Dodaj do ulubionych

Jak uniknąć zmaszczek?

17.11.12, 16:41
Mam około 25 lat, zawsze wyglądałem na mniej lat niż mam, prowadzę raczej zdrowy tryb życia, nie palę, zdrowo się odżywiam, nie spawam na stoczni, nie piję codziennie alkoholu, kremuję twarz zwykły kremem Nivea, niestety skóra na moim czole już nie jest pierwszej młodości i boję się, że proces będzie postępował. Co mam zrobić by jak najdłużej utrzymać młody wygląd i w wieku 30 lat nie wyglądać jak podtatusiały, zniszczony chłopek-roztropek?
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:43
      > mam zrobić by jak najdłużej utrzymać młody wygląd i w wieku 30 lat nie wygląda
      > ć jak podtatusiały, zniszczony chłopek-roztropek?

Chłopek-roztropek to stan umysłu a nie stan skóry.
      • josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:47
        Chodziło mi o wygląd takiego niezbyt zadbanego faceta, ignoranta w kwestiach dotyczących prezencji typu pomaszczony, czerwony facet ze wsi, do tego z brzuszkiem.
    • czarnaalineczka Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:44
      wspolczuje twoim rodzicom uncertain
      • josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:49
        A czego masz im współczuć? tongue_out Raczej zadowoleni ze mnie są. tongue_out Chociaż woleliby żebym miał lepsze studia skończone, lepsze możliwości zarobkowe oraz miał pracę. tongue_out
        • josef_to_ja Poprawka. 17.11.12, 16:50
          josef_to_ja napisał:

> A czego masz im współczuć? tongue_out Raczej zadowoleni ze mnie są. tongue_out Chociaż woleliby
          > żebym miał lepsze studia skończone, lepsze możliwości zarobkowe oraz miał

prawo jazdy! tongue_out
          • duzeq Re: Poprawka. 17.11.12, 16:52
            Koniecznie, jozek, to prawo jazdy zrob.
            Facet bez prawka to prawie jak bez malego.

• josef_to_ja Re: Poprawka. 17.11.12, 16:54
              Pisałem już milion razy, że w ogóle się za kółkiem nie odnajduję, a próbowałem robić i totalnie chyba nie mam predyspozycji.
              • duzeq Re: Poprawka. 17.11.12, 16:56
                To przestan miec nadzieje na seks bez zobowiazan.
                • josef_to_ja Re: Poprawka. 17.11.12, 16:58
                  A jakie znaczenie w seksie bez zobowiązań ma auto i prawko? tongue_out
                  • duzeq Re: Poprawka. 17.11.12, 17:02
                    Facet bez prawka jest postrzegany jako c...a i niedojda.
                    Tacy sa na koncu kolejki po seks bez zobowiazan. Rozumiesz, pani szukajaca jednorazowej przygody chce miec do czynienia z tryskajacymi androgenami, a nie z meska lelija, co kierownicy nie potrafi utrzymac.
                    • josef_to_ja Re: Poprawka. 17.11.12, 17:05
                      A jak tan facet bez prawka ma muskuły i tatuaże? tongue_out
                      • duzeq Re: Poprawka. 17.11.12, 17:09
                        NIe ma czegos takiego jak muskuly, tatuaz i brak prawa jazdy. To jak perlowy jednorozec ze skrzydlami.
                        • josef_to_ja Re: Poprawka. 17.11.12, 17:44
                          Ależ oczywiście, że jest np. Peja. tongue_out A w przypadku związku brak prawka przejdzie? tongue_out
                          • duzeq Re: Poprawka. 17.11.12, 18:05
                            Peja ponoc zalatwil sobie zolte papiery, zeby nie isc do wojska. Takim sie prawa jazdy nie daje.
                            Czyli on umie, tyle ze przecwaniakowal. A ty nawet kierownicy nie umiesz utrzymac, wiec co tu o zwiazku mowic...?
                            • josef_to_ja Re: Poprawka. 17.11.12, 18:10
                              Kto mówił, że nie potrafię utrzymać? Nie udało mi się po prostu zdać egzaminu. Jakbym się skupił i przyłożył to i może bym zdał, ale nie mam zbyt dużej motywacji. Super auta prędko nie kupię, a kupno szrota i dokładanie do niego naprawdę mi się nie widzi. Żaden prestiż z powodu posiadania takiego auta. To już lepiej podróżować i kupować fajne ciuchy.
                      • leniwy_pierog Re: Poprawka. 18.11.12, 12:24
                        A masz do niego numer telefonu?smile
                        • josef_to_ja Re: Poprawka. 18.11.12, 12:45
                          Do faceta bez prawka z tatuażami i muskulaturą, czy do Rycha Peji? wink
                          • leniwy_pierog Re: Poprawka. 18.11.12, 12:49
                            Daj spokój z Rychem, obrzydliwy jest i kibicuje Lechowi, co go dyskwalifikuje.
                            Dawaj tego z muskulaturą i tatuażami, zostawię sobie na ławce rezerwowych, jakby mi się związek rozpadłsmile
                            • josef_to_ja Re: Poprawka. 18.11.12, 13:16
                              Pełno pewnie takich jest. wink A co Peji to myślisz, że on może mieć niezłą muskulaturę, czy jest nalanym spaślakiem, który więcej brał sterydów niż ćwiczył? wink A ten facet z muskulaturą i dziarami to może ja, za kilka lat. tongue_out
                              • leniwy_pierog Re: Poprawka. 18.11.12, 13:22
                                Słabo jest zbudowany, nic specjalnego. Nie jest facetem, którego ciało zwróciłoby moją uwagę np. na siłowni.
                                • josef_to_ja Re: Poprawka. 18.11.12, 13:31
                                  Czyli po prostu balon napuchnięty od sterydów? wink W każdym razie dużo ABSów tak wygląda. Po prostu naładowane sterydami tłuste, spasione schaby.
                                  • leniwy_pierog Re: Poprawka. 18.11.12, 13:45
                                    Za niejednym stedowcem się obejrzę. Choć wiem, że oni są do oglądania, bo do użytku to nie bardzowink Ale Rychu jest po prostu słabo zbudowany i tyle. Bicepsy ma nieduże, klatę niewyrzeźbioną
                                    • josef_to_ja Re: Poprawka. 18.11.12, 13:55
                                      Może stawia na masę, a nie na rzeźbę. wink Jak ja bym wypracował sporą masę, to szkoda by mi było ją rzeźbić. Jak ćwiczyłem na siłownie nie jarała mnie rzeźba, marzyłem żeby wyglądać jak olbrzymi ABS bez szyi, jak taki łysy gangster parszywy. wink
                                      • leniwy_pierog Re: Poprawka. 18.11.12, 13:57
                                        Ale on nie ma masy! Kurde, są fajni faceci ważący te 120 kg i bez super rzeźby i na takiego zawsze zwrócę uwagę. Szczególnie jak łysy jestsmile
                                        • josef_to_ja Re: Poprawka. 18.11.12, 14:07
                                          A jakby facet miał tatuaże neonazistowskie, które by były manifestacją jego poglądów to byłby dla Ciebie atrakcyjny? tongue_out
                                          • leniwy_pierog Re: Poprawka. 18.11.12, 14:13
                                            Nie, kiedyś nie umówiłam się z fajnie umięśnionym faszystą właśnie przez jego tatuaż ze swastyką. Aha - portret Stalina i Che Guevary też dyskwalifikuje. Same w sobie tatuaże mnie jakoś szczególnie nie kręcą, po prostu niektórym dobrze zbudowanym facetom pasują.
                                            • josef_to_ja Re: Poprawka. 18.11.12, 14:17
                                              Mnie u kobiet w ogóle nie kręcą, co najwyżej jakiś delikatny w dyskretnym miejscu przejdzie, ale takie kobiety, które mają całe ręce wytatuowane to w ogóle nie mój styl. Ja lubię kobiety delikatne i subtelne, do tego słodkie i rozkoszne. No i dobrze jakby była w łóżku otwarta. tongue_out Oazówki, które się wszystkim bulwersują to nie mój klimat. Lubię kobiety świadome swojej seksualności.
                                              • leniwy_pierog Re: Poprawka. 18.11.12, 14:39
                                                U kobiet też mi się nie podobają. Chociaż już wolę kobietę z konkretnymi, dużymi tatuażami - widać, że to jej klimat i jej to pasuje. Najgorszy jest jakiś motylek na kostce, albo pseudomądrości po łacinie.
                                                • josef_to_ja Re: Poprawka. 18.11.12, 14:43
                                                  Ja to mam chyba w ogóle strasznie podobny gust do moich kumpli, przynajmniej tych najbliższych. Wszystkim nam podobają się praktycznie te same dziewczyny. Jak kolega ma mi pokazać swoją nową dziewczynę, to domyślam się, że będzie w moim typie. tongue_out
                                                  • leniwy_pierog Re: Poprawka. 18.11.12, 14:48
                                                    Bo faceci przy kumplach to zawsze lecą tylko na wysokie i cycate blondynkismile O bardziej hm... nieszowych gustach raczej milczą
                                                  • josef_to_ja Re: Poprawka. 18.11.12, 14:52
                                                    To ja chyba mam mało niszowy gust, nic na to nie poradzę. tongue_out Zresztą w miarę ładna i do tego zgrabna dziewczyna z malutkim biustem to wcale nie jest niszowy gust.
            • varna771 Re: Poprawka. 18.11.12, 12:12
              duzeq napisała:

> Koniecznie, jozek, to prawo jazdy zrob.
              > Facet bez prawka to prawie jak bez malego.
              >
              Dobresmile
    • duzeq Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:46
      niestety skóra na moim cz
      > ole już nie jest pierwszej młodości

A na policzkach i pod szyja to nadal pupcia niemowlaka, rozumiem?

Co
      > mam zrobić by jak najdłużej utrzymać młody wygląd i w wieku 30 lat nie wygląda
      > ć jak podtatusiały, zniszczony chłopek-roztropek?

Sam sobie odpowiedziales. Nalezy cale zycie unikac kobiet, bo kazda potencjalnie moze z toba zaciazyc i zostaniesz tatusiem.
      Chociaz najgorsze jest to, ze przekazesz dalej twoje geny....
      • czarnaalineczka Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:47
        > Chociaz najgorsze jest to, ze przekazesz dalej twoje geny....

jakim cudem wieczny prawiczek z fobia na punkcie kobiet ma przekazac swoje geny ?big_grin
        • duzeq Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:51
          No, ten prawiczek wlasnie dojrzal do tego, ze chce miec niezobowiazujacy seks i zadnego planowania przyszlosci? (vide drugi watek jozka).
          Ja powodzenia tej akcji nie widze, ale zeby zaciazyc to naprawde czasami potrzeba pieciu sekund... Moze jakas sie znajdzie wink.
          • czarnaalineczka Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:53
            a chciec to on sobie duzo moze wink

nawet jak sie znajdzie to bedzie za mloda , za stara , za brzydka , za ladna , z nie taka przeszloscia , ze zlymi studiami itp itd
            albo bedzie wydepilowana
            • josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:56
              Już nie przesadzaj. Jak się ktoś zauroczy itp. to już tak nie kalkuluje. tongue_out
              • duzeq Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:57
                A mowisz o tej, co sie ewentualnie, po ciemku i z zamknietymi oczami zauroczy, tak?
                • josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 17:03
                  Już nie przesadzajmy. Mój wygląd może i jakiejś może się spodobać, byleby nie zaczął się pogarszać, bo wtedy będzie kicha. Bebzon, nadwaga, łysina, zmarszczki mogłyby mnie uczynić totalnie nieatrakcyjnym. Jak facet jest zaradnym biznesmenem to kobieta może na takie rzeczy przymknąć u niego oko, w przypadku urzędnika z pensją 1500-2000 nie. tongue_out
                  • duzeq Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 17:06
                    Ale ty juz jestes nieatrakcyjny, co mialoby sie jeszcze pogarszac...?

Fajnie sie z toba trolluje, jozeczku, przez dziesiec linijek, ale zaczyna sie juz nudno robic.
                    Pa, pa.
                    • josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 17:10
                      Akurat nic nie wiesz o mojej atrakcyjności, bo brzydki nie jestem, ale ja na punkcie swojego wyglądu jestem perfekcjonistą i bym go totalnie zmienił. tongue_out
        • josef_to_ja Ale jaka fobia? Ja kobiety uwielbiam. ;) 17.11.12, 16:53
          Naprawdę jestem miłośnikiem kobiet. Jakoś po prostu nie trafiłem na odpowiednią. tongue_out
      • josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:51
        Akurat na policzkach to skóra raczej delikatna i chłopięca. Mam taki nawyk, że czoło od lat mocno marszczę i widać efekty.
        • duzeq Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:53
          To przestan marszczyc czolo. Albo walnij sobie botox.
          • josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:54
            Młody facet po botoksie to trochę laluś i metroseksualista. wink
            • duzeq Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:57
              No ale mlodo wyglada, a nie statusiale i o to ci chodzilo, tak?
              • josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 17:04
                Wolałbym metody naturalne.
                • panirogalik Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 18:45
                  więc smaruj sobie twarz spermą (tylko zdrowo się odżywiaj)- to rada ponoć z jednej z najpoczytniejszych gazet.
        • czarnaalineczka Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:54
          a lokiec cie nie boli ?tongue_out
    • jola-kotka Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:55
      Botoks jest od tego
    • morgen_stern Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:58
      Naciągaj zaganiacza, to ci się migiem zmarchy na czole wyprostują. U was to jest wszystko połączone.
    • havana28 Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 16:59
      Na zmarchy działaja tylko 2 składniki - kwasy owocowe i retinol. Zaden tam krem nivea. Wiem co mowie, mam ponad 40 i zmarchom poki co sie opieram z dużą skutecznością dzieki nim właśnie
      Z oboma nalezy ostrożnie, zaczynajac od małych stężeń az do takich naprawde silnych. Stosowac na noc z kremem z filtrem na dzien, aczkolwiek sa kwasy, na ktore nie dziala swiatło słoneczne i ja osobiscie w okresie jesienno zimowym jak kursuje na linii dom-praca-dom jak wlasciwie jest juz ciemno to w ogole zadnych filtrow nie stosuje. W sieci jest mnostwo informacji na ten temat.
      • jago77 Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 17:53
        Oj cieniutko z Tobą - nie masz pracy, dziewczyny, prawa jazdy, perspektyw i pomysłów na życie,biedaku współczuję Ci,jedynie forum emama w sobotni wieczór
        • josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 17:57
          Akurat praca raz jest, raz nie ma, jestem osobą, która potrafi rzucić pracę z dnia na dzień, pracuję od 19. roku życia, z pewnymi przerwami. Mógłbym dziś balować, ale mi się nie chcę, może napiję się piwa z kolegami na osiedlu wieczorem, mój pomysł na życie to super wygląd, ciepła posadka i dobra zabawa, tatuaże i powodzenie u fajnych kobiet, a co do dziewczyny - ja akurat wolę być sam, niż być z jakąś grzeczną, mało przebojową szara myszką. Byłem kiedyś typem imprezowicza o wyglądzie niegrzecznego chłopca.
    • tanebo Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 17:51
      Samobójstwo jest 100% sposobem na zmarszczki smile
    • tanebo Re: Jak uniknąć zmaszczek? 17.11.12, 18:09
      Zresztą popatrz na takiego Eastwooda. Jest jak dobra whisky im starszy tym lepszy.
      • josef_to_ja Nie porównuj ludzi sławy i pieniędzy do zwykłych. 17.11.12, 18:14
        Idąc tym tropem to brzydal Kulczyk też coraz atrakcyjniejszy. Michał Boni, niemrawy i chudy łysol któryś raz z rzędu się ożenił ostatnio. A Eastwood to znany i utalentowany aktor.
        • josef_to_ja Czasem branie ma grubas w sandałach. 17.11.12, 18:16
          Bo ma firmę. Ale nie o takie powodzenie mi chodzi.
          • josef_to_ja Przystojniak może chodzić do szkółki niedzielnej. 17.11.12, 18:19
            Typu turystyka na prywatnej uczelni. Albo poprzestać na liceum z niezdaną maturą, a panien będzie miał wobec siebie łańcuch. Przeciętniak już musi czymś nadrabiać.
            • tanebo Re: Przystojniak może chodzić do szkółki niedziel 17.11.12, 18:32
              To popatrz na takiego Putina. Prawda że gładziutki?
              • josef_to_ja Re: Przystojniak może chodzić do szkółki niedziel 17.11.12, 18:46
                Podobno korzystał z usług chirurgów plastycznych. wink
    • baltycki Juzek 17.11.12, 18:31
      Seks oralny ma pozytwny wplyw na cere (tak twierdzila moja eks, gladka miala smile)
      • aqua48 Zmarszczki są bardzo dobre 17.11.12, 18:34
        Szczególnie na półkulach mózgowych.
      • josef_to_ja Re: Juzek 17.11.12, 23:13
        No dobrze, pójdę do łóżka z facetem, ale pod jednym warunkiem: masz mi obiecać, że potem mnie wyspowiadasz i rozgrzesz zmywając ze mnie to piętno, dodatkowo zapewniając, że po tym czynie nadal jestem sto procent hetero.
        • yenna_m Re: Juzek 17.11.12, 23:18
          oj tak oj tam
          mogę Ci na priv dać rozgrzeszenie wink

jakoś usługi - gwarantowana tongue_out
          • josef_to_ja Re: Juzek 17.11.12, 23:35
            Ale ciekawe czy katoliccy posłowie nie zaczną mnie uważać za grzesznego biseksualistę, który na dodatek przyjął na czoło nasienie, więc uczestniczył w jego marnowaniu. sad
            • yenna_m Re: Juzek 18.11.12, 15:30
              to się posłom nie przyznasz tongue_out
              mnie się przyznasz tongue_out na priv tongue_out wink
              albo baltyckiemu wink też pewnie da Ci rozgrzeszenie wink
              • josef_to_ja Re: Juzek 18.11.12, 16:14
                Przed taką porządną matką Polką byłoby mi głupio się spowiadać z takich świństw. tongue_out
                • yenna_m Re: Juzek 18.11.12, 16:23
                  jestem w takim wieku, że mnie nic nie zszokuje wink
                  • josef_to_ja Re: Juzek 18.11.12, 16:41
                    Młoda jesteś, jeszcze byś się speszyła. tongue_out
                    • yenna_m Re: Juzek 18.11.12, 17:00
                      józinku, możliwe, że jedynie nieporadością wink
                      • josef_to_ja Re: Juzek 18.11.12, 19:24
                        Może by wyszedł ze mnie ogier i demon seksu. wink
    • leniwy_pierog Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 09:54
      Ja mam więcej i skóra jak najbardziej pierwszej młodoścismile
      Pij dużo wody mineralnej, używaj kremów z wysokim filtrem i wysypiaj się. U mnie to się sprawdza bardzo dobrze. A botoks sobie zrobię profilaktycznie na 30 urodzinysmile
      • josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 12:10
        Myślałem, że już 30. urodziny miałaś. wink A u mnie też skóra młoda, tyle że mam w nawyku marszczenie czoła, do tego jest mocno zjechane trądzikiem i różnymi maściami i niestety bruzdy już są.
        • leniwy_pierog Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 12:16
          Za rok dopiero, więc zdążę odłożyć na botoks. Poza tym to też kwestia genów, bo nie robię nic specjalnego, a cerę mam lepszą niż większość kobiet w moim wieku. Nawet kurze łapki się jeszcze nie pojawiły. Po prostu natura jest sprawiedliwa i brak urody rekompensuje mi młodym wyglądemsmile
          • josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 12:48
            To może u mnie jest podobnie? wink A może ten młody wygląd mam też dlatego, że w życiu nie zasmakowałem zbyt dużo ciężkiej pracy? wink Jak ktoś np. od razu po szkole, w wieku 18-19 lat wyjechał spawać do Norwegii i ciężko pracował te kilka lat w trudnych warunkach to na pewno na jego wyglądzie to się odcisnęło, na portfelu też, a może i na jego gruncie również, bo stanął na nim dom, na który w tej Norwegii zostały zarobione pieniądze. wink
            • leniwy_pierog Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 12:54
              Ja akurat ciężkiej pracy się nigdy nie bałam. Mam za sobą nawet epizod w ekipie remontowejwink
              • josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 13:17
                Ja pracowałem kiedyś w fabryce, ale dorywczo, dorabiałem po prostu w ten sposób. Wiadomo, czasy studenckie itp. Chwilę można tak popracować, ale nie wyobrażam sobie przez całe życie tyrać jak wół. wink
    • varna771 Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 12:11
      Mam około 25 lat - ROTFL !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • kadfael Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 12:50
      Józiu obawiam się, że jedynym sposobem na uniknięcie zmarszczek jest zejście śmiertelne w młodym wieku...
      • josef_to_ja Tu chodzi żeby uniknąć w wieku 30-35 lat. ;) 18.11.12, 13:21
        Nie chodzi o uniknięcie zmarszczek w ogóle, ale o uniknięcie ich w okolicach 30tki. Chciałbym może wtedy ustabilizować się i związać z kimś, nie ukrywam że chciałbym żeby to była ładna i młodo wyglądająca dziewczyna, a nie taka co całe życie paliła papierosy, chodziła na solarium i w wieku 30 lat wygląda na 40.
        • atowlasnieja Re: Tu chodzi żeby uniknąć w wieku 30-35 lat. ;) 18.11.12, 14:01
          sam odpowiedziałeś na swoje pytanie: by mieć dobrą cerę trzeba się dobrze prowadzić i dbać o siebie, lub wręcz nie dbać o siebie i na twarz ładować jedynie kremy odżywiające.
          • josef_to_ja Re: Tu chodzi żeby uniknąć w wieku 30-35 lat. ;) 18.11.12, 14:06
            Nie zawsze to wszystko pomoże. wink
            • atowlasnieja Re: Tu chodzi żeby uniknąć w wieku 30-35 lat. ;) 18.11.12, 14:53
              pozostają jeszcze geny i warunki środowiskowo - bytowe nie zawsze zależne od samego zainteresowanego.

Znam trzy pokolenia kobiet w jednej rodzinie które czas wyjątkowo łagodnie potraktował.
              • josef_to_ja Re: Tu chodzi żeby uniknąć w wieku 30-35 lat. ;) 18.11.12, 16:19
                Inna sprawa, że czasem ktoś mając tzw. dobre geny może przez to nie dbać o zdrowie i z czasem zacząć na nim podupadać.
    • barbibarbi Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 12:58
      Nikt ci tu raczej na poważnie nie odpowie. A ja będę miła i ci podpowiem, mam sporo więcej lat od ciebie, młodszego męża i nie mam zmarszczek, ani kurzych łapek, ani innych, niestety jest jedna między brwiami, ale z nią zaraz się rozprawię (wypełniacze).

Większość aktywnych składników w kremach to ściema, nie przenikają nawet przez barierę skóry, jedynie prawdziwie potwierdzone działanie odmładzające mają: retinoidy, witamina C (bardzo nietrwala), oraz kwasy AHA. Ja stosuję apteczny Locacid, od wielu lat mocne stężenia pilingów glikolowych (idealne do cery trądzikowej), a także apteczną witaminę C lewoskrętną - Juvit C, albo Flavo C. Ważna jest też ochrona skóry przed słońcem - stabilne filtry. Podobnie jak bardzo drogi laser fraksel (likwiduje blizny po trądziku) działają zwykle wałki z igiełkami - dermaroller, przez mikrouszkodzenia skóry pobudzają skórę do odnowy. Wszystko to są metody, które trzeba wlączyć do stosowania na stałe, jednokrotne zastosowanie niczego nie zmieni. Ja zaczęłam wiele lat temu i efekty widać dopiero teraz, patrząc na skórę moich równolatek widzę dużą różnicę i wiem że było warto.
      • leniwy_pierog Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 13:03
        Ponieważ odpowiadasz serio i masz doświadczenie poparte efektami poproszę o porade;
        jaka pielęgnacja dla trzydziestolatki, która zmarszczek nie ma, ale chce im zapobiegać? Jest sens zrobić botoks profilaktycznie? Jakie filtry polecasz, żeby były stabilne?
        • viviene12 Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 16:45

> obiegać? Jest sens zrobić botoks profilaktycznie? Jakie filtry polecasz, żeby b

botoks profilaktycznie?? Poczytaj, jak botoks dziala.
          Nie ma sensu - jesli pytasz serio.

• josef_to_ja Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 13:18
        Dzięki za rady. wink
      • dorianhel Re: Jak uniknąć zmaszczek? 06.02.13, 11:40
        Polecam korzystanie z dermarollera. Bardzo fajne są DNS które w odróżnieniu od innych mają 200 igiełek (inne mają 540) więc są mniej inwazyjne
        Zabieg z nimi jest lightowy
        www.meaderm.pl/pl/p/Oryginalny-BioGenesis-London-Dermaroller-DNS-200-mikroigielek-dl.-igiel-0%2C5-mm-Ampulka-liftingujaca-z-kwasem-hialuronowym%2C-DMAE-i-kwasem-liponowym-sterylna/183
        w gratisie świetna ampułka liftingująca
    • brak.polskich.liter Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 15:29
      Mozesz siadac na twarzy, zamiast na doopie. Na poczatku moze byc trudno, ale, jak wiadomo, trening czyni mistrza. Zaczatkow zmarszczek nie bedzie widac, skoro na nich bedziesz siedziec, a pod wplywem sily nacisku (proporcjonalnej do tego, ile wazysz) i faktury krzesla zmarszczki sie rozprasuja, zas skora ujedrni.

Inny wariant - ktos inny siada na twojej twarzy.

Metoda radykalna, acz zapewniajaca stuprocentowy sukces - dekapitacja.
    • georgia241 Re: Jak uniknąć zmaszczek? 18.11.12, 19:27
      Zmarszczki są sexy - Kevin Costner i mój mąż mają je wink
      • josef_to_ja Ale w wieku 25 lat raczej nie są nikomu potrzebne. 18.11.12, 19:36
        Uroku mogą dodawać facetowi koło 40tki. wink
        • iuscogens Re: Ale w wieku 25 lat raczej nie są nikomu potrz 06.02.13, 14:57
          Koło 30 są już fajne, np. mimiczne.
    • iuscogens Re: Jak uniknąć zmaszczek? 06.02.13, 14:55
      Najbardziej skuteczne sa kwasy, filtry i pochodne wit. A.
      Inna sprawa, że faceci zazwyaczaj mają grubszą skórę, która wolniej się strarzeje.
      No i większości facetów zmarszki jakoś nie szkodzą, sporo w okolicach 30-40 wygląda lepiej niż w LO. Józek pomysl o imigu seksownego dojrzałego faceta z lekkimi zmarszczkami tongue_out
      A Nivea to taki zwykły nawilżacz, nic nie pomoże.
    • 42andzia Re: Jak uniknąć zmaszczek? 06.02.13, 16:51
      Kiedyś na pewno je będziesz mieć, ale najlepiej jak najpóźniej.
    • varna771 Re: Jak uniknąć zmaszczek? 06.02.13, 17:54
      josef_to_ja napisał:
      > Mam około 25 lat
      Tylko możemy Ci pozazdrościć! dla Ciebie czas to sie zatrzymał chyba w 2010 roku, bo wówczas miałeś ok.25 lat , teraz jest 2013 r i tez masz ok 25 lat!! wiec jak to jest z tym Twoim wiekiem!! a może masz juz 30 na karku!smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka