Dodaj do ulubionych

Krzesło obrotowe a panele

13.09.13, 11:38
Nie wiem czy to odpowiednie forum na takie pytanie, ale podobno tu można zapytać o wszystko wink
Chciałabym kupić moim dzieciom do pokoju krzesła obrotowe do biurek, ale w pokoju są panele i nie bardzo wiem, czy takie obrotowe krzesło z kółkami sprawdzi się na panelach, czy nie będzie rysować podłogi, ślizgać się po niej. Czy ktoś ma takie krzesło na podłodze z panelami?Czy nie zniszczyło podłogi i się sprawdziło? Wiem, że na dywanie sprawdza się b. dobrze, w biurach również no ale tam nie ma paneli...
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 11:40
      Na przykład w IKEI są takie duże przezroczyste podkładki pod krzesła. Może to się sprawdzi?
      • nadia1902 Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 11:54
        No właśnie krzesło bym chciała z ikea takie www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39927565/
        zerknę do niego na te podstawki.
        Ktoś radzi by do twardej podłogi były miękkie kółka, no ale nie pisze tutaj jakie to są a samej chyba trudno będzie mi sprawdzić.
        • baltycki Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 12:02
          Siedzisz w wygodnej pozycji, ponieważ siedzisko jest regulowane. Dowiedz się więcej

Dobrze wiedzieć
          Kółka te zaprojektowano do miękkich podłóg. Kółka PARAGRAF do twardych podłóg sprzedawane są oddzielnie.
          Można uzupełnić ochraniaczem podłogi KOLON.
          • nadia1902 Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 12:08
            Szukam tej maty pod krzesło w ikea i nie mogę znaleźć. Już wiem jak to wygląda bo w grafice gogle widzę taką przeźroczystą matę, no ale w ikea tego nie widzę. Jak ktoś znajdzie to poproszę linka wink
            • baltycki Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 12:12
              www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/44881100/
              Ty sieroto smile
            • nadia1902 Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 12:13
              Już znalazłam, przy tym krześle jest od razu propozycja ochraniacza do podłogi, tylko że jego cena przewyższa cenę krzesła. Chyba lepiej zainwestować w te miękkie kółka cena ok 8zł/szt i je samodzielnie zamontować.
              • baltycki Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 12:22
                cena ok 6zł/szt smile

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/35093200/
                • nadia1902 Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 12:38
                  dzięki smile
            • helufpi Re: Krzesło obrotowe a panele 17.09.13, 12:56
              Plastikową matę z ikei odradzam. Miałam w poprzednim mieszkaniu, też chciałam chronić panele. Po pierwsze każdy pyłek się do tego przyczepia - jak zwykle do plastiku. Po drugie pod spód dostają się ciągle jakieś drobiny, które potem przygniecione krzesłem odgniatają się na podłodze. A krzesła obrotowe postawione na panelach rzeczywiście strasznie niszczą panele, więc gdybym miała coś doradzać to rzeczywiście gumowe kółka.
    • joanna_poz Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 11:44
      my mamy w biurze panele i krzesła obrotowe.
      niestety w miejscu tychże foteli panele sa bardzo zniszczone.
    • baltycki Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 11:48
      Zasada

Twarde kółka na miekkiej podłodze
      miekkie kółka na twardej podłodze
      • nadia1902 Re: 16.09.13, 21:55
        baltycki napisał:

> Zasada
        >
        > Twarde kółka na miekkiej podłodze
        > miekkie kółka na twardej podłodze

Poczytałam trochę na temat tych kółek i rzeczywiście jest tak jak piszesz. "Miękkie kółka na twardej podłodze". Weszłam na allegro a tam ku mojemu zdziwieniu sprzedawcy podają na odwrót i to nie jeden sprzedawca!! (nie znają się?)

allegro.pl/show_item.php?item=3524971137
        "Gumowane kółka do miękkich powierzchni"
        allegro.pl/show_item.php?item=3522241465
        "Trwałe kółka gumowane do miękkich powierzchni"
        allegro.pl/fotel-biurowy-skora-eko-gumowe-kolka-promocja-i3541938044.html
        "Gumowane kółka do miękkich powierzchni"
    • dzika41 Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 11:53
      Zniszczą się panele (jeśli krzesła będą mieć twarde kółka)
      U nas tak panele porysował drewniany fotel bujany.

Podłóż pod krzesła podkładki albo dywaniki.
    • szamanta Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 12:03
      Powiem tobie ze idealnie sprawdzają się przyklejone nakładki z gumy do kolek ,aby w razie czego paneli nie rysowały (tu jest bardzo istotne jakie to panele, z jakiego drewna). Można tego osobiście dokonać ,ale tez np. stolarza (lub niekoniecznie)o to poprosić by do kolek gume przymocował
    • heca7 Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 12:22
      Te plastikowe maty się mi nie sprawdziły. Mieliśmy je w swoim biurze na desce barlineckiej i pod spodem owszem nie ma dużych, długich rys. Tylko mnóstwo małych powciskanych dziurek. Ogólnie podłoga w tym miejscu zmatowiała ostro. Położyliśmy dywaniki podgumowane i tyle.
      • kikimora78 Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 12:32
        też mi się wydaje, że lepiej dywanik
    • tonik777 Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 12:36
      Jak kupowałem swoje krzesło obrotowe (dawno temu) to w sklepie zapytali po jakiej powierzchni będę nim jeździł, żeby dobrze dobrać kółka.
    • landora Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 12:44
      Kółka bardzo mi zniszczyły poprzednie panele.
      Teraz mam podkładkę, taka jak w IKEA, ale kupioną w Castoramie.
      • nadia1902 Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 13:10
        a miałaś twarde czy gumowe kółka?
    • lafiorka2 Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 13:15
      pewnie już wcześniej ktoś napisał.Sa do kupienia takie plastikowe podkładki pod własnie takie krzesła.
      Ostatnio w Jysku takie coś widziałam.
    • anek130 Re: Krzesło obrotowe a panele 13.09.13, 13:48
      no mi sie tak zdarzyło, panele w tym miesjcu nie wyglądają na porysowane ale na wyblakłe, jakby kolor z nich zszedł.

Ania
    • dorotakatarzyna Re: Krzesło obrotowe a panele 17.09.13, 11:31
      U mnie panele tak się poniszczyły, że trzeba było wymienić. A były solidne, klasy A5.
      Teraz już nie ma krzesła na kółkach, tylko zwykłe.
      A te pleksiglasowe podkładki widziałam w Leroy Merlin, za chyba 179 złotych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka