Dodaj do ulubionych

clear aligner

28.03.13, 00:44
ktoras ma lub ematkowe dziecko? mam minimalna wade, dla kotrej nie warto zakladac aparatu ale ideal clear linera mi sie podoba. mylabym zeby po kazdym pozsilku- moze nawet mniej bym jadla zeby nie musiec ich myc tongue_out poza tym zaciskam zeby noca- chyba a to by dzialalo tez jako nakladka zabepieczjaca.
Obserwuj wątek
    • pilouuu Re: clear aligner 30.03.13, 19:40
      Też mam niewielką wadę, zęby lekko się wykrzywiły przez ósemki. Nie wyobrażam sobie noszenia aparatu stałego !!! Sprawdziłam już jeden gabinet i bez problemu moją wadę da się skorygować Clear alignerem. Zobaczę jeszcze ceny poza Katowicami i chyba się zdecyduję.
      • magkub1 Re: clear aligner 09.04.13, 20:15
        mam pytanie - gdzie znalazlas ortodonte na sląsku bo tez poszukuję dobrego lekarza który leczy ta metodą
        • pilouuu Re: clear aligner 11.04.13, 19:13
          Tutaj znajdziesz gabinety współpracujące : clearaligner.pl/gabinety.php
          Sprawdzałam ceny różnych gabinetów z Gliwic i Katowic, nawet tych których nie ma na liście. Ceny za nakładki trochę się różnią (od 600 do 750, plus różne ceny za sam plan leczenia), ale z tego co się naczytałam o podróbkach to wolę wybrać gabinet z tej listy. W sumie aparat robi technik, a metoda dosyć nowa, ale na stały aparat się raczej nie odważę. Jutro idę na wyciski to zapytam o szczegóły.
          • magkub1 Re: clear aligner 11.04.13, 21:27
            dzieki za odpowiedz. Ja też szukam jakiegos dobrego ortodonty, który praktykuje ta metodę. Moge się dowiedziec, gdzie ty chodzisz? Masz może duża wade, ile wyszedl ci plan leczenia i na jakie koszty nalezy sie przygotowaac na pierwszej wizycie?dziekuje raz jeszcze za odpowiedz
            • pilouuu Re: clear aligner 18.04.13, 19:00
              Wadę mam niewielką, zęby lekko wykrzywione przez ósemki. Wybrałam www.dominodent.pl/, bo wychodzi najtaniej, a aparat z tego co się dowiedziałam w 3 gabinetach, do których dzwoniłam jest robiony przez techników z Rzeszowa, stosujących tą metodę. Ceny są podane na stronce. Plan leczenia 300zl za łuk. Pierwsza wizyta 30zł. Potem za wizyty się już nie płaci tylko za nakładki. Czekam teraz na ten plan leczenia i zobaczymy ile to będzie kosztowało.
              • magkub1 Re: clear aligner 18.04.13, 20:41
                dzięki za odpowiedź. też się tam umowilamb bo tez stwierdziłam ze tam najtaniej wychodzismiletylko tak pomyslalam bo widzialam na strone ze ta Pani doktor jest bardzo mloda...i ma chyba malo doswiadczenia...ale zoabczymysmilepozdrawiam
                • pilouuu Re: clear aligner 25.04.13, 13:39
                  Też tak sobie pomyślałam na początku, przeglądając gabinety. Tylko, że ta metoda to też nowość i raczej wszyscy orto leczący CA są po tym samym szkoleniu, plus nakładki robi technik. Poza tym moja wada niewielka, jak bym miała jakąś poważną wadę zgryzu to pewnie bym wybrała inny gabinet, chociaż z tego co ludzie piszą na necie to ciężko stwierdzić. Dzwoniła dzisiaj do mnie pani z Domino i jest ten setup, wyszło 4 nakładki na gorę i 6-7 na dół. Myślałam że wyjdzie więcej. W sumie za pół roku mogę mieć proste zęby smile.
                  • magkub1 Re: clear aligner 25.04.13, 20:42
                    czyli zeby się dowiedzieć ile nakladek to najpierw musisz zaplacic za plan leczenia tak?ja mam jutro wizyte jestem bardzo jej ciekwasmilesmilepozdrawiam
    • petiber Re: clear aligner 30.03.13, 22:23
      Wlasnie jestem w trakcie leczenia, skonczylam serie 30 szyn i czekam na poprawke... mialam spora wade, zeby bardzo blisko siebie i poobracane. Efekty sa super, czas krotszy niz przy tradycyjnym aparacie, no i wyglad... niestety drogo... Z tym, ze mieszkam w Niemczech i tu koszt aparatu metalowego i Invisalign sa podobne.
      • pilouuu Re: clear aligner 02.04.13, 12:06
        30 szyn to sporo. Nie wiem jak to liczysz, bo u mojej orto na mies wychodzą 3 nakładki i mam nadzieję że w przeciągu 5, max 7 mies zęby się wyprostują. Porównywałam ceny na Śląsku i aparat stały kryształowy z wizytami cenowo wychodzi podobnie, a leczenie nawet niewielkiej wady do 2 lat. Właśnie się umówiłam na plan leczenia CA, zobaczymy ile będzie tych etapów.
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: clear aligner 02.04.13, 20:01
          pillou 3 nkaldki na mies to na jeden luk? jedna nakladka jeden tydzien? jak nie chcesz widocznego to mozesz jeszcze rozwazyc klejony do wewnetrzje czesci zebow
          • pilouuu Re: clear aligner 03.04.13, 11:43
            3 nakładki na jeden łuk miesięcznie. Lingwalny z tego co spr to powyżej 7tyś za jeden łuk więc cenowo wychodzi duuużo. Jakoś bardziej przemawia do mnie CA.
    • calistna Re: clear aligner - Olsztyn 31.07.13, 14:38
      ja jestem po leczeniu Clear Aligner. W Olsztynie robi je tylko jeden gabinet - Rojek Dental, tyle się naszukałam dentysty, który stosuje tę metodę, że szok. Pierwszy ortodonta powiedział, że mam stłoczone zeby (górne 3 wypchnięte na zewnątrz, a dolne 2 wepchnięty do środka), wszystko przez to, że za późno wyrwałam wyrzynające sie "ósemki". Zalecił mi wyrwanie zębów, żeby tamte miały gdzie się wcisnąć i aparat na mniej więcje 2-3 lata! masakra jakaś. zaczęłam szukać innych metod, jak to wyleczyć i znalazłam stronę o Clear Aligner. No i wtedy zaczęłam poszukiwania gabinetu w Olsztynie. Jak poszłam na konsultację to okazało się, że bez problemu moją wadę można wyleczyć CA. Lecznie - 5 miesięcy, bez wyrywania zębów. 5 zestawów nakładek (po 3 szt w każdym), wyciski co miesiąc, jedna nakładka noszona przez tydzień. Teraz noszę nakładkę retencyjną, czyli taką, która stabilizuje zęby po leczeniu (ok. 10 m-cy noszenia), ale naprawdę warto. Efekty są rewelacyjne. Nakładek w ogóle nie widać, nie uwierają, nie obcierają. Trzeba je ściągać do jedzenia, na początku trochę mnie tak jakby ciągnęły, ale to normalne przy nastawianiu zębów. Naprawdę świetna alternatywa dla aparatu. Polecam
      • dewelope Re: clear aligner - Olsztyn 12.08.13, 12:28
        w związku z tym, że to samo województwo się podłączę smile znacie może jakiś gabinet, który w Elblągu leczy tą metodą?
        • calistna Re: clear aligner - Olsztyn 20.08.13, 12:02
          Niestety w Elblągu nie wiem kto robi, ale zanim się wybierzesz do gabinetu to sprawdź na stronie czy ma licencję na wykonywanie tych nakładek. Sporo się naczytałam o oszustach, którzy nie mają licencji i robią te nakładki z jakiś chińskich folii, a potem same problemy z zębami. Wiem, że w moim gabinecie leczą też "zdalnie", mi to proponował, ale mam blisko do Olsztyna, więc mogłam sobie dojeżdżać na pobranie kolejnych wycisków. Ale jak masz daleko, to robisz zdjęcie rtg całej szczęki, idziesz do swojego dentysty prosisz, żeby ci zrobił model gipsowy uzębienia, a potem wysyłasz ten model do gabinetu w Olsztynie (Rojek Dental), a oni wykonują nakładki i Ci odsyłają. Niestety nie pamiętam co tam jeszcze jest potrzebne, może lepiej zadzwoń i się zapytaj smile
    • mindtriper Re: wątek do skasowania! 20.08.13, 12:13
      Jeden wielki marketing, jednorazowe nicki - "zadowolone klientki", bezczelność.
      • calistna Re: wątek do skasowania! 27.08.13, 12:08
        Nie rozumiem dlaczego twierdzisz, że wątek jest do skasowania, został założony z myslą o clear aligner i osoby, które interesują się tematem tutaj się wypowiadają. ja rozumiem, że jeśli ktoś napisze "ten i ten aparat jest super" to można wątpić w jego wiarygodność, ale tutaj wypowiadają się osoby, które znają temat i które potrafią Ci opisać jak wygląda proces leczenia, nie wyobrażam sobie, że ktoś "podszywa się" pod klientkę i konkretnie opisuje całe leczenie, czas noszenia, czy nawet problemy, które pojawiają się przy noszeniu nakładek. trochę pozytywnego podejścia do życia, nie każdy jest naganiaczem uncertain czasem ludzie po prostu chcą się podzielić swoimi doświadczeniami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka