Dodaj do ulubionych

kosztorys dla banku

29.10.12, 10:52
któraś ma? taki już wypełniony? potrzebuję dla wzoru. Zupełnie nie wiem jak to zrobić....
proszę wink
chodzi o kosztorys remont.wyposażenia mieszkania/domu.
Obserwuj wątek
    • amonette Re: kosztorys dla banku 29.10.12, 10:54
      Leniuszek
      • zefirek1612 Re: kosztorys dla banku 29.10.12, 10:58
        a skąd! poszłabym do doradcy naszego ale córka ma ospę,więc muszę samawink
        • amonette Re: kosztorys dla banku 29.10.12, 11:11
          Co to ma być? Budowa czy remont?
          • zefirek1612 Re: kosztorys dla banku 29.10.12, 11:18
            remont. mieszkanie 74 m2 w stanie deweloperskim. Bank nie chce profesjonalnej wyceny tylko nasz przewidywany koszt, dostaliśmy taki druk do wypełnienia.
            • amonette Re: kosztorys dla banku 29.10.12, 11:30
              Ekipę już masz? Jak tak, to się przyda, jak nie, poszukaj budowlańca który jest na bieżąco ze stawkami. Pamiętaj, że będziecie potrzebowali faktur.
              Zakres prac skrobniesz od ręki. Materiały też (przy okazji sobie dobrze pomierzycie powierzchnie, ustalicie maksymalny/oczekiwany koszt i ewentualne ustępstwa. Razem z majstrem/majstrami wycenicie robociznę. Dodaj ze 25%.
              Jeśli to remont, to pewnie wypłatę dostaniecie w jednej transzy.
              • zefirek1612 Re: kosztorys dla banku 29.10.12, 11:40
                więc: będą dwa kredyty: na mieszkanie i drugi na remont.
                Faktury potrzebne nie będą-bank tylko sprawdzi czy to co jest wpisane jest faktycznie zrobione. Ekipy nie mamy bo przekazanie kluczy 15 stycznia dopiero, cały czas trwa tam budowa.
                • anyx27 Re: kosztorys dla banku 29.10.12, 11:46
                  Nam nikt niczego nie sprawdzał. Braliśmy kredyt na 110% wartości nieruchomości i musielismy wpisać, na co przeznaczymy te pozostałe kilkadziesiat tys. Wpisaliśmy wyposażenie kuchni, łazienki, zagospodarowanie ogrodu, meble. U nas podłogi, ściany itd. były zrobione.
                  • zefirek1612 Re: kosztorys dla banku 29.10.12, 11:55
                    a w jakim banku jeśli to nie tajemnica?
            • ja204 Re: kosztorys dla banku 11.09.14, 13:57
              to druku nie umiecie wypełnić?
              • melancho_lia Re: kosztorys dla banku 11.09.14, 14:11
                a co w tym dziwnego? Niektóre druki są takie,. ze nawet pracownicy banku mają z nimi problemy (jak składalismy zapytanie o kredyt w jednym z banków to panu z okienka musiał kierownik oddziału pomagac i tez miał wątpliwości.
    • mea8 Re: kosztorys dla banku 29.10.12, 12:05
      Wlasnie jestem na etapie takiego kosztorysu. Robisz normalna tabelke w excelu ( w ostatecznosci na kartce). W jednej rubryczce piszesz zakres robot, w drugiej ilosc metrow np, w trzeciej cena. U nas bank wymagal podzialu na robocizne i materialy. Ja robie kosztorys powykonawczy wiec w ostaniej rubryczce pisze zaawansowanie robot "wykonano". Stawki wpisuje mniej wiecej. Teraz czeka mnie wizyta pana z banku, ktory potwierdzi wykonanie. I finito.
      • zefirek1612 Re: kosztorys dla banku 29.10.12, 12:27
        my dostaliśmy z banku taką tabelkęwink chodzi mi o już wypełnioną, z cenami. Absolutnie się na tym nie znam, firmy remontowe nie chcą robić za darmo a nawet za opłatą nie jeśli nie robimy remontu zaraz. W banku nam powiedzieli że to ma być tak mniej więcej...
        • anyx27 Re: kosztorys dla banku 29.10.12, 23:22
          Wpisywalismy ręcznie, żadnych tabelek nie było. Alior bank, kredyt w euro.
    • lola211 Re: kosztorys dla banku 29.10.12, 23:31
      Kosztorys ma byc sporzadzony na druku bankowym.
      Masz w nim podane co bank moze skredytowac.
      Musisz wiedziec jaka kwote potrzebujesz na konkretnie wymienione prace, łacznie z robocizna.Choc w przyblizeniu i w oparciu o realia.
      Czyli ile kasy potrzebujesz np na malowanie, tynki, posadzki, meble w zabudowie,biały montaz, etc.
      Podajesz tez orientacyjny termin wykonania tychze prac.
      Faktur wiekszosc bankow nie żada.
    • kosztorysydlabanku.pl Re: kosztorys dla banku 11.09.14, 13:30
      Wykonujemy kosztorysy dla banku. Zapraszam www.kosztorysydlabanku.pl
    • melancho_lia Re: kosztorys dla banku 11.09.14, 13:35
      Wpisz mniej więcej.
      Nasz kosztorys to było podanie z grubsza, ze wykończenie mieszkania to tyle i tyle (bez szczegółóww). Po zakończeniu bank poprosil o przesłanie zdjęć i oświadczenia, ze kasa z kredytu została zuzyta własnie na to.
      • crises Re: kosztorys dla banku 11.09.14, 14:13
        Minęły prawie dwa lata, myślisz, że nadal ma problem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka