po prostu.
    • sueellen Re: zgwałcona kobieta blokuje ciąże 23.08.12, 00:49
      Pan tylko powtórzył to co uslyszał na religii. Ja też to kiedyś gdzieś słyszalam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka