Gość: Zbyszek IP: 10.0.30.* / *.tkb.pl 14.09.01, 19:05 Czy są jakieś przeciwwskazania dotyczące montażu instalacji gazowej do samochodu z turbodoładowanym silnikiem benzynowym? Za odpowiedzi z góry dziękuję. Pozdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Bronsio Re: Turbo i gaz... IP: *.pg.com 11.10.01, 14:31 Jezeli zalozysz gaz do turbo to sprerzarka wyleci Ci przez przednia maske.Owszem polak potrafi i zakladaja do turbo gaz ale jest to bardzo niebezpieczne. Link Zgłoś
Gość: Swinia Re: Turbo i gaz... IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 11.10.01, 21:57 Ponoc w jakis sposob omija sie turbosprezarke.Auto na gazie jezdzi wowczas jak bez turbo natomiast na benzynie normalnie.Ale nie jest to informacja pewna,moge sie mylic... Link Zgłoś
Gość: Voy Re: Turbo i gaz... IP: *.zreo.compaq.com 25.10.01, 14:26 Gość portalu: Zbyszek napisał(a): > Czy są jakieś przeciwwskazania dotyczące montażu instalacji gazowej do > samochodu z turbodoładowanym silnikiem benzynowym? Za odpowiedzi z góry > dziękuję. > Pozdr. Ja zalozylem sobie ostatnio gaz do samochodu Fiat Coupe Turbo 220KM i jestem z tego bardzo zadowolony! Oczywiscie, zeby osiagi nie odbiegaly od tych osiaganych na benzynie musisz spodziewac sie wzrostu zuzycia gazu w porownaniu do benzyny o ok. 30 %. Nie daj sobie natomiast wcisnac rozwiazania omijajacego tubine, szkoda twojego zachodu i bedziesz bardzo zawiedziony. Gaz dzialajacy takze przy wlaczonej turbinie jest praktycznie w takiej samej cenie tylko, ze niewiele osob potrafi cos takiego zrobic. Moj fiat jest pierwszym tego typu modelem w ktorym zainstalowano gaz. Wymagalo to co prawda od wlasciciela warsztatu wiele zachodu ale w koncu udalo sie to zakonczyc, wyszlo nawet niedrogo. Jesli bedziesz zdecydowany moge podeslac ci telefon do tego warsztatu w W-wie. Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Turbo i gaz... IP: 47.211.0.* 05.11.01, 10:25 Witam, Jestem bardzo zainteresowany instalacją gazu w moim SAABie 9000 2,3Turbo. Większość mojej jazdy to warszawskie korki, więc chętnie jeździłbym taniej. Do tej pory jedyną propozycją jaką usłyszłem był wtrysk gazu za ponad 7000pln! Proszę więć o namiary na warsztat, w którym można to zrobić taniej i bez ryzyka. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: voy Re: Turbo i gaz... IP: *.zreo.compaq.com 06.11.01, 09:27 Przeslij prosze mi adres swojego konta na: wojciech.pisklak@mcsinfo.rpw.dec.com to przesle ci wszelkie informacje Link Zgłoś
Gość: Hunter Re: Turbo i gaz... IP: *.hq.open.net.pl 26.10.01, 06:29 Moj znajomy ze wzgledu na ilosc pokonywanych miesiecznie km od razu po kupnie (Audi 200 Turbo 2.2 167KM quattro avant) pomimo przebiegu potwierdzonego 280 000 km zamontowal gaz i... jedyny problem jaki go spotkal to znalezc zaklad (nie garaz) ktory to potrafi wykonac. Jedni mu sciemniali ze powinien zdecydowac sie na wersje z osobnymi wtryskami gazu (wysoki koszt) i do tego nigdy tego nie robili ale udalo mu sie znalezc zaklad we Wroclawiu ktory uporal sie z problemem poprawnie, w miare tanio (2300 pln'ow) i mogl mu podac namiary do klientow ktorym taka instalacje montowal (turbo) lista obejmowala prawie 50 aut. Teraz jezdzi duzo taniej, miesieczny przebieg ok. 4000 km, auto dobija 300 000 km i poza regularnymi przegladami związanymi z kilometrazem w zaprzyjaznionym warsztacie nic zlego sie nie dzieje. Jak wspomnial przedmowca, gaz mozna zregulowac tak aby palil minimalnie wiecej niz bezyny (tj 15%) lub spalal go wiecej oferujac w zamian prawie nie zmienione osiagi (wariant mojego znajomego). Wybor nalezy jak zawsze do zainteresowanego. Hunter BMW 318i 205 000 km instalacja gazowa Link Zgłoś
auto_dzis_i_jutro Re: Turbo i gaz... 29.10.01, 13:38 Wiatam Nie ma przeciwwskazań do montażu instalacji gazowej w aucie z silnikiem turbinowym. Jedynym przeciwwskazaniem może być zły stan techniczny samego silnika Pozdrawiam Link Zgłoś