Dodaj do ulubionych

Za miesiąc wszystko się skończy...

20.11.12, 23:59
Koniec świata za miesiąc. Niby nie wierzę, śmieję się z przepowiedni i przesądów, jednak intuicja mówi coś innego. Że coś złego się wydarzy. Od tygodnia kupuję wodę, konserwy, leki, odżywki. Nie wiem, co będzie, ale mam przeczucie, że coś się wydarzy. Obym się myliła...
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 00:02
      patunki napisała:

> Od tygodnia kupuję wodę, konserwy, leki, odżywki. Nie
      > wiem, co będzie, ale mam przeczucie, że coś się wydarzy.

Tak, bedziesz miala duzy debet na koncie.
      • niutaki cherry.coke:) 21.11.12, 10:08
        cherry.coke napisała:
        > Tak, bedziesz miala duzy debet na koncie.
        Dziekuje Cismile
      • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:44
        Lepiej jest umrzeć bohatersko za Ojczyznę niż we własnej kupie (konserw) ze strachu wink
    • graue_zone Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 00:03
      Jak ma się skończyć, to po co Ci to wszystko?
    • czarnaalineczka Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 00:25
      zdecyduj sie
      albo koniec swiata albo konserwy
      rozumiem jakbys juz alkohol zbierala na ostatnia popijawe ale kurna konserwy na koniec swiata ?tongue_out
      • lucadimontezemolo Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 00:34
        ja kupiłam kaszmirowy sweterek, myślę że otulona w kaszmir przetrwam koniec światatongue_out
        • sundry Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 07:59
          Szkoda wydawać na kaszmir, równie ciepło byłoby w polarze z Lidlabig_grin
          • imasumak Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 08:34
            Z drugiej strony, skoro i tak koniec świata, to dlaczego nie wydać na kaszmir?
            • sundry Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 09:11
              No, ale wiesz jak to jest z tymi końcami świata, a nuż się nie zdarzy, wtedy na koncie będzie mniej kasytongue_out
              • nanuk24 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 19:33
                Nie, nie nie.

bedzie tak:
                - "no i konca swiata nie bylo, szkoda, ale przynajmniej mam ladny sweterek"
                - "no i konca swiata nie ma i jak ja sie ludziom w polarze z lidla pokaze?"
        • jowita771 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 12:49
          > ja kupiłam kaszmirowy sweterek, myślę że otulona w kaszmir przetrwam koniec św
          > iatatongue_out

Ja mam taką stara pierzynę, miałam kiedyś wywalić, ale potem mnie olśniło, że na koniec świata będzie jak znalazł, podobno ma być zimno.
    • eliszka25 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 04:33
      to moze ja niepotrzebnie prezentow gwiazdkowych szukam, skoro swiat nie doczekamy tongue_out. a po co zapasy na koniec swiata? jak sie skonczy, to juz zadne zapasy nie pomoga, ale moge wyciagnac nalewke wisniowa z piwnicy, w razie jak by co wink
    • atojaxxl Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 07:32
      A ja głupia robię ozdoby, ciasto na pierniki już dojrzewa, nawet firanki nowe kupiłam... a trzeba było konserwy, i przede wszystkim prześcieradła, w które malowniczo owinięta podążać powinnam w kierunku najbliższego cmentarza. Znając jednak moją opieszałość, to pewnie i tam bym nie zdążyła, bo kto by pilnował ostatniej porcji kruchych ciasteczek w piekarniku...
    • pinkdot Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 07:50
      Na grzyba Ci konserwy w Polsce. Trzeba było zainwestować w wycieczkę do RPA, miałabyś jakieś szanse na przeżyciewink.
      • z_lasu Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 07:58
        A dlaczego w RPA są większe szanse?
        • princesswhitewolf Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 13:14
          Bo niejaki Patryk Geryl ktory narobil tego halasu swoimi ksiazkami wokol 21 grudnia 2012 wlasnie na pd Afryki zbudowal bunkry jakie za solidna sumke sprzedaje naiwniakom.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 08:20
      Koniec świata, koniec świata, a kolokwium samo się nie zda!

(ostatnio mam jakieś takie praktyczne podejście big_grin)
      • sundry Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 09:12
        Olej kolokwium, przecież sesji zimowej już nie będziebig_grin
        • heca7 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 09:22
          My tu się śmiejemy a gdzieś na świecie jakieś stado oszołomów weźmie i popełni zbiorowe samobójstwo. A potem się okaże, że to pomyłka i za parę lat znowu się nakręci histeria wink
          • sundry Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 09:24
            Nie sądzę, żeby świat stracił na śmierci stada oszołomówwink
        • marusia_ogoniok_102 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 12:25
          Ej! Wiem! Przepierniczę wszystkie oszczędności na książki i drogie jak pieron kawiarenkowo-Rynkowe desery, A CO! ^^
          • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 12:31
            I dopiero będzie koniec świata big_grin
          • sundry Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 12:35
            Desery owszem, ale książki na nic Ci będą jak się świat skończysmile
            • marusia_ogoniok_102 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 13:12
              Oj tam, dobra książka się zawsze przyda. Najwyżej będę się nią z Borutą w piekle dzielić big_grin
        • jak_matrioszka Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 13:53
          Taa, u nas bedzie, i musze juz teraz podjac decyzje czy sie uczyc, czy balowac. Pierwszy egzamin 3 a drugi 13 grudnia, najwyzej sprawdzic nie zdaza i sie nie dowiem jak mi poszlo :p
    • mea8 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 09:26
      Dobrze, ze dopiero za miesiac. Pomieszkam sobie 2 tyg w nowym domu, naciesze sie, a kredytu nie bede splacacbig_grin
      • sundry Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 09:39
        Widzisz, a ja właśnie poznałam fantastycznego gościa i w miesiąc nie zdążę się nim nacieszyćsad
        • majenkir Re: 21.11.12, 13:02
          sundry napisała:
          > Widzisz, a ja właśnie poznałam fantastycznego gościa i w miesiąc nie zdążę się
          > nim nacieszyćsad

No to szybciutko! big_grin wink
    • verdana Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 10:07
      I czym sie przejmujesz i piszesz na wszystkich wątkach? I tak będzie koniec świata.
    • platki_sniadaniowe Mozesz mi przelać swoje oszczędności 21.11.12, 10:14
      na konto. Skoro i tak Ci sie juz nie przydadza....
    • ewa_mama_jasia Oj nie znasz się :) 21.11.12, 10:21
      To nie będzie koniec świata, tylko całkowita zmiana świadomości. Nie znikniemy my, tylko nasze problemy. Bo przestaniemy się nimi przejmować smile
      • princesswhitewolf Re: Oj nie znasz się :) 21.11.12, 13:19
        tylko całkowita zmiana świadomości. Nie znikniemy my, tylko nasze problemy.

taa jak z magiczna rozdzka a nie na drodze ciezkiej ewolucji jak dotad. Nie mam pojecia jak mozna wierzyc w takie bzdury.

Sorry ale cala sprawa tego konca swiata w 2012 mnie wnerwia i trace poczucie humoru nawet jak to czytam
    • iziula1 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:05
      Ja też zrobiłam zapasy ... alkoholu smile
      Mamy zamiar z moim ślubnym upić się w dniu końca świata.
      Potem pożegnalny seks.
      Chcemy wcześnie zacząć i nie wiem czy godzina końca świata już jest znana?
      Może lepiej zacząć dzień wcześniej pić ?
      • elizaj1 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:18
        A czy ktoś mogłby napisac tylko nie w żartobliwym tonie o co chodzi z tym koncem świata ?
        Bo ja jestem prawdopodobnie jedną z 5 osób żyjącą na ziemi która nie wie o co chodzi ?coś ma uderzyc w ziemie?
        • lejdi111 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:23
          Chyba zaraz pojadę wypłacić wszystkie moje oszczędności i wreszcie bez wyrzutów sumienia wydam na pierdoły bo po co mają się zmarnować.
        • angazetka Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:26
          Jak można nie wiedzieć, skoro wszędzie o tym trąbią???
          Majowie tak powiedzieli. Dlaczego to akurat ma być wiarygodne - nie wiem wink
          • elizaj1 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:31
            Nie wiem ... ja sie poprostu czesto wyłączam , docierają do mnie jakies wiadomosci przeciez nie zyje w prózni ale ich nie zgłębiam.Wiele miesięcy temu słyszłam o niejakim Kadafim i na serio nie wiem co sie z nim stało big_grin To samo z koncem świata słyszalam o tym ale nie wiem o co chodzi dokładnie , nie chciało mi sie o tym czytać....
            • angazetka Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:34
              > Wiele miesięcy temu słys
              > złam o niejakim Kadafim i na serio nie wiem co sie z nim stało big_grin

O LOL.
              • morgen_stern Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 12:04
                Padłam ROFTL
                Może już się za bardzo nie wgłębiaj... naprawdę, nie wszyscy muszą.
                • elizaj1 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 12:36
                  Z takiego własnie założenia wychodzę big_grin by żylo sie łatwiej !
                  • marusia_ogoniok_102 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 13:11
                    Ja jestem na bieżąco i pogląd twój w pełni podzielam big_grin Im człowiek mniej wie, tym szczęśliwszy.
                  • imasumak Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 14:28
                    Bardzo zdrową postawę przyjęłaś. Im mniej informacji ze świata do nas dociera, tym szczęśliwiej się nam żyje smile
        • asia_i_p Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 22.11.12, 10:57
          Nie, o ile wiem, ma się przebiegunować.
          Co w pojęciu niektórych "autorytetów naukowych" ma doprowadzić do tego, że Ziemia zacznie się kręcić w drugą stronę, a ten proces będzie bardzo nieprzyjemny, bo jak się będzie zatrzymywała w celu odwrócenia biegu, to z powodu siły bezwładności lądy na siebie powpadają.
          Linkuję Nonsensopedię:
          nonsensopedia.wikia.com/wiki/Przebiegunowanie_Ziemi
          nonsensopedia.wikia.com/wiki/2012
      • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:39
        Zacznijcie ćwiczyć od teraz. Lepiej nie trzeźwieć wink
    • premeda Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:28
      Czyli mój dzisiejszy sen okaże się proroczy i się spełni. Tak właściwie nie mam nic przeciwko temu.
      • elizaj1 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:34
        Według google mamy doswiadczyc nieznanego nam wczesniej zjawiska tj ma panować 3 dniowa ciemność która zrujnuje ludzkość i że to przepowiedzieli majowie którzy jak dotąd nigdy sie nie mylili. Tak?
        • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:37
          Nie. Powinniśmy już widzieć palnetę Nibiru okiem nagiem.
          • elizaj1 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:41
            Piszą że poznalismy 1 % kosmosu i istnieją zjawiska których nie znamy i że to że nastanie ciemność jest bardzo prawdopoodbne.
            • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:42
              Kto pisze i na jakiej podstawie? Co za "oni"?
              • elizaj1 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:45
                jak to kto? to nawet ja wiem że "oni" to są zawsze blizej nie znani amerykańscy naukowcy !
                • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:48
                  eksperci, kochana, eksperci poważni
        • sundry Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:43
          Gdyby trzydniowa ciemność miała rujnować ludzkość, to już by nie istniały kraje, w których jest noc polarnabig_grin
          • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:45
            Ale to ma być ciemność z rykami i potforami i w ogóle straszna wink
            I pewnie internet nam odetnie sad
            • angazetka Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:51
              Wszystko, tylko nie internet wink
            • sundry Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:54
              Koniec świata bez forum to najgorsza tortura! Widziałam takiego demota: Chciałbym, żeby wszystkie elektrownie świata się dogadały i 21.12 wyłączyły prąd na 10 minut. Niech się posrają ze strachubig_grin
              • elizaj1 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:58
                wczesniej na serio nie wiedzialam o co dokałdnie chodzi ale zglebiając temat całe 10 minut juz wiem że jak zawsze o kase big_grin
            • jowita771 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 12:57
              > Ale to ma być ciemność z rykami i potforami i w ogóle straszna wink
              > I pewnie internet nam odetnie

Pal licho potfory i ciemność, ale Majowie mieli na myśli to, że padnie internet, to jest ten koniec świata.
            • asia_i_p Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 22.11.12, 10:59
              Cholera, to trzeba się będzie chować w piwnicy. Nie uwierzycie, dziewczynki, jaki ja mam nieziemski bajzel w piwnicy. I nie posprzątam do grudnia, szans brak.
        • princesswhitewolf Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 13:18
          przepowiedzieli majowie którzy jak dotąd nigdy sie nie mylili

rzecz w tym ze nikt nie wie w czym to niby sie nie mylili. Nawet upadku wlasnej starozytnej cywilizacji nie przewidzieli... Poza tym nic nie napisali takiego tylko jeden z kalendarzy im sie skonczyl 13ty bakhun. A gdzie indziej znaleziono 17 bakhunow...

• tanebo Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:32
      To nie słyszałaś? Majowie przesuwają koniec świata.
      • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:37
        To nie oni tylko naukowcy odczytywacze. Machnęli się o ponad 300 lat na naszą korzyść. Do tego znaleźli w innym miejscu nieco dłuższy kalendarz wink. Tak o zdrowe miliony lat dłuższy. Chyba styknie.

A konserwy na Wigilię? No niby wszystko można big_grin.
        • tanebo Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 22.11.12, 00:24
          Nie no... tu ogłaszają że końca świata nie będzie.
          • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 22.11.12, 09:27
            A aktualny papież potwierdził oficjalnie, że 2012 już właściwie się odbył wink

www.tvn24.pl/papiez-jezus-urodzil-sie-wczesniej-niz-uwazamy,290026,s.html
            I co z tom magiom daty?
      • elizaj1 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:39
        No czytam własnie o tym zeby sie ze mnie nikt nie śmiał bo widzę że ważny temat big_grin
        Piszą że majowie nigdy sie nie mylili , jeszcze nie dotarlam do informacji co tez takiego sprawdzalnego przewidzieli,ktos wie ?
        • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:40
          Swojego końca jakoś nie wink
        • jowita771 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 13:00
          > Piszą że majowie nigdy sie nie mylili , jeszcze nie dotarlam do informacji co t
          > ez takiego sprawdzalnego przewidzieli,ktos wie

No właśnie dlatego nigdy się nie pomylili, że to ich pierwsza przepowiednia. wink
        • princesswhitewolf Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 13:22
          Piszą że majowie nigdy sie nie mylili

a w ogole sa ludzie jacy nigdy sie nie myla?
    • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:34
      Najlepiej jakbyś kupiła karnet do spa albo serię seansów u przystojnego psycho wink.
    • opaska Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:37
      Nie panikuj. Nie kupuj konserw tylko bilet do Tajlandii. Tam mają już rok 2555, więc zrobisz Majów w konia.
      • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 11:38
        A u Arabów średniowiecze big_grin
    • sinusoidaa Koniec świata powinien być... 21.11.12, 11:51
      ....wpisane do kalendarza jako ruchome święto, jak Wielkanocbig_grin
      • elizaj1 Re: Koniec świata powinien być... 21.11.12, 11:55
        Wydaje mi sie że ktos wysyła w eter te newsy zeby celowo podkrecac temat ,i chodzi pewnie jak zawsze o kase , ktos na tym zarabia , nie mysle tylko o producentach konserw wink ale jest od cholery jak widze serwisów , portali , reklam nawiązujących do tego niby konca świata itd
        Śmiech na sali !
      • a.nancy Re: Koniec świata powinien być... 21.11.12, 12:48
        sinusoidaa napisała:

> ....wpisane do kalendarza jako ruchome święto, jak Wielkanoc

no właśnie u Majów był smile
    • kotbehemot6 Po co? 21.11.12, 12:45
      P Po co kupować jakieś tam konserwy, jak wszystko ma sie skończyć? Dla kogo te konserwy? smile
      • gazeta_mi_placi Re: Po co? 21.11.12, 12:47
        No właśnie?
        • elizaj1 Re: Po co? 21.11.12, 12:56
          Jak nakupisz konserw i się doposażysz odpowiednio ( nabijając tym samym kasę producentom ) twoje szanse na przetrwanie wzrosną big_grin
          • gazeta_mi_placi Re: Po co? 21.11.12, 13:05
            To lecę po konserwy i cukier, jakiej marki konserwy polecacie? Nie kupowałam dawno.
            • znowu.to.samo Re: Po co? 21.11.12, 14:55
              Bardzo dobre konserwy Krakus robi. A że drogie??? jak koniec świata to można sobie poszaleć tongue_out
    • jowita771 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 12:48
      > Koniec świata za miesiąc. Niby nie wierzę, śmieję się z przepowiedni i przesądó
      > w, jednak intuicja mówi coś innego.

big_grin
      Przecież Majowie odwołali koniec świata. Nie martw się. big_grin
      • kotbehemot6 Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 21.11.12, 12:49
        Oraz reklama Toyoty też.
    • platki_sniadaniowe I bardzo dobrze. 21.11.12, 13:40
      Jak mam wpieprzać GMO i chodzic w rakotwórczych ciuchach to może i lepiej.
      Matka ziemia nareszcie zlapie oddech.
      • thaures Re: I bardzo dobrze. 21.11.12, 13:51
        Ja wprawdzie kupiłam bilety na wyjazd świąteczny, ale szwagrowi, który ma imieniny 21.12 zapowiedziałam, że z prezentem dla niego się wstrzymam- bo po co wydawać kasę, skoro on go i tak nie zdąży zobaczyć, he,he...
        Fakt, że obecna sytuacja polityczna mnie niepokoi i nawet pomyślałam sobie, że naprawdę coś się może nieciekawego wydarzyć....
        • opaska Re: I bardzo dobrze. 21.11.12, 13:56
          Ale Ty tej kasy też już nie zobaczysz wink
        • platki_sniadaniowe Re: I bardzo dobrze. 21.11.12, 13:57
          końca swiata( jako takiego) zapewne nie będzie, ale sytuacja na swiecie jest w tej chwili na tyle nieciekawa, ze na jakąś większą rozpierduchę nie bedzie trzeba długo czekać.
          A wtedy to naprawde nie wiadomo co bedzie.
          • amonette Re: I bardzo dobrze. 21.11.12, 19:37
            Dużo decyzyjnej roboty wink
      • angazetka Re: I bardzo dobrze. 21.11.12, 13:58
        Osobiście wolę jednak żyć, nawet kosztem jedzenia z GMO (pokaż mi zresztą roślinkę, która NIE JEST modyfikowana genetycznie...) wink
    • nombrilek Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 22.11.12, 08:45
      Ma byc koniec świata a nie wojna to po co Ci konserwy?
      Też wydaje mi sie ze cos sie wydarzy bo nie będzie całkowitej apokalipsy i końca świata ale jakies duze tsunami trzesienia ziemi w związku z tym przebiegunowaniem
      • amonette Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 22.11.12, 09:25
        Hmmm, a w jakich godzinach planowane jest przebiegunowanie? big_grin
        • mamajaneczki Re: Za miesiąc wszystko się skończy... 22.11.12, 10:34
          służe informacją. Tak gdzies, koło godziny 21-22. co prawda ostatnie przebiegunowanie zajęło jakieś 10 tys. lat, teraz pójdzie piorunem, świat idzie do przodu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka