Dodaj do ulubionych

Owulacja czy nie owulacja?

28.05.13, 19:33
Na forum antykoncepcja cicho i pusto, a że emama wie wszystko to o radę proszę:

Zaczęłam brać tabletki w sobotę, w 10 dni cyklu, tak się złożyło, owulację powinnam mieć w czwartek, skoro w czwartek będę po 5 tabletkach to ta owulacja wystąpi czy hormony już ją zablokują?

Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • thegimel Re: Owulacja czy nie owulacja? 28.05.13, 19:45
      A co jest napisane w ulotce?
    • peggy_su Re: Owulacja czy nie owulacja? 28.05.13, 19:53
      Może zablokuje a może nie. Po to każą brać od 1 dc, żeby zablokowało na pewno. Tak to masz wyliczankę. Możesz sobie ewentualnie zrobić USG żeby sprawdzić co jest grane.
    • agnesil Re: Owulacja czy nie owulacja? 29.05.13, 21:44
      Ja bym zaczęła wszystko "na normalnie" po wybraniu całego opakowania. Tak dla pewności.
      • jak-nie-ja-to-kto Re: Owulacja czy nie owulacja? 29.05.13, 21:47
        Dokładnie. Ja ostatnio pytałam o to gina.
        • agnesil Re: Owulacja czy nie owulacja? 29.05.13, 22:21
          Ja czasami jednak mam stracha przed wpadką, mimo że pigułki brałam 9 lat i były skuteczne. Teraz biorę Cerazette bo karmię jeszcze i czasami też się boję czy aby są skuteczne. Dodatkowy stres wynika z tego, że przy tych nie ma okresu.
          • jak-nie-ja-to-kto Re: Owulacja czy nie owulacja? 29.05.13, 22:26
            Ale okresu nie ma bo karmisz piersią czy dlatego że bierzesz te tabletki?
            • agnesil Re: Owulacja czy nie owulacja? 30.05.13, 09:38
              I to i to. Ale nawet gdybym nie karmiła to przy tych tabletkach nie ma okresu. Przeważnie przepisują je kobietom karmiącym, ale ogólnie są one dla wszystkich. Nie robisz przy nich przerwy tygodniowej. Hamują owulację i zagęszczają śluz. Tak samo jak Azalia. Na tej samej zasadzie działają.
    • gazeta_mi_placi Re: Owulacja czy nie owulacja? 30.05.13, 11:01
      Nie wiem.
    • ruscello Re: Owulacja czy nie owulacja? 30.05.13, 14:24
      W życiu bym tak nie ryzykowała. Na wszystkich ulotkach tabletek, które widziałam, było napisane, żeby przez pierwsze 7 dni się dodatkowo zabezpieczać - a to, gdy tabletki bierze się od 1 dnia cyklu. Ja bym raczej poczekała już do kolejnego opakowania albo chociaż do 12 tabletki, skoro zaczęłaś od 10 dnia cyklu.
    • m_incubo Re: Owulacja czy nie owulacja? 30.05.13, 14:29
      Sądzimy, że na dwoje babka wróżyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka