Dodaj do ulubionych

Booking rezerwacja - problem

14.08.13, 20:03
przez pomylke kliknelam zly pokój i zarezerwowałam taki który
ma ofertę bezzwrotną.
Na mojej karcie jest 0 złotych.
Jak hotel z zagranicy ściągnie ode mnie kasę jeśli nie dojadę na miejsce?
Jeszcze nie mam załatwionego pociągu.
Probowałam się z nimi kontaktować, ale mednadzer bedzie dopiero
jutro i podejmie decyzję.
Obserwuj wątek
    • ashraf Re: Booking rezerwacja - problem 14.08.13, 20:18
      Jeśli na karcie masz 0 zł, to problem sam się rozwiązał, bo nie mają jak ściągnąć z Ciebie kasy, więc i tak będą musieli anulować tę rezerwację! Hotel zawsze sprawdza kartę i w razie wątpliwości kontaktuje się z klientem z prośbą o podanie nowej, w przeciwnym wypadku rezerwacja przepada. Możesz oczywiście porozmawiać z managerem, ale zmusić cię do zapłaty nie mają jak (ani kompletnie im się to nie opłaca).
      • jematkajakichmalo Re: Booking rezerwacja - problem 14.08.13, 20:22
        to zalezy od wielu rzeczy, ja mialam taka sytuacje
        ryzykowalam wiecej, bo kasa byla na koncie big_grin
        zadzwonilam do hotelu a oni mi powiedzieli, ze z ich strony nie ma problemu, ale musze pogadac z bookingiem, bo to oni maja prowizje czy jakos tak
        babka na szczescie byla bardzo mila i od razu wszystko ustalila z hotelem i anulowala rezewacje
    • allatatevi1 Re: Booking rezerwacja - problem 14.08.13, 20:30
      Anuluj rezerwację (skontaktuj się z bookingiem).
      Jeśli doba hotelowa miała się zacząć za więcej niż 24h to nie mają prawa ci nic potrącić, jeśli za mniej niż 24h to mogą ci potrącić tylko za pierwszą dobę.
      • asis09 Re: Booking rezerwacja - problem 14.08.13, 20:38
        Booking powiedział, ze menadżer hotelu jutro się wypowie co dalej.

Ale cały czas myślę, jak mogą ściągnąć kasę - przecież nie załatwiają
        chyba sądownie?

• sumire Re: Booking rezerwacja - problem 14.08.13, 21:00
      jeśli na karcie nie ma kasy, to rezerwacja i tak zostanie anulowana - chyba, że jest na jutro.

w Booking jest opcja wycofywania rezerwacji, kliknij, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś.
      • asis09 Re: Booking rezerwacja - problem 14.08.13, 21:20
        Klikłam nie ten pokój co chciałam i w efekcie zarezerwowałam pokój
        bez możłiwości anulowania rezerwacji.
    • tezee Re: Booking rezerwacja - problem 14.08.13, 22:25
      Nie kontaktuj sie z menadzerem bo hotelowi zalezy na sprzedaży oferty i prawdopodobnie każą ci wybrac kolejny tzn tym razem ten wlasciwy pokój, ściagną dwa razy kase po czym każa pisac prosbe o zwrot ktora dyrekcja ewentualnie rospatrzy w blizej nieokreslonym terminie. Mnie tak próbowano naciągnąć gdy przez nieuwagę pomyliłam daty rezerwacji. Na szczęscie ludzie z booking.com z ktorymi sie skontaktowalam rozwiazali problem, anulowali rezerwacje,zgłosili nową kontaktując sie z hotelem. Odbyło sie to sprawnie bez problemu i dodatkowych kosztów. Zatem przy wszelkich problemach polecam kontakt bezposrednio z booking.com.
      • tezee Re: Booking rezerwacja - problem 14.08.13, 22:28
        Jedno ze im zalezy na sprzedazy,dwa chodzi im rowniez o prowizję jaką pobiera booking.com
    • wuika Re: Booking rezerwacja - problem 14.08.13, 23:06
      A przypadkiem rezerwacji nie robi się kartą kredytową, z której można właśnie w takich wypadkach ściągać kasę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka