Dodaj do ulubionych

gomułkowszczyzna na forum

05.10.03, 21:30
jaki ja temat tu nie podrzuce to zawzswe kończy sie albo inwektywami pod moim
adresem albo w najlepszym wypadku odchodzi się od gł twątku na tematy
niemalże zawsze związane z kościołem...wystarczy zajrzeć do mojego watku o
kompromitacji w Iraku.... Gomułka i Chruszczow mieli podobne odchyłki o czym
by nie mówili zawsze kończyło się na rzepaku w przypadku Gomułki albo w
przypadku Chruszczowa na Kukurydzie (kukuryzie?)
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcel [...] IP: *.chello.pl 05.10.03, 21:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Ed Re: Zacznij w końcu myśleć. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 21:51
      To - wbrew założeniom - nie boli.

oszolom.z.radia.maryja napisał:

> jaki ja temat tu nie podrzuce to zawzswe kończy sie albo inwektywami pod
      moim
      > adresem albo w najlepszym wypadku odchodzi się od gł twątku na tematy
      > niemalże zawsze związane z kościołem...wystarczy zajrzeć do mojego watku o
      > kompromitacji w Iraku.... Gomułka i Chruszczow mieli podobne odchyłki o czym
      > by nie mówili zawsze kończyło się na rzepaku w przypadku Gomułki albo w
      > przypadku Chruszczowa na Kukurydzie (kukuryzie?)
      • oszolom.z.radia.maryja Myśleć wg twoich lewackich schematów?. 06.10.03, 11:09
        • Gość: SLD-UPek Mógłbyś napisać prawdę. IP: 195.205.230.* 06.10.03, 11:22
          O tym jak ksiądz Rydzyk przygotowuje zbrojną napaść na Izrael i inne oazy
          tolerancji.
        • Gość: Goebels z LPR Gut ! Jestes dobrym uczniem ! IP: 130.94.123.* 06.10.03, 15:08
          Trzeba wyzywac wszelik przeciwnikow klerykalizacji kraju
          i LPR od lewakow, wrogow Polski, Zydow i masonow. Gut.
          Stalinowcy tez mieli racje wyzywajac wszelkich wrogow
          komuny od imperialistow, wrogow ludu, wrogow klasy
          robotniczej, wrogow chlopstwa i zbrodniarzy. Tego typu
          mocne zarzuty nalezy stosowac zawsze i wszedzie.
    • the_dzidka To bardzo ciekawe, o czym piszesz... 06.10.03, 11:28
      Bo ja z kolei, gdy słyszę na falach Radia Maryja bądź czytam na łamach "ND"
      hasła takie jak "zmasowana nagonka" "atak wrogich sił" "kampania oszczerstw i
      kłamstw" czy też "pozostaje pytanie, kto za tym stoi" lub "wiadomo, komu na tym
      zależało" to jak w mordę dał kojarzy mi się to z przemówieniami Gomułki, Gierka
      i Jaruzelskiego...
      • oszolom.z.radia.maryja Re: To bardzo ciekawe, o czym piszesz... 06.10.03, 11:58
        the_dzidka napisała:

> Bo ja z kolei, gdy słyszę na falach Radia Maryja bądź czytam na łamach "ND"
        > hasła takie jak "zmasowana nagonka" "atak wrogich sił" "kampania oszczerstw i
        > kłamstw" czy też "pozostaje pytanie, kto za tym stoi" lub "wiadomo, komu na
        tym
        >
        > zależało" to jak w mordę dał kojarzy mi się to z przemówieniami Gomułki,
        Gierka
        >
        > i Jaruzelskiego...
        >
        -wyobraź sobie że ja czuję to samo gdy dzień w dzień słyszę z
        lewackiliberalnych mediów codzienne komunikaty i żale jacy to Polacy są
        nietolerancyjni wsteczni itp bzdety
        • the_dzidka Re: To bardzo ciekawe, o czym piszesz... 06.10.03, 12:28
          > -wyobraź sobie że ja czuję to samo gdy dzień w dzień słyszę z
          > lewackiliberalnych mediów

No dobrze, ale takie sformułowania z ust lewicowców nie powinny dziwić, prawda?
          A co powiedzieć, gdy katoprawica nienawidząca komunistów używa na co dzień ich
          określeń? Najwyraźniej horyzonty umysłowe Rydzyka i przydupasów nie są szersze
          niż partyjnego betonu z lat 70-tych...
          QED.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: To bardzo ciekawe, o czym piszesz... 06.10.03, 12:34
            the_dzidka napisała:

> > -wyobraź sobie że ja czuję to samo gdy dzień w dzień słyszę z
            > > lewackiliberalnych mediów
            >
            > No dobrze, ale takie sformułowania z ust lewicowców nie powinny dziwić,
            prawda?
            >
            > A co powiedzieć, gdy katoprawica nienawidząca komunistów używa na co dzień
            ich
            > określeń? Najwyraźniej horyzonty umysłowe Rydzyka i przydupasów nie są
            szersze
            > niż partyjnego betonu z lat 70-tych...
            > QED.
            >
            - komunistów powinno się traktować tak samo jak faszystów!
            • the_dzidka No i gadaj tu z Oszołomem 06.10.03, 12:40
              > - komunistów powinno się traktować tak samo jak faszystów!

Czyli zważywszy na to, jak traktuje się faszystę Rydzyka, komuniści zasługują
              na to, co najlepsze? Pieniądze, szacunek i uwielbienie tłumów? Zwolnienie z
              podatku i przywileje ze strony władz?
              Znowu palnąłeś jak gołąb na parapet.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: No i gadaj tu z Oszołomem 06.10.03, 13:35
                the_dzidka napisała:

> > - komunistów powinno się traktować tak samo jak faszystów!
                >
                > Czyli zważywszy na to, jak traktuje się faszystę Rydzyka, komuniści zasługują
                > na to, co najlepsze? Pieniądze, szacunek i uwielbienie tłumów? Zwolnienie z
                > podatku i przywileje ze strony władz?
                > Znowu palnąłeś jak gołąb na parapet.
                >
                -ks Rydzyk nie jets żadnym faszystą..wypluj to słowo i przeproś!
                • the_dzidka Re: No i gadaj tu z Oszołomem 06.10.03, 14:29
                  > -ks Rydzyk nie jets żadnym faszystą..wypluj to słowo i przeproś!

Pocałuj mnie w d**ę, sługusie faszystów!!!!
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: No i gadaj tu z Oszołomem 07.10.03, 20:32
                    the_dzidka napisała:

> > -ks Rydzyk nie jets żadnym faszystą..wypluj to słowo i przeproś!
                    >
                    > Pocałuj mnie w d**ę, sługusie faszystów!!!!
                    >
                    >
                    - hola hola paniusie! na pieszczotę to sobie trzeba zasłużć! nie ma nic za
                    darmo!
      • Gość: Goebels z LPR Nie na darmo wyslalismy do LPR naszych ludzi IP: 130.94.107.* 06.10.03, 15:10
        Swietnie wyksztalconych w naszych PZPRowskich szkolach
        dygnitarzy partyjnych i dzialaczy zaprzyjaznionego z
        PZPR PAX.
    • Gość: Kosma Re: gomułkowszczyzna na forum IP: 212.51.199.* 06.10.03, 12:53
      Szanown Oszo, wdzęczny byłbym za to byś wreszcie wyjawił, jakie to niby mamy
      lewackie media w naszej Rzeczpospolitej. Ale proszę najpierw zajrzyj Waść do
      słowników.
      KOsma
      • oszolom.z.radia.maryja Re: gomułkowszczyzna na forum 06.10.03, 13:38
        Gość portalu: Kosma napisał(a):

> Szanown Oszo, wdzęczny byłbym za to byś wreszcie wyjawił, jakie to niby mamy
        > lewackie media w naszej Rzeczpospolitej. Ale proszę najpierw zajrzyj Waść do
        > słowników.
        > KOsma

-Przegląd, Nigdy Więcej GW Trybuna TVP, Polityka Mać Pariadka, NIE, Bez Dogmatu
        Fakty i Mity i szereg czasopism oroaz gazet lokalnych
        • Gość: Kosma Przekupszczyzna na forum IP: 212.51.199.* 06.10.03, 14:29
          oszolom.z.radia.maryja napisał:
          > Fakty i Mity i szereg czasopism oroaz gazet lokalnych

Co do tych ostatnich nie mogę się wypowiadać, bo prawie nie znam, ale te
          wcześniej wymienione tyle mają wspólnego z lewackością, co np. gastronomia z
          astronomią - czyli wyłącznie podobieństwo fonetyczne. Proponuję, abyś jednak
          sprawdził w jakieś encyklopedii co to znaczy partia lewacka. Jakoś nie
          zauważyłem, aby wymienione gazety nawoływały do zbrojnego przewrotu i
          rewolucji. W gruncie rzeczy za każdą z nich stoją hrube i dziane redaktory,
          których jedynym poważnym zmartwieniem jest jak najlepiej ulokować kapitał zbity
          na czytelnikach. Inaczej mówiąc - liberałowie wszelakiej maści.
          Generalnie mogę tylko przyklasnąć twojemu nawoływaniu do umiaru w dyskusjach
          (choć to wołanie na puszczy na tym forum), aby przynajmniej nie odwoływać się w
          nich za każdym razem do Adama i Ewy, ale skupić na jakichś rzeczywistych i
          konkretnych problemach. W tej wszakże sytuacji Ty sam musiałbyś świecić
          przykładem co najmniej jak jakiś halogen (bez urazy).
          Z poważaniem bardzo umiarkowany (o ile go ktoś nie wk...) KOsma

• oszolom.z.radia.maryja Re: Przekupszczyzna na forum 07.10.03, 12:17
            Gość portalu: Kosma napisał(a):

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
            > > Fakty i Mity i szereg czasopism oroaz gazet lokalnych
            >
            > Co do tych ostatnich nie mogę się wypowiadać, bo prawie nie znam, ale te
            > wcześniej wymienione tyle mają wspólnego z lewackością, co np. gastronomia z
            > astronomią - czyli wyłącznie podobieństwo fonetyczne. Proponuję, abyś jednak
            > sprawdził w jakieś encyklopedii co to znaczy partia lewacka. Jakoś nie
            > zauważyłem, aby wymienione gazety nawoływały do zbrojnego przewrotu i
            > rewolucji. W gruncie rzeczy za każdą z nich stoją hrube i dziane redaktory,
            > których jedynym poważnym zmartwieniem jest jak najlepiej ulokować kapitał
            zbity
            >
            > na czytelnikach. Inaczej mówiąc - liberałowie wszelakiej maści.
            > Generalnie mogę tylko przyklasnąć twojemu nawoływaniu do umiaru w dyskusjach
            > (choć to wołanie na puszczy na tym forum), aby przynajmniej nie odwoływać się
            w
            >
            > nich za każdym razem do Adama i Ewy, ale skupić na jakichś rzeczywistych i
            > konkretnych problemach. W tej wszakże sytuacji Ty sam musiałbyś świecić
            > przykładem co najmniej jak jakiś halogen (bez urazy).
            > Z poważaniem bardzo umiarkowany (o ile go ktoś nie wk...) KOsma
            >
            - w tych gazetach pracują ludzie którzy ongiś do takich przewrotów nawoływali
            • Gość: Kosma Re: Przekupszczyzna na forum IP: 212.51.199.* 07.10.03, 13:15
              Święty Paweł też był kiedyś Szawłem - niezbyt świętym jak wiadomo. I to jest
              właśnie problem u Was, że nie liczy się kto co naprawdę robi, ale czy jest
              Żydem, masonem, katolewicą, itd. Nawet nie tyle kim jest obecnie, ale kim był w
              przeszłosci. Przy takiej logice równie dobrze można o kimś powiedzieć (i to bez
              bez pudła), że jest przedszkolakiem. Zastanów się, czy to jest racjonalne.
              KOsma
        • Gość: Goebels z LPR Wszyscy,ktorzy nie sa z LPR to lewaki ! IP: 130.94.123.* 06.10.03, 15:13
          i banda oraz holota. Porzadny czlek zawsze popiera nasza
          partie majaca absolutna racje w kazdej dziedzinie ! Inni
          to Zydzi, masoni, lewaki i zbrodniarze !
    • Gość: Emeryt Re: Oszołom, nie wprowadzaj ludzi w błąd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.03, 14:51
    • Gość: Emeryt Re: Oszołom, nie wprowadzaj ludzi w błąd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.03, 14:51
    • Gość: Emeryt Re: Oszołom, nie wprowadzaj ludzi w błąd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.03, 14:52
      • Gość: Emeryt Re: Bardzo przepraszam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.10.03, 14:55
        To wszystko przez trzęsienie się rąk. Tak mnie Oszołom zdenerwował. Towarzysz
        Wiesław nigdy nie mówił o rzepaku tylko o wydajności z jednego ha.
        • Gość: Goebels z LPR My, towarzysze z LPR nie musimy nasladowac IP: 168.143.123.* 06.10.03, 15:16
          we wszystkim tow. Wieslawa. W koncu nasz potencjal
          intelektualny pozwala na nowatorskie sformulowania.
          • oszolom.z.radia.maryja W LPR mówimy do siebie per kolego per koleżanko 07.10.03, 12:20
            Gość portalu: Goebels z LPR napisał(a):

> we wszystkim tow. Wieslawa. W koncu nasz potencjal
            > intelektualny pozwala na nowatorskie sformulowania.
            • Gość: Goebbels z LPR Re: W LPR mówimy do siebie per kolego per koleżan IP: 168.143.113.* 07.10.03, 12:26
              No wlasnie, powiedzialem, ze nas towarzyszy z LPR, stac
              na pewna modernizacje gomulkowszczyzny.
            • Gość: chala Re: W LPR mówimy do siebie per kolego per koleżan IP: *.rdu.bellsouth.net 07.10.03, 13:30
              Parteigenosse? jak przystalo na nazistow.
            • Gość: chala.. W LPR mówimy do siebie per kolego per parteigeosse IP: *.rdu.bellsouth.net 07.10.03, 13:31
              Parteigenosse? jak przystalo na nazistow.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: W LPR mówimy do siebie per kolego per parteig 07.10.03, 20:34
                Gość portalu: chala.. napisał(a):

> Parteigenosse? jak przystalo na nazistow.

- po niemiecku brzmiałobyt to meine kameraden... idź sie poducz tego
                niemieckiego albo wybierz sobie inny jezyk jeśli ten ci nie lezy
                Europjeczyku..ciekawe jak ty sie dogadasz z tymi z Brukseli?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Bardzo przepraszam 07.10.03, 12:19
          Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> To wszystko przez trzęsienie się rąk. Tak mnie Oszołom zdenerwował. Towarzysz
          > Wiesław nigdy nie mówił o rzepaku tylko o wydajności z jednego ha.

- rzepaku ozimego! wykonaliźwa! koma przecinek! - zawsze miałem ubaw po pachy
          ilekroć ktoś cytuje to autentycze zdanie..najbardziej mi się to podobało w
          wykonaniu Janka Pietrzaka antykomunistycznego kabareciarza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka