Dodaj do ulubionych

Film, który najbardziej was rozbawił?

26.03.13, 06:54
Szukam inspiracji smile
Obserwuj wątek
    • ola Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 07:02
      Faceci w rajtuzach.
      Tyle, że to było dawno i odpowiednim towarzystwie. Nie wiem, czy dzis byłby już tak zabawny.
      • bellatrix01 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 07:14
        "Fandango"
        "W krzywym zwierciadle - witaj święty Mikołaju"
        "Rozkoszny domek"
        "Testosteron" - ekranizacja
        i jak byłam mała, to zaśmiewałam się na "Jak rozpętałem drugą wojnę światową".
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 07:27
          asterix i obelix misja kleopatra - z polskim dubbingiem
          epoka lodowcowa- to samo
          pocahontas- sorry moze jestem wymagajaca ale te wszystkie sceny z mopsem, szopem praczem i kolibrem sa rozbrajajace tongue_out
          testosteron

w sumie to trudno o smieszny film...
    • lola211 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 07:54
      "Nic smiesznego".
    • aniuta75 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 09:00
      Mony Python i Święty Graal bawi mnie nieustannie smile.
      • aniuta75 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 09:02
        > Mony Python

Monty oczywiście smile
        • pszczolaasia Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 10:35

smile
          i żywot briana i rybka zwana wanda. boskie.
          ja tez jestem z tego wieku ze mnie bawily polskie stare komedie typu poszukiwany poszukiwana, sami swoi jak on z tym malowanym kabanem po lesie lata to placze ze smiechu... choc jak sadze dla dzisiejszej mlodziezy jest to kompletnie niezrozumiale...i seksmisja. bo z tych nowosci to jakos tak...nie chwytam humoru za bardzo... moze za stara jestem. a american pie bylo genialnesuspicious jedyne w swoim rodzajususpicious
          • yenna_m Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 22:56
            TAK! zdecydowanie!
    • kropkacom Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 09:17
      Wszystko w czym palce maczał Richard Curtis. Czy to jako producent, czy scenarzysta. Śmiałam się bardzo oglądając na przykład Czarną Żmiję big_grin
    • morgen_stern Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 09:22
      Madagaskar, Rozkoszny domek (zapomniana, a rewelacyjna komedia), Goście goście, stare polskie komedie i seriale, wszyscy wiedzą, jakie... sporo tego. Na Shreku też się zdrowo uśmiałam.
    • mruwa9 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 09:36
      w dziecinstwie- "Przyjecie" (Party) z Peterem Sellersem. Przez lata byl to moj absolutnie ulubiony film.
      Z latwo dostepnych obecnie (kreskowki) - Pingwiny z Madagaskaru, Madagaskar 1 i 2.
      Seriale: Ountnumbered ( w Polsce emitowany pod tytulem "Sto pociech").
      Oczywiscie wszystko, co wyszlo z grupy Monty Pytona.
      • nabakier Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 09:50
        Pingwiny są boskie wink
    • dziennik-niecodziennik Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 09:39
      najbardziej najbardziej najnajnajbardziej mnie rozbawił American Pie, pierwsza część big_grin nie wiem czy to nie byla raczej kwestia okolicznosci, ale do dzis pamietam ze jak wyszłam z kina to bolał mnie brzuch od śmiechu smile
      z seriali - Teoria wielkiego podrywu smile
      • mamand Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 10:41
        > z seriali - Teoria wielkiego podrywu smile

UWIELBIAM ten serial
    • kerri31 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 09:46
      Weekend -Czarka Pazury
    • nabakier Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 09:47
      Mnie po latach bawi seria z Gangiem Olsena. Koronny film to "Gang Olsena wpada w szał", kiedy to synchronizują się wietratkowo-młotkowo- talerzowo z operą Elverhøj ("Elfowe Wzgórza") Freidricha Kuhlau. Absolutne mistrzostwo!
      • nabakier Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 10:00
        Na zachętę: TU
        • imasumak Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 27.03.13, 18:59
          Aleś narobiła Nabakier tongue_out
          Teraz zamiast święta przygotowywać, będę film ogladać!
    • atteilow Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 09:52
      Shrek wink

Teraz mnie trudno rozśmieszyć, żadna kolejna komedia dla idiotów na mnie nie działa.

Ale jeszcze parę lat temu, kiedy byłam mniej stetryczała wink bawiło mnie wiele rzeczy

Pamietam, że w epoce VHS hitem był film "Tajny agent". Tarzaliśmy się z kuzynostwem ze śmiechu. Teraz pewnie patrzyłabym na to z politowaniem.

O! przyszło mi do glowy "Nietykalni" - bardzo dobry, mądry film, sporo zabawnych sytucji, scen i dialogów
      Naprawdę trudno cokolwiek wybrać, bo wszystko co widziałam w ostatnich latach wydaje mi sie teraz takie przewidywalne, oczywiste,żałosne, glupiutkie i naiwne. A może coś ze mną nie tak?
      • morgen_stern Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 10:03
        Nie, ostatnio rzeczywiście mało jest dobrych komedii.
        Pamięta ktoś "Top secret"? Ściśle tajne? Absurdalna komedia, obejrzałam niedawno i znów mnie śmieszyła. Niemieckiego żołnierza, który spada z wieży i rozbija się jak porcelana niewiele jest w stanie przebić smile
        • atteilow Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 11:46
          nosz wlasnie, to nie był "Tajny agent", tylko "Ściśle tajne", wymyslilam wlasny tytuł, ale o chodziło mi właśnie o ten film. Pewnie wyczułaś moja pomyłkę. Jednak to prawda, ze człowiek, czego nie wie to sobie wymyśli. Tak, pamiętam doskonale kiedy to oglądaliśmy. Pierwszy raz w zyciu widziałam taką totalnie odjechaną abstrakcje. Chyba nigdy potem już tak przeponowo sie nie śmiałam.
          • morgen_stern Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 11:50
            Ja przy tym żołnierzu dosłownie spadłam z kanapy. A jak pociąg stał, a peron jechał? Scena w bibliotece puszczona od tyłu? Zabawy z perspektywą? Ten film to majstersztyk absurdu.
        • evee1 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 27.03.13, 03:00
          A jakiej produkcji byl ten film. Lubie takie absurdalne filmy.
          • evee1 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 27.03.13, 03:01
            O sorry, odpowiedz dalej jest w watku wink.
    • solejrolia Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 10:02
      rodzina Tuche- z całego serducha polecam.
    • nenia1 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 10:23
      Film już trochę lat ma, ale pamiętam, że mnie ubawił - "Wyścig szczurów" dodatkowy bonus to niezła obsada aktorska.
      Jeśli lubisz czarny humor to polecam "Sok z żuka" albo "Kolację z arszenikiem" co prawda raczej się tu nie rechocze, ale jest spora dawka humoru.
      • intuicja77 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 27.03.13, 18:45
        > Film już trochę lat ma, ale pamiętam, że mnie ubawił - "Wyścig szczurów"

trzeba....było....kupić.....wiewiórkę smile)
    • default Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 10:40
      Najbardziej w życiu to się rechotałam na "Top secret", parodystycznej komedii z Valem Kilmerem. To był pierwszy mój film obejrzany z magnetowidu, rok był 85 gdzieś, poza tym pierwszy film "bez cenzury", z jakim się zetknęłam - naśmiewano się z NRD i ZSRR - o rrrany! No i ten rodzaj humoru, lubię go do dziś, chociaż już potem żadna komedia w tym stylu aż tak mnie nie rozśmieszyła...
      • ka-non Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 11:45
        Mam bardzo podobne wspomnienia co do TOP SECRET. Pamiętam, że tą kasetę video piłowaliśmy wiele razy. Koszmarna kopia była i za jakimś piątym podejściem zauważyłam pilotkę na główce gołębia, prawie umarłam ze śmiechu... ciekawe jakby to się teraz oglądałosmile a Kilmera za tą rolę kocham do dziś.
        Z nowszych "Poznaj mojego tatę" , a zupełnie ostatnio "Ted"
          • ka-non Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 12:18
            Nie no teraz MUSZĘ to obejrzeć, co za jakość!!!!
          • karola1008 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 27.03.13, 16:11
            MUSZĘ to zobaczyć!
            Moje ulubiobne: "Żywot Briana", "Czarna Żmija", "Czy leci z nami pilot", "Kleopatro-do dzieła", "Płonące siodła", "Hot Shots",praktycznie wszytsko, co zrobił Bareja może poza "Żoną dla Australijczyka", "Vabank", "Seksmisja", "Deja vu" , a z bardziej współczesnych to "Shrek" - jedynka, "Madagaskar" - tez jedynka i "Pingwiny z Madagaskaru" oraz "Tajne/poufne". I "Jabłka Adama", może nie taka całkiem komedia, ale doskonały film.
            • morgen_stern Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 27.03.13, 16:18
              Niedawno sobie go przypomniałam, mam na myśli Jabłka Adama. To prawda, doskonały film i pośmiać się też można smile
    • kimonabike Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 11:06
      Dzisiejsze czasy i Dyktator. Nikt mnie tak nie potrafi rozbawić, a jednocześnie wzruszyć i zmusić do myślenia jak Chaplin. Niektóre sceny z jego filmów towarzyszą mi od wczesnego dzieciństwa. Na przykład ta:
      www.youtube.com/watch?v=wENE7O-Y6ME
    • koza_w_rajtuzach Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 11:53
      "Kac Vegas" i "Zgon na pogrzebie".
      • annitka30 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 27.03.13, 19:31
        o tak tak
        zgron na pogrzebie bije wszystko!!! szczególnie z ostatnich produkcji
    • an_ni Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 12:00
      I love you Phillip Morris, z Jimmim Carrey
    • demonsbaby z Ringo Starrem 26.03.13, 12:02
      w roli głównej, "jaskiniowiec". Wypust z lat 80tych, stylizowany na film niemy, przy czym dialogi prymitywów były zachowane. W tym obłędne dinozaury płoszące ludy zgarbione i okrzyknięte jako "macia" ... poza filmami animowanymi, żaden tego nie przebił w moim odczuciu.

www.imdb.com/title/tt0082146/
      www.solarmovie.so/watch-caveman-1981.html
    • black-cat Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 12:02
      Top secret,
      W krzywym zwierciadle - Wakacje w Europie i Witaj święty Mikołaju,
      Bridget Jones - część 1,
      American Pie - cz. 1,
      Monthy Pyton - śmieszy mnie zawsze,
      stare polskie filmy i seriale z Bareją na czele, z nowszych Testosteron,
      i oglądany dawno, dawno temu, nie jestem pewna czy teraz też by mnie rozśmieszył:
      Cactus Jack - jedna z pierwszych ról Arniego Schwarzenegera, a do tego boska Ann-Margaret i cudowny Kirk Douglas.

• gaskama "Bad Santa" nt. 26.03.13, 12:12
    • aandzia43 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 12:47
      "Goście, goście" części 1 i 2. Sprawdzone na przestrzeni lat - który raz nie oglądam, ryczę ze śmiechu do łez big_grin
    • nangaparbat3 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 13:37
      "Co nas kręci, co nas podnieca"
      "Powazny czlowiek"
      "Planet Terror"
      "Machete"
      z pradawnych
      "Czarny kot, bialy kot"
      "Mimino"
    • bella_roza Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 13:39
      Zoolander
      Poznaj mojego tatę - przy dojeniu kota płakałam ze smiechu
      Tajne przez poufne
    • jusytka Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 22:09
      A filmy z Louisem de Funès? Sami swoi? filmy Barei? Ja chyba stawiam na klasykę wink
      • mayaalex Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 22:55
        De Funes, tak, tak, tak smile
    • nickbezznaczenia Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 22:15
      To:
      www.youtube.com/watch?v=qWS2NVX6VP0
      • barabasia2 Re: Film, który najbardziej was rozbawił? 26.03.13, 23:04
        ze staroci: wszystkie części komedii "Naga Broń, "Akademia Policyjna".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka