Dodaj do ulubionych

mój pies jest jest głupi...

30.09.12, 18:55
zabierał królikowi marchewkę, do tego stopnia lubi surową marchewkę, ze jak dawałam królikowi, to jemu tez- zrzerał całą

zjadał królikowi takie suche nasionka i surową cukinię oraz jabłka

no ok

kiedys dalismy mu spróbować rukoli- przez przypadek- nie to ze karmimy psa dziwnymi rzeczamismile
matko- można go sztuczek uczyc na rukolę!

syn dzisiaj lizał cytrynę ( nie pytajciesmile) i taką wylizaną pies mu zabrał niepostrzeżenie i łaził z nią w pysku lekko miętosząc

czy wasze psy tez lubią takie dziwne rzeczy jesc?
Obserwuj wątek
    • paartycja Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 18:59
      mój ś.p. pies zeżarł kiedyś świeczkę,mydło,kilka gum do żucia,wypił hektolitry piwa-żył w idealnym zdrowiu 14 lat
      • czarnaalineczka Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 19:06
        moja piwa nieznosi
        powacha i zwiewa
        jak zebra przy stole to wystarczy zapytac czy chce piwka i sie pies dematerializuje big_grin
    • czarnaalineczka Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 19:04
      moja psica jest glupsza smile
      i stwierdzilam ze ja zle nazwalam
      powinna miec na imie Histeria idealnie do niej pasuje

a co do jedzenia
      -ostra papryka
      - tabasco
      - melony
      - platki dzikiej rozy ( i dzem z dzikiej rozy )
      -jablka ale tylko obrane ( cale jablka sluza za pilki )
      - gruszki no gruszka to hit normalnie
      - wisnie ale tylko zamrozone
      - maliny jezyny truskawki swieze
      - suszone stynki ( dalaby sie pokroic )
      -suchary besidzkie to ostatnio odkryty hit

na dodatek traktuje kota jak tabake big_grin
      • czarnaalineczka Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 19:07
        i jeszcze uwielbia popcorn
        a mialam kiedys kota ktory jadl przezute paluszki tongue_out
      • lubie.garfielda Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 21:24
        uważaj na pestki jabłek, gruszek i wiśni. Są trujące dla psów
        • czarnaalineczka Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 21:28
          gruszki i jablka je w postaci obranych czastek bez pestek
          a wisnie mrozone drylowane smile
    • jowita771 Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 19:14
      Znałam kiedyś psa, który przepadał za kiszonymi ogórkami.
      • jak_matrioszka Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 20:46
        Pies kumpla za ogorka konserwowego lub takaz papryke zrobilby wszystko.
        • wioskowy_glupek Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 21:37
          Mój głuptok też uwielbia marchewkę i do tego kapustę wink
          • aneta-skarpeta Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 21:58
            mój tez kapuste lubi, taką z gołabków, za to my nie lubimy gdy on ją jewink więc ma zakaz
      • mama303 Re: mój pies jest jest głupi... 02.10.12, 18:16
        jowita771 napisał:

> Znałam kiedyś psa, który przepadał za kiszonymi ogórkami.

To akurat lubi wiele psów smile, moja sunia tez lubi
    • platki_sniadaniowe Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 21:40
      może pies wege?

zrób mu w końcu porządnej sałatki jarzynowej!
    • lola211 Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 21:44
      Moja sunia je wszystko,nie zdarzyło sie,by czymkolwiek wzgardziła.Ma bzika na punkcie rzodkiewki i owoców- z czeresnie zjada wypluwajac pestki.
    • nanuk24 Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 22:14
      jeden pies lubi arbuzy, lody i bita smietane.
      drugi lubi popcorn, pistacje i orzechy ziemne i bita smietane.
      Kot nie zje nic oprocz swojego zarcia.
      • aneta-skarpeta Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 22:38
        oo moj tez uwielbia orzechy wloskie, zbiera w ogróku, przynosi do domu, najlepiej na pstrokaty dywan i rozłupuje, nawet łupinek nie posprzata dziad jeden
        • czarnaalineczka Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 22:40
          moja dziadowa na lozku lupie
          wiesz jak to fajnie usiasc gola doopa na skorupke ?
          • aneta-skarpeta Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 22:42
            big_grin

wiem jak milo jest stanąc gołą stopą, a co dopiero tyłekbig_grin
        • landora Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 23:05
          Moja znalazła nasz schowek na orzechy, wynosiła po jednym i podkładała pod nogi tak, żeby na pewno się człowiek o nie zabił big_grin
          Kiedyś mi ostrzygła wilca na balkonie. Regularnie wpierniczała płatki pelargonii.
          • nanuk24 Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 22:10
            Przypomnialo mi sie jak moj kot podkladal mi pod lozko dzdzowinice. Jaki on byl z tego dumny, a ja klelam jak szewc, bo oczywiscie noga je rozgniatalam.
            albo jak zywe ptaki przynosil i stawial mi je na puduszce obok. I zaczynala sie zabawa; ja w pisk, ptak sie podrywal do lotu, kot za nim, ja za kotem i tak sie ganialismy po domu.
    • yoko0202 Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 22:22
      ciężko mi wskazać coś, czego mój kudłacz by nie zjadł:
      winogrona - wypluwa i się bawi
      nie lubi popcornu
      suche psie - nieokraszone oliwą ani jajeczkiem nie wzbudza entuzjazmu

poza tym - jak odkurzacz - wszystko zeżre, ostatnio moja Mama zakręcona jak messerszmidt zamiast wywalić liście od selera naciowego, wrzuciła je niechcący psu do gara z kaszą, razem z resztą włoszczyzny ... wciągnął nosem, a jak mu nie szły niektóre bo strasznie wielkie i długie były, to z ciekawości posiekałam na drobniejsze i bardzo ładnie wchłonął smile

uwielbia cukierki Raczki, i bezczelnie kradnie je mojej córce, z tym że sprytnie kradnie tylko po jednym - jak u niej gdzieś paczka leży na łóżku, to psina przekręci się w tamtej okolicy niby do głaskania, i potem szybciutko gdzieś się kładzie w kącie, pysk zasłania łapami i udaje, że wcale tam nic nie ma, potem znajduję papierki po całej chałupie.

od wielkiego święta dostaje 'krawężniki' od pizzy - same te suche twardawe brzegi - w ogóle nie szczeka nigdy na dostawcę pizzy [przy innych odwiedzających jest jazgot na cały blok], siedzi śliniąc się na środku pokoju podczas naszej konsumpcji a potem wpiernicza to ciasto łykając bez gryzienia z takim szaleństwem i apetytem, jakby to była wołowina prima sort.
      • aqua48 Głupie te psy wcale nie są. 30.09.12, 22:30
        Mój też uwielbia brzeżek od pizzy, jak widzi, ze jemy pizzę to momentalnie ustawia się w kolejce i mówi no a ja, teraz ja, kończ już wreszcie i daj mi ten brzeżek.
        Poza tym nie gardzi jeżynami, malinami z krzaczka. Winogrona, ale tylko słodkie. Mandarynki od wielkiego dzwonu. I lubi piwo, ale nie dostaje, bo jest niepełnoletni.
        Poprzedni mój pies kochał marchewkę i zawsze w progu w sklepie jarzynowym stawał słupka, po czym dostawał ją od zachwyconej właścicielki, ktora mówiła do czekającej kolejki: przepraszam państwa, ale muszę coś dać mojemu ulubieńcowi.
        Znałam też psa który jadl z upodobaniem orzechy, rozłupywał sobie zębami skorupkę i wyjadał środek.
        • czarnaalineczka Re: Głupie te psy wcale nie są. 30.09.12, 22:34
          > Znałam też psa który jadl z upodobaniem orzechy, rozłupywał sobie zębami skorup
          > kę i wyjadał środek.

o to moja
          laskowe wloskie pistacje ziemne lupie namietnie ( najlepiej na lozku suspicious)
          kocha tez nerkowce i brazylijskie
          • czarnaalineczka Re: Głupie te psy wcale nie są. 30.09.12, 22:35
            mi to latwiej wymienic czego moja nie je niz co je
          • aneta-skarpeta Re: Głupie te psy wcale nie są. 30.09.12, 22:42
            no własnie sie dowiedzialam- pistacje

staly wczoraj na tarasie, a rano miska byla pusta

wiec myslalam ze mąż zjadł i się pytam teraz,zjadłes te pistacje?
            no wlasnie nie, znalazłem wywróconą miskę suspicious

krawężniki od pizzy? to ja nawet nie wpsominam

ale nie lubi surowego białka i ugotowanego żółtka

warzywa z rosołu to nawet bez niczego zjada
            • czarnaalineczka Re: Głupie te psy wcale nie są. 30.09.12, 22:47
              moja lubi cale jajko surowe naprawde cale wink
              za to z ugotowanego zje tylko zoltko a bialko rozniesie wszedzie suspicious
    • hamerykanka Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 22:40
      Moje psice lubia:
      maliny,
      winogrona
      arbuzy,
      czeresnie,
      brzoskwinie,
      jablka,
      truskawki,
      popkorn karmelowy,
      bigos,
      barszcz,
      fasolke szparagowa,
      Ale wszystko oddadza za chleb...jesli zrobie sobie kanapke siedza i slinia sie tak, ze powstaja male jeziorka. Suchy chleb tez uwielbiaja smile
    • viviene12 Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 23:01
      moze psiac przy nadziei jest i ma zachcianki?
    • landora Re: mój pies jest jest głupi... 30.09.12, 23:02
      Mój był taki. Marchewkę obgryzał jak kość (koniecznie surowa musiała być), kradł mi porzeczki i wiśnie, żebrał o maliny, banana, kawałki jabłka. W sumie uwielbiał wszystkie owoce, natomiast czekoladą gardził.
    • majenkir Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 13:39
      aneta-skarpeta napisała:
      > zabierał królikowi marchewkę,

Moj zabiera krolikowi i marchewke, i te jego sprasowane nasionka. No nigdy nie dopilnuje, a to drogie jak cholera big_grin.
    • wuika Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 13:45
      Tak, mój je wiele rzeczy. Da się pokroić za surową paprykę. Marchew. Gruszki. Mandarynki i pomarańcze. Kukurydzę. Winogrona.
      Żeby było zabawniej - nie przepadał za jabłkami. Nie chciał też jeść chrupek. Do czasu kiedy młode nie zaczęły ich jeść i czasem coś zostawiły na podłodze. Wymemłana chrupka to przebój sezonu - świeża z paczki nie ma smaku suspicious Jabłko dane z dorosłej ręki też nie jest ok, ukradzione dziecku (albo wysępione wink ) jest najpyszniejsze na świecie.
    • majowadusza a mój pies 01.10.12, 14:00
      czeka, aż kot zrobi kupę i ją zjada. Warunkiem jest jednak świeżość tej kupy, rozumiecie, zapach, konsystencja .. . Żadne stare nie wchodzą w rachubę.
      • majowadusza Re: a mój pies 01.10.12, 14:02
        dodam, ze to pożądny pies. Podwórkowych gówien nie tyka.
      • default Re: a mój pies 01.10.12, 14:08
        majowadusza napisała:

>>.. . Żadne stare nie wchodzą w rachubę.

No popatrz - a moja najstarsza psica zjada kupy tylko zimą - jak są takie zmrożone na kość, chrupie wtedy ze smakiem, jak orzeszki smile
        Orzeszki zresztą też lubi - każde: ziemne, pistacjowe, nerkowce, włoskie, laskowe. Włoskie i laskowe można jej dawać w całości - umie doskonale sobie je rozłupać i wydłubać środek, pozostawiając puste skorupki.
    • dzoaann Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 14:08
      ee, tam... moja taka sama. Jak kroje warzywa na obiad to czeka, az cos spadnie, a juz najlepiej cebula. Za banana zrobi wszystko, jablka, gruszki uwielbia, tylko cytrusy mniej. Brzeg od pizzy to hicior, jak widzi, ze jemy pizze to zamiata ogonem, ze hejsmile
    • helka.pentelka Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 14:23
      Mój pogardził jedynie skórką z imbiru. Resztę wciąga jak odkurzacz.
    • kawka74 Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 14:25
      Psa nie mam, ale koty też dają czadu. Jeden uwielbia chipsy, drugi je sałatę, pierogi ruskie i naleśniki z dżemem.
      Dziwne te zwierzątka.
    • crea.tura Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 15:30
      Zazdroszczę wam, żeby przemycić mojemu jamnikowi warzywa to muszę je trzeć na tarce i wmieszywać w mięcho, wtedy przypadkiem coś zje, jak się przylepi do właściwego jedzenia ;P
      Z rzeczy innych niż mięso (głównie kurczak i podroby) to zje łososia i żółtko, ale to też nie zawsze. Raz wsadził nos w kieliszek wina i wychłeptał trochę wink
      Wędliny czy kiełbasy odpadają, chyba, że jest u obcych, to wtedy i owszemwink
      • aqua48 Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 15:41
        crea.tura napisała:

> Zazdroszczę wam, żeby przemycić mojemu jamnikowi warzywa to muszę je trzeć na t
        > arce i wmieszywać w mięcho, wtedy przypadkiem coś zje, jak się przylepi do właś
        > ciwego jedzenia ;P

Mój jamnior warzyw też nie jada, no chyba, że z rosołu, rozgniecione widelcem i zmieszane z mięsem. Za to uwielbia jogurty owocowe, zawsze dostaje kubeczek do wylizania i wpycha tam całą długą mordkę, która potem jest upaprana na biało.
        • aneta-skarpeta Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 15:48
          mój kiedys zrobił napad na miske z ciastem nalesnikowym

wyszłam na chwile, a miska stała na brzegu
          wracam pies grzeczny, miska stoi, ale troche nachlapane dookola- pewnie ja nachlapałam
          patrze na psa, a ten modre macała w ciescie, ale nie wie o co chodzi

kiedys tez miska z ciastem spadła mu na głowę i mu sie wylała
          • aqua48 Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 16:04
            aneta-skarpeta napisała:

> mój kiedys zrobił napad na miske z ciastem nalesnikowym
            >
            > kiedys tez miska z ciastem spadła mu na głowę i mu sie wylała

Bo mu złośliwie stawiasz na stole, było postawić od razu na podłodze smile Same utrudnienia jak się jest psem.

Mój poprzedni pies kiedyś poczęstował się kotletami rozbitymi i pozostawionymi na stole w kuchni do usmażenia. Mama wchodzi do kuchni, przeciera oczy, kotletów ani widu ani słychu (czasy kartkowe!!!) Psa też. Siedział potem biedak pół dnia za fotelem udając że go tam nie ma, a przynajmniej, że nikt go nie widzi. Ale co wrąbał schabu to jego.
            • aneta-skarpeta Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 16:09
              dawno temu mialam kota

któregos dnia robilam zakupy i kupiłam piers kurczaka w woreczku

ale wypakowujac zakupy zapomnialam ze go kupiłam, bo został porwany
              przypomnialam sobie o tym po kilku dniach, gdy smierdzialow domu niemilosiernie, a ja zaczelam dosuwac meble...i znalazłam resztki za fotelem
        • hamerykanka Re: mój pies jest jest głupi... 02.10.12, 22:45
          Czy potem wyglada tak jak moja psica? smile
          http://i1270.photobucket.com/albums/jj610/planta_gardener/DSCN1575.jpg
    • fredka01 Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 15:58
      moja sunia uwielbiała rzodkiewki, najpierw się nimi bawiła, podrzucała, a potem obgryzała sobie, aż zjadła całą wink
      • iin-ess Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 16:19
        Ale się uśmiałam. Aż brzuch mnie boli. Ja teź ciem psiasad
        • aneta-skarpeta Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 16:28
          co prawda tego Korek nie zjadł, ale było to fajne

w sobote mielismy psiego goscia- suczka mojego brata, no i lataja jak głupie

w niedziele rano poatrze na miske Korka z wodą i widze pływają w niej jakies brudy- jakby ktos wodorostów nawrzucał

no to chcialam wylac wode

a tam żaba!

przyszła z dworu i zamieszkala w psiej miscewink
          • czarnaalineczka Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 16:32
            big_grin
            moja zaczepia zaby
            ale jak w jej strone kicaja to zwiewa big_grin
            • aneta-skarpeta Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 16:36
              mój też
              big_grin
              dlatego jeszcze żyła zapewnebig_grin
              • czarnaalineczka Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 16:42
                moj "zbiera " slimaki
                bez robienia krzywdy oczywiscie
                np delikatnie zdejmuje smimaczka z liscia nosi roche w gebie a potem delikatnie odstawia
                patrzy jak slimak sie rozwija i se idzie big_grin
                • czarnaalineczka Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 16:43
                  * troche
    • czarnaalineczka Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 16:20
      przypomnialam sobie o kotletach ziemniaczanych
      morda( i ogon wink ) jej sie cieszy jak tylko zapach poczuje
    • brak.polskich.liter Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 16:50
      Psy nie, ale jedna z moich kocic ma upodobanie do pomidorow z puszki, lasagne, tluczonych ziemniakow, herbaty mietowej, fasolki szparagowej i przypraw - prym wioda suszone oregano i kardamon mielony.

Druga kota nie ma takich odpalow. Wzorcowo mieso- i rybozerna.
    • hipinka Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 21:59
      mój lubi:
      maliny
      winogrona (wspólnie obskubujemy kiść)
      banany
      ziemniaki
      szpinak
      chipsy

uwielbia:
      kawę
      piwo
      wino
      naleśniki

jak piję kawę i kubek postawię w jego zasięgu, to nie ma siły - zawsze się poczęstuje")

• madzioreck Re: mój pies jest jest głupi... 01.10.12, 22:03
      W przypadku mojej psicy prościej byłoby wymienić, czego ona by nie zeżarła wink
      Ale wśród "dziwnych" rzeczy, które uwielbiała, były ogórki kiszone i kapusta kiszona, i landrynki miętowe - pierwszy i ostatni raz w życiu widziałam, żeby pies ciućkał cukierka... owoce - wszystkie chętnie, obierki od ziemniaków, orzeszki.
    • nanuk24 maslo! 01.10.12, 22:14
      przypomnialo mi sie, ze moj owczarek je maslo. Ostatnio zjadl cala kostke, ktora wylozylam do maselniczki i nie przykrylam.
      • default Re: maslo! 02.10.12, 07:25
        I nie porzygał się potem ?
        Kiedyś miałam jamniczkę, podczas mojej nieobecności wskoczyła na stół i wyżarła cały słoik miodu (zapomniałam zakręcić wieczko). Po powrocie zastałam wszędzie kałuże miodowo zajeżdżających wymiocin.
        Na ładnych parę lat znielubiłam miód....
        • iin-ess Re: maslo! 02.10.12, 16:07
          default napisała:

> I i wyżarła
          > cały słoik miodu (zapomniałam zakręcić wieczko). Po powrocie zastałam wszędzie
          > kałuże miodowo zajeżdżających wymiocin.
          > Na ładnych parę lat znielubiłam miód....

ee tam. Chociaż sprzątanie było przyjemniejszesmile Takie miodowe żygi chyba lepsze niż takie zwykłe żygi, nie??
          • aneta-skarpeta Re: maslo! 02.10.12, 16:19
            no nie wiembig_grin
        • nanuk24 Re: maslo! 02.10.12, 18:21
          po masle nie jest mu nic. za to po kaszy ma okropna biegunke, tyle ze moj pies nie wie, ze kaszy wykradac nie powinien. Nie raz mialam wszystko obsrane, nawet sciany kupa ochlapane. bleh!
          • default Re: maslo! 03.10.12, 10:35
            nanuk24 napisała:

> nawet sciany kupa ochlapane. bleh!

Phi, nie zaimponujesz mi wink Ściany ochlapane kupą to - można rzec - normalka. Moja psica miała przez jakiś czas okropne jazdy z jelitami, rzadkie kupsko wylatywało z niej w sposo niekontrolowany i pod dużym ciśnieniem - raz osrana była cała komoda, łącznie z wnętrzem i zawartością, bo odchody wleciały przez szpary przy szufladach. A szczytem było tryśnięcie prosto w gniazdko elektryczne, z którego potem długo i mozolnie wydłubywałam zapałką resztki, żeby w ogóle nadawało się do użytku big_grin
    • marta13sar Re: mój pies jest jest głupi... 02.10.12, 08:29
      Moja psia uwielbia marchewkę (i surową i gotowaną), ogórki kiszone, a za kapustą kiszoną to wręcz przepada. Zawsze muszę kupić więcej kapuchy, bo się od Amber nie opędzę. Poza tym ma gust zupełnie jak mój, uwielbia szpinak (pierogi ze szpinakiem), albo coś ostrego (nie żyletki). Jak mam ochcotę na coś ostrego (a nic w domu specjalnie nie ma), to jadam paluszki maczane w tabasco i zawsze mam towarzystwo. Co ja to i psia.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: mój pies jest jest głupi... 02.10.12, 19:25
        ogorki surowe, marchew, cebula, noga od brokula, chipsy, pop corn, paluszki, krakersy, ser

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka