ilonka001988 Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 21.04.13, 18:04 Na WSZYSTKO. Jak kiedyś dorobię się kasy, to będę kupować i kupować, a nie przepraszam, nie dorobię się, bo co zarobię to od razu wydam. - dobre jedzenie, nawet w czasach kryzysów mogłam oszczędzić na czymś innym, ale dobre jedzenie to pierwszy punkt programu. - kosmetyki, są tańsze od ciuchów i dodatków, zawsze znajdzie się kasa na żel/balsam o fajnym zapachu, nowy lakier do paznokci, błyszczyk, szampony i maseczki... porządne perfumy w mojej sytuacji to jest większy wydatek, musi być skrupulatnie przeliczony - podróże, mam fazę na zaliczanie europejskich stolic, największe marzenie - zwiedzić je "na bogato" czyli bez oszczędzania na sławne restauracje, muzea, atrakcje - przed podróżami wpadam w szał zakupów ciuchowych, uwielbiam planować bagaż wraz z całymi stylizacjami... I wiele innych rzeczy, jak alkohol, gadżety elektroniczne, wystrój mieszkania. Książki, ale tylko te kulinarne, jak najładniej wydane. Odpowiedz Link Zgłoś
sko.wrona Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 21.04.13, 19:49 Kiedyś na książki. Teraz, kiedy nie mam tyle czasu na czytanie, na jedzenie. Za to najbardziej na świecie nie lubię wydawać na ubrania, wyjątkiem są piżamy Zawsze mnie to zastanawiało dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 21.04.13, 20:04 Na ubrania dla mojego syna a teraz już dwóch synów. Uwielbiam szperać, szukać, kolekcjonować, dobierać kolorystycznie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 21.04.13, 22:23 kerri31 napisała: > Na ubrania dla mojego syna a teraz już dwóch synów. Uwielbiam szperać, szukać, > kolekcjonować, dobierać kolorystycznie itp. To też Ale wyszukiwać, przymierzać i łazić po sklepach w poszukiwaniu ciuchów i butów dla siebie nie trawię Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 22.04.13, 01:08 na jedzenie. Nawet kiedy było bardzo ciężko z finansami, chodziliśmy po 2 lata w tych samych ciuchach i jeszcze dłużej w butach, ale nie odmawialiśmy sobie serów, wędlin, owoców. Teraz syn jest na diecie i zostawiam majątek w sklepach ekologicznych. Nie odmówię sobie kupna kaszy po 30-40 zł za kilogram, mąki z kasztanów/ migdałów/ kokosów jeszcze droższej czy muesli po 2 dychy za niecałe pół kilograma. Ostatnio złapałam się, że przyniosłam batona za 7 zł... Był smaczny, młody dał spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 22.04.13, 02:58 Im sie robie starsza to lubie wyawac wiecej na doswiadczenia, mniej na rzeczy, ktorych zaczynam sie pozbywac. Wyrzucanie i pozbywanie sie zaczyna byc moim hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_duzych_dzieci namietnie 22.04.13, 07:58 kupuję bieliznę - figi+biustonosz, zawsze w komplecie, często oprócz gatek jeszcze stringi i napawam oczy moimi kompletami. Jak już się nacieszę stanikami to perfumy lecą i to sporo. A non stop uwielbiam wyjazdy, noclegi w hotelach, dobre restauracje, mecze, spektakle, koncerty - na to wydaję lekka ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
bosminka Re: namietnie 22.04.13, 08:17 Torebki, buty i na ciuszki dla 3 letniej córki Odpowiedz Link Zgłoś
valtho Re: namietnie 22.04.13, 08:22 Podróże na pierwszym miejscu, dobre jedzenie i wino na drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladkamilka13 Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 22.04.13, 09:47 Na buty, buty, buty.....i perfumy Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 22.04.13, 09:54 na słodycze, na przybory kuchenne, na buty i torebki Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 22.04.13, 10:32 Na rzeczy do domu. Meble, dekoracje (np. zasłony, narzuty, obrazki). Ostatnio wyszperałam w necie komodę i bibliotekę z lat 20-tych - cudne, ciągle chodzę wkoło nich, otwieram, zamykam, przecieram, układam w nich rzeczy tak i owak Ciuchy. Ale nie lubię szukać, łazić po sklepach. Najmilej wydaje mi się pieniądze na ciuch znaleziony nagle, przypadkiem, a trafiony w punkt. Książki ulubionych autorów. Największa radość - kiedy wreszcie pojawi się zapowiadana nowa powieść. Teraz czekam na "Krawędź wieczności" Folleta. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 22.04.13, 20:31 Na buty, odstresowuje mnie kupowanie butów. Odpowiedz Link Zgłoś
mellona Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 22.04.13, 21:23 na podróże, ciuchy i restauracje. na fajne hotele. na rzeczy do domu - meble, obrazy, lampy etc. Odpowiedz Link Zgłoś
oteczka Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 16:07 na moje koty ,ubrania dla wnuczek,fajne przyprawy i inne bajerki do kuchni ,bzdeństwa do ogrodu i na końcu na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 16:23 Na książki, a właściwie na e-booki. Są tańsze od papierowych, wygodniej mi się czyta i odpadł argument biblioteczki trzeszczącej w szwach. Kupuję i czytam nałogowo. Na niedrogą sztuczną biżuterię, zwłaszcza kolczyki, mam kilkadziesiąt par Na ciuchy na wyprzedażach, zwłaszcza dla dzieciaków. Lubię synów fajnie ubrać, mam dryg do wyławiania okazji i kupowania fajnych, dobrej jakości rzeczy za grosze. Na buty. Mam obuwniczą manię. Ale tą kontroluję, kupuję tylko buty co do których jestem pewna że mi się przydadzą, będę miała do czego je nosić i będą wygodne. Na rzeczy do domu, kuchni, etc - tu już nie kupuję jakoś dużo, to raczej przemyślane zakupy konkretnych., potrzebnych mi rzeczy, ale sprawiają mi przyjemność. Na prezenty. Jak wiem że sprawię komuś radość, spełnię czyjeś marzenie, to nawet ze sporą kwotą rozstaję się z przyjemnością Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 16:27 na ciuchy i zabawki dla dzieci na buty !, dla siebie- na tym punkcie mam zboczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 16:47 Lubię na knajpy z dobrym jedzeniem, fajny alkohol ostatnio kupuje reguralnie np włoskie Disaronno i dodatki do ubrań oraz buty. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 16:48 Aha lubie i dobry alkohol i dobra wode mineralna nie oszczedzam na niej. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowienajwazniejsze Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 14.11.13, 09:29 Ja najbardziej lubię wydawać na jedzenie, tzn. dobre włoskie jedzenie! ostatnio wydałam parę stówek w Włoskiej restauracji w Warszawie www.facebook.com/restauracjagallodoro opłacało się fundowałam obiad całóej rodzinie (6osób + ja) wszyscy się najedlismy i nawet nie zaplaciłam duzo Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 16:56 Iglaki do ogrodu-uwielbiam rozne rzadkie odmiany i nie moge sie powstrzymac jak widze cos, czego jeszcze nie mam... Ksiazki o iglakach i ogrodach japonskich; ksiazki do czytania nieco mniej, bo biblioteczka ma juz po dwa rzedy na kazdej polce... ostatnio mam szal na oryginalna indianska bizuterie-podpasowala mi szczegolnie robiona przez Indian Nawajo; mam juz trzy srebrne bransoletki -piora orla, o kolczykach i naszyjnikach nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 17:26 Ubrania, artykuły plastyczne, książki. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 17:29 Na dzieci. I wydaje duuuuzo . Odpowiedz Link Zgłoś
mona_mayfair Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 18:03 Mam tak samo ;p Ale stare ksiązki tez lubie wąchać;p Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 18:05 Na koty. Kiedyś na dzieci. Zawsze na wyjazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 18:14 najwieksza frajde to mi sprawia zakup butow. Jestem crazy na punkcie butow, najwiecej na raz kupilam 20 par. Jedna para mnie cieszy ale nie czuje sie spelniona Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 18:41 Na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
a-inka Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 19:33 Na książki,na szczęscie to pasja rodzinna,więc nikt nie ma pretensji,tylko troche miejsca już brakuje,ja z tych,co zamiast nowych spodni kupują książkę bardzo lubię tez wydawać na dzieci,na ubranka,buciki dobrej jakości,i na prezenty dla rodzinki,zwłaszcza dla chłopa,nie znam nikogo,kto potrafi się tak cieszyć z tego,że został obdarowany jak mój chłop Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 19:49 Och ! na świece Yankee Candle i biżuterię Pandora. Obie , wiem o tym, przepłacam Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 19:53 Nie będę oryginalna - na fajne książki, związane z interesującymi mnie tematami (rzadziej beletrystykę, bo to, co mnie interesuje, zazwyczaj mam, kupione wcześniej), na ciekawe, ale niedrogie kosmetyki, jakieś lody. Na więcej mnie nie stać, czasem kupię kilka rzeczy w miesiącu, czasem żadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Na co LuBICIE wydawać pieniądze? 04.07.13, 20:26 Na nowe ciuchy dla siebie. W ogole dla siebie i na siebie. Potem na ciuchy i inne przedmioty dla dzieci. Lubie tez kupowac dobre jedzenie. Ksiazek nie kupuje, bo musialabym je potem targac spory kawalek drogi. A placic za wysylki nie chce. Chyba przestalam kochac czytanie . Odpowiedz Link Zgłoś