Dodaj do ulubionych

Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świra?

13.03.13, 11:02
Chodzi mi o wątki aliny_ali-0 i generalnie zablokowanie ip tej osoby? Pisze z wielu nicków.
Niestety ten rdzaj zaburzeń psychicznych nie mieści się w mojej definicji tolerancji wink.

Mam nadzieję, że inne osoby też się dołączą i moze moderacja tak sformułowaną prośbę zauważy.
Obserwuj wątek
    • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:09
      Dołączam się.
      A z jakich jeszcze pisze
      • antyideal Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:15
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,143121848,143164671,Re_Wampiry_emocjonalne_pijawki_psychole.html

I pewnie jeszcze pare innych.
        • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:20
          Dzięki. Ciąć ją.
    • lauren6 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:16
      Podpiszę się pod prośbą.
    • laquinta Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:17
      amonette napisała:

> Niestety ten rdzaj zaburzeń psychicznych nie mieści się w mojej definicji toler
      > ancji wink.

Czyli jak ktos choruje powiedzmy na schizofrenie, to choroba ta nie miesci sie w Twojej definicji tolerancji?
    • thegimel Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:18
      Dołączam się. Są granice trollowania.
    • lelija05 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:20
      A może lepiej ignorować?
      • rhaenyra Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:26
        w jaki sposob ignorowac ??

olewac kazdy post z prosba o pomoc bo to moze znowu ona?

byla juz tu dziewczyna ktora chciala sie zabic i interwencja z forum jej zycie uratowala
        i co mamy teraz olewac wszystko przez jedna psycholke ktora chce tu sie zabawiac kosztem innych ?
        • lelija05 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:33
          Historię z samobójstwem pamiętam, to była wielka rzecz i nadal chylę czoła przed forumkami, które zareagowały.
          Ale są historie z ... wzięte, które się kupy nie trzymają i o tym piszę- olać.
          Wiem, ze są takie sytuacje, przy których scenariusze no telenowel wysiadają, ale sama wiesz, bo jesteś to długo, że gdy parę osób napisze trol, to najczęściej tak jest...
          A jeśli się tę znudzoną pannicę uda zablokować, to bardzo dobrze, jestem za.
          Ale nie ona pierwsza i ostatnia niestety.
    • rhaenyra Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:24
      nie swir ( bo swir nie do konca wie co robi )
      psychopatka ktora dziala w pelni swiadomie
      i od dlugiego czasu
      calym sercem jestem za zablokowaniem
    • noname2002 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:30
      Popieram
    • zona_mi Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:45
      Jak dotąd nie ma zakazu zakładania dowolnej ilości nicków na forum, więc dopóki użytkownik nie rozmawia sam ze sobą pod różnymi w jednym wątku, może tworzyć ich ile ma fantazję.
      Moderatorzy widzą IP emam, więc w miarę możliwości czuwają, by dyskusje nie były przez nich sztucznie napędzanie, ale w przypadku jednego loginu na jeden wątek - nie ma podstaw do interwencji, choćby tych nicków ww sumie ktoś założył 50. I o ile mieści się w ramach regulaminu i netykiety.

> Niestety ten rdzaj zaburzeń psychicznych nie mieści się w mojej definicji tolerancji wink.

Niestety, moderacja nie rozszerza się na ocenę tej sfery użytkowników.
      Czasem szkoda wink
      • amonette Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:48
        Bardzo bym jednak prosiła o przeanalizowanie tej konkretnej sytuacji. Panna przyznała się do zabawy poniżej krytyki, jak najbardziej "wyczerpuje to znamiona" sztucznego nakręcania zainteresowania swoimi wątkami i grania na uczuciach. To, że rzecz dotyczy kilku nicków w ramach tego samego ip, czyni sprawę jeszcze bardziej ewidentną.

Naprawdę mam wielką nadzieję, że nie jest to polityka redakcji prowadzącej. Jeśli tak, ktoś działa wyraźnie na szkodę interesu.
        • wtopek Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:50
          dlaczego tak się przejmujesz internetowymi pogaduszkami? uzależnienie od forum?
          • amonette Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:53
            Nie przejmuję się, czuję się zniesmaczona i tyle. Olewania nie uważam za działanie.
            • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:56
              A ja się kurdę przejmuję. Wolę, by coś w czym uczestniczę (czyli forum), nie było polem do takich świństw. Nie traktuję forum jako ścieku.
            • wtopek Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:59
              rozumiem, że forum ma w twoim życiu doże znaczenie, skoro się tym przejmujesz?
              • antyideal Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:03
                Jesli ktos zakłada wątki, w ktorych prowokuje uczestnikow do otworzenia sie,
                podzielenia sie bolesnymi wspomnieniami, żeby mu w ten sposób uswiadomic cos,
                pomóc, a potem naigrywa sie mowiac, ze daja sobą krecic jak .ównem w przerebli
                to jest to naduzycie.
                Jesli tego nie rozumiesz to obawiam sie, ze Twoj poziom empatii jest na poziomie
                tej panny.
                • wtopek Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:08
                  po prostu mam swoje życie w realu, internet jest tylko zabawą

obawiam się, że twoje życie w realu jest bardzo ubogie
                  • antyideal Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:12
                    Zabawą innymi ludzmi ? jak w omawianym przypadku ?

> po prostu mam swoje życie w realu, internet jest tylko zabawą
                    >

Emocji mam az nadto, sadze, ze znacznie wiecej niz Ty smile

> obawiam się, że twoje życie w realu jest bardzo ubogie
                  • amonette Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:23
                    Lubisz się bawić na śmietniku?
              • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:05
                Żle rozumiesz, wszystko w czym uczestniczę- czy to małe czy to duże, ważne czy mniej ważne, wole żeby było na poziomie.
                A jak Ty wolisz inaczej, to tylko sobie wydajesz świadectwo.
                • wtopek Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:09
                  no właśnie w tym tkwi różnica

pseudonaukawe napuszone wypowiedzi i codzienne wielogodzinne dyżury na forum "poziomu" nie podkręcą, czymkolwiek by on nie był
                  • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 13:21
                    To co tu robisz? Spadaj i nie miaucz.
              • claudel6 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 23:50
                ale co to, forum to jest jakies fikcyjne miejsce? rozmawiamy tu z botami? to jest miesjce rozmowy z ludźmi, takie, jak każde inne.
        • zona_mi Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:54
          > Bardzo bym jednak prosiła o przeanalizowanie tej konkretnej sytuacji.

Przekażę temat, komu trzeba, ale, powtarzam - nie doszło do złamania ani prawa, ani zasad forumowych. Nie liczyłabym na wiele.
          Kwestia oceny moralnej takiego postępowania to inna rzecz, ale nie pozostaje ona w gestii administracji forum.

> Naprawdę mam wielką nadzieję, że nie jest to polityka redakcji prowadzącej.

Z pewnością nie.
          • rhaenyra Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 11:59
            a nie da sie jakos zaznaczac zaczynanych przez nia tematow?
            np literka L
            • zona_mi Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:05
              Kto miałby je zaznaczać?
              • nowi-jka Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:07
                ten co widzi IP czyli moderator
                moderator prywatnie moze pisac watki o róznej tresci - nie łamie zasad w ten sposób
                tutaj z pożytkiem dla wiekszosci pisałby L i wszyscy by juz wiedzieli ze temat spalony smile
              • rhaenyra Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:08
                ty np.
                moderatorki widza ip wiec by mogly
                • zona_mi Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:13
                  To nie wchodzi w grę - moderator nie może ujawniać danych związanych z informacjami pozyskanymi dzięki narzędziom moderatorskim - może ocenzurować lub usunąć wypowiedzi klona w wątku, ale żadnych sygnałów na temat IP nie poda.
                  • rhaenyra Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:16
                    szkoda uncertain
                    • zona_mi Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:19
                      Ano szkoda indifferent
                      • amonette Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:22
                        Przepisy są, tylko trzeba je zacząć stosować
                        • zona_mi Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:38
                          Jak pisałam wcześniej - przedstawię sprawę gdzie trzeba i przyjrzymy się temu bliżej, na obecną chwilę i tak nic nie zrobię, więc proszę o cierpliwość.
                          • amonette Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:41
                            Narzędzia i podstawę "regulaminową" macie, także kwestia jedynie chęci - i może wzięcia jakiejś odpowiedzialności na siebie wink.
                            Skoro ty nie jesteś osobą decyzyjną - kto nią jest?

Dobre praktyki naprawdę pomagają w długim okresie, bylejakość - wręcz przeciwnie.

I tak - naprawdę mnie ta sprawa zirytowała, na tyle, żeby zaangażować w nią czas. A lubię rzeczy doprowadzać do końca wink.
                            • zona_mi Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:44
                              > A lubię rzeczy doprowadzać do końca wink

Będę to miała na uwadze smile
          • mdro Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:11
            Integralna część regulaminu forum gazety, czyli tzw. netykieta: "Nie podszywaj się pod innych". Tu ewidentnie złamana - osoba podszywa się pod inne (o ile to prawda, tzn. wskazane przez nią wątki są z tego samego/podobnego IP), szukające pomocy w trudnych życiowych sprawach.
            • zona_mi Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:18
              Podszywanie się, to byłoby założenie np. nicku zona.rni i wątku niby w moim imieniu.

Tu to nie zachodzi - każda emama może sobie założyć różne nicki, wiele korzysta z tej możliwości i jedynie nieprawidłowość w rodzaju rozmawiania nimi w jednym wątku jest korygowana w razie zauważenia przez moderatorów.

Prywatnie mogę sobie coś myśleć o osobie grającej na emocjach w podły sposób, ale jako admin nie mam podstaw do blokowania wielonickowców.
              • amonette Cytat z regulaminu forum 13.03.13, 12:21
                Niedopuszczalne jest również umieszczanie na łamach Forum.gazeta.pl oraz w komentarzach pod artykułami treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe oraz naruszających zasady Netykiety ....

No i jak?
              • mdro Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:29
                > Podszywanie się, to byłoby założenie np. nicku zona.rni i wątku niby w moim imi
                > eniu.

To NIE jest tak napisane.

> i jedynie nieprawidłowość w rodzaju rozmawiania nimi w jednym
                > wątku jest korygowana w razie zauważenia przez moderatorów.

A gdzie jest ujęty zakaz takiego postępowania? Bo w regulaminie go nie ma big_grin.

I inny cytacik: "Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji" - zgłaszamy, i co?

Sorry, jeśli nie ma odpowiednich regulacji na przypadki takiego prostackiego trollingu, to regulamin jest do niczego. Byle jakie forum o grach komputerowych radzi sobie z tym lepiej.
                • thegimel Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 14:54
                  Dokładnie. Zwłaszcza, że niektóre stałe nicki miewają wątki wycinane za poglądy - np. krejzi.
                  • zona_mi Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 15:44
                    Żadne posty nie są usuwane ze względu na poglądy.
                    Moderator nie ocenia wypowiedzi pod względem merytorycznym.
        • saszanasza Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 15:20
          amonette napisała:

> Bardzo bym jednak prosiła o przeanalizowanie tej konkretnej sytuacji. Panna prz
          > yznała się do zabawy poniżej krytyki, jak najbardziej "wyczerpuje to znamiona"
          > sztucznego nakręcania zainteresowania swoimi wątkami i grania na uczuciach. To,
          > że rzecz dotyczy kilku nicków w ramach tego samego ip, czyni sprawę jeszcze ba
          > rdziej ewidentną.
          >
          dlatego ja również jestem za zablokowaniem tej osoby na podstawie punktu 8 Nietykiety, jako działania niezgodnego z normami społecznymi i obyczajowymi.
    • kkalipso Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 12:41
      Od początku się zastanawiałam co wy dla niej takie miłe Alinko to ,Alinko tamto....

Przeczytałam tylko pierwszych kilka postów, z części 2 tylko początek .Szkoda czasu... !
      • anulka.p Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 14:23
        Kurcze, myślałam, że chodzi o innego świrawink
        Tego to nawet nie zauważyłam.
    • nangaparbat3 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 15:18
      Świrów ci u nas dostatek, jestem przeciwna blokowaniu kogokolwiek poza osobami ujawniającymi informacje pochodzace z prywatnej korespondencji lub z realu.
    • na_pustyni Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 16:11
      też mnie wkręciła, ale nie blokujcie jej
      musi mieć kobieta bardzo smutne życie, skoro tak rozpaczliwie woła o uwagę
    • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 16:15
      amonette napisała:

> Chodzi mi o wątki aliny_ali-0 i generalnie zablokowanie ip tej osoby? Pisze z w
      > ielu nicków.
      > Mam nadzieję, że inne osoby też się dołączą i moze moderacja tak sformułowaną p
      > rośbę zauważy.

Może bym się dołączyła, ale nawet nie wiem o kogo i o co chodzi. A tak pokrótce co się stało?
      • marychna31 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 16:18
        Miłej lektury:
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,143121848,143121848,Szczeka_mi_opadla_.html
        Najlepsze po pierwszej setcesmile
        • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 16:38
          marychna31 napisała:

> Miłej lektury:
          > forum.gazeta.pl/forum/w,567,143121848,143121848,Szczeka_mi_opadla_.html
          > Najlepsze po pierwszej setcesmile

No właśnie obawiam się, że nie przebrnę wink
          Ale może się poświęcę i potem zajrzę.
      • na_pustyni Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 16:28
        pokrótce - masz linka wrzuconego wyżej (jeden z pierwszych postow)
        • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 16:41
          na_pustyni napisała:

> pokrótce - masz linka wrzuconego wyżej (jeden z pierwszych postow)

Dziękuję za uprzejmość, liczyłam raczej na jedno zdanie wyjaśniające, zamiast zaproszenia do czytania tasiemca, który przypuszczalnie wartości merytorycznych nie niesie za sobą żadnych wink
          • na_pustyni Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 19:15
            nie zrażaj się, to będzie niezapomniana lektura
          • nanuk24 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 21:48
            Pokrotce:
            zalozyla watek o mezu pijaku, dziewczyny rzucily sie z radami, co powinna zrobic, a na koniec autorka wyskoczyla jak z kapelusza:" haha! a ja sobie troluje wy glupie, naiwne istoty. Troluje tez sobie w innych watkach. Tralalala, wy naiwniaki" po czym wrzucila linki watkow, ktore zalozyla dla trolowaniawink
            • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 08:28
              nanuk24 napisała:

> Pokrotce:
              > zalozyla watek o mezu pijaku, dziewczyny rzucily sie z radami, co powinna zrobi
              > c, a na koniec autorka wyskoczyla jak z kapelusza:" haha! a ja sobie troluje wy
              > glupie, naiwne istoty. Troluje tez sobie w innych watkach. Tralalala, wy naiwn
              > iaki" po czym wrzucila linki watkow, ktore zalozyla dla trolowaniawink

Dzięki wielkie Nanuk smile Ja już tak czy siak przejrzałam ten wątek i zbieram szczękę sad
            • yenna_m Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 15.03.13, 00:29
              e, mozliwe, ze dziewczynie sie glupio zrobilo i tak probuje wybrnąć z tego, że za duzo chlapnęła

a jakos trzeba redukowac dysonans poznawczy wink

olać trzeba i tyle
              choć wiem, że czasem to takie trudne, że aż sie chce w te gębę za monitorem strzelić z gumki recepturki, żeby farmazonów już nie plotła na forum...
    • laquinta Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 16:33
      Jeszcze dodam.
      Nalezy jednak powstrzymywac sie przed osadem blizniego.
      Dwa dni temu czytalam forum i wpadalam co chwile na ciekawa wypowiedz, sprawdzalam nick i to byla Amonette. O jakaz to fajna madra osoba, pomyslalam. Malo tego, nawet chcialam zalozyc watek pochwalny.
      A dzisiaj zrzedla mi mina, kiedy przeczytalam czego domaga sie Amonette.
      • amonette Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 18:20
        Może podeszłam do sprawy serio, ale nie lubię draństwa i jakoś trudno mi nabrać do niego dystansu. Zwłaszcza, ze dużo osób się autentycznie zaangażowało, oczywiście z wyłączeniem tych wszystkich TERAZ bardzo mądrych i od początku socjopatkę wyłuskujących pod każdym nickiem wink. Uważam, że eliminacja tego rodzaju zagrywek polepszyłaby jakość tego miejsca, ale jak widzę nie tylko autorka tamtych wypocin uważa takie zabawy za coś, czemu warto poświęcać czas i koloryt internetu.
        Ale każdy sie bawi tak jak lubi, niektórym przeszkadza śmietnik w lesie, niektórzy rozłożą obok niego koc i swoje dorzucą.
        Dla mnie to nie jest rozrywka, ale może ktoś lubi śledzić meandry pracy porąbanych umysłów i ich produkcje wink.
        • nangaparbat3 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 21:15
          Przesadzasz z tym draństwem. Przejrzalam wątek "szczena..." i widzialam tam wypowiedzi tak agresywne i poniżajace wobec Autorki wątku, ze przykro mi bylo je czytać. Potem wycofala wszystko i pojechała bardzo ostro, fakt. Ale my nic nie wiemy - co, po co, dlaczego. Naprawde nie wiemy ani nie rozumiemy, bo niby skąd? Dla mnie jedno pewne - ze nie jest jej wesoło. Dalabym spokój.
          • amonette Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 08:14
            Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem dlaczego bronicie producentki netowych historyjek z premedytacją produkującą kolejne pod różnymi nickami i napawającej się burzą wywoływanych uczuć wink. Dla mnie to nawet ciekawsze niż jej utwory - rozpaczliwe czy komercyjne, whatewher.
            Sama nie wiem - manifestacja pięknego ducha czy raczej chęć zajrzenia pod mroczną kopułę porąbańca?

Ja w dalszym ciągu uważam, że tolerowanie takich zachowań jest nie fair w stosunku do pozostałych użytkowników forum - szczególnie tych, którzy tu nie wyrabiają etatu i po prostu nie śledzą kolejnych wcieleń świra i nie są go w stanie namierzyć. Wiadomo, może dla niektórych osób był to zimny prysznic przed zbytnim odsłanianiem się, ale chyba dla niewielu. Piszą tu w większości ludzie pozbierani i dorośli, świeże osoby raczej szybko nabywają instyntktu zachowawczego. Szkoda polegała na tym, że zapłatą za serdeczność był śmiech wariata i porównanie do gówna w przerębli. To już nie jest fajne i przypomina sesję z Waśniewską na koniu. Niby tylko konwencja, ale przesuwa medium na baardzo niską półkę i w długim okresie nie pomaga.

Jak już pisałam wcześniej - moderacja z palcem w nosie jest w stanie wyłapać i dyskretnie wyeliminować takie osoby. Chyba, że jednak "ruch" lub zainteresowanie ich pokręceniem jednak spowodują, ze podjęta zostanie decyzja o tolerowaniu takich zachowań.

Ale jak mówiłam - nie mój cyrk, nie moje małpy. Ja mam swoje standardy, tabloidów nie muszę czytać, ale sporo osób to bawi i do nich jest adresowane.
            • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 08:35
              Podpisuję się pod tym, co napisałaś Amonette.
            • laquinta Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 11:35
              amonette napisała:

> Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem dlaczego bronicie producentki netowych hist
              > oryjek z premedytacją produkującą kolejne pod różnymi nickami i napawającej się
              > burzą wywoływanych uczuć wink.

W cywilizowanym swiecie nie skazuje sie czlowieka bez przeprowadzenia sledztwa i udowodnienia mu winy. Swoje porzadkowe zapedy ogranicz do swojego ekranu. Masz mozliwosc wygaszania. Mnie zaden "wariat" na forum nie przeszkadza. Twoj watek tez jest swojego rodzaju "smieciem w lesie", ja tak to odczuwam. Czy mam leciec ze skarga na Ciebie do adminow? To jest wspolne forum, dla wszystkich, mniej lub bardziej swirnietych. Jesli zaczniemy wykluczac nicki wg swojego widzimisie, kto zostanie?
              To na razie tyle. Mam jeszcze pare innych argumentow, ale moze te wystarcza. smile
              • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 11:57
                > W cywilizowanym swiecie nie skazuje sie czlowieka bez przeprowadzenia sledztwa
                > i udowodnienia mu winy.

No błagam. Ktoś Ci mówi, że Cię celowo orżnął, nabija się z Ciebie, że dałaś się nabrać, uprzedza, że nadal będzie to robić, a Ty chcesz jakieś śledztwa prowadzić i dowodów winy szukać? Toż sam się na talerzu podał, czego jeszcze chcieć?
                Jesli tak wygląda Twój cywilizowany świat, to ja wolę swój prymitywny wink

> Masz mozliwosc wygaszania.

Jak się wygasza po IP?
                Bo wiesz, po nicku to taka trochę syzyfowa praca.

> Twoj watek tez jest swojego rodzaju "smieciem w lesie", ja tak to odczuwam. Czy mam leci
                > ec ze skarga na Ciebie do adminow?

A ktoś Ci broni?

> To jest wspolne forum, dla wszystkich, mniej lub bardziej swirnietych.

Jeśli forum jest dla wszystkich, to po licho nam regulamin, netykieta? Zróbmy tu ogólne bagno bez reguł i wtedy będzie naprawdę wesolutko.

> Jesli zaczniemy wykluczac nicki wg swojego widzimisie, kto zostanie?

Ależ nie wg widzimisię, tylko wg ustalonych zasad.

> To na razie tyle. Mam jeszcze pare innych argumentow, ale moze te wystarcza. smile

Daj je od razu, bo mnie dotychczasowe nijak nie przekonały.
                • laquinta Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:08
                  Przeczytaj co napisala nizej Nanga i moja odpowiedz. Przyznanie sie do "winy" o niczym nie swiadczy. Nalezaloby zbadac dlaczego ktos przyznal sie do "winy". smile
                  • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:21
                    laquinta napisał(a):

> Nalezaloby zbadac dlaczego ktos przyznal sie do "winy". : )

Powodzenia, bo mnie to nie interesuje smile I jak sądzę większość tych dziewczyn zrobionych w balona także.
                    Tylko jak już zbadasz i się dowiesz, a nie daj Boże zmienisz punkt widzenia, to nie pisz później, że też tylko sobie tutaj trollowałaś wink
                • yenna_m Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 15.03.13, 00:30
                  opcja wygaś naprawdę się przyda
                  wiem, bo korzystam wink
            • nangaparbat3 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 11:49
              My nanga bronimy, bo:
              z zasady jesteśmy przeciw usuwaniu
              uważamy wszystkie nicki za swego rodzaju kreacje i nie bierzemy wszystkiego do siebie
              nie mamy wcale pewności, o co w tej sytuacji chodzi

Nadto: czytajac watek Alinki po raz kolejny mogłam obserwować cheć pomagania polączoną z nieliczeniem sie z osobą, ktorej pomagamy. Alinka okazala sie niegotowa na przyjecie sensownych skadinąd rad - i zostala za to ukarana. ZANIM przyznala sie do trollowania.
              • laquinta Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 11:59
                nangaparbat3 napisała:

Alinka okazala sie niegoto
                > wa na przyjecie sensownych skadinąd rad - i zostala za to ukarana ZANIM przyzn
                > ala sie do trollowania.

Nie znam tych watkow, ale potrafie sobie wyobrazic "przyznanie sie do trollowania", kiedy cisnienie w watku zaczna podnosic sie do niebezpiecznych rozmiarow.
                • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:16
                  > Nie znam tych watkow,

To może warto, byś je poznała, zanim się wypowiesz.

> ale potrafie sobie wyobrazic "przyznanie sie do trollowan
                  > ia", kiedy cisnienie w watku zaczna podnosic sie do niebezpiecznych rozmiarow.

Tak, zdecydowanie powinnaś je poznać, bo żadnego ciśnienia tam nie było. Było za to mnóstwo serdeczności, ciepła i wyciągniętych rąk. Do czasu oczywiście.
                  Ja wczoraj byłam mniej więcej tak jak Ty dość sceptycznie nastawiona do sytuacji, bo jej nie znałam, a z przekazów jawił mi się raczej obraz urażonych panienek, które dały się zrobić w jajo. Obraz ten diametralnie mi się zmienił, gdy wątek przeczytałam od deski do deski i jestem po prostu obrzydzona takim postępowaniem, jakie zaprezentowała Alinka Coś Tam.
                  • nangaparbat3 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:26
                    Oprocz serdeczności było na przyklad to:

nie cierpie pijawek
                    Autor: foringee 12.03.13, 13:33
                    alkoholik albo wybiera picie i wymówki dlaczego nie może się leczyć - albo wybiera leczenie i abstynencję
                    współuzależniona albo wybiera wymówki dlaczego nic nie może zmienić - albo wybiera terapię

każdy ma wolną wolę.
                    jak baba umie tylko jęczeć i narzekać jak to ona cierpi przez złego męża pijaka a na wszelkie konkretne rady wyszukuje argumenty dlaczego nie potrzebuje sama nic zmieniać - to szkoda na nią tracić czasu bo to patologia taka sama jak jej maż.
                    • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:35
                      A co w tym było złego, bo nijak nie pojmuję?
                    • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:07
                      > jak baba umie tylko jęczeć i narzekać jak to ona cierpi przez złego męża pijaka
                      > a na wszelkie konkretne rady wyszukuje argumenty dlaczego nie potrzebuje sama
                      > nic zmieniać - to szkoda na nią tracić czasu bo to patologia taka sama jak jej
                      > maż.

Ależ to czysta prawda, a że szczera i prosto z mostu?
                      • nangaparbat3 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:51
                        Jasne. I na pewno powodowana szczerą checią pomocy.
                        Dla mnie to czyste chamstwo i wyżywanie się.
                        ktoś kto naprawde chce pomoc, zastanawia się nad tym co mowi, nawet jesli wyobraza sobie, że mowi prawdę. I zastanawia się, do kogo mowi i w jakiej ten ktos jest sytuacji. Nawet ktos - byc może - fikcyjny.
                        • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 14:04
                          nangaparbat3 napisała:

> Jasne. I na pewno powodowana szczerą checią pomocy.

Pomoc była. Wcześniej. Została wyśmiana i wyszydzona.

> Dla mnie to czyste chamstwo i wyżywanie się.

A dla mnie zwykła reakcja na ugryzienie wyciągniętej z pomocą dłoni.

> ktoś kto naprawde chce pomoc, zastanawia się nad tym co mowi, nawet jesli wyobr
                          > aza sobie, że mowi prawdę. I zastanawia się, do kogo mowi i w jakiej ten ktos j
                          > est sytuacji. Nawet ktos - byc może - fikcyjny.

Pozwolę to sobie zapamiętać Nanga smile
              • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:12
                > Alinka okazala sie niegotowa na przyjecie sensownych skadinąd rad - i zostala za to
                > ukarana.

Nanga, z całym szacunkiem o jakim Ty ukaraniu piszesz?

• nangaparbat3 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:34
                  Tam wyżej wkleilam.
                  I mnie niewiele obchodzi, czy to bylo do realnej osoby czy do fikcyjnej, w necie nigdy nie ma pewności - mysle jednak, ze takich rzeczy sie nie robi, i koniec.

Oczywiscie nie dziwie sie awanturze, jaką dziewczyny urzadzily alince po przyznaniu sie do trollowania - należalo jej sie. Natomiast wyrzucanie z forum to insza inszość.
                  • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:38
                    > Tam wyżej wkleilam.
                    > I mnie niewiele obchodzi, czy to bylo do realnej osoby czy do fikcyjnej, w neci
                    > e nigdy nie ma pewności - mysle jednak, ze takich rzeczy sie nie robi, i koniec

To znaczy-jakich? Zwrócono jej uwagę, że nie reaguje na rady, których jej udzielają. A rady były sensowne. Ta też jest sensowna. Widać było przecież, ze pani zaczyna sobie leciec w kulki. dostala argumenty, więc albo je zbija, albo je przyjmuje. tertium non datur. Na tym polega rozumna rozmowa.
                  • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:14
                    > I mnie niewiele obchodzi, czy to bylo do realnej osoby czy do fikcyjnej, w neci
                    > e nigdy nie ma pewności - mysle jednak, ze takich rzeczy sie nie robi,

A Ty się wczoraj urodziłaś? smile
                    Co wątek, to są przysrywanki i nabijanki, ale wszystko to jednak w ramach jakiejś minimalnej przyzwoitości, bo jak się przekroczy granice, to i tak się leci do kosza.
                    A tutaj nagle biedna pokrzywdzona Alinka, tak się do niej baby przywaliły, że się musiała trollingiem zacząć bronić.
                    Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ona nadal kpi sobie w żywe oczy, a Wy mimo to usilnie próbujecie szukać dla niej usprawiedliwienia wink
                    • laquinta Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:35
                      aquarianna napisała:

> Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ona nadal kpi sobie w żywe oczy, a
                      > Wy mimo to usilnie próbujecie szukać dla niej usprawiedliwienia wink

Jesli mozna usprawiedliwic, to dlaczego nie usprawiedliwic? Zawsze to lepsze niz potepienie.
                      • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:37
                        Szczerze? Czytam, czytam, i czuję się coraz bardziej zażenowana tym wątkiem
                        Może pora go już zakończyć, bo jakaś farsa z tego wychodzi.
                        Nic poza tym.
                        • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:38
                          Ja się z niego umywam.
                          Bo sensu pisania w takim czyms nie widzę.
                          • amonette Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 14:11
                            No co ty?
                        • nangaparbat3 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:56
                          OK
                      • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:48
                        > Jesli mozna usprawiedliwic, to dlaczego nie usprawiedliwic? Zawsze to lepsze ni
                        > z potepienie.

Wiesz co? Odpadam z tej rozmowy, bo absurd też ma swoje granice.
                        • amonette Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 14:08
                          big_grin

Jednak wolę zupełnie inny poziom kompatybilności z rzeczywistością, nawet jako prostą rozrywkę do kawy A zwłaszcza jako taką - wolę zwyczajnie porozmawiać a nie zastanawiać się, czy przypadkiem nie gadam z jakimś płodem czyjejś nudy. To bez sensu, przynajmniej dla mnie.

Powiem tak - dla mnie argumenty dotyczące wyjątkowej wartości produkowanych przez trolle fikcji czy wyższości niepotępiania nad potępianiem to jakiś zupełny odpał.

Mnie interesuje zdanie moderatorek - czy takie zachowania (zabawa emocjami z premedytacją) będą tolerowane, czy też nie. Ja uważam to za poniżej dopuszczalnego poziomu - zwykłej kultury.
                          A że niektóre osoby tutaj są dużo bardziej pokręcone niż sądziłam - tak, to jest ciekawe.
                          • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 14:17
                            Dla mnie też. Zniesmaczona jestem. I też oczekuję konkretnej odpowiedzi moderacji. Jest troll, który się sam podał na talerzu (liczne watki pod licznymi nickami)- jak dla mnie wystarczy do bana na IP.
                            • zona_mi Odpowiedź administracji 14.03.13, 14:50
                              alina_ala-0 w watku o mężu alkoholiku przyznała, że trolluje.
                              Reszta emam po pierwsze w to uwierzyła, po drugie zażądała blokady użytkowniczki.

alina_ala-0 nie złamała regulaminu - nie rozmawiała pod różnymi nickami w jednym wątku, nie złamała prawa, a za to, że ktoś jest w ocenie innych wredny czy podły, czy pisze nieprawdę - nie blokujemy.
                              Gdyby tak było, znakomita część emam nie miałaby tu wstępu.
                              • amonette Re: Odpowiedź administracji 14.03.13, 15:14
                                Rozumiem.
                              • laquinta Re: Odpowiedź administracji 14.03.13, 15:54
                                zona_mi napisała:

> alina_ala-0 nie złamała regulaminu

Sluszna decyzja. smile
                              • mdro Re: Odpowiedź administracji 14.03.13, 16:32
                                Uprzejmie proszę "Administrację" o pokazanie, w którym miejscu regulaminu znajduje się zakaz rozmawiania pod różnymi nickami w jednym wątku (przynajmniej jeszcze wczoraj takiego nie było).

A poza tym we wszystkich miejscach w necie, w których zdarzyło mi się być aktywną (od forum o CCG dla dzieciaków) za coś takiego byłby ban na długo. Wniosek mam smutny - "Administracji" nie zależy na społeczności forum ani na jego poziomie. "Administracja" być może nawet chętnie widzi trolling, bo sianie fermentu wg nich to większy ruch. Ciekawe tylko, czy zdaje sobie sprawę z tego, że każdy świeży nick szukający tu pomocy/wsparcia długo będzie potraktowany z buta...

Bardzo też dziękuję "Administracji" za określenie "znakomitej części" forumek osobami wrednymi, podłymi bądź też mijającymi się z prawdą.
                                • zona_mi Re: Odpowiedź administracji 14.03.13, 16:50
                                  Administracja nie ocenia emam - mowa tu ocenianiu się użytkowniczek nawzajem, szczególnie w wątkach nacechowanych dużymi emocjami.
                                  • amonette Re: Odpowiedź administracji 14.03.13, 17:03
                                    Tu nie chodzi o ocenę ludzi tylko ich zachowań. Co jak najbardziej leży w obowiązkach admina. A klimat miejsca zależy w bardzo dużym stopniu od tego, jakie priorytety i jaja ma admin. Albo z czego jest rozliczany wink.

Ale wygląda na to, że adminowi zależy na emocjach, jakiejkolwiek jakości, nie na pilnowaniu pewnego poziomu miejsca. Ma być magiel na bagienku - to i będzie wink.
                                    • zona_mi Re: Odpowiedź administracji 14.03.13, 17:20
                                      Admin ma zupełnie inne zadania niż podgrzewanie emocji na forum, do jego obowiązków nie należy także ocena użytkowników czy ocena ich zachowań wykraczającą poza nie/stosowanie się do regulaminu.

Gdyby chcieć blokować wszystkie "kolejne" nicki emam, też byłby problem, bo nierzadko mają ich po kilka/kilkanaście, regulamin tego nie zabrania, nie o wszystkim chcą pisać pod jednym loginem i podniosłaby się wrzawa o cenzurę.
                                      Niektórzy mają zmienne IP i to też jest powód, dla którego nie wszystkich można zablokować.
                                      Tu jeszcze raz mogę tylko przypomnieć zasadę o niekarmieniu trolli, jeśli się takie ujawnią/zostaną zdekodowane i tyle.

Dziękuję, że zwróciłaś uwagę na brak informacji w Netykiecie o nieużywaniu kilku nicków w jednym wątku - będzie to uzupełnione w najbliższym czasie, a tymczasem proszę przyjąć wypowiedzi moderatorów na ten temat jako wiążące.
                                      • amonette Re: Odpowiedź administracji 14.03.13, 17:31
                                        W tym wątku zalinkowałam punkt regulaminu złamany przez tego trolla. Także kwestia chęci - niczego więcej.
                                        Deklaracja z Waszej strony jest dla mnie jasna - nie uważacie tego rodzaju zabaw za naganne i dopuszczacie je tutaj rozwijając im czerwony dywan. Przyznam, że nie wierzę, że z wrodzonej delikatności i chęci ochrony delikatnej psyche trolli przed ocenianiem i wartościowaniem, a siebie przed posądzeniami o cenzorskie zapędy wink. W ten sposób narażacie uczestników forum na kąpiel w pomyjach i chore zabawy pomyleńców. No, ale za to nikt nie napisze D.U.P.A. bo to brzydko wink.
                                        Ja uważam taką politykę za strzał w kolano, ale to JA uważam.
                                      • claudel6 Re: Odpowiedź administracji 15.03.13, 00:04
                                        ale skąd mamy wiedzeć, że to jest troll jak zmienia nicki???!
                                        • zona_mi Re: Odpowiedź administracji 15.03.13, 11:28
                                          Sugerowałabym próbę zdystansowania się do forum jako takiego i ostrożność, przy założeniu, że gorący i trudny temat może być prawdziwy, ale może też być wkręcaniem.

Bo mam wrażenie, że prawdziwym kłopotem nie było nawet to, że dziewczyna oszukiwała, tylko że niektóre osoby podeszły do tego bardzo emocjonalnie, co je trochę nerwów kosztowało.
                                          Przy spokojnym podejściu do tematu, który nie dotyka nas do żywego, chyba łatwiej znieść fakt, że ktoś nas oszukał, niż jeśli zaangażujemy się w to emocjonalnie.

• amon-ette Słowiańska dusza ;-) 15.03.13, 13:04
                                            Kwintescencja: nie rozwiązuj problemu, olej go, odwróć głowę i idź na spacer smile. Wyluzuj.

Nie łatamy dziury w jezdni, stawiamy 30-tkę. To nie dziura jest problemem, tylko kierowcy za szybko jeżdżą. Urwą koło - mandacik. Dziura nasza jest i nie chcemy jej skrzywdzić.
                                            Pan wójt nie może rozwiązać tematu śmieci w lesie? Sugeruje chodzenie inną trasą i pracę u podstaw. No bo jak ludzi karać, kto ma to robić, trzeba się ruszyć i jeszcze ktoś nakrzyczy...
                                            Pijani drą ryja na ławce i śmiecą? To nie oni są problemem, tylko ci którym to przeszkadza. Durni emeryci, niech idą do kościółka i spać.
                                            Że brudno? No tak to już u nas jest. Wyluzujcie.
                                            Kradną? Uważajcie.
                                            Że troll? Słucham, admin ma się za niego zabrać? Cóż za niedorzeczne wymagania... Idź na spacer, nabierz dystansu, przecież tak to wygląda, po co coś poprawiać. Przecież nie można trolla urazić, on taki biedny i też chce się z nami bawić.

A więc idę.
                                            Tak - mam w nosie bylejakość, w kwestii rozrywek też. I powiem, że póki co dużo lepiej mi z tym niż innym z luzem, bardzo często tchórzem podszytym.
                                            To ja autorka wątku, poprzedni nick już jest na spacerze, żeby nie było, że mam pięć big_grin.
                                            • zona_mi Re: Słowiańska dusza ;-) 15.03.13, 13:10
                                              > żeby nie było, że mam pięć big_grin

Pięć? big_grin

> A więc idę.

A więc idź.
                                              • amon-ette Re: Słowiańska dusza ;-) 15.03.13, 13:17
                                                Uff, ulżyło, co? Problem się rozwiąże - zniknie maruda. A temat który sygnalizowała zabierze ze sobą na ten spacer wink Można spać dalej.
                                                • zona_mi Re: Słowiańska dusza ;-) 15.03.13, 13:26
                                                  Amonette, Amon-ette itd. - jak zaczniemy usuwać kolejne nicki tych samych użytkowników, to jedna pierwszych się o tym dowiesz.
                                                  A teraz idź już na ten spacer, bo widzę, że nie dajesz rady.
                                                  EOT
                                                  • amon-ette Re: Słowiańska dusza ;-) 15.03.13, 13:31
                                                    Raczej ty nie dajesz rady robić tego, co powinnaś - stąd małe nieporozumienie i cała dyskusja.
                                                    Przynajmniej w klasycznym rozumieniu admińskich obowiązków.
                                            • nangaparbat3 Re: Słowiańska dusza ;-) 15.03.13, 22:38
                                              Nie zgadzam się - na forach takich jak to wszyscy wystepujemy w maskach, kazdy odsłania tyle ile zechce, w każdej chwili może zabrac swoje zabawki i wyjść. Dystans to warunek istnienia tutaj.
                                • amonette Re: Odpowiedź administracji 14.03.13, 16:52
                                  Niech będzie bagienko, ale ruchliwe. Można i tak się bawić, od czasu do czasu tylko smród poleci, ale od tego jeszcze nikt nie umarł.
                                  Jak teściowe uważają, tak sobie domek urządzą.
                                • aquarianna Re: Odpowiedź administracji 14.03.13, 17:33
                                  > Ciekawe tylko, czy zdaje sobie sprawę z tego, że każdy
                                  > świeży nick szukający tu pomocy/wsparcia długo będzie potraktowany z buta...

Co w rezultacie może nawet skutkować wymarciem forum. Nie pierwszy to przypadek, gdy forum czy inne miejsce dyskusji najpierw zamieniało się w bagienko, bo admini nie mogli nic z tym zrobić, a potem po prostu pustoszało, bo ludzie szukali sensowniejszych miejsc na rozmowy.
                • imasumak No ale tak było 14.03.13, 12:46
                  Dziewczyny się rozzłościły na Alinkę, bo nie chciała przyjąć ich rad i zaczęły sobie pozwalać. PRZED przyznaniem się do trollowania.
                  • nabakier Re: No ale tak było 14.03.13, 12:59
                    No ale chwila, jak w rozmowie ktoś udziela Ci rad, o które prosisz, to chyba powinnaś się do nich ustosunkować, a nie tak po prostu-je zlewać. To jest arogancja. albo podziękować za rozmowę. Inaczej to jest jakiś ściek emocjonalny czy już nie wiem jaki, a nie-rozmowa.
                    To po co w ogóle zaczynała (pomijając trolling)? Tu leży problem.
                  • aquarianna Re: No ale tak było 14.03.13, 13:09
                    imasumak napisała:

> Dziewczyny się rozzłościły na Alinkę, bo nie chciała przyjąć ich rad i zaczęły
                    > sobie pozwalać.

Ale na co sobie konkretnie zaczeły pozwalać?
                  • antyideal Re: No ale tak było 14.03.13, 13:25
                    Daj spokoj Ima, to nie pierwsza taka zabawa Alinki (vel Katus vel...)
                    forum.gazeta.pl/forum/w,20823,136436102,136661875,Re_Nie_wiem_co_mam_teraz_zrobic.html

• imasumak Ale się rzuciłyście :) - Ja nie bronię obywatelki 14.03.13, 16:59
                      wręcz przeciwnie, w jej wątku napisałam dokładnie to, co o nie myślę. Jednak prawdą jest to, co pisała Nanga, mały linczyk był już wcześniej wink
                      • antyideal Re: Ale się rzuciłyście :) - Ja nie bronię obywat 14.03.13, 17:23
                        Nawet jesli to mały malutki, a jak na zwyczaje ematkowe to juz w ogole tyci-tyci wink
                        I nie do konca zgadzam sie, ze byl to lincz, raczej lekkie poirytowanie negowaniem
                        racjonalnych argumentow przez zone alkoholika, ktora szuka na forum pomocy,
                        a jednoczesnie ją odrzuca. Dziewczyny naprawde chcialy pomóc...a troll umiejetnie
                        sterowal emocjami i podkrecał napiecie.
                        A obrona prowadzona jest przez Nange pod haslem "no i po co irytowałyscie Alinkę,
                        teraz macie "big_grin
              • yenna_m Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 15.03.13, 00:32
                nangaparbat3 napisała:
                > Nadto: czytajac watek Alinki po raz kolejny mogłam obserwować cheć pomagania po
                > lączoną z nieliczeniem sie z osobą, ktorej pomagamy. Alinka okazala sie niegoto
                > wa na przyjecie sensownych skadinąd rad - i zostala za to ukarana. ZANIM przyzn
                > ala sie do trollowania.

ano dokładnie
                nawet, jesli dziewczyna jest wspoluzalezniona i nie umie wyjsc z ukladu, to chyba nie zasluguje na takie potraktowanie (nawet, jesli to tylko ściema)
          • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 08:34
            nangaparbat3 napisała:

> Przesadzasz z tym draństwem. Przejrzalam wątek "szczena..." i widzialam tam wyp
            > owiedzi tak agresywne i poniżajace wobec Autorki wątku

Zanim się przyznała do trollingu? Jestem świeżo po lekturze wątku i owszem, wypowiedzi były nieprzyjemne, ale dopiero wtedy, gdy wyszło na jaw, że laska robi sobie jaja w żywe oczy i jeszcze ma z tego radochę. Trudno się dziwić, że inne dziewczyny zareagowały wówczas tak, a nie inaczej.

> Dla mnie jedno pewne - ze nie jest jej wesoło.

Taaa, problem (jakiś) dziewczyna ma na 100%, ale czy to w takiej sytuacji powinno kogoś obchodzić? Zwłaszcza, że skruchy toto żadnej nie wykazało.
            • nangaparbat3 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 11:51
              Nieprawda - napadnieto na nia zanim przyznala się do trollowania, zgodnie zresztą z forową tradycją dowalania tym, ktorzy nie chcą/nie potrafią/nie mogą zastosowac sie do naszych zbawiennych rad.
              • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:11
                nangaparbat3 napisała:

> Nieprawda - napadnieto na nia zanim przyznala się do trollowania

To poproszę o cytat/link, bo naprawdę sobie tego nie przypominam.
                Na mnie też się napada w wielu wątkach, a mimo to nie robię z tego powodu kretynów z ludzi.

> tą z forową tradycją dowalania tym, ktorzy nie chcą/nie potrafią/nie mogą zasto
                > sowac sie do naszych zbawiennych rad.

Przecież nie chodziło o to, że ona nie chce się zastosować do rad, tylko, że nagle jej reakcja na te rady zaczęła być do tego stopnia dziwna i kuriozalna, że parę osób już wówczas zwietrzyło, że laska mąci. No trudno, by w takiej sytuacji ktoś miał się sam na własne życzenie dalej podkładać i jeszcze ją po główce głaskać.
                • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:07
                  Powiem wprost: nie otrzymasz od Nangi odpowiedzi an to pytanie, bo Nanga sama nie uznaje a stosowne w rozmowie odnosić się do argumentów. Stąd wyrozumiałość dla kogoś, komu wcale nie zależy na rozwiązywaniu problemu.
                  "Nie jest gotowa na przyjecie rad"- a to ona dziecko? To niech napisze: nie jestem gotowa rozwiazywać problemu, nie chcę go rozwiązać. Nie-winni są ci, którzy udzielają rad.
                  Nie było żadnego ciśnienia pod kierunkiem Aliny. Nanga teraz zwyczajnie koloryzuje, by dopasować do swojej tezy..
                  • alexa0000 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 14:09
                    A ja uważam, że Nanga ma tu rację. I że nie koloryzuje.

Pisanie komuś , że to, że się waha, że nie wie co zrobić,że zakłamuje rzeczywistość oznacza że jest patologią taka samą jak maż w niczym tej osobie nie pomaga. W niczym. Służy jedynie do wyrzucenia frustracji pod tytułem: " to ja sobie żyły wypruwam i ci to dobrze radze,a ty śmiesz nie wykonać natychmiast tego,co jest ci radzone i kwestionujesz to, co ci mówimy". Oprócz tego wbija współuzależnionego w poczucie winy i poczucie bycia jeszcze bardziej beznadziejnym, niż się czuje.
                    To, że trollica zachowała się tak, jak zachowała, to już inna sprawa. Teksty atakujące zaczęły się zanim okazała się trollem.

• aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 14:37
                      > Pisanie komuś , że to, że się waha, że nie wie co zrobić,że zakłamuje rzeczywis
                      > tość oznacza że jest patologią taka samą jak maż w niczym tej osobie nie pomaga
                      > . W niczym. Służy jedynie do wyrzucenia frustracji pod tytułem: " to ja sobie ż
                      > yły wypruwam i ci to dobrze radze,a ty śmiesz nie wykonać natychmiast tego,co j
                      > est ci radzone i kwestionujesz to, co ci mówimy". Oprócz tego wbija współuzależ
                      > nionego w poczucie winy i poczucie bycia jeszcze bardziej beznadziejnym, niż si
                      > ę czuje.

No ale co teraz w związku z tym, bo nie to jest tematem tej rozmowy.
                      Takie akcje są praktycznie w każdym wątku - na tym też polega "urok" dyskusji i jakoś nikt do tej pory z tego powodu nie zgłaszał obiekcji.

> To, że trollica zachowała się tak, jak zachowała, to już inna sprawa.

Nie inna, to jest główna sprawa, a Nanga nie wiedzieć z jakiego powodu usiłuje ją zepchnąć na tor boczny wyciągając argumenty od czapy jak to się połowa forum zaczęła pastwić nad biedną Aliną. To się już zaczyna robić groteskowe.
                      • alexa0000 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 14:51
                        Jak to nie jest, jak jest? Nie głównym, ale pobocznym na pewno.

> Nie inna, to jest główna sprawa, a Nanga nie wiedzieć z jakiego powodu u
                        > siłuje ją zepchnąć na tor boczny wyciągając argumenty od czapy jak to się połow
                        > a forum zaczęła pastwić nad biedną Aliną. To się już zaczyna robić groteskowe.
                        Myślisz, że chce zepchnąć na boczny tor? ja tego tak nie odbieram. Po prostu zwraca uwagę na pewne aspekty:

Cytaty z Nangi:
                        Nadto: czytajac watek Alinki po raz kolejny mogłam obserwować cheć pomagania polączoną z nieliczeniem sie z osobą, ktorej pomagamy. Alinka okazala sie niegotowa na przyjecie sensownych skadinąd rad - i zostala za to ukarana. ZANIM przyznala sie do trollowania.

Nieprawda - napadnieto na nia zanim przyznala się do trollowania, zgodnie zresztą z forową tradycją dowalania tym, ktorzy nie chcą/nie potrafią/nie mogą zastosowac sie do naszych zbawiennych rad.

Ja się z tym absolutnie zgadzam.
                        • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 15:03
                          To pokaż konkretnie GDZIE ją napadnięto.
                          • alexa0000 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 15:07
                            Nanga już wcześniej cytowała.
                            • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 15:39
                              alexa0000 napisała:

> Nanga już wcześniej cytowała.

Już abstrahując od całości - ten jeden cytat to jest hurtowe napadnięcie dziewczyn na biedną Alinkę?
                              • alexa0000 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 15:51
                                Nie przypominam sobie, abym pisała o hurcie. Nabakier zapytała o to ,co złego jest w tamtym napastliwym poście, więc odpowiedziałam.
                                • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 17:40
                                  alexa0000 napisała:

> Nie przypominam sobie, abym pisała o hurcie.

Nanga pisała. Może nie o hurcie, ale w liczbie mnogiej "Przejrzalam wątek "szczena..." i widzialam tam wypowiedzi tak agresywne i poniżajace wobec Autorki wątku, ze przykro mi bylo je czytać"
                                  A potem okazuje się, że to tylko jeden post.
                                  • alexa0000 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 17:44
                                    Dobra. Nie czytałam bardzo dokładnie tego, co napisała Nanga. Odniosła się w każdym razie do tego, że nieprzyjęcie rad poskutkowało napastliwym postem, do czego z kolei odniosła się ze zdziwieniem Nabakier. A ja odniosłam się z kolei do tejże wypowiedzi. Tylko o to mi chodziło, o ten właśnie aspekt i do tego się odnoszę.
                                    • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 19:31
                                      No nie do końca, bo ja odniosłam bezpośrednio do tego, co przytoczyła Nanga i na to już nie ma odpowiedzi. Moje zdziwienie było uzasadnione. Pomijanie tego uzasadnienia za bardzo sensowne nie jest.
                            • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 19:27
                              > Nanga już wcześniej cytowała.

A ja na to odpowiedziałam...i nie dostałam odpowiedzi. Taka to jest własnie rozmowa. odniesiesz się do moich argumentów, czy też nie?
                              Powtórzę: w tym, co Nanga zacytowała, nie było nic przykrego, złego, niekonkretnego itd. Przeciwnie- był opis reakcji Aliny. Opis rzetelny.
                        • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 15:38
                          > Po prostu zwraca uwagę na pewne aspekty:

Które niczego do tej sprawy nie wnoszą.
                          Ulitujmy się nad oszustem, bo ktoś mu wcześniej powiedział, że jest idiotą? No błagam.
                          • alexa0000 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 15:45
                            > Ulitujmy się nad oszustem, bo ktoś mu wcześniej powiedział, że jest idiotą? No
                            > błagam.
                            Jeśli wczesniej nie wyraziłam się jasno, przepraszam.

Nie mówię o ulitowaniu, nie w tym rzecz. Mnie chodzi właśnie o nazwanie idiotą i tylko o to.
                            • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 17:41
                              > Nie mówię o ulitowaniu, nie w tym rzecz. Mnie chodzi właśnie o nazwanie idiotą
                              > i tylko o to.

Ale jakie to ma znaczenie, że oszust został wcześniej nazwany tak, a nie inaczej, bo powiem szczerze, że kompletnie tego nie rozumiem.
                              • alexa0000 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 17:47
                                Ma. Mnie nie podoba się to, że za to,że nie jest się gotowym do podjęcia nagłych, drastycznych kroków w danym momencie jest się nazwanym idiotą dlatego, że do podjęcia tychże kroków nie jest gotowy.
                                • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 19:29
                                  Do niegotowości też się trzeba przyznać. Tego wymaga uczciwość, także- w rozmowie. i do tego normalny przeciętny człowiek powinien być zdolny. To jest elementarz.
                                  • alexa0000 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 20:14
                                    > Do niegotowości też się trzeba przyznać.

Nie trzeba. Istotą uzależnienia i współuzależnienia bywa właśnie to, że następują próby zakłamywania rzeczywistości, zaprzeczanie itp. Wiem, co mówię, nazwanie kogoś patologią w takim momencie nie pomaga. Dla każdego nadchodzi ( lub nie nadchodzi) jego czas.
                                    • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 20:27
                                      Forum nie jest miejscem terapii, bo rozmowa musiałaby trwać miesiącami. Ale nawet wtedy rozumny człowiek odnosi się do argumentów w sposób przyzwoity, nie- zlewając je lub odbijając. Albo chce pracować, albo nie. Albo chce w sposób otwarty rozmawiać, albo nie. Jak ktoś w rozmowie szuka wyłącznie potwierdzenia swojego twardego oporu, to sorry, do piaskownicy.
                                      • alexa0000 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 20:39
                                        Nie bez kozery terapeuci mówią, żeby na początku walki z współuzależnieniem nie wdawać się w dyskusje z osobami, które prezentują takie poglądy, jak Twoje w tej materii. Taka dyskusje po prostu nie uda się i nie ma sensu. Bez urazy, ale z mojej strony EOT.
                                        • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 21:56
                                          Ja wiem, że nie ma sensu przytakiwać osobie tkwiącej w zaprzeczaniu. Dokładnie to.
                                • sandrad2 To tak jak z mordercą z wyspy Utoya 14.03.13, 20:02
                                  w Szwecji.
                                  Wiadomo, że zabił z zimną krwią wiele osób dzieci, zabija by dalej gdyby miał możliwość. Ale w sądzie na rozprawie należy mu uścisnąć dłoń bo jeszcze mu nic nie udowodniono, odnosić się miło i grzecznie i wcale nie mieć chęci powieszenia go za jaja bo to takie "niecywilizowane".
                                  Dawniej za kradzież ucinano rękę, teraz jak ukradną ci 999zł to to wcale nie będzie przestępstwo.
                                  Czy należy piętnować i potępiać niegodziwość. I kto określa, co jest niegodziwością a co nie? Kto wyznacza standardy - może to już nie niegodziwość a norma? Wokoło ludzie wyłudzają zasiłki, pracodawcy zatrudniają na czarno, ematki załatwiają sobie lewe zwolnienia, państwo doi obywateli bez żenady coraz głupszymi podatkami, komornik złą decyzją niszczy komuś życie i nic go za to nie spotyka, elity u żłoba wypłacają sobie gigantyczne premie, żonaci bzykają panny nie wspominając o swoich żonach i dzieciach, mężatki puszczają się po cichu z mężami koleżanek, itd.
                                  Autorka tamtego tematu sama się skompromitowała, i choć chce "winą" za swoje oszustwo obarczyć "te głupie naiwne co się na pomoc rzuciły" , to jej radośc jest pusta i samo dziewczę nie wie że zniszczy samą sibie, bo wygranymi moralnie są każdorazowo ci, którzy zachowali się uczciwie. Może biedniejsi są bo zasiłków nie wyłudzili, mniej pobzykali w życiu bo nie okłamywali partnerek/ow, itd - ale spokój czystego sumienia i godność to coś ponad.

• ekruda Re: To tak jak z mordercą z wyspy Utoya 15.03.13, 08:22
                                    Utoya znajduje się w Norwegii.
                                    Porównywanie trolla, nawet najpaskudniejszego, do Breivika to jednak przesada, nie sądzisz?
                                • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 20:45
                                  alexa0000 napisała:

> Ma. Mnie nie podoba się to, że za to,że nie jest się gotowym do podjęcia nagłyc
                                  > h, drastycznych kroków w danym momencie jest się nazwanym idiotą dlatego, że do
                                  > podjęcia tychże kroków nie jest gotowy.

Generalnie masz rację, ale my nie rozmawiamy teraz tutaj o biednej Alinie, wyrzuconej z domu przez męża alkoholika, na którą rzekomo rzuciło się stado harpii, tylko o wrednej Alinie, oszustce i trollicy, która zrobiła sobie wredne jaja z forumek.
                                  Więc kwestia tego, jak Alina była potraktowana zanim przyznała się do tego, co robi, nie ma w tym momencie kompletnie żadnego znaczenia. Ani nie jest usprawiedliwienim dla czynu Aliny, ani nie jest żadną okolicznością łagodzącą, ani przyczynkiem do tego, że zachowała się tak, a nie inaczej. Z tego powodu rozkminianie tego przez Nangę uważam za rozmydlanie problemu.
                                  • alexa0000 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 20:56
                                    No widzisz, a ja rozpatruję to w zupełnym oderwaniu od późniejszego coming-outu, zaznaczam, że ja również odsłoniłam się i bardzo nie podoba mi się to, co zrobiła, nie mniej jednak mnie ruszyło to, co napisano pod jej adresem wcześniej. O sam mechanizm pt. "nie słuchasz, my ci dobrze radzimy, a ty swoje, patologio". Oczywiście dlatego, ze dotyczy to mnie, tzn do niedawna byłam z frakcji pt : "nie ma ofiar itp", ale że mi się trochę odmieniło ostatnio, podchodzę już trochę inaczej.
                                    • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 21:36
                                      alexa0000 napisała:

> No widzisz, a ja rozpatruję to w zupełnym oderwaniu od późniejszego coming-outu

Czyli po prostu jako temat równoległy, zupełnie nie powiązany z tematem bieżącego wątku, tak?
                                      OK, niech i tak będzie, ale na tej zasadzie możemy równie dobrze wrzucić tutaj jakąkolwiek kwestię nie mającą punktów stycznych z trollingiem Aliny i też sobie na ten temat podyskutować.
                                      Tylko po co? smile
                                      • alexa0000 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 21:44
                                        Został poruszony po drodze więc się wypowiedziałam, bo uznałam że temat jest dość istotny. Na tym forum jest to zjawisko normalnie, że wątek ewoluuje w różnych kierunkach -taka uroda dyskusji, że zdarzają się dygresje.
                                        • nabakier Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 21:57
                                          Tyle, że się mylisz.
              • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:15
                Przyznałam się do trolowania, bo.... trollowałam.
                A i owszem, durne komentarzyki swoją droga ciśnienie mi podniosły, głównie dlatego, że wiedziałam, że nie znajdę żadnych al anonów, nie pójdę na żadną terapię dla współuzależnionych, bo.. mnie problem po prostu nie dotyczy.
                Chciałam też przerwać dalsze doradzanie, tudzież kopanie, bo wiedziałam, że z czasem i tak na jaw wyjdzie, że to wszystko brednie, a nie prawda.
                Z tego co nawet ja, autorka tamtych wątków, zauważyłam, to wiem, że było kilka nieścisłości pomiędzy jednym wątkiem, a drugim.
                • laquinta Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:18
                  alina_ala-0 napisał(a):

> Przyznałam się do trolowania, bo.... trollowałam.

A dlaczego trollowalas?
                  • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:19
                    > A dlaczego trollowalas?

Laquinta, po prostu przeczytaj tamten wątek.
                  • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:19
                    Dla jaj.
                    Żeby ludzi podpuścić.
                    Żeby zobaczyć, czy dadzą się złapać na przynętę.
                    Czy przylecą z radami, a jeżeli tak, to z jakimi.
                    Czy dokopią, a jeżeli tak, to w jaki sposób.
                    Ot, cała filozofia
                    • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:23
                      I dla mnie to tylko głupie forum
                      Tutaj żadnego wątku nie można traktować poważnie, bo nie wiadomo, czy to też nie czyjś wymysł.
                      Ludzie w tamtym wątki pisali, co sami przechodzą, co to znaczy żyć z uzależnionym - otwartośc, jak w prywatnym, sprawdzonym gronie.
                      Po cholere?
                    • marychna31 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:23
                      alina_ala-0 napisał(a):

> Dla jaj.

no tak ale ty dokładnie to samo robisz od lat: jako grudniowa, e-lastrange, katus118 i wiele wiele innych. Serio przez wiele lat nie dało rady znaleźć jakiegoś lepszego zajęcia "dla jaj"?
                      • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:28
                        Daj dowód.
                        Zresztą, moment: skoro jestem takim świrem, paskudnym trolliskiem, na którego nie warto tracić czasu, to po co ten wątek?
                        Dalej emocji nie potraficie opanować?
                        • antyideal Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:31
                          Po to zeby Cie stad usunac, chyba nie sadzisz, ze to watek ku Twojej czci ?
                          • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:34
                            Wystarczyło w prywatnej wiadomości zgłosić moderacji. Nie był potrzeby wątek.
                            No, ale oczywiście się musiało kilka jeszcze osóbek popodniecać.
                            • antyideal Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:39
                              Przeciez tym sie zywisz, cudzymi emocjami, bez nich nie istniejesz, prawda ?
                        • marychna31 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:35
                          > Daj dowód.
                          A po co, skoro obie dobrze wiemy, że to prawda?
                          > Zresztą, moment: skoro jestem takim świrem, paskudnym trolliskiem, na którego n
                          > ie warto tracić czasu, to po co ten wątek?
                          Z czystej ciekawości. Od lat naprodukowałaś na forum, pod różnymi nickami, dramatyczne posty na różne tematy. Sek w tym, ze pewnie ich ilość idzie w dzisiątki tysięcy. Czegos ty tam nie nawypisywała: a to o synu narkomanie, że cię leje a to o nagle zmarłym koledze z pracy, co nieuprzejmy osmielił sie byc wink

Od lat sobie obstawiamy po co ty to robisz. Teorie są różne: albo żeś pisarka i zbierasz materiał na kolejne arcydzieło literatury, albo żeś chora psychicznie z osobowością wieloraką. No przez lata się teori nazbierałosmile Moze nam po prostu napiszesz? Jesli oczywiście sama to rozumiesz i jesteś w stanie jakoś zinterpretowaćwink
                          • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:38
                            Marychna, sorry, ale wielkie dzięki za tekst z arcydziełem literatury
                            wink
                            • marychna31 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:49

> Marychna, sorry, ale wielkie dzięki za tekst z arcydziełem literatury

No alez prosze cię bardzosmile Jesli o materiał do arcydzieła literatury się rozchodziło to daj nam namiary- wszystkie chętnie poczytamy do czego cię tak latami poinspirowałyśmy i na dokładkę zrobi się z tego bestseller swiatowy jak wszystkie emamy do księgarń się rzucą!wink
                      • demonsbaby Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:30
                        Najwyraźniej ma braki w poczynionych negatywnych doświadczeniach. Jeszcze trochę "po-odczynia" świat i to się zmieni.
                        • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:33
                          No wiesz, nie każdego muszą spotkac sytuacje typu alkoholizm itp.
                          Jak Ciebie spotkały, to no cóż.. Jakoś nie szkoda mi Ciebie. Każdy niesie swój krzyż. Czy jakoś tak.
                          • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:36
                            I chyba to by było na tyle, prawda?
                            • iwles Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:38

a mi ciebie szkoda i jestem naprawdę ciekawa, co tobą kieruje ? Zbierasz materiał do książki ? czy jednak to wszystko są prawdziwe przypadki z twojego życiorysu ?
                              • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:40
                                Powiedzmy, że to już sprawa dla mnie.
                              • antyideal Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:43
                                To ciekawe, psychopatka czy osoba swietnie psychopatię odgrywajaca..
                                • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:45
                                  Psychopatia mnie nie dotyczy.
                                  Jeżeli o to pytasz.
                                  • antyideal Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:05
                                    Dobrze wiesz, ze psychopata nie jest sam w stanie dostrzec w swoim zachowaniu
                                    niczego niewlasciwego, wiec dyskusja na ten temat nie ma sensu.
                                    Jak pisalam w tamtym watku - wspolczuje Ci pustki emocjonalnej, ktora od Ciebie bije,
                                    Moze takie happeningi pomagaja Ci na chwile, ale nie uleczą.

• alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:32
                                      W tym rzecz.
                                      Stąd mam dowód na to, że psychopatia to nie jest mój problem.
                                      I tyle. Koniec.
                                      • antyideal Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:59
                                        Traktujesz ludzi jak muchy, ktorym eksperymentalnie wyrywasz skrzydelka i
                                        nie widzisz w tym nic złego ? I to nie jest dowód ?

Przeciez wrócisz smile z kolejnym nickiem i "problemem".
                            • demonsbaby Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 13:14
                              Nie ziębi mnie ani grzeje. Generalnie są jakieś normy społeczne obowiązujące również w sieci, a do nich należą elementarne zasady zachowania kultury osobistej - powiedzmy. Już mogłaś odegrać cyrk do końca i nie pozwalać odczuć "doradcom" jakby dostali gołą doopą w pysk.
                              Tak czy inaczej - nie mój cyrk nie moje małpy.
                    • laquinta Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:37
                      alina_ala-0 napisał(a):

> Dla jaj.
                      > Żeby ludzi podpuścić.
                      > Żeby zobaczyć, czy dadzą się złapać na przynętę.

Przeciez wiesz, ze dadza sie zlapac na przynete, ze przyleca z radami i ze dokopia.smile
                      Przeprowadzanie doswiadczen nie jest chyba karalne, nie wiem, ale prawde mowiac czulabym sie zle, gdybym wybebeszyla sie w Twoim watku. Na szczescie nie lubie udzielac rad, raczej juz dokopac wole, jesli w ogole.
                      • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:38
                        Ale jakich doświadczeń?
                        Po prostu durny wątek.
                        Ale raczej nie doświadczalny.
                        • alina_ala-0 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:39
                          Bardziej powiedziałabym ciekawość. Czyli co ludzie zrobią/czego nie zrobią.
                          • a.va Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 22:15
                            E tam, ciekawość. Tym bardziej nie psychopatia. Trollowanie ma zwykle jeden powód - troll nie ma co robić w życiu (nie ma pracy, nie ma znajomych, nie ma rodziny), więc spędza czas na forum, bawiąc się w podpuszczanie ludzi. Zwykła nuda i tyle.
                      • laquinta Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 12:47
                        I w dalszym ciagu twierdze, ze nie powinno sie nikogo usuwac z forum. W koncu zapewne duzo ciekawych rzeczy napisaly emamy w watkach trollow. Czerpac mozna garsciami przez nastepne stulecia. Ksiazki i filmy tez zmyslone sa przez "trollow". Dla mnie nie ma znaczenia czy historia jest zmyslona czy prawdziwa. Interesuje mnie tylko tresc.
        • m_incubo Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 21:20
          W świecie rzeczywistym, w pracy, sklepie czy gdziekolwiek też postulujesz usuwanie osobników lubiących mijać się z prawdą, robiących coś dla żartu, na złość czy wręcz ot tak sobie, bez żadnych ideologicznie słusznych pobudek?
          Przerost formy nad treścią.
          Jeśli tak ciężko przeżywasz trollowanie w wątkach, tak bardzo angażujesz się w (wymyślone czy nie) problemy obcych ludzi w internecie i ogólnie czujesz misję uczynienia świata, czyli forum ematka, lepszym miejscem, to niechybny znak, że przedawkowałaś internet.
          Wyjdź na spacer. I to szybko.
          • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 21:45
            m_incubo napisała:

> W świecie rzeczywistym, w pracy, sklepie czy gdziekolwiek też postulujesz usuwa
            > nie osobników lubiących mijać się z prawdą, robiących coś dla żartu, na złość
            > czy wręcz ot tak sobie, bez żadnych ideologicznie słusznych pobudek?

W świecie rzeczywistym na takie osoby nakłada się po prostu sankcje - mniej czy bardziej legalne, a nie usuwa.
            Widzisz, w gronie znajomych, jeszcze na studiach, mieliśmy takiego kolesia-konfabulanta, który też sobie lubił poeksperymentować z ludzkimi uczuciami. Na początku to było nawet śmieszne, zabawne, takie WOW! potem te wygłupy były coraz bardziej żałosne, a gdy w którymś momencie wyszło na jaw, że facet doprowadził do depresji pewną dziewczynę, bo się z kimś założył, że ją poderwie, pochodzi trochę, rozdziewiczy, zostawi i jeszcze jej to wszystko powie w gronie znajomych (tak zrobił), to dostał taki wpi.er.dol od swoich najlepszych kumpli, że przestał już bywać w towarzystwie.
            Jak się jest gnojem, to trzeba się liczyć z konsekwencjami.

> Jeśli tak ciężko przeżywasz trollowanie w wątkach, tak bardzo angażujesz się w
            > (wymyślone czy nie) problemy obcych ludzi w internecie i ogólnie czujesz misję
            > uczynienia świata, czyli forum ematka, lepszym miejscem, to niechybny znak, że
            > przedawkowałaś internet.

Internet to ludzie. Żywi i z uczuciami. Jeśli tego nie rozumiesz, to znak, że sama do internetu jeszcze nie dorosłaś.
            • alexa0000 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 21:50
              > Jak się jest gnojem, to trzeba się liczyć z konsekwencjami.

Jeśli jest to kolejne wcielenie Grudniowej czy Jjod, to obawiam się,że jest osoba z o wiele większym problem niż bycie po prostu gnojem.
              • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 21:59
                > Jeśli jest to kolejne wcielenie Grudniowej czy Jjod, to obawiam się,że jest oso
                > ba z o wiele większym problem niż bycie po prostu gnojem.

Nie przeczę, nie znam tych wcieleń, za krótko tu jestem.
                • zona_mi Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 22:26
                  > Nie przeczę, nie znam tych wcieleń, za krótko tu jestem.

big_grin
                  • a.va Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 22:30
                    He he, Zona, widzę, że cierpliwość ci się kończy big_grin
                    • zona_mi Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 22:35
                      Nie, po prostu pogoda mi wróciła smile
                  • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 22:41
                    No i nie śledzę wszystkich wątków - powinnam dodać smile
                    Autentycznie nie kojarzę takich nicków, ale chyba nic straconego wink
                    • zona_mi Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 22:45
                      Oczywiście smile
                      • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 22:52
                        zona_mi napisała:

> Oczywiście smile

?
            • m_incubo Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 22:34
              >Internet to ludzie. Żywi i z uczuciami. Jeśli tego nie rozumiesz, to znak, że sama do internetu
              >jeszcze nie dorosłaś.

Tacy właśnie są ludzie i taki właśnie jest m.in.internet - trafiasz na różnych świrów, idiotów i hejterów. Tak jak i na ulicy. Bierz na to poprawkę.

Nikt nie mówi, że masz wszędzie węszyć podstęp i spisek. Ale jako żywy, z uczuciami i mam nadzieję myślący człowiek, który nie urodził się wczoraj i który do internetu "dorósł" (a może dopiero wczoraj ci podłączyli?) powinnaś już wiedzieć, że nie zawsze każdy jest tym, za kogo się podaje, nie wszyscy mają czyste intencje i niekoniecznie kierują się szlachetnymi pobudkami serca. Niektórzy są do tego wszystkiego zwyczajnie durni.
              Nie wiesz o tym? Nie uczysz tego swoich dzieci?
              Warto w takich wypadkach kierować się nie tylko bezinteresownym odruchem pomocy (ach, och), ale i zdrowym rozsądkiem.

Pomogłaś? To super. Masz czyste sumienie. A ja wierzę, że jednak dasz radę żyć ze świadomością, że ktoś cię zwyczajnie w konia zrobił. Wlicz se to w koszta.

Natomiast kto do czego dorósł pokazuje poziom ekscytacji wątkami jakiejś znudzonej laski i zbiorowa histeria na blokowanie "oszustów".
              Może serio spacer..?
              • aquarianna Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 22:50
                > Tacy właśnie są ludzie i taki właśnie jest m.in.internet - trafiasz na różnych
                > świrów, idiotów i hejterów. Tak jak i na ulicy. Bierz na to poprawkę.

Biorę, ale to nie znaczy, że powinno być na to przyzwolenie.
                Tak jak nie ma przyzwolenia na oszustwa w świecie realnym.

> powinnaś już wiedzie
                > ć, że nie zawsze każdy jest tym, za kogo się podaje, nie wszyscy mają czyste in
                > tencje i niekoniecznie kierują się szlachetnymi pobudkami serca. Niektórzy są d
                > o tego wszystkiego zwyczajnie durni.
                > Nie wiesz o tym?

Jak wyżej - wiem, ale to nie zmienia faktu, że powinnam uznać, że tak po prostu jest, napluć, przyklepać i po sprawie.

> Nie uczysz tego swoich dzieci?
                > Warto w takich wypadkach kierować się nie tylko bezinteresownym odruchem pomocy
                > (ach, och), ale i zdrowym rozsądkiem.

W jakich wypadkach? Wiesz z góry, czym jest konkretny przypadek i że to pisze durny troll, a nie osoba, która faktycznie potrzebuje pomocy? Nie masz wrażenia, że przez coś takiego ludzie po prostu obrastają w grubą skórę i rodzi się znieczulica? Bo nigdy nie wiesz, na kogo trafisz i nie chcąc dać się zrobić na szaro, po prostu w ogóle nie zareagujesz.

> Pomogłaś? To super. Masz czyste sumienie. A ja wierzę, że jednak dasz radę żyć
                > ze świadomością, że ktoś cię zwyczajnie w konia zrobił. Wlicz se to w koszta.

O doprawdy, jesteś w stanie ponosić takie koszty dożywotnio? Bo mnie by się cierpliwość po jakimś czasie wyczerpała. Z takiego m.in. powodu przestałam wspierać niektóre akcje "charytatywne". Właśnie przez oszustwa i wykorzystywanie ludzkiej serdeczności.

> Może serio spacer..?

Spacer bynajmniej nie załatwi problemu. Poza tym byłam tongue_out
    • kropkacom Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 13.03.13, 16:45
      Same jesteście sobie winne. To bardzo realne wink, że ktoś najpierw dostanie po pysku od bliskiej osoby, a potem idzie na forum i czeka aż mu wszyscy napiszą, że mąż debil. Naprawdę... tongue_out
    • nutka07 Re: Moderatorki,czy da się zablokować pewnego świ 14.03.13, 18:05
      Laski wyluzujcie sie tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka