Dodaj do ulubionych

tylko dla dorosłych

09.02.13, 12:36
Sceny z zycia malzeńskiego Bergmanna (Ale kino! puszcza). Film tak stary, ze kiedy szedł w kinach, nie moglam go obejrzec - byl od 18 lat. Pamietam tylko jak moja ciocia po seansie powiedziala: wszyscy wychodzili z bardzo glupimi minami.
Film nic a nic sie nie zestarzał, trudny, miejscami bolesny, ale jaki kawał prawdy o czlowieku.
widzialyście?
Obserwuj wątek
    • oldrena1 Re: tylko dla dorosłych 09.02.13, 13:03
      Nie oglądałam (i nie bardzo się do tego rwę), bo będąc młodą osobą przeczytałam książkę - scenariusz. Zrobiła na mnie ogromne wrażenie: przeraziła i przygnębiła jednocześnie. Wytargała po trzewiach, mówiąc bardziej obrazowo.
    • nabakier Re: tylko dla dorosłych 09.02.13, 13:09
      Tak. Dojmujący. (Acz faza na Bergmana już mi minęła.)
      • bi_scotti Re: tylko dla dorosłych 09.02.13, 22:16
        Pamietam dyskusje o Liv Ullmann bez make-up wink Sceny sa OK ale film Bergmana, ktory osobiscie uwazam za 100% arcydzielo to Persona. Dzieki za przypomnienie Mistrza!
        • nangaparbat3 Re: tylko dla dorosłych 09.02.13, 22:35
          Personę odchorowalam - ale bylam wtedy badzo młoda, chetnie bym zobaczyla raz jeszcze. Liv byla bez makijazu? nie zauwazylam nawet.
          • bi_scotti Re: tylko dla dorosłych 09.02.13, 23:14
            No podobno byla bez smile Choc moze byl tak dobry, ze wygladalo jakby go nie bylo, co pewnie jest mistrzostwem swiata w make-up, eh. Przyznam, ze zawsze mnie wkurza w filmach perfekcyjna skora i swietnie ulozone wlosy aktorek w porannych/przebudzeniowych (!!!) scenach lozkowych - chocby nie wiem jaki film byl amazing, taki detal potrafi mi bardzo zepsuc caloksztalt odbioru.
            https://www.sensesofcinema.com/wp-content/uploads/images/07/cteq/scenes-marriage.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka