Dodaj do ulubionych

8 latkowi nie wypadł jeszcze ani jeden ząb

24.09.13, 08:38
mój syn niedługo kończy 8 lat i ma wszystkie mleczaki, żaden nawet się nie rusza.
Stomatolog powiedział, że jak do końca roku nic się nie zmieni będzie miał robione zdjęcie panoramiczne szczęki...
co może wykazać takie zdjęcie? zdarzają się przypadki że ktoś "wyposażony" jest tylko w mleczaki? słyszał ktoś o takim przypadku?
jessu, jak nie urok to sraczka...
Obserwuj wątek
    • bsl Re: 8 latkowi nie wypadł jeszcze ani jeden ząb 24.09.13, 08:44
      zdjęcie pokaze czy sa zawiązki zębow stałych, mialam z synem dokładnie ten sam problem, teraz ma 10 lat i "nowe " jedynki i dwojki gorne i dolne od oklolo 1,5 roku
    • grave_digger Re: 8 latkowi nie wypadł jeszcze ani jeden ząb 24.09.13, 08:44
      Zdjęcie pokaże czy są zęby stałe nad mleczakami.
      Na pewno nie ma żadnego przypadku, by ktoś miał same mleczaki. Za to osoby, które mają do końca życia jakiegoś mleczaka lub dwa, już zdarza się jak najbardziej.

https://p3.kciuk.pl/p3.kciuk.pl/d1a3e06485283039c244234df8d48a9b.jpg
    • zebra51 Re: 8 latkowi nie wypadł jeszcze ani jeden ząb 24.09.13, 08:45
      w najgorszym wypadku, że nie ma zawiązków zębów stałych. Ale na pocieszenie dodam, że mojej koleżance zęby wypadły w wieku 9 lat i ma piękne zdjęcie w sukience komunijnej, na którym prezentuje szczerbaty uśmiech.
    • heca7 Re: 8 latkowi nie wypadł jeszcze ani jeden ząb 24.09.13, 08:55
      Moja 11,5 latka ma jeszcze cztery wink Synowi lat 8 wypadły tylko 4 sztuki a drugiemu 6,5r nic się nie rusza. Zawiązki mają wszyscy. To geny.
    • aneta-skarpeta Re: 8 latkowi nie wypadł jeszcze ani jeden ząb 24.09.13, 09:10
      moj ma jeszcze mleczaki ( z tyłu) i o ile mleczaki wyszły mu szybko, to stałe juz nie

i część mu wypadła, a część miał usuwaną, bo szedł już stały, a mleczny się nie kwapił

tak więc na razie spokojniesmile
    • ewasuwek Re: 8 latkowi nie wypadł jeszcze ani jeden ząb 24.09.13, 09:46
      dzięki wielkie, pocieszyłyście mnie, że jest nie jest źle...
      mój syn cały czas ma jakieś "przygody" ze zdrowiem: alergia, okulary, jąka się, jest nadwrażliwcem i jeszcze te zęby...
      ale powoli ze wszyskiego wyjdziemy...
      • majenkir Re: 24.09.13, 14:12
        ewasuwek napisała:
        > mój syn cały czas ma jakieś "przygody" ze zdrowiem: alergia, okulary, jąka się,
        > jest nadwrażliwcem i jeszcze te zęby...

Nie licytuj sie, bo I tak przegrasz tongue_out.
    • mw144 Re: 8 latkowi nie wypadł jeszcze ani jeden ząb 24.09.13, 10:36
      Moim dzieciom zaczynają wypadać ok 9 r.ż. 13 latka ma jeszcze kilka mleczaków, 7,5 latek wszystkie mleczne i nic nie zapowiada, że któryś wypadnie. Nie spieszy mi sięwink
    • di_kormia Re: 8 latkowi nie wypadł jeszcze ani jeden ząb 24.09.13, 10:43
      mojej corce wypadły pierwsze w wieku 7 lat 10 msc smile teraz polecialy smile
      ale dentysta kazal panorame zrobic- zeby zobaczyc czy sa zawiazki
    • puza_666 Re: 8 latkowi nie wypadł jeszcze ani jeden ząb 24.09.13, 15:41
      Ostatni mleczak wypadl mi w liceum - gdzies z tylu.
      Nie tylko Twoj syn jets takim ewenementem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka