Dodaj do ulubionych

A ja bym chciała pomóc..

27.11.12, 13:22

Twórcy Reksia oraz Bolka i Lolka.Strasznie smutno po obejrzeniu tego reportażu..Macie pomysł jak można pomóc?

www.youtube.com/watch?v=rKu2WqAks8Y&feature=player_embedded
A takcy celebryci z d..y po kilkanaście tyś.biorą za kretyńskie rólki serialowe ahhh
Obserwuj wątek
    • pyzzi Re: A ja bym chciała pomóc.. 27.11.12, 13:30
      Poproś o nr konta i wyślij mu coś.
    • iziula1 Re: A ja bym chciała pomóc.. 27.11.12, 14:44

Mam wrażenie,że tu nie chodzi o pieniądze.
      Czy uważasz,że ten człowiek potrzebuję jałmużny?

• majenkir Re: A ja bym chciała pomóc.. 27.11.12, 16:21
      Niewiarygodne.... uncertain
    • wespuczi Re: A ja bym chciała pomóc.. 27.11.12, 17:58
      ojp!!
    • kroliczyca80 Re: A ja bym chciała pomóc.. 27.11.12, 18:06
      Najprzyjemniej by było, gdyby jakaś dobra dusza wzięła staruszków pod swój dach, nie do M4 oczywiście, tylko do dużego domu z ogrodem. Ot tak, w ramach podzięki za dzieciństwo spędzone przy Reksiu i Bolku i Lolku.
      Pytanie, czy ci ludzie by się na to zgodzili. Raczej nie przyjęliby tez jałmużny w postaci wpłat na konto. Trudna sprawa. Też mi się serce ścisnęło jak to zobaczyłam sad
      • novawaniliova Re: A ja bym chciała pomóc.. 27.11.12, 18:51
        Podbijam wątek, wymyście coś, proszę, chętnie się dołączę do pomocy!
        • novawaniliova Re: A ja bym chciała pomóc.. 27.11.12, 18:52
          *miało być - wymyśLcie
          • verdana Re: A ja bym chciała pomóc.. 27.11.12, 19:00
            Oni mieskają w tym domu od lat - nawet wtedy, gdy można było starać sie o przysział innego mieszkania, szczególnie, gdy człowiek był zasłużony.
            Większość ludzi w tym wieku nie wyprowadzi sie w nowe miejsce, do nowego otoczenia, a już pomysł, aby wyprowadzić sie z własnego miedszkania "do kogoś" i już nigdy nie byc u siebie - watpię, czy to jest pomoc.
            Mam wrażenie, zę to nie jest sytuacja, gdzie w ogóle można pomc - może ewentualniie pieniedzmi na jakąś modernizację.
            • kroliczyca80 Re: A ja bym chciała pomóc.. 27.11.12, 20:03
              A lokal, w którym teraz mieszkają jest ich? Bo zrozumialam (może niesłusznie) że to jakiś socjal. Jeśli ich, to oczywiście że ogólnonarodowa zrzutka na gruntowny remont.
    • asia06 Re: A ja bym chciała pomóc.. 27.11.12, 19:10
      Należy od podstaw wyremontować mieszkanie. To najlepsza pomoc.
    • wespuczi Re: A ja bym chciała pomóc.. 27.11.12, 20:06
      powiedzcie mi jak osoba ktora stworzyla ikoniczne postacie naszego dziecinstwa, ktore sie sprzedaja ktore nasze dzieci rowniez znaja bo kupujemy DVD i ksiazki koncza w ubostwie?
      • arwena_11 Re: A ja bym chciała pomóc.. 28.11.12, 16:02
        Bo wtedy patenty miały firmy, a nie ci co je wymyślili. Podobnie było z panią co ""wymyśliła" płyn do naczyń Ludwik. Też żyła w biedzie
    • a.nancy Re: A ja bym chciała pomóc.. 28.11.12, 15:48
      www.indiegogo.com/Reksio
      • majenkir Re: 28.11.12, 17:26
        U nas dzisiaj $500 milionow do wygrania big_grin, moze akurat.... wink

A.nancy, nie moge wejsc na ta strone sad
    • iwles przyklejone przez moderatora. Autor:kroliczyca80 28.11.12, 19:45

Jest zbiórka dla pana od Reksia
      kroliczyca80 28.11.12, 18:36
      Chcę dołożyć cegiełkę, niepokoi mnie jednak forma tej zbiórki. Taka jakaś anonimowa, bez opisu, bez podpisu, tylko link do filmiku. Jak sądzicie, warto wpłacić? Już pomijam, że wpłaca się chyba w dolarach i nie jestem pewna czy moje konto to obsłuży.
      Nie chciałabym, żeby te pieniądze trafiły do niewłaściwych rak...
      www.indiegogo.com/Reksio?c=comments
      -------------------------

Re: Jest zbiórka dla pana od Reksia
      mia.12 28.11.12, 19:41
      Przez ta strone wlasciwie kazdy moze prowadzic zbiorke,trudno stwierdzic czy te pieniadze rzeczywiscie trafia do potrzebujacego.Nie ryzykowalabym.
      • ada16 Re: przyklejone przez moderatora. Autor:kroliczyc 06.12.12, 09:27
        To , ze ilustrator Reksia żyje w złych warunkach jest bardzo przykre, ale w takich warunkach żyje wielu ludzi, którzy całe życie cięzko pracowali, co jest równie przykre.
        JAk się zaczeła zbiórka pieniędzy , to się znalazła kochana rodzinka , wnuk robi za celebrytę , który śmiga od gazety do telewizji opowiadając o zasługach dziadka.
        Może należało dziadkowi pomóc wczesniej?
        doprowadzić wodę , wymalować mieszkanie?
        Oj coś mi się wydaje , ze ktoś próbuje na plecach dziadka , któym się wcześniej średnio interesował zrobić karierę.
    • rozalia.olaboga Re: A ja bym chciała pomóc.. 07.12.12, 14:13
      Hm, nie wiem jak to do końca jest..
      wyborcza.pl/piatekekstra/1,129976,13006134,Sprawa_dla__prawdziwego__reportera.html
      Co dziwne, to GW sama krzyczała na pierwszej stronie o skandalicznych warunkach życia pana Wantoły, a teraz co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka