kamire12 04.09.13, 11:16 czy któraś z Pań ma taką z odpinaną obręczą (taka standardowa śr. 24cm jak na biszkopt), ale z której nie wylewa się surowe ciasto? czy te czarne są fajne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: forma do pieczenia - okrągła 04.09.13, 11:20 Ja mam tortownicę metalową z odpinanym dnem Wiltona - trochę kosztuje, ale to dobra inwestycja, jest rewelacyjna, nic nie przywiera, nic się nie wylewa. Odpowiedz Link Zgłoś
maggorlo Re: forma do pieczenia - okrągła 04.09.13, 11:26 Ja mam jakąś najzwyklejszą na świecie za kilka zł. Nie wylewa się. Odpowiedz Link Zgłoś
1artur444 Re: forma do pieczenia - okrągła 10.12.14, 11:41 ja używam takiej profesjonalnej i TANIEJ i nic się nie wylewa tu macie namiar sklep.magorex.pl/pol_m_Formy-i-zestawy_Ranty-1611.html a blach zamykane rewelka Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: forma do pieczenia - okrągła 04.09.13, 11:26 Mam, najzwyklejszą w świecie, metalową - nic się nie wylewa. Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: forma do pieczenia - okrągła 04.09.13, 11:32 no kupiłam najzwyklejszą w świecie w tesco (bo stara się zniekształciła) i takie rzadkie ciasto mi się wylewa, wylatuje z parę kropli jak zaczyna się piec i makabra, bo to się od razu przypala i śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: forma do pieczenia - okrągła 04.09.13, 11:37 Ta moja ma jeszcze wspaniałą zaletę - rewelacyjnie się myje, ma jakąś tam specjalną powłokę. Miałam te tańsze i mycie ich to zawsze była męka. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: forma do pieczenia - okrągła 04.09.13, 11:32 mam, taką starą, ze 30lat pewnie ma, ale sprawdza się, nic nie wycieka, ale fakt, że używam bardzo rzadko. jednak wolę te duże blachy piekarnikowe, bo ciasta wychodzi więcej, a ewentualnie zwykłę, prostokątne. no i sylikonowe (na tartę, na muffinki, na babki różne, wymyślne w kształtach) Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: forma do pieczenia - okrągła 04.09.13, 12:12 Mam zwyczajną, nie wylewa się. Wylewa się z niej gorąca galaretka , więc już jej nie używam do gorącyh galaretek, ale ciasto jest przecież znacznie gęstsze. Patent na mycie: namaczam. Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: forma do pieczenia - okrągła 04.09.13, 12:29 To co ty za ciasto robisz ze takie rzadkie? Mnie najwyzej galaretka wycieknie przez ta szpare gdzie sie zamyka, ale ciasto? Ktoredy? Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: forma do pieczenia - okrągła 04.09.13, 12:34 takie rzadsze od biszkoptu ( i tak nie jest to najrzadsze jakie robiłam, bo jeden rodzaj sernika to prawie jak woda), ale rzadkie jest. i właśnie parę kropel w dwóch miejscach się wylewa jak zaczyna się piec. Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: forma do pieczenia - okrągła 04.09.13, 12:38 wylewa się właśnie na tym łączeniu, jak zapina się obręcz. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: forma do pieczenia - okrągła 10.12.14, 12:03 Mam sprzed stu lat zapewne [była w domu "od zawsze"]. I nic się z niej nie wylewa. Nie zamieniłabym na żadną nowoczesną... Odpowiedz Link Zgłoś