alfa36 11.07.13, 20:48 Jeszcze nie wybrałam. A wybór mam taki: nokia lumia520, Samsung galaxy ac2, LG Swift 5, sony xperia J. Doradźcie, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szary_kolor Re: Smartfon 11.07.13, 20:56 Nie bierz NOKII bo nie ma Androida, tj systemu Google Pozostałe to w zasadzie to samo, na każdym telefonie można zrobić to samo, bo mają ten sam system operacyjny - właśnie Android. Sony Xperia J ma chyba najmocniejszą baterię no i jak na "komórkę" robi bardzo dobre zdjęcia - oczywiście w dobrym świetle. System Android to szybki dostęp do gmaila, facebooka, nawigacji, kalendarza google itd. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Smartfon 11.07.13, 21:00 ja wybralam lumie, i wszyscy bardzo mi odradzali ze wzgledu na system wlasnie ale ja jestem bardzo zadowolona i uwielbiam ja syn ma samsunga i tez jest super Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Smartfon 11.07.13, 21:02 Co za bzdury,moja nokia jest skonfigurowana google+ i gmailem,Facebook dziala Jak i na androidzie,mapy Nokii sa super dokladne dlatego wbudowana navi jest najlepsza z mozliwych. Z tych telefoniw nie wzielabym zadnego,to juz stare modele sa. Odpowiedz Link Zgłoś
szary_kolor Re: Smartfon 11.07.13, 21:05 Nokia NIE i KONIEC. Telefony bez Androida powinny być zakazane. Na pewno na tej Lumii Gmail nie działa jak trzeba. Poza tym to NOKIA. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Smartfon 11.07.13, 21:12 Taa na pewno.W zyciu nokii w rece nie mialas. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: Smartfon 07.12.17, 09:58 Mam 2 telefony: Microsoft (niegdyś Lumia) z Windowsem i Samsung Galaxy J3 z Androidem. Z Windowsowym męczę się już 4 lata, bo pracodawca uważa, że jest bezpieczniejszy niż androidowy. Telefony to dwa światy, na korzyść Samsunga. Aplikacje na Windowsie są tak kulawe w porównaniu do ich androidowych odpowiedników, że głowa mała. Nie ma możliwości nagrywania rozmów, żeby zatrzymać odtwarzanie muzyki, potrzebna jest pobrana ze sklepu apka. Yanosik nie ma możliwości rejestracji wideo, Google maps działają w okrojonej w stosunku do androidowej wersji. Jedna wielka porażka. Do wątkodawczyni: nie bierz nic z Windowsem, bierz Samsunga. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Smartfon 11.07.13, 21:05 Mam Ace'a 2. Jestem bardzo zadowolona, mam go od pół roku. Używam mocno energożernych aplikacji, mimo to bateria, jak na smartfon, trzyma dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
olikol Re: Smartfon 06.12.17, 12:59 Mam iphona, wkurza mnie niesamowicie na szczescie rzadko korzystam bo dużo czasu spędzam przed kompem stacjonarnym i co mi trzeba z netu to tu załatwię. Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: Smartfon 11.07.13, 21:49 a ja kupiłam normalny tel i też mam neta,pocztę i to co potrzebuję.Smartfonów nie uznaję. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 lafiorka2 11.07.13, 22:15 Jaki "normalny" kupiłaś? Nawigację masz w nim? Kompletnie się nie znam na tel. Myślę, ze poużywam kilka miesięcy i tel. trafi do syna. Póki co zależy mi na nawigacji, a co więcej to wlasciwie wyjdzie w użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: lafiorka2 11.07.13, 22:35 Już wyczytałam w innym wątku, ze masz nokię. Już je nie znajde w ofercie, więc i tak nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Smartfon 12.07.13, 09:19 Ja polecam samsunga, sama posiadam dwójkę i bardzo sobie chwalę. Mój mąż ma trójkę mini, a jedna z córek - czwórkę - ten to jest dopiero odlot!! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Smartfon 12.07.13, 09:22 Bierz Samsunga, z ulgą pozbyłam się Lumii na jego rzecz. Super telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Smartfon 12.07.13, 23:25 morgen_stern napisała: > Bierz Samsunga Wzięłam, a teraz netu nie potrafię wyłączyć i do domowego wifi podlączyć. Normalnie się starzeję, kompletnie mi się nie chce tego rozpracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Smartfon 12.07.13, 23:33 Alfa wejdz w ustawienia, poszukaj opcji w stylu siec komórkowa lub sieci telefonii komorkowej. I wyłącz jeśli masz zaznaczone. Sprawdz czy net na pewno nie działa. Następnie znów w ustawieniach poszukal opcji wifi. Wybierz skanowanie tak zeby znalazło Twoją domową siec i się z nią połącz. Jeśli trzeba podaj hasło. Odpowiedz Link Zgłoś
quesuerte Re: Smartfon 07.12.17, 10:43 Jak juz podlaczysz do wifi to na szybko masz zsuwane menu od gory (przesun palcem od samej gory kawalek w dol, otworzy Ci sie szybkie menu, jest tam pare uzytecznych podstawowych funkcji, nie bedziesz musiala zawsze wchodzic w ustawienia zeby wlaczyc czy wylaczyc dane) Odpowiedz Link Zgłoś
quesuerte Re: Smartfon 08.12.17, 12:04 Nie potwierdza ani nie zaprzecza! Watek zas potwierdza ponadczasowa lepszosc Samsungow Odpowiedz Link Zgłoś