Dodaj do ulubionych

Bielizna modelująca

06.11.13, 10:39
Jakoś rok temu (przy okazji świątecznej imprezy w pracy smile) pytałam o bieliznę modelującą. I padło na koszulkę, bo oceniłyście, że gacie się będą zwijały na brzuchu.

No i mam pare koszulek lekko modelujących, no i niestety podjeżdżają do góry i się rolują sad Tak musi być, czy chałowe kupiłam (część mam z cubusa czy innej sieciówki, ale mam też ze dwie z "lepszego" sklepu i w sumie podjeżdżają tak samo, ale może są też takie z paskiem silikonowym, jak w pończochach samonośnych)? Albo może źle dobrane, za duże albo za małe?

Body nie chcę, bo skoro koszulka podjeżdża to body też będzie i się będzie "wrzynać w rzyć", to jak tak, to już wolę koszulkę poprawiać niż se przy tyłku majstrować co chwila.
Obserwuj wątek
    • run_away83 Re: Bielizna modelująca 06.11.13, 10:48
      Mam gacie modelujące które są wygodne i się nie rolują. To są takie majty z golfem, tzn. kończą się tam, gdzie zaczyna się stanik, gumka ma od spodu silikonowy pasek, a na brzuchu są dwie cieniutkie fiszbiny - wszystko zostaje na swoim miejscu wink Noszę je pod sukienki - tuby. Spełniają swoje zadanie idealnie. Kupiłam chyba w kapp ahl.
      • kikimora78 Re: Bielizna modelująca 06.11.13, 10:50
        OK - może to kwestia fiszbin właśnie. Mi koszulki bardziej jednak odpowiadają, bo spełniają jeszcze rolę "grzewczą" smile Tylko, że ja noszę często na codzień - jako podkoszulkę właśnie i nie wiem czy wytrzymałabym siedząc 8 godzin przy biurku (i pisząc na forum tongue_out) w tych fiszbinach smile
    • chipsi Re: Bielizna modelująca 06.11.13, 13:19
      Jako duża kobieta przed ostatnią imprezą po przymierzałam tego trochę i wybrałam body. O dziwo majty się wrzynały w tył a do tego rolowały a body nic - dobrze dobrane niczego nie odcina. Koszulka też się roluje uncertain A body mam takie wycięte pod biustem, zapinane w kroku, bez nogawek, zabudowane plecy.
    • adellante12 Re: Bielizna modelująca 06.11.13, 13:28
      Spróbuj z siatka w która pakuje się szynki i balerony...
      • kikimora78 Re: Bielizna modelująca 06.11.13, 13:41
        Rozumiem, że polecasz z własnego doświadczenia (bo i skąd). No a skoro próbowałaś i działa, to kto wie, może się skuszę.
    • yaga7 Re: Bielizna modelująca 06.11.13, 13:48
      Mnie się kiedyś rolowała za mała. Ale potem kupiłam większe i jest ok.

Polecam też halki modelujące, wtedy jest mniejsza szansa na rolowanie.

Firmy, które lubię: Flexees / Maidenform i Yummie Tummie.
      Miałam też kiedyś koszulkę z Intimissimi chyba, ale się rolowała strasznie.
      • martaesz Re: Bielizna modelująca 19.10.17, 10:41
        Intimisimi bielizna to dziadostwo moim zdaniem.
    • milka_milka Re: Bielizna modelująca 19.10.17, 10:32
      Ja mam plie. Bardzo wygodne, można założyć dobry stanik, nic się nie wrzyna.
      • milka_milka Re: Bielizna modelująca 19.10.17, 10:33
        Aaa, przepraszam, nie zauważyłam, że spamer wyciągnął suchara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka