veve_lina 09.05.13, 16:51 Cześć, mam pytanie czy jest jakaś alternatywa dla botoksu, żeby wyprostować zmarchę nad nosem?? Alternatywa mniej inwazyjna??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majenkir Re: 09.05.13, 17:05 Generalnie tak jest, ze metody mniej inwazyjne nie dzialaja . Pozostaje botoks, albo sie przyzwyczaic, czyli jak to niektorzy mowia "starzec sie z godnoscia". Ja mam dosc gleboka bruzde, raz zrobilam botox, nie wygladzil jej calkowicie, a calosc wrocila juz po 4 miesiacach. Nie warto bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
veve_lina Re: 09.05.13, 17:15 Po ilu?? Po 4 miesiącach???? Boje się botoksu, bo nie wiem jak skóra będzie się zachowywac za 15 czy 20 lat po botoksie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: 06.09.13, 12:26 > Tak, po czterech. Grzywke se dluga zapusc . pod nosem? Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: 26.03.14, 11:02 kamunyak napisała: > > Tak, po czterech. Grzywke se dluga zapusc . > > pod nosem? Pod jakim nosem? lwia zmarszczka robi się na czole, między brwiami, o ile mi wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: 09.05.13, 17:44 Botoks to bialko. Jak kazde inne bialko, po pewnym czasie jest degradowane, czyli ciete przez proteazy. W czasie zdecydowanie krotszym, niz rok (o 15 czy 20 latach nie wspominajac). Czego konkretnie sie obawiasz? Nie to, zebym Cie namawiala na ostrzykiwanie sie botoksem, ale zaintrygowal mnie Twoj tok rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: 06.09.13, 10:58 Botoks wstrzykujesz pod skórę - ja to sobie wyobrażam tak, jakbym pompowała balon powietrzem. Botoks się rozkłada, a powietrze z balonu schodzi, niestety balon nie wygląda tak, jak przed napompowaniem. Pytanie, czy skóra nie będzie się zachowywać podobnie - sztucznie naciągana nie będzie po rozłożeniu botoksu wyglądać gorzej niż przed zabiegiem? Moje piersi w ciąży zwiększyły się o kilka rozmiarów pod wpływem laktacji, po zakończeniu karmienia mały rozmiar powrócił, ale niestety piersi nie wyglądają tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
tully.makker Re: 06.09.13, 12:54 Myli ci sie botoks z wypelniaczem. Botoks to substancja aktywna, ktora niczego nie naciaga, tylko unieruchamia pewne miesnie. Myslelam, ze taka podstawowa wiedze to juz wszyscy maja. No ale widze, ze mylilam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: 06.09.13, 13:00 to bardzo powszechne myślenie, ludzie myślą, że w usta to właśnie botoks się wstrzykuje a nie wypełniacz. Ciągle się na to natykam, nie wiem skąd to się bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: 06.09.13, 13:03 > Myli ci sie botoks z wypelniaczem. Botoks to substancja aktywna, ktora niczego > nie naciaga, tylko unieruchamia pewne miesnie. Przepraszam najmocniej za pomyłkę. A możesz mi wytłumaczyć, w jaki sposób unieruchamianie mięśni likwiduje zmarszczki, jak ten proces przebiega? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: 24.07.15, 15:13 No jak masz sparaliżowane mięśnie, to nimi nie poruszasz (np. robiąc miny i grymasy), więc skóra jest nieruchoma i się nie zagina. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 09.05.13, 17:43 Witam, Masaże twarzy są alternatywą. Tylko wykonane prawidłowo. Widzę efekty u siebie. Zwłaszcza jeśli chodzi o czoło. Robię u kosmetyczki i sama też się nauczyłam. To jest nieprawdopodobne, jak taki banalny masaż prasuje zmarszczki na czole. Spróbuj może tego na początek. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 24.07.15, 11:45 Napisz coś więcej, plis! A najlepiej skrócony tutorial Odpowiedz Link Zgłoś
carramell Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 09.05.13, 19:22 ja wynalazłam plasterki na czoło Frownies, zakłada się je na noc. tyle że u mnie zaczęła się pojawiać leciutka zmarszczka, nie miałam głębokiej bruzdy. plasterki pomogły, "wyprasowały" zmarszczkę - stosowałam je regularnie przez ok. 2 m-ce. teraz stosuję, gdy sobie przypomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 09.05.13, 22:27 Frownies- tez mialam, nawet mi zostalo pare- droga zabawa, ja za moje zaplacilam £40. I teraz mysle ze po prostu kupie jakas lepiej trzymajaca tasme klejaca i bede na noc uzywac zamiast Frownies Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 09.05.13, 22:44 tyle ze w nocy sie nie marszczysz ale w dzien , przy okreslonych czynnosciach ja np od slonca, nawet w okularach sie marszcze, przy kompie, no generalnie bardzo mimiczne mam czolo/brwi juz mam widoczna i zastanawiam sie wlasnie nad ostrzyknieciem szkoda ze tak szybko to sie wchlania jak piszecie, bo jednak troche kosztuje a skoro mam nawyk marszczenia czola to lwia zmarszczka bedzie wracac ? Odpowiedz Link Zgłoś
merit_p Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 06.09.13, 12:36 Kwas hialuronowy. Rezultat jednego i drugiego jest nietrwały, ale kwas delikatniejszy i daje bardziej naturalny efekt. No i może okulistę odwiedź . Czasem zmarcha się robi bardzo widoczna u osób mrużących oczy Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 10.05.13, 00:31 A delikatnie wypelnic kwasem hialuronowym? Odpowiedz Link Zgłoś
becialek Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 06.09.13, 10:46 No jasne choćby wypełnianie GPS (osocze bogatowpłytkowe) ale i np mezoterapia. Jak cię to interesuje to wiecej info i zdjęć znajdziesz na str salonu Elite Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 06.09.13, 10:51 grzywke se wycięlam Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 06.09.13, 10:57 W pewnym momencie tylko inwazja daje efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 06.09.13, 12:33 sie zdecyduj, czy lwia zmarszczka, czy pod nosem? Spróbuj może facefitness FACEFITNESS LWIA ZMARSZCZKA Patrycja Kondracka Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 06.09.13, 12:41 kamunyak napisała: > sie zdecyduj, czy lwia zmarszczka, czy pod nosem? Atorka jest zdecydowana, pisze, że nad nosem. Na czole czyli, jak mniemam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 06.09.13, 12:50 a to przepraszam, coś źle czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
medkorn Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 26.03.14, 10:58 Zamiast botoksu (choć nie jest straszny, jak go niektórzy malują) można zdecydować się na np. kwas hialuronowy albo osocze bogatopłytkowe (uzyskuje się je z krwi pacjenta, zawiera komórki oraz białkowe czynniki wzrostu, które pobudzają skórę do regeneracji; uaktywnia procesy produkcji kolagenu, poprawia mikrokrążenie, wzmacnia ochronę przed wolnymi rodnikami. Jego składniki pochodzą z organizmu pacjenta, dzięki czemu nie istnieje ryzyko wystąpienia miejscowej reakcji immunologicznej - dobre dla alergików ). Można pokusić się także o serię zabiegów mezoterapii, które ujędrnią, nawilżą, odżywią i wzmocnią skórę. Jeśli bruzdka jest niewielka to pewne efekty może przynieść jej regularne masowanie, wykonywanie peelingów i stosowanie dobrego preparatu przeciwzmarszczkowego, przy jednoczesnym unikaniu żelów/kremów/masek dla cery problematycznej, tłustej, mieszanej, które mogą przesuszać. Odpowiedz Link Zgłoś
elle.hivernale Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 26.03.14, 11:37 Botoks na lwią zmarszczkę to nie jest dobre rozwiązanie, bo botoks służy przede wszystkim prewencji. Stosowanie go na istniejące zmarszczki przynosi bardzo krótkotrwałe efekty. Lepszy byłby kolagen w płatkach albo bardziej inwazyjnie i z dłuższymi efektami zastrzyki lub nitka kolagenowa. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 26.03.14, 11:40 Zelazko. Przepraszam, nie moglam sobie darowac Odpowiedz Link Zgłoś
pysia-aga Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 24.07.15, 11:11 Najprostsza i najtańsza rzecz na świecie - polubić Żeby nie było, sama to stosuję z powodzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
kuszenieryann Re: lwia zmarszczka-alternatywa dla botoksu??? 27.11.16, 17:16 Dla mnie jedną z alternetyw jest mezoterapia mikroigłowa z DMAE raz na 2-3 miesiace oraz stosowanie kremów z XEP18. Najbardziej pasuje mi serum - początkowo czułam taki "beton" na czole Serum rzeczywiście działa. Po za tym stosuję relaksację zmarszczek. Tutaj fajny filmik www.youtube.com/watch?v=C7MnSek1Pz0 Odpowiedz Link Zgłoś