Dodaj do ulubionych

Komunia i catering

11.04.13, 11:20
cześć, czeka mnie w maju komunia. Jako, że mam tylko 15 osób ( w tym 3 dzieci) zamówiłam do domu catering. Przywiozą rosół i kluski i sosy w termosach, reszta gotowa do podania na stół. Ale zastanawiam się nad kluskami, bo o ile rosół zawsze mogę podgrzać, o tyle martwię się, czy kluski się nie posklejają w tym termosie. Jakie macie doświadczenia?

Ania
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: Komunia i catering 11.04.13, 11:25
      Przeczytałam komunia i piercing i z wielką ciekawością wlazłam w temat big_grin
    • chipsi Re: Komunia i catering 11.04.13, 11:25
      Ja bym poprosiła o surowe kluski i sama ugotowała przed podaniem. Tego nie da się odgrzać a zleżałe posklejają się i będą niedobre. Samo gotowanie to kilka minut przecież.
      Jeśli mogę zapytać - duża była różnica w cenie między imprezą w lokalu a cateringiem komunijnym?
      • anek130 Re: Komunia i catering 11.04.13, 11:31
        ceny jeszcze nie znam dokładnie, wyniesie ok.90 zł od osoby, ale nie wiem ile by to samo jedzenie kosztowało w restauracji, bo poprostu nawet się nie orientowałam- od początku założyłam, ze zorbię w domu.

Ania
        • chipsi Re: Komunia i catering 11.04.13, 11:43
          Przeglądałam ostatnio oferty w lokalach i w takim razie catering jednak taniej to i się sama zastanowię. Mnie ta przyjemność czeka za rok smile
          • anek130 Re: Komunia i catering 11.04.13, 11:47
            napewno za rok? przyszły rok ma byc bez komunii, bo pójda dopiero w III klasie chyba.
            • chipsi Re: Komunia i catering 11.04.13, 11:55
              No właśnie jednak nie. Uznano ze skoro dzieci z rocznika mojej córki poszły do 1-wszej klasy jako 6-latki z woli rodziców a nie z przymusu ustawowego (tak jak pójdą dzieci za rok bodajże) to są one traktowane na równi ze starszymi pierwszoklasistami. Czyli idą w drugiej klasie bez względu na wiek. No chyba że znowu coś im się odmieni ale nie wierze by rodzice, którzy w większości zarezerwowali już lokale pozwolili na to.
    • to.loginka Re: Komunia i catering 11.04.13, 11:50
      Jak przywożą tylko rosół, kluski i sosy to w życiu bym się nie zdecydowała na catering. Rosół wstawiasz z samego rańca i sobie pyrka. Sosy robisz dzień wcześniej i tylko podgrzewasz, a kluski... skoro i tak mają przywieść surowe... No ja bym już się poświęciła...

P.S.
      Dwa lata temu miałam komunię, też 15 osób i pomimo rozkładającej anginy ropnej dałam radę, to uwierz, że Ty też byś dała.
      A za rok mam kolejną komunię... Jeszcze nie wiem co zrobię, bo chyba będzie już 30 osób...
      • wuika Re: Komunia i catering 11.04.13, 11:52
        Nie doczytałaś, że reszta gotowa do podania na stół.
        Oraz stara śpiewka: umierając zrobiłam bibę na milion-pińcset osób, każdy da radę suspicious
        • to.loginka Re: Komunia i catering 11.04.13, 11:56
          Aaaa sorki mój błąd, faktycznie umknęło mojej uwadze, że resztę przywiozą gotową na stół. wink
        • anek130 Re: Komunia i catering 11.04.13, 11:58
          nie rozumiem, o co chodzi z tą starą śpiewką?
          • wuika Re: Komunia i catering 11.04.13, 12:02
            O: "P.S.
            Dwa lata temu miałam komunię, też 15 osób i pomimo rozkładającej anginy ropnej dałam radę, to uwierz, że Ty też byś dała. "
      • anek130 Re: Komunia i catering 11.04.13, 11:57
        nie, nie tylko to, no coś ty, reszta jest gotowa do podania czyli mięsa, kapusty i sałatki,
      • anek130 Re: Komunia i catering 11.04.13, 12:00
        ze mnie jest żadna kucharka, naprawdę sad(
    • aurita Re: Komunia i catering 11.04.13, 11:59
      wydaje mi sie, ze sie posklejaja ale pod wplywem cieplego rosolu sie porosklejaja... ja zawsze mam wizje mojej mamy nakladajacej posklejany makaron wstazkowy na talerze... wink
      • anek130 Re: Komunia i catering 11.04.13, 12:04
        ale ja myśle o kluskach na drugie danie, a Ty chyba o kluskach czyli o makaronie- nie wiem zktórej częśći Polski jesteśsmile)
        • wuika Re: Komunia i catering 11.04.13, 12:06
          Mogą być i takie, i takie - np. może być rosół z kluseczkami smile
          Drugodaniowe niekoniecznie muszą się sklejać, jeśli się je np. gotuje z odrobiną oleju / oliwy, to się sklejają mniej (jak poleżą dłużej, to i tak się zbiją, ale przy w miarę krótkim i możliwie delikatnym (bez ubijania)) transporcie może się udać.
          • anek130 Re: Komunia i catering 11.04.13, 12:08
            chyba musze dopytać, wczoraj byłam ustalac menu ale zupełnie o tym nie pomyślałam, dopiero dziś mnie coś tknęło. Dzięki
            • wuika Re: Komunia i catering 11.04.13, 12:10
              Inna sprawa, że firma kateringowa to chyba wie takie rzeczy i skoro oferują kluski, to je dostarczają w formie nie tylko zjadliwej, ale również estetycznej smile
              • anek130 Re: Komunia i catering 11.04.13, 12:11
                tez mam taką nadzieję smile
      • chipsi Re: Komunia i catering 11.04.13, 12:14
        Aurita, nie takie kluski w sensie makaron, tylko kluski-kluski tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka