krejzimama 17.11.13, 17:50 Takie pytanie mam. Która z emam pomogła w jakikolwiek sposób Filipińczykom? Jesli tak to w jaki? Aha klkanie "lubie to" na Facebooku się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joa66 Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 18:11 Tak. Mała wpłata na konto organizacji charytatywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 18:21 Niestety nie mam tyle kasy, żeby na Filipisny też zrobić przelew Robię regularnie na Syrię... Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 18:26 a dlaczego miałabym pomagać Filipińczykom? Czy oni nam w jakiś sposób kiedyś pomogli? Jakie konkretne powody mam mieć, żeby akurat im pomagać? Pomagam na rodzimym podwórku, gdzie wiem że pomoc trafi do potrzebującego - pomogłam powodzianom, pomagam zwierzętom. Wpłata na organizacje charytatywną IMO to tak jak wyrzucenie kasy do śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 18:37 Wpłata na organizacje charytatywną IMO to tak jak wyrzucenie kasy do śmieci. "Lekarze Bez Granic" też? Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 21:22 sanrio napisała: > a dlaczego miałabym pomagać Filipińczykom? Czy oni nam w jakiś sposób kiedyś po > mogli? Jakie konkretne powody mam mieć, żeby akurat im pomagać? OJcieP jakie prostactwo, takie wywody mogłabys zachować dla siebie > Pomagam na rodzimym podwórku, gdzie wiem że pomoc trafi do potrzebującego - pom > ogłam powodzianom, pomagam zwierzętom. uhmmmm, jasne... pierwszym wyznaniem olśniłaś publikę nt. swojej empatii i jakoś nie widzę cie w roli pomagającej może gdybyś pominęła to pierwsze zwierzenie...to ktoś by wciągnął ten kit Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 21:50 a ty co teraz? Pytam dlaczego miałabym pomagać akurat Filipińczykom, skoro ludzi potrzebujących na świecie jest wiele więcej. > ś nie widzę cie w roli pomagającej ależ nie musisz nic widzieć, wyluzuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: Emama pomaga Filipinom 18.11.13, 11:26 > Pomagam na rodzimym podwórku, gdzie wiem że pomoc trafi do potrzebującego - pom > ogłam powodzianom, pomagam zwierzętom. Wpłata na organizacje charytatywną IMO t > o tak jak wyrzucenie kasy do śmieci. Tu się zgadzam, ja pomagam konkretnym osobom z mojego otoczenia. Jakoś nie mam zaufania do wielkich "machin pomocowych" - wolę blisko i bezpośrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 18:32 Przelałam kasę, niestety na caritas, bo najszybciej podali nr konta. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 18:47 Przez szkołę dziecka, od razu uruchomili zbiórki. U nas są masy Filipińczyków, więc to bliska sprawa. Na osiedlu zrobiliśmy wyprzedaż, też część pieniędzy poszła na Filipiny. Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 18:56 zrobiłam przelew na konto znanej i pewnej organizacji charytatywnej, a co? Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 18:58 Acha, położna przyjmująca mój pierwszy poród była z Filipin. Moze ktoś z jej rodziny jest wsrod ofiar i potrzebuje pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 19:03 krejzimama napisał: > Takie pytanie mam. > Która z emam pomogła w jakikolwiek sposób Filipińczykom? > Jesli tak to w jaki? > Aha klkanie "lubie to" na Facebooku się nie liczy. jesli sie cos daje to tak, zeby prawa reka nie wiedziala co robi lewa w zwiazku z tym nie widze potrzeby zglaszania na forum co kiedy i komu Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 19:26 Aha klkanie "lubie to" na Facebooku się nie liczy. Pisanie wątków też, ile dałaś na pomoc? I podaj nr na który można wysłać sms albo konta na pieniądze chociaż jak tak chcesz zatrząść czyimś sumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 19:27 dzisiaj zbierano w kościołach na pomoc dla ofiar tajfunu, z przyjemnością dałem Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 19:29 Nic nie dałam. Przecież pisałam że nie mam kasy bo sobie nowy ekspres do kawy kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 19:49 Wpłaciłam pieniądze na dedykowane konto pomocy dla Filipin. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Emama pomaga Filipinom 17.11.13, 20:11 Miałam wpłacić, ale międzyczasie przyszedł do mnie jakiś list z organizacji by wpłacić na osoby chore na raka, potem zobaczyłam kolejny apel nawołujący do wpłacenia na kogoś innego. Ludzie, ja nie mam tyle forsy ciągle na kogoś łoić. Do tego jeszcze sama walczę z niektórymi klientami aby odzyskać kasę na którą uczciwie zapracowałam. Mam już tego dość. Niedługo chyba sama wyjdę na ulicę i zacznę prosić albo wyślę jakiś apel do tv typu "wyślij sms na numer XXXX, to tylko 2 Euro". Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Emama pomaga Filipinom 18.11.13, 13:08 Tak, pomodliłam się za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
kolteta Re: Emama pomaga Filipinom 18.11.13, 13:49 Nie pomogłam w żaden sposób. Może mało we mnie wiary, ale wątpię mocno w te wszystkie fundacje i organizacje charytatywne konta pomocowe, etc. za to, przez długie lata zaangażowana byłam w pomoc bezdomnym i dzieciom z domów dziecka w moim rodzinnym mieście. Tam szłam sama pomagać i widziałam, że ta pomoc do nich faktycznie trafia i jaka jest dla nich cenna. Popieram w 100% sanrio: dlaczego akurat Filipianom mam pomagać, skoro tylu jest potrzebujących pod moim nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: Emama pomaga Filipinom 18.11.13, 15:24 Przekazałam pieniądze bezpośrednio przez moją znajoma fiilipinkę, której rodzina straciła dach nad głową. Wiem tez że jakąś kwotę przekazała firma mojego męża ale ile i gdzie to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sofiasas Re: Emama pomaga Filipinom 18.11.13, 21:37 Tu jest link do akcji zbiórki pieniędzy prowadzony przez PAH To chyba najprostszy sposób. www.siepomaga.pl/f/polskaakcjahumanitarna/c/1120 Odpowiedz Link Zgłoś