lafiorka2 29.09.13, 20:57 spodobało mi się coś takiego i zastanawiam się czy sa jakieś rozmiary?czy to jest wszystko to samo? Będę wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jematkajakichmalo Re: komin/szal 29.09.13, 21:04 Rozne sa, zalezy od firmy, materialu... (pisze i szalach, typowych kominow nie mam) Ja wlasnie od zeszlego roku jestem fanka takich szali. Niektore moge zawinac tylko 2 x a niektore sa tak ogromne, ze i 3 x da rade Zima daja ciepelko, a wiosna i jesienia sa fajna ozdoba do np. marynarki Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: komin/szal 29.09.13, 21:14 no oki...to powiedzmy taki na 2 zawijania to jaka to długość ? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: komin/szal 29.09.13, 21:22 Ja zwykle robię na długość około 60 cm złożone na pół czyli 120 cm długości całkowitej. Kominy robię na szydełku. O popularności tego towaru może mówić to że w zeszłym sezonie zrobiłam ich 16 sztuk dla rożnych koleżanek. Pod koniec sezonu zarzekałam się że moje ręce już nigdy nie tkną żadnego komina. A teraz zaczynam kolejny. Tym razem dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: komin/szal 29.09.13, 21:27 Ide zmierzyc Jeden ma (liczac jakby byl rozpruty i rozlozony) 80 cm i inny 75 . Ten pierwszy ma ok 80 cm szerokosci, jest elastyczny a drugi ponad 90 cm i nieciagnacy. Te podalam dla przykladu, oba fajnie sie zawija i sa cieplutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: komin/szal 29.09.13, 21:29 Sorki, jakby byly rozprute i rozlozone to oczywiscie wymiary x 2 Odpowiedz Link Zgłoś
tais86 Re: komin/szal 16.12.13, 23:00 ja mam komin o obwodzie 170cm, zawijam go na 3 razy i przylega idealnie, nie uciska, ale dobrze grzeje. splot włóczki niezbyt mocny. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: komin/szal 17.12.13, 08:49 Ohydne są te swetry, co Wy w nich widzicie? Powiedziałabym dla emerytek, ale nawet na nich wyglądają dziwacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: komin/szal 17.12.13, 09:31 Jakie swetry? Komin-szal to fajna rzecz - mam 3 Odpowiedz Link Zgłoś