Dodaj do ulubionych

prezent dla bratanicy

23.04.13, 19:33
Dla nowonarodzonej bratanicy. Od cioci mieszkającej w Rosji. Jaki ma być? Z jajem, z jajem, bo brat jajcarz, a poza tym karuzelki-pozytywki-posciele już dawno na pewno mają, no i u nich zdecydowanie tańsze, niż u mnie. Mają też oryginalny stroj Liverpoolu w rozmiarze 62, bo od kołyski trzeba wiedzieć, której drużynie kibicować. Pytam tutaj, bo na forum niemowlę jeszcze pieluszkowe zapalenie mózgu może panować. Cena w nie gra roli, choć jachtu wysadzanego brylancikami zapewne dzieciątku nie nabędę.
Obserwuj wątek
    • moofka Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 19:40
      walonki
      ozlocilabym ciotke z moskwy za prawdziwe odjechane oryginalne walonki big_grin
      opcjonalnie czapka uszatka
      • kosheen4 Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 19:47
        tak! walonki! np takie, w stosownym rozmiarze big_grin
      • kocianna Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 19:50
        Walonki to ekstra pomysł, ale na gwiazdkę. Skund ja im w maju walonki wezmę, takie do chodzenia, a nie oglądania... Zresztą, walonki rozmiar 12 to tak trochę trudno... ale będę szukać, po pomysł zdecydowanie przedni.
    • mamaemmy Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 19:43
      kolejny raz radzę -kocyk z Martello z imieniem,datą itd smile Świetny prezent,przydatny przez kilka lat,a potem pamiatka na całe zycie smile
      Dla brata-czarna koszulka z napisem OJCIEC DYREKTOR
      big_grin
      I jeszcze jakiś fajny bodziak dla malutkiej ze śmiesznym napisem-jest tego sporo smile
    • amoreska Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 19:43
      Jajko Faberge tongue_out
    • peggy_su Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 19:57
      Może taki zestaw mała Rosjaneczka - małe walonki, czapa uchatka, jakaś fajna kurteczka wyszywana czy coś takiego. Tylko rozmiar chyba trochę większy żeby pod koniec roku jeszcze ponosiła.
    • eliszka25 Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 20:06
      wanka wstanka! oczywiscie walonki jak najbardziej tez fajny pomysl. jednak gdybys mi taka prawdziwa wanke wstanke przywiozla, to bym sie bardzo ucieszyla. no i dziecko tez, bo by sie bawic moglo.
      www.google.pl/search?q=wa%C5%84ka+wsta%C5%84ka&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Ac12UffkJan74QTpy4HABA&sqi=2&ved=0CCsQsAQ&biw=1193&bih=588#imgrc=uXhs1Wh6B0C7lM%3A%3BziRjLvCRTxUTjM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.soliton.pl%252Fsklep%252Fimages%252Fcd%252FSL1253.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.soliton.pl%252Fsklep%252Fproduct_info.php%253Fproducts_id%253D449%3B342%3B471
      • kosheen4 Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 20:54
        ta wańka wstańka jest śliczna smile
    • joa66 Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 20:08
      Mój syn "przypadkowo" dostał rosyjski prezent na chrzest (prezent w rodzinie przekazywany od lat) - złota pięciorublówka (chyba XIX wiek)

Jak brat jajcarz to może odpowiedniego "szampana" też mu kup wink
      • joa66 Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 20:11
        p.s. ja kiedyś sobie przywiozłam z Rosji taką tradycyjną wełnianą chustę - może z niej być fajny minikocyk. Przywiozłam też z Kazania ...termofor big_grin
        • heca7 Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 20:12
          Matrioszki były?
        • joa66 Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 20:22
          gdzie?
    • sanciasancia Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 20:12
      Matrioszkę. Moja córka uwielbia się nimi bawić (odkąd skończyła dwa lata).
    • inguszetia_2006 Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 20:57
      kocianna napisała:
      Dla nowonarodzonej bratanicy. Od cioci mieszkającej w Rosji.
      Witam,
      No... jak w Rosji, to musi być coś ze złota lub futra;-P Z futra - bardzo nie na czasie, ale milutkie;-D Może ikona jakaś? Wierzący są? Ja bym chciała dostać coś z dewocjonaliów, tylko carsko - jajcarsko wypaśne. Jakiś mega kicz z duszą.
      Pzdr.
      Inga
    • rhaenyra Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 21:15
      malusie walonki tongue_out
    • a.va Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 22:59
      Z jajem to nie wiem, ale na poważnie to Rosjanie mają przepiękną muzykę i co prawda nie wiem, czy mam rację, ale pewnie mają też piękne kołysanki, więc chciałabym od siostry z Rosji płytę z kołysankami.
      No i wańkę - wstańkę w komplecie z matrioszką obowiązkowo smile
      • bi_scotti Re: prezent dla bratanicy 23.04.13, 23:53
        Samowar smile Rany, jak ja bym chciala dostac prawdziwy samowar, moglabym nawet pomyslec o posiadaniu kolejnego dziecka gdyby za to byl samowar tongue_out
        Baba w babie - chyba w ogole nie wypada przyjechac z Rosji do jakiegokolwiek dziecka w jakimikolwiek wieku bez baby w babie?
        No i moze jakies gustowne Dzieciatko Lenin na dluga droge przez swiat big_grin
        https://img88.imageshack.us/img88/3954/img4834jpgmayle2.jpg
        • eliszka25 Re: prezent dla bratanicy 24.04.13, 01:24
          o wlasnie, o matrioszkach jeszcze zapomnialam! moj maz przywiozl ostatnio z moskwy matrioszki dla chlopakow i to jest po prostu hit nad hitami. wszystkie auta i inne pociagi wysiadaja. najwazniejsze i najczesciej w uzyciu sa "baby" big_grin.
    • undoo Re: prezent dla bratanicy 24.04.13, 06:05
      Dziela zebrane Dostojewskiego w oryginale z dedykacja, ze na razie zamiast krzeselka do karmienia ma sluzyc, jako podpupnik przystolny.
      Odznaka pionierow - super pomysl smile
      Baby sa swietne, ale nie wiem, czy z jajem?
      'Nawet nie wiesz, jak bardzo cie kocham' po rusku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka